Gdje i kako kupiti NEO kovanice

U ljeto 2017. novčić Antshares preimenovao se u NEO. Od tog dana, NEO je u siječnju ‘18. Krenuo s 10,51 dolara na najvišu razinu od 196,85 dolara. Val koji je napravljen u kripto svijetu donio je NEO-u naslov ‘The Ethereum of China’.

Dakle, to mora biti prilično velika stvar, zar ne?

Nakon čitanja ovog članka naučit ćete sve o tome što je NEO, kako kupiti NEO kovanice, gdje kupiti NEO kovanice i je li NEO dobra investicija. Prije nego što uđemo u to kako možete kupiti NEO, reći ću vam malo o priči i povijesti koja stoji iza NEO-a.

(Ako ste već upoznati s NEO-om i osjećate se sigurno u svoje znanje, slobodno prijeđite na odjeljak “Kako kupiti NEO”!)

Započnimo!

Dno crte NEO Crypto

NEO se često naziva kineskim ethereumom. To je prvi kineski blockchain s otvorenim kodom. To znači da je izvorni kôd dostupan slobodno i može se ponovno distribuirati i mijenjati.

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Tri su ključna čimbenika NEO blockchaina:

 • Digitalna imovina
 • Pametni ugovori
 • Digitalni identiteti

Vizija NEO-a ide u prilog ideji povezivanja vašeg digitalnog identiteta s vašim stvarnim identitetom. Ovo je važan dio NEO ekosustava. NEO će koristiti nove oblike protokola digitalne identifikacije kako bi poboljšao način na koji postoji elektronički identitet.

Sljedeći važan dio koji treba razumjeti o NEO je razlika između NEO tokena i GAS tokena.

NEO žeton naspram NEO GASA

Kada istražujete kako kupiti NEO novčić, vjerojatno ćete naići na dva različita tokena: NEO token i GAS token. Ovaj dizajn inovativan je korak od modela koji koristi većina drugih kovanica.

NEO token je upravljački token – koristi se za glasanje i upravljanje blockchainom. GAS je uslužni token koji se koristi za plaćanje naknada za transakcije. GAS se također koristi za postavljanje i izvršavanje pametnih ugovora.

Napomena: Pametni ugovori su programibilna vrijednost i koriste se za stvaranje aplikacija koje se izvode na blockchainu. U ovom je slučaju taj blockchain NEO blockchain. Da biste saznali više o pametnim ugovorima u jednostavnom formatu, pogledajte moj Što je pametni ugovor vodič.

Za NEO rudarstvo, praktički minirate PLIN svojim NEO tokenom. Svaki GAS token koji se potroši na blockchainu distribuirat će se proporcionalno svim NEO imateljima. Dakle, ako držite NEO, automatski primate GAS mjesečno. To se može smatrati dividendom (udjelom u dobiti) koja se automatski pojavljuje u vašem digitalnom novčaniku.

GAS dividende samo su jedan primjer mnogih ekonomskih alata koji čine NEO-ovu pametnu ekonomiju.

Usporedite kripto razmjene rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Jeste li se ikad zapitali koje su kripto burze najbolje za vaše trgovinske ciljeve?

Vidjeti & usporedite TOP3 kripto razmjene jedna uz drugu

Pametne ekonomije

Koncept pametne ekonomije središnji je dio NEO-ove vizije. To znači da NEO želi imati stvarnu ekonomiju na blockchainu.

Funkcije pametne ekonomije omogućile bi tisućama stranaka da međusobno sklapaju ugovore bez potrebe da si vjeruju. To je zato što se trgovinske funkcije provode računalnim kodom, umjesto da se oslanjaju na bilo koju od strana u ugovoru i / ili središnje tijelo.

Osnivač NEO predviđa da na NEO blockchainu imaju ekonomske aplikacije koje se pokreću na pametnim ugovorima. Pametni ugovori su ono što provodi ekonomske zakone koje će podržavati ekosustav NEO-a.

Na NEO blockchainu postoji puno stvarnih ekonomskih aktivnosti koje mogu zamijeniti ekonomske sustave u današnjem svijetu, poput NEO novčanika. Gospodarske aktivnosti temeljene na blockchainu, poput ekosustava NEO, čine transakcije bržim i jeftinijim od bankarskih rješenja u stvarnom svijetu.

Kada istražujete kako kupiti NEO kovanice, otkrit ćete da je NEO projekt vrlo vođen zajednicom. Postoje stotine programera sa sjedištem po cijelom svijetu. Međutim, vrlo je malo ključnih programera. Broj programera zdrav je znak, jer neki projekti imaju malo ili nimalo razvojnih aktivnosti! To nije problem s NEO-om.

Je li to dobra investicija?

U siječnju 2017. novčić je iznosio 0,13 centa USD. Tog istog dana, godinu dana kasnije, kovanica je porasla na najvišu razinu od 196,85 dolara u 2018. U mjesecima nakon, cijena se ohladila, dosegnuvši početkom travnja najniži nivo od 12 mjeseci od nešto manje od 45,00 dolara. Cijena je, međutim, u posljednjih nekoliko tjedana neprestano rasla.

Od najniže cijene do najviše, NEO je bio blizu da ostvari 700 000% povrata ulaganja. Ako je prethodni ROI pokazatelj koji vam je važan, ova bi vam brojka trebala iskočiti!

Možda ste i sami sada spremni kupiti NEO novčić. U nastavku smo dali nekoliko detaljnih uputa o kupnji NEO-a. Pomoću podataka možete odlučiti koju razmjenu želite koristiti. Međutim, ne zaboravite da biste trebali stalno konzultirajte financijskog stručnjaka prije nego što uložite.

Kako kupiti NEO kovanice

Nema veze kako želite kupiti svoje NEO kovanice, prvo, trebate Eter (ETH). To ćemo dobiti pomoću Coinbasea. Dakle, morat ćete postaviti a Coinbase račun ako ga već nemate.

Da biste kupili Ethereum na Coinbaseu:

 1. Prijavite se na Coinbase koristeći svoje korisničko ime, lozinku i mobilni telefon (SMS provjera).
 2. Nakon što se prijavite na svoj Coinbase račun, idite na Kupi / Prodaj.
 3. Nakon što odaberete Kupiti / prodati na Coinbaseu, sljedeći biste trebali odabrati Ethereum. U USD okvir unesite USD protuvrijednost Ethereuma koji želite kupiti (odgovarajući iznos Ethereuma vidjet će se u ETH okviru s desne strane).
 4. Nakon što upišete iznos Ethereuma koji biste željeli kupiti, odaberite okvir “Odmah kupi Ethereum”. (Od vas će se tražiti da potvrdite tekstualnom porukom da vaš mobilni uređaj bude spreman)

Kako pretvoriti iz Ethereuma u NEO

Coinbase vam omogućuje samo kupnju BTC, ETH, LTC i BTH. Dakle, sada svoj ETH morate poslati na drugu burzu kako biste mogli kupiti NEO novčić. Koristim Binance, pa ću vam pokazati kako koristiti Binance za kupnju NEO kovanica s ETH-om koji ste kupili na Coinbase.

 1. Idite na Računi na Coinbaseu i odaberite gumb Pošalji ispod ETH novčanika.

  ETH novčanik

 2. Nakon što kliknete na Pošalji, pojavit će se skočni prozor. Skočni prozor sadrži okvire za unos u koje morate unijeti adresu. Neka taj prozor bude otvoren na jednoj kartici i pripremite se za otvaranje druge kartice.
 3. Sad ćete morati ići u Binance. Na početnoj stranici odaberite Sredstva, a zatim odaberite Depoziti. (Trebate Binance račun, pa ako ga nemate, postavite ga i vratite se na ovaj korak).

  Kako položiti NEO coin na Binance

 4. Na zaslonu Depoziti potražite Ethereum u okviru upisivanjem ‘ETH’. Zatim odaberite “kopiraj adresu” s desne strane zaslona.

  ETH adresa za polog

 5. Nakon što odaberete adresu, vratite se na drugu karticu Coinbase. Zalijepite ETH adresu za polog iz Binancea u okvir Primatelj na izborniku Coinbase. Ako imate valjanu ETH adresu, pokraj okvira Primatelj pojavit će se zelena ikona provjere valjanosti. Unesite iznos od USD (ili ETH) koji želite poslati na svoj Binance račun. Obratite pažnju na to kako mrežna naknada utječe na ukupan iznos. Kada budete zadovoljni, kliknite plavi okvir s natpisom “Nastavi”.
 6. Nakon što odaberete Nastavi, vidjet ćete još jedan skočni prozor koji potvrđuje vašu transakciju. Morat ćete pripremiti svoj mobilni telefon. Unesite kontrolni kôd u 2 koraka koji je osigurala vaša aplikacija za provjeru autentičnosti. Nakon unosa koda odaberite Potvrdi.
 7. Nakon što potvrdite transakciju, pojavit će se još jedan skočni okvir. Ovaj skočni okvir omogućuje vam da vidite status svoje transakcije na Etherscanu.
 8. Sada se možete vratiti na svoju karticu Binance i odabrati Sredstva, a zatim na padajućem izborniku odabrati Povijest. To vam omogućuje pregled povijesti pologa, što je još jedan način da provjerite kada vaša transakcija postane potpuna.

  Povijest transakcija Binance

 9. Da biste izvršili trgovinu po tržišnoj cijeni, svakako odaberite kovanicu kojom želite trgovati (npr. NEO / ETH). Također morate biti sigurni da ste pravilno odabrali okvir Market kao strelicu na lijevoj strani. Strelica desno prikazuje gdje unosite koliko NEO želite prodati. U okviru pored njega možete unijeti koliko NEO želite kupiti.

(Kupnja NEO kovanica pomoću opcije Market znači da kupujete ili prodajete NEO po bilo kojoj tržišnoj cijeni koja se trenutno nudi. Opcija ograničenja daje vam konkretnije mogućnosti kupnje i prodaje, ali je malo složenija za početnike).

Sad ću usporediti neke od vodećih burzi na kojima možete kupiti NEO. Raščlanit ću naknade za transakcije, sigurnost i više informacija koje treba znati o svakoj razmjeni.

Nastavit ćemo razgovarati o Binanceu kako bismo pokrenuli stvari.

NEO razmjene: Binance

Binance je dobra zamjena jer je jednostavan za korištenje. Bila je to jedna od prvih razmjena koje sam počeo koristiti kad sam počeo trgovati kriptovalutom. Puno sam lekcija naučio koristeći ga. Novčići na burzi imaju prilično dobru reputaciju. Binance drži naknadu za trgovanje od 1%. Ako imate BNB (Binance Coin), pomoću njega možete smanjiti naknade za trgovanje za 50%, tako da vam se naplaćuje samo 0,5% ILI Binance drži naknadu za trgovanje od 1%. Ako imate BNB (Binance Coin), pomoću njega možete smanjiti naknade za trgovanje za 50%, tako da vam se naplaćuje samo 0,05%. Nije loše, eh?

Neki od najvećih nedostataka Binancea većinom su postojali rano i više nisu problem. Uključivao je nedostatak komunikacije na engleskom jeziku i nedostatak interakcije sa zajednicom. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, Binance je postao mnogo transparentnija razmjena.

Na Binanceu se trguje s preko 2 milijarde dolara dnevno! Od te dvije milijarde, oko 29 milijuna dolara koristi se za trgovinu NEO-om.

NEO razmjene: Upbit

Ova burza ima približno isti NEO promet kao Binance, krećući se oko 29 milijuna dolara dnevno. Upbit dominira tamo gdje ljudi kupuju NEO kovanice u Južnoj Koreji. Na burzi se dnevno trguje s preko 1,8 milijardi USD. Na sve narudžbe primjenjuje se naknada za trgovanje u iznosu od 25% KRW, kao i naknada za povlačenje od 0,01-1000 KRW, koja varira ovisno o iznosu povučenog.

Ipak, Upbit je ostavio neka pitanja u svijesti investitora jer su oni jedina velika burza u Koreji koja ne podržava samoregulaciju. Preporuka za samoregulaciju došla je od vlade Južne Koreje, pa je bilo pomalo iznenađujuće što Upbit nije sudjelovao.

Međutim, Upbit nema nikakvu obvezu sudjelovanja, pa nije toliko konfrontatan kao što su neki izvori stvorili vijest. Očito to nije utjecalo na to koliko je ljudi odlučilo kupiti NEO kovanice na Upbit-ovoj burzi.

NEO razmjene: Bitfinex

Ova platforma za trgovanje sa sjedištem u Hong Kongu već je duže vrijeme najveća platforma za razmjenu bitcoina; novčić trenutno obuhvaća otprilike 30% trgovine Bitcoinima. Trenutno se na burzi svakodnevno trguje s NEO vrijednim preko 17 milijuna dolara.

Struktura naknada za Bitfinex temelji se na razini s višim obrtima kojima se dodjeljuju povoljnije stope naknada. Sljedeći stupac prikazuje strukturu naknada na Bitfinexu:Izvršenje narudžbe u zadnjih 30 dana

NEO razmjene: CoinEgg

U vrijeme ove publikacije CoinEgg je imao nešto manje od 60 milijuna dolara dnevno prometa. NEO je bio drugi kovanica na kojoj se najviše trgovalo na platformi, s dnevnom trgovinom vrijednom više od 11 milijuna. CoinEgg ima naknadu od 0,10% na sve trgovine. Kao što vidite, neke burze naplaćuju paušalnu naknadu za trgovanje, dok druge koriste stupnjevite naknade za trgovanje.

Sjedište je razmjene u Ujedinjenom Kraljevstvu. Jedan od glavnih nedostataka ove burze je što trguje samo protiv BTC-a. Također ne nudi nijednu vrstu integracije fiat valuta.

NEO burze: OKEx

Prva stvar koju biste trebali znati o OKEx-u je da je to bio predmet hakovanja Bitcoina u iznosu od 3 milijuna USD u listopadu 2017. Haker se prijavio s njemačke IP adrese i trguje BTC-ETH trgovačkim parovima kako bi prodao sve Bitcoin u roku od jednog sata. To se dogodilo u Kini i tamošnja policija odbila je uzeti slučaj zbog perspektive zemlje na Bitcoin u to vrijeme.

Međutim, unatoč ekskluzivnosti i hakanju te razmjene, razmjena je u prvih 5 NEO razmjena po volumenu, pa sam smatrao da bi je trebalo uvrstiti na popis.

Svakodnevno se trguje s manje od 8 milijuna dolara. Čini manje od 5% ukupnog dnevnog NEO prometa. Struktura naknada na OKExu djeluje na sličnoj strukturi kao i Bitfinex s modelom naknade za tvorca / takera (proizvođač = -0,1%, korisnik = 0,1%).

Zaključak

Sada znate što je NEO, kako možete zamijeniti ETH da biste ga dobili i na kojim razmjenama možete kupiti NEO coin.

NEO je definitivno pokazao neke velike povrate ulaganja za rano usvojene novčiće; kao što je prethodno spomenuto, poraslo je preko 700 000% od najniže do najviše cijene. (Lude stvari!)

Cijena bi mogla biti opravdana zbog činjenice da NEO može obraditi 10.000 transakcija u sekundi, ali jedna od najvećih prepreka koja NEO sputava je kineska regulativa – njihov je stav o kriptovalutama nestabilan.

Ipak, kada se regulacija u Kini stabilizira, vjerujem da će novčić uzletjeti dalje nego što je išao prije.

Pa, hoćete li kupiti NEO novčić? Ako da, koju ćete razmjenu koristiti? Jeste li slijedili moj korak po korak na Coinbaseu i Binanceu ili ste išli s drugom opcijom? Javi mi!

Važna nota: prije kupnje NEO kovanice ili bilo kojeg drugog ulaganja obratite se financijskom stručnjaku.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me