Jaxx vs Exodus: Kompletni vodič

Dobrodošli u moj Jaxx vs Exodus pregled. U ovom ću vodiču reći sve što trebate znati o ovim superzvijezdama kripto pohrane.

Reći ću vam o njihovom dizajnu, značajkama i jednostavnosti za upotrebu. Također ću vam reći koji je novčanik sigurniji, a koji najjeftiniji. Kad završite s čitanjem, moći ćete sami odlučiti tko je pobjednik “Jaxx vs Exodus”.

Kriptovalute se u mnogočemu razlikuju od fiat valuta. Oni nisu službene valute država i nisu dostupni u obliku papirnatih novčanica ili metalnih novčića.

Kriptovalute svojim korisnicima daju kontrolu. Nema bankovnih računa, nema kreditnih čekova i nema središnje pričuve. Postoji samo blockchain; cjelovit i nepromjenjiv zapis o svakoj transakciji koja je ikad izvršena.

Tablica: Glavne značajke novčanika Jaxx i Exodus

Želite li znati više o blockchainima? Pogledajte moj Blockchain Explained vodič!

U gotovinskom sustavu bez banaka korisnici trebaju siguran i pouzdan način pohrane podataka o valuti koju drže. Tu dolaze novčanici s kriptovalutama. Dva najpoznatija novčanika na tržištu kriptovaluta su Jaxx i Exodus.

Prije nego što započnem razgovarati o Jaxxu i Exodusu, želim na brzinu pogledati što je kripto novčanik i što on radi …

Što je kripto novčanik?

jaxx vs exodus - kripto novčanik

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Ljudi govore o spremanju kriptovalute u kripto novčanike. To nije istina. Novčanici za kriptovalute ne pohranjuju kriptovalute. Pohranjuju informacije o kriptovaluti. Sama kriptovaluta postoji samo na blockchainu.

Kripto novčanici pohranjuju dvije vrlo važne vrste podataka. Korisnicima su potrebne obje vrste za slanje i primanje kripto valute. Oni su;

  • Javne adrese su digitalna mjesta na kojima se kriptovalute mogu slati i primati. Oni su pomalo poput kripto adresa e-pošte. Mogu se otvoreno dijeliti s drugim korisnicima mreže. Ako želite poslati kriptovalutu prijatelju, morat će vam dati javnu adresu na koju je možete poslati.
  • Privatni ključevi su osobni kodovi koji su korisnicima potrebni za pristup javnim adresama. Oni su poput lozinki za kripto adresu e-pošte. Možete ih smatrati i digitalnim potpisom. Da bi slali i primali kriptovalute, korisnici moraju potpisati transakcije svojim privatnim ključevima kako bi dokazali da im pripadajuća javna adresa pripada. Privatne ključeve nikada ne smijete dijeliti ni s kim.

Ako korisnici izgube privatne ključeve, mogu zauvijek izgubiti kriptovalutu. Zbog toga je toliko važno odabrati pravi kripto novčanik. Na izbor su dvije glavne vrste kripto novčanika; softvera i hardvera.

Softver protiv hardverskih novčanika

Softverske novčanike možete preuzeti na radne površine ili mobilne uređaje. Oni također mogu biti mrežni novčanici instalirani u vašem pregledniku ili hostirani na kripto razmjeni. Hardverski novčanici mogu biti USB memorijski pogoni ili čak papirići na kojima su napisani kodovi!

Novčanici koji su povezani s internetom nazivaju se vrućim, a oni koji nisu hladnjačama. Dakle, papirnati novčanici su hladna, a novčanici preglednika vruća.

Sada želim pogledati Jaxx vs Exodus. Koji je novčanik bolji? Za početak ću vam reći malo o svakom, počevši od Jaxxa …

Što je Jaxx?

jaxx vs egzodus - Jaxx logotip

Jaxx je softverski novčanik koji je 2014. godine stvorio Anthony Diiorio u kanadskoj tvrtki za razvoj blockchaina Decentralno. Diiorio je također suosnivač Ethereuma, jednog od najvećih svjetskih blockchain projekata.

Novčanik se može preuzeti s početne stranice Jaxxa kao stolna aplikacija i radi sa sustavima Windows, Linux i Apple Mac. Također se može preuzeti s Google Play i iTunes za upotrebu na Android i iOS mobilnim uređajima. Jaxx je dostupan i kao mrežni novčanik i radi s Chromeom. Njihov dodatak za Firefox ukinut je.

Do ožujka 2018. Jaxx je preuzet 1,2 milijuna puta. Korisnička ocjena iznosi 3 od 5 iz 164 recenzije na stranici za usporedbu, CryptoCompare.

Što kažete na konkurenciju?

Što je Izlazak?

jaxx vs exodus - službeni logotip Exodusa

Exodus je pokrenut 29. srpnja 2016. Njegovi tvorci su JP Richardson i Daniel Castagnoli. Izlazak početna stranica opisuje ih kao “dvojicu frajera koji vole strast prema blockchain imovini.”

Novčanik Exodus je stolni novčanik dizajniran za upotrebu sa sustavima Windows, Linux i Apple Mac. Svaka se verzija može preuzeti izravno s početne stranice Exodusa. Trenutno nema mobilne ili mrežne aplikacije.

Iako je puno noviji novčanik od Jaxxa, već je postigao ocjenu korisnika 4,2 od 5 iz 396 recenzije na CryptoCompare.

Sada znate koje su vrste novčanika Jaxx i Exodus, Jaxx i Exodus možemo pogledati detaljnije. Pa, što je bolje? Za početak ću usporediti usluge kriptovaluta svakog novčanika i onoga što naplaćuju. Koji novčanik podržava najviše kovanica između Jaxxa i Exodusa? A koji je novčanik najjeftinija opcija? Pročitajte kako biste saznali …

Pohrana i naknade za kriptovalute

Pogledajmo kako se Jaxx vs Exodus uspoređuju na skladištenju novčića i naknadama;

Jaxx Naknade za novčanik i usluge kovanica

Jaxx nudi pohranu za više od 66 kriptovalute, uključujući Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Augur (REP), Qtum (QTUM) i Dogecoin (DOGE). Trenutno Jaxx ne nudi pohranu fiat valuta. Međutim, postoji mogućnost prikaza stanja vašeg novčanika u fiat valuti po vašem izboru (GBP, USD, EUR itd.). Potpuni popis podržanih valuta možete pronaći na Jaxx web stranica

Jaxx je besplatan za preuzimanje, ali naplaćuje naknade za svaku transakciju. Međutim, naknade za Jaxx novčanik ne idu Jaxxu, već idu na mrežu na kojoj se odvija transakcija. Na primjer, ako šaljete Ethereum, Jaxx će naplatiti naknadu od oko 0,000441 ETH i taj će se iznos upotrijebiti za ostvarivanje transakcije na Ethereum blockchainu. Međutim, naknada za transakciju nije statična i može se mijenjati ovisno o opterećenju mreže.

Korisnici Jaxxa mogu izvršavati transakcije s tri različite brzine; polako, srednje i brzo. Što je sporija brzina transakcije, niže će biti naknade za Jaxx novčanik. Ovo je izvrsna značajka za korisnike koji žele uštedjeti novac i ne smeta im još malo pričekati da se njihove transakcije dovrše.

Kako se razlikuju valutne usluge i naknade koje nudi Exodus?

Usporedite kripto razmjene rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Jeste li se ikad zapitali koje su kripto burze najbolje za vaše trgovinske ciljeve?

Vidjeti & usporedite TOP3 kripto razmjene jedna uz drugu

Naknade za novčanik Exodus i usluge kovanica

Exodus nudi spremište za 89 kriptovalute, uključujući Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Zcash (ZEC), 0x (ZRX), Aragon (ANT), Augur (REP) i OmiseGo (OMG). Novčanik prikazuje samo korisnička stanja u američkim dolarima i ne nudi pohranu u fiat valuti.

Exodus je besplatan za preuzimanje, ali nudi samo jednu brzinu transakcije. To znači da korisnici imaju manje kontrole nad naknadama koje plaćaju. YouTube vlogger RvMajor, utvrdio da se radi o naknadama za novčanik Exodus 5-10% viša od naknade Jaxx novčanika za transakcije slične sličnim stvarima.

Dakle, Exodus nudi pohranu za više kripto valuta, ali Jaxx nudi bolji izbor prikaza stanja i brzine transakcije. Jaxx je nešto jeftinija usluga, a naknade za novčanik Exodus manje su fleksibilne. Dalje, pogledajmo neke druge značajke koje nude Jaxx i Exodus …

Ugrađene značajke

Oba novčanika nude Mjenjanje oblika kao ugrađena značajka. ShapeShift je kripto razmjena koja je ugrađena u svaki novčanik tako da korisnici mogu razmijeniti kovanice bez potrebe da posjete burzu poput Poloniexa ili Binancea. Exodus je prvi novčanik koji je ponudio usluge razmjene Shapeshift, a drugi su, uključujući Jaxx, slijedili.

Može se tvrditi da Jaxx nudi širi izbor ugrađenih značajki. Osim što nudi usluge na stolnim računalima, mobitelima i webu, ima i funkciju izvorne kamere koja omogućuje korisnicima skeniranje QR kodova iz papirnatih novčanika svojim mobilnim uređajima.

Većina kripto stručnjaka preporučuje pohranjivanje privatnih ključeva na odabir softverskih i hardverskih novčanika. Činjenica da je Jaxx kompatibilan s obje čini ga privlačnim mnogim korisnicima.

Tablica: Pro i kontra novčanika Jaxx i Exodus

Međutim, neki korisnici sugeriraju da ga napredne značajke novčanika čine sporim i zaostalim. Ovo je problem koji Exodus nema. Jednostavna je usluga računara ne usporava se dodatnim dodacima.

Za naprednije korisnike Jaxx može imati bolji izbor značajki, ali Exodus je pouzdaniji u načinu na koji pruža usluge koje nudi. Obje nude ShapeShift, što ih stavlja ispred novčanika koji to nemaju, pa ćemo ovu rundu Jaxx-a i Exodusa nazvati izjednačenom.

Dalje, želim saznati koliko je dobro dizajniran svaki novčanik. To bi nam trebalo reći koji je novčanik najlakše koristiti između Jaxxa i Exodusa.

Dizajn i korisnost

Jedna od najvećih pritužbi novaca na kripto novčanike je što su previše složeni i teški za upotrebu. Dva područja u kojima kripto proizvodi trebaju poboljšati naš dizajn i jednostavnost za upotrebu. Evo kako se uspoređuju Exodus vs Jaxx;

Jaxx Oblikovati

jaxx vs egzodus - Jaxx dizajn

Jaxx ima čist i jednostavan dizajn. Sve su njegove glavne značajke označene i imaju priložen “koristan savjet” koji vodi korisnike o tome kako rade. Privatni ključevi su lako dostupni, a podaci o transakcijama prikazuju se vrlo jasno kako bi se spriječila zabuna.

Jednostavan Poslati i Primite ekrani čine te prve transakcije što bezbolnijim za početnike! Jedna mala zamjerka koju neki korisnici imaju prema novčaniku je ta što se tehničke informacije, poput javnih adresa, prikazuju u veličini fonta koju je teško pročitati.

Jaxx ima profesionalni dizajn i izgled prilagođen newbie-u, što je s Exodusom?

Dizajn egzodusa

jaxx vs exodus - Exodus portfelj

Exodus nije samo jedan od najbolje dizajniranih novčanika na tržištu, već je vjerojatno i jedan od najbolje dizajniranih proizvoda u kriptovalutama. Korisnicima će novčanik biti lijepo postavljen s jednostavnošću koju nećete naći u većini drugih novčanika. Novčanik ima tri glavna dijela; Novčanik, Razmjena i Portfelj, a transakcije se dijele na Poslano, Primljeno i Razmjena.

Exodus je novčanik bez stresa za početnike koji počinju koristiti kripto. Početna stranica novčanika s ponosom Države da je to bilo, „Izradili JP i Daniel s ljubavlju“, i to pokazuje!

U ovom kolu Jaxxa protiv Exodusa samo je jedan pobjednik. Izlazak bi se trebao koristiti kao nacrt kako će se dizajnirati druge kripto platforme u budućnosti. Bravo, Izlazak!

Sljedeća tema o kojoj želim razgovarati je sigurnost. Koliko je Jaxx siguran i je li Exodus novčanik siguran?

Sigurnost

Usporedbom Exodusa i Jaxxa s njihovom sigurnošću, vidjet ćete da oba novčanika dijele značajke, ali se i razlikuju na neke važne načine. Pogledajmo koji novčanik ima bolju sigurnost.

Je Jaxx Sigurno za novčanik?

Jaxx novčanik pohranjuje privatne ključeve izravno na korisnički uređaj. To znači da nitko nema pristup privatnim ključevima osim korisnika. Novčanik je također hijerarhijski deterministički (HD), što znači da generira novu adresu svaki put kada šaljete / primate sredstva na / s vaše trenutne adrese novčanika kao način održavanja privatnog stanja računa. Ukupan iznos kovanica / tokena na adresama s kojih transakcija šalje šalje se. Navedeni iznos ide na navedenu adresu, a preostali saldo ide na novu adresu koja je priključena na ostale adrese i naravno mnemotehničko sjeme od 12 riječi.

Zamislite da imate 4 računa. Novčanica od dvadeset dolara, 1 deset i 2 petice. Sada svaki račun predstavlja adresu. Sada želite kupiti lijepu vestu za 37 dolara s porezom. Dakle, blagajniku date sav novac, a oni vam vrate 3 dolara koja ste stavili u novi novčanik.To je način na koji HD funkcionira. Tada biste imali 4 ulaza i 2 izlaza. 4 računa za svaki ulaz i dva izlaza po jedan su 3 dolara natrag vama i 37 dolara na trgovini.

Korištenjem mnemoničke rezervne fraze od 12 riječi moguće je vratiti pristup svojim sredstvima čak i ako izgubite uređaj na kojem je novčanik. Zbog toga je izuzetno važno zabilježiti sigurnosnu kopiju od 12 riječi izvan uređaja i čuvati na sigurnom. Osigurajte da nitko osim vas nema pristup vašoj sigurnosnoj kopiji od 12 riječi.

Kad se to već kaže, Jaxx je u prošlosti imao nekoliko bugova koje su hakeri koristili za krađu sredstava. Početkom 2017. god, 400.000 Iz novčanika Jaxx ukradene su kovanice američkih dolara. Međutim, nije poznato je li kriva novčanik ili korisnička pogreška. Bugovi se ponekad otkrivaju u Jaxx softveru, ali ih Jaxxov tim obično brzo otkloni.

Hacku s početka 2017. godine obratio se glavni tehnološki direktor Jaxxa Nilang Vyason. Evo a link na njegov post na Redditu.

Jedna značajka koju Jaxx nema je dvofaktorska autentifikacija. Ovo je sustav u kojem korisnik treba dvije vrste lozinke za pristup svom računu. Prva je obično standardna lozinka, a druga je kod koji se pošalje na mobitel korisnika ili u aplikaciju za provjeru autentičnosti kad se prijavi. Nedostatak ove osnovne sigurnosne značajke odnosit će se na neke korisnike.

Je li novčanik Exodus siguran?

Exodus također svojim korisnicima ne nudi dvofaktorsku autentifikaciju. Razlozi za to nisu jasni, ali to je značajka koju će većina korisnika očekivati ​​vidjeti u budućnosti. Exodus se u velikoj mjeri oslanja na korisnikovu e-adresu za glavnu sigurnosnu značajku, a to je oporavak računa jednim klikom. Veza se šalje na e-adresu korisnika kada se izgubi pristup računu.

To znači da korisnici moraju biti sigurni da uređaj koji koriste nema bugova i virusa. Gubitak pristupa računu e-pošte mogao bi značiti gubitak pristupa novčaniku Exodus. Međutim, Exodus nudi i hijerarhijski deterministički oporavak računa.

HD tehnologija možda ipak neće moći u potpunosti zaštititi korisničke račune. U ožujku 2018. tim na CryptoCoreMedia je uspio dobiti pristup sigurnosnoj frazi od 12 riječi korisnika Exodusa korištenjem jednostavnog računalnog koda.

Ova runda je opet izjednačena. Nijedan novčanik nije stopostotno siguran, ali razvojni timovi u Jaxxu i Exodusu naporno rade na poboljšanju sigurnosti korisnika. To čine redovitim ažuriranjima značajki i usluga. Oni također nude podršku korisnicima izravno. Ali tko nudi najbolju korisničku podršku od Jaxxa protiv Exodusa?

Korisnička podrška

Srećom, i Jaxx i Exodus imaju dobre odnose sa svojim korisnicima. Niti jedan novčanik nije u potpunosti otvoren, ali oboje ulažu velike napore kako bi svojim kupcima pokazali kako njihove tvrtke posluju.

Oba novčanika objavljuju blogove na svojim web stranicama, a Jaxx pruža posebno detaljne opise problema koje ima i rješenja koja ih koristi za njihovo rješavanje. Jaxx i Exodus redovito objavljuju ažuriranja i upozorenja o prevarama i rizicima za svoje sljedbenike na Twitteru.

Žalbe i upiti mogu se poslati e-poštom, a oba tima imaju dobru reputaciju za brzi odgovor. Exodusovi JP Richardson i Daniel Castagnoli također direktno razgovaraju sa svojim korisnicima Zatišje.

Jaxx i Exodus pomažu u promjeni načina na koji ljudi razmišljaju o kriptovalutama. Zajedno s drugim profesionalnim kripto platformama – poput Coinbase i Binance – Jaxx i Exodus pružaju usluge kojima kupci mogu vjerovati. Dakle, Jaxx vs Exodus? Ne ovaj put! Svi su pobjednici u ovom krugu!

To je gotovo to za moju recenziju Exodus vs Jaxx. Prije nego što donesete konačnu odluku o tome koji novčanik smatrate najboljim, osvrnimo se na najvažnije značajke oba. Koji je bolji način za to nego s usporednom tablicom Jaxx vs Exodus?

Tablica usporedbe

Jaxx Izlazak
Radna površina Da Da
Mobilni Da Ne
mreža Da Ne
Multivalutna Da (60+) Da (80+)
Naknade Niska Srednji
Prijatelj početnicima Da Da
Hijerarhijski deterministički Da Da
Dvofaktorska autentifikacija Ne Ne
Ukupna sigurnost Dobro Dobro
Korisnička podrška Izvrsno Izvrsno

Zaključak

U ovom pregledu Exodus vs Jaxx odgovorio sam na neka važna pitanja poput: je li Exodus novčanik siguran? A kako se odlučuje o naknadama za Jaxx novčanik? Jedno pitanje na koje ipak nisam odgovorio je koji je novčanik bolji?

Pa, stvarni pobjednik u natjecanju između Jaxxa i Exodusa je kripto zajednica. Ljudi koji od početka podržavaju kriptovalute napokon su nagrađeni vrhunskim uslugama. Jaxx i Exodus visoko su profesionalne aplikacije koje se prema svojim kupcima odnose s poštovanjem.

Tablica: Sigurnosne značajke novčanika Jaxx i Exodus

Jaxx i Exodus oboje su novorođeni, ali su i dovoljno napredni da kripto štreberi mogu uživati! Ako programeri nastave proizvoditi ovakve proizvode, tada bi budućnost kriptografije mogla biti vrlo uzbudljiva za sve nas. Najbolje je što ne morate birati između Jaxxa i Exodusa, možete ih oboje koristiti!

Pa što ti misliš? Jesam li nešto zaboravio spomenuti? Recite svoje i recite mi što mislite!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me