Kaj je EOS?

Verjetno ste že slišali za brenkanje okoli verige blokov EOS in zdaj želite izvedeti več?

Če je tako, ste prišli na pravo mesto! Danes bom razložil vse, kar morate vedeti o EOS na najpreprostejši možni način. Ne glede na to, ali ste napredni uporabnik ali šele začenjate izvedeti več o kripto, bo ta vodnik primeren za vas.

Ta priročnik bo zajemal vse od kako se je projekt začel kako tehnologija deluje, lahko uporabim celo nekaj resničnih primerov (če imate srečo!).

Mimogrede, ali ste vedeli, da se EOS dejansko izgovarja “E-OS”!?

Preden skočim naravnost vanjo, želim, da se zavedate nekaj vidikov. Najprej, če se odločite za nakup kovancev EOS, izberite zanesljive borze kriptovalut, kot je Coinbase ali ga preprosto kupite prek Simplexa – obdelava plačil brez goljufij.

Še več, po nakupu kovancev EOS jih shranite v varna kripto denarnica. Najbolj priporočeni možnosti sta Ledger Nano S in Trezor Model T.

Kakorkoli, ne izgubljajmo več časa, pojdimo in poiščimo odgovor na vprašanje “Kaj je EOS?”!

Iščete najbolj varno mesto za nakup BTC? Spodaj sem zbral najbolje ocenjene kripto borze, ki so bile odobrene kot najvarnejše platforme za nakup BTC, zato si oglejte.

Ponudnik Visa / Mastercard Na voljo Crypto Naša ocena Pregled Coinbase DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 več

9.8 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Pregled Binance DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 več

9.6 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Pregled Coinmama DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +Še 7

9.4 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Kraken Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • ČRT
 • + Še 37

9.1 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Pregled eToro DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Še 3

8.6 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Pregled KuCoin DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 več

8.5 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Pregled izmenjave Gemini DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Še 21

8.4 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Najbolj priljubljena 729 ocen 9,8 bančno nakazilo: DA Obiščite spletno mesto Preberite pregled Izbira urednika 1279 ocen 9,6 Bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled 816 ocen 9.4 Bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled 1174 ocen 9,1 bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled 453 Mnenja 8.6 Bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled 563 ocen 8,5 Bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled 603 Mnenja 8.4 Bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled

Prednosti

 • Velika hitrost platforme
 • Odprava pristojbin
 • Decentralizirano

Slabosti

 • Več tekmovalcev
 • Spuščanje vrednosti

Zgodba

EOS cilj je zgraditi omrežje, sposobno obdelati milijone transakcij na sekundo. Svoje ICO (začetna ponudba kovancev) je bila iz nekaj razlogov zelo zanimiva.

Opomba: An ICO je način za nove projekte kriptovalut za zbiranje denarja. Namesto da bi prejel fiat valuto, ICO zbira sredstva prek priljubljene kriptovalute, kot sta Bitcoin ali Ethereum!

Prvič, EOS ICO se je začel 26. junija, 2017 in trajal do 1. junija 2018. To je a skupaj 350 dni, zaradi česar je najdaljši ICO vseh časov! Ekipa EOS je to storila, da bi zagotovila, da imajo vsi priložnost, da se vključijo in kupijo nekaj EOS.

Kaj je EOS?

Drugič, čeprav ICO še vedno poteka, že je povišal ekvivalent več kot milijardo dolarjev, zaradi česar je ena najuspešnejših ICO vseh časov! Ko je ICO končan, je izšel 700 milijonov žetonov, kar je 70% celotne ponudbe.

EOS ima nekaj res izkušenih članov ekipe, tudi Daniel Larimer, ki je bil tudi soustanovitelj tako BitShares kot Steem. Larimerjevi kriptovalutni projekti so zdaj vredni milijarde dolarjev!

Pokliče se podjetje, ki stoji za programsko opremo EOS Blokiraj. Vključen je tudi v veliko različnih blockchain in poslovnih projektov.

Zdaj, ko poznate zgodbo o EOS, pojdimo na naslednji del tega “Kaj je EOS?” vodnik.

Kaj je EOS?

Preden razložim, kaj projekt dejansko je, se moramo spomniti, da EOS še ni končal izdelave njihovega izdelka. Na tej stopnji je vse le teoretično. Upajmo torej, da se bodo lahko držali svoje besede in ustvarili to, kar bodo rekli.

POSODOBITEV 2021: EOS uspešno deluje, družba je uspela izpolniti vse svoje glavne cilje in še več.

The cilj EOS je do zgraditi a decentralizirano blockchain ki lahko obdelujejo hitre in brezplačne transakcije. Dovolila bo tudi pametne pogodbe ki bo zgrajena na vrhu, kar bo razvijalcem omogočilo sprostite dApps. Ne samo to, ampak EOS želi zgraditi platformo, ki deluje kot operacijski sistem, zaradi česar bo resnično enostavna za uporabo!

DApps so prihodnost interneta. V drugih verigah blokov jih je bilo ustvarjenih že več kot tisoč! Za popoln vodnik o tem, kaj je dApp in kako deluje, Klikni tukaj!

Opomba: Če je nekaj decentralizirano, to pomeni, da nobena oseba ali subjekt nima nadzora nad tem.

Drug cilj EOS-a je biti sposoben obdelajo milijone transakcij na sekundo. To bi rešilo velik problem, saj lahko drugi blockchaini prepoznajo pametne pogodbe, nobeden od njih ne more tako hitro izvesti! Na primer, čeprav je Ethereum najbolj priljubljena veriga pametnih pogodb, lahko obdela samo 15 transakcij na sekundo!

Kaj je EOS?

Zakaj je to tako pomembno vprašanje? No, naj vam dam nekaj primerov:

 • Na sekundo se zgodi več kot 52.000 Facebook všečkov in vsak od teh všečkov je ločena transakcija, ki je nikoli ne vidite.
 • Potem imate finančno industrijo, ki mora obdelati več kot 100.000 transakcij na sekundo.

Tako lahko jasno vidite potrebo po milijonih transakcij na sekundo, zaradi česar je EOS popoln za te vrste panog!

Druga rešitev, ki jo želi rešiti EOS, je vprašanje uporabnosti. Tako Steem kot BitShares lahko na primer obdelata približno 100.000 transakcij na sekundo in uporabljata tehnologijo pametnih pogodb. Vendar je razvijalcem to res težko vstavite osnovne funkcije na primer obnovitev računa in razporejanje opravil.

Z uporabo protokola operacijskega sistema bo EOS vse te osnovne funkcije so vgrajene, omogoča razvijalcem, da delajo, kar jim gre najbolje.

Če želite kupiti EOS, morate vedno izbrati zanesljive borze kriptovalut, kot naprimer Coinbase, ali izberite najlažji način in kupite EOS s kreditno kartico prek Simplex – varna obdelava plačil.

Hranite tudi svoje kriptovalute hladne denarnice takšni kot so najbolj varno. Ledger Nano S in Trezor Model T so med najbolj priljubljenimi možnostmi.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Kako bo deloval EOS?

EOS (tako kot mnoge druge pametne pogodbene verige blokov) se pogosto imenuje “Ethereum Killer”. To pomeni, da lahko naredi vse, kar lahko Ethereum, in še več! Zato sem mislil, da bi bilo dobro primerjati oba …

Prvič, kot smo to že ugotovili oboje Ethereum in EOS so sposoben gostovati dApps, ki jih podpirajo pametne pogodbe. Ključna razlika pa je količina, ki jo lahko vsako omrežje obdeluje v danem trenutku.

To se imenuje »razširljivost«, kar je ena najpomembnejših stvari, ki jo je treba upoštevati pri analizi potenciala verige blokov.

primerjava Ethereum in EOSVir: steemit

Ethereum je še vedno sposoben samo obdelovati približno 15 transakcij vsako sekundo, kar je za njegovo globalno posvojitev veliko premalo. Čeprav EOS še ni zgrajen, upa, da bo to številko povečal na več kot milijon!

Ampak kako?

No, če se vrnemo k Ethereumu, razlog je, da ne more obdelati veliko transakcij je zaradi načina upravljanja podatkov – vsak blok lahko shrani le določeno količino informacij. Da bi to razumeli, pomislite na prazen zabojnik, ki lahko shrani le 1000 škatel. Zaradi svoje velikosti ne more shraniti nič več kot največja zmogljivost!

Ne samo, da lahko vsak vsebnik (ali blok) opraviti le 15 transakcij, traja tudi nekaj časa, da doseže svoj cilj!

Tehnologija, ki podpira ta podatkovni proces, se imenuje Proof-of-Work (PoW), za katero je znano, da je res počasna, draga in škodljiva za okolje!

Opomba: Dokaz o delu je vrsta konsenznega modela. Obstajajo boljši modeli konsenza, na primer Proof-of-Stake in Delegated-Proof-of-Stake, ki jih uporablja EOS!

Ekipa Ethereuma poskuša veliko različnih stvari rešiti to težavo – na primer brskanje ali transakcije zunaj verige. Vendar še niso izvedli rešitve!

Kaj je EOS?

Kot smo že omenili, namesto da bi uporabljali PoW Tako kot Ethereum bo tudi EOS blockchain uporabil nov model soglasja, imenovan Delegirani dokaz o vlogi (DPoS). To bi lahko odpravilo trenutne težave, ki jih Ethereum skuša rešiti!

Poskus razlage DPoS je lahko težka naloga, če predhodno ne poznate tehnologije veriženja blokov. A brez skrbi, to še ne pomeni, da morate zamuditi! Tukaj je Razložen DPoS na najpreprostejši možni način:

 1. Predstavljajte si, da je za preverjanje vsake transakcije v verigi blokov potrebno 200 ljudi. Ti ljudje se imenujejo “Priče”
 2. Ker je blockchain decentraliziran, vlagatelji EOS (in ne centralna stranka) glasujejo za tistega, za katerega menijo, da bi moral biti priča!
 3. Moč vašega glasu pa temelji na tem, koliko EOS kovancev imate. To se imenuje “vložek”. Več kovancev, ko stavite, večjo moč ima vaš glas.
 4. Naloga vseh 200 Prič je varovati omrežje. Za to so plačani.
 5. Na voljo je veliko varnostnih prič, ki čakajo na svoj čas, da pomagajo zavarovati verigo blokov, tako da lahko tudi oni zaslužijo.
 6. Če priča ne opravlja svojega dela pravilno ali če omrežja ne varuje, kot bi moralo biti, se lahko glasuje za izgon iz omrežja. Kar daje rezervnim Pričam priložnost.

V bistvu to ustvari a učinkovitejši sistem, omogočajo poceni, hitre in okolju prijazne transakcije. Pravzaprav, vsaka transakcija traja le 3 sekunde obdelati!

Ethereum pa mora, da se vsak posamezen računalnik (vozlišče), ki je povezan z omrežjem, dogovori, preden je transakcija potrjena. Zato lahko traja nekaj časa, da pridete do cilja.

Opomba: A vozlišče (ali računalnik) pomaga upravljati blockchain omrežje. Vsakdo lahko postane vozlišče tako, da prispeva svojo računalniško moč in se poveže z omrežjem!

Še en dober dodatek k verigi EOS je, da bo mogoče zamrzniti transakcije! Zakaj pa je to pomembno?

No, ste že slišali za slavni kramp DAO? V bistvu, nekdo je ukradel Ethereum v vrednosti 50 milijonov dolarjev kovancev leta 2016, kar je pomenilo, da je bilo treba verigo blokov razcepiti. Če bi blokovna veriga Ethereum imela tehnologijo DPoS, kot bo EOS, bi napad lahko ustavili.

Opomba: Fork je, ko novi blockchain uporablja izvirno kodo starejše blockchain, vendar spreminja, da jo izboljša.

Zdaj, ko veste, kako tehnologija deluje, bo naslednji del mojega vodiča “Kaj je EOS” razložil, čemu bo EOS kripto uporabljen.

Za kaj se uporablja kovanec EOS?

Tako kot večina verig blokov ima tudi EOS svojega domača kriptovaluta, preprosto poklicali EOS. Ima nekaj različne namene, o katerem bom zdaj govoril naprej.

Ko uporabljate verigo Ethereum, morate plačati provizije za transakcije. To se imenuje PLIN, in ker vse več ljudi uporablja omrežje, postaja vse dražje.

Zaradi tega je neuporaben v svetovnem merilu, ker se ne bi splačalo pošiljati majhnih zneskov. To je posledica tega, kako je bil Ethereum zgrajen. Ko morajo ljudje uporabljati omrežje, najamejo navidezni stroj Ethereum, ki zahteva transakcijsko provizijo.

Uradni logotip EOS

Model EOS je čeprav drugačna: namesto da bi imetniki kovancev EOS “izposodili” računalniško moč, so lastniki omrežja.

Na primer, če ste bili v lasti 1% delež v kovancih EOS, bi v bistvu lastnik 1% omrežja, kar pomeni, da bi bili lastnik 1% potrebne računalniške moči za obdelavo transakcije. Prav zaradi tega so transakcije brezplačne!

Kovanec EOS deluje na enak način kot katera koli druga kriptovaluta – lahko denarnice pošiljate, hranite ali prejemate med njimi. Zaradi tega je odličen plačilni sistem saj lahko v samo nekaj sekundah brezplačno nakažete denar komu koli na svetu.

Zdaj, ko veste, za kaj se uporablja kovanec, je naslednji del mojega “Kaj je EOS?” Vodnik vam bo pokazal, kako je tehnologijo včasih mogoče zlorabiti.

Kako je mogoče zlorabiti EOS?

Ena najbolj edinstvenih lastnosti kriptovalut je ta, da ljudem omogoča anonimno pošiljanje in prejemanje transakcij. To je tako kot plačevanje gotovine v resničnem svetu. Ne bi pričakovali, da boste identificirali, ko boste vstopili v avtobus ali plačali hlebček, kajne?

Vendar to tudi pomeni nekateri lahko s kriptovalutami anonimno storijo kazniva dejanja. Kazniva dejanja, ki vključujejo nakup in prodajo prepovedanih drog, orožja in ukradenih kreditnih kartic (če jih naštejemo le nekaj). Bitcoin je bil nekoč uporabljen tudi za plačilo zasebnih atentatov.

EOS se ne izključuje iz te anonimne funkcije.

Kaj je EOS?

Tudi, najbolj zbirke podatkovnih blokov (kot je Ethereum) so javne. To pomeni, da si lahko vsi z internetno povezavo ogledajo vse transakcije, ki se zgodijo v verigi blokov, in si ogledajo stanje na vseh denarnicah.

Vendar, po mnenju ustanovitelja EOS Daniel Larimer, naslova pošiljatelja ali prejemnika ne bo mogoče skriti, mogoče bo skriti celotno stanje uporabniške denarnice.

To bi potencialno lahko pritegnilo tiste, ki upajo, da bodo storili kazniva dejanja davčne utaje, saj bi osebi omogočilo, da svoje bogastvo skrije na enak način, kot to počne anonimna lupinarska družba. Vendar je prednost tega, da dodaja dodatno varnost bogatim imetnikom kriptovalut.

Pomembno je vedeti, da lahko vse tehnologije zlorabljajo, vendar le majhna manjšina poskuša to storiti.

Primerjajte EOS vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Primerjajte EOS vzporedno z drugimi

Vse kripto izmenjave so morda podobne vam, vendar so NE vse enako!

Ja! Pokažite mi primerjalno tabelo

Kaj je EOS? – Zaključek

Torej, to je konec “Kaj je EOS?” vodnik! Zdaj bi morali dobro vedeti, kaj EOS poskuša doseči, kako deluje tehnologija in zakaj je žeton EOS tako pomemben.

Zdaj je zelo enostavno kupiti kovance EOS, vse kar morate storiti je:

1. Pridobite a zanesljiva kripto denarnica. Ledger Nano S in Trezor Model T so med najbolj priporočljivimi možnostmi.

2. Prijavite se na Coinbase.

3. Kupite kovance EOS na Coinbase.

4. Prenesite kovance EOS v denarnico.

ALI

Izberete lahko še enostavnejši način in s svojim kupite kovance EOS kreditno kartico prek Simplex – varna obdelava plačil.

Vsebina, objavljena na tej spletni strani, ni namenjena nobenemu finančnemu, investicijskemu, trgovalnemu ali kakršni koli drugi obliki nasveta. BitDegree.org ne podpira ali predlaga, da kupujete, prodajate ali držite kakršno koli kripto valuto. Preden se odločite za finančne naložbe, se posvetujte s svojim finančnim svetovalcem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me