Kako kupiti kriptovaluto NEM: temeljit vodnik

V zadnjih letih je postalo očitno, da kriptovalute so postali znani in uporabljeni iz mnogo več različnih razlogov kot zgolj služenje denarja. Tudi povprečni navdušenec nad kriptovalutami je navadno zanima več kot le kovanec ali sam žeton – ti kriptos predstavljajo velike in pogosto humanitarne cilje, ki segajo veliko širše od zgolj finančne koristi.

Danes bomo v tej vadnici govorili o eni takšni kriptovaluti – izvedeli bomo, kaj je NEM in kako kupiti kriptovaluto NEM.

Najprej bom uvesti NEM na splošno – kaj je, kateremu namenu služi in tako naprej. Povedal vam bom tudi o zelo zanimivi odločitvi, ki jo je podjetje sprejelo ob velikem problemu, in govoril bom o najbolj edinstvenih lastnostih NEM. Po tem bomo govorili o tem, kaj je in kako kupiti XEM – žeton za NEM.

Prepoznavanje kriptovalut NEM

V kratkem, NEM (Gibanje novega gospodarstva) je a peer-to-peer platforma ki je bil ustvarjen za krepitev moči in nadaljnjo svobodo gospodarstva, ki ga zagotavljajo verige blokov.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Nekoliko zmedeno, kajne?

The prvotni namen ustvarjalca za NEM je bil ustvariti popolnoma neodvisno kriptovaluto, ki temelji na skupnosti. Ustvarjalca in razvijalca (uporabnik foruma »Bitcoin Talk«, imenovan UtopianFuture) je navdihnil NXT – v celoti zasnovano plačilno omrežje za kriptovalute že leta 2013.

Kako kupiti kriptovaluto NEM: domača stran NEM.

Utopična prihodnost prvotno je nameraval ustvariti vilice NXT, a potem ko je opazil, da je izvirna neodvisna koda boljša ideja, je začela NEM v začetku leta 2014.

Že od začetka je bila platforma osredotočena na ustvarjanje verige blokov to bi bilo hitreje in bolj prilagodljivo kot starejše različice – to sta pravzaprav dve veliki težavi, ki sta na splošno najpogosteje povezane z verigo blokov.

Zgodovina

Če razmišljate, kako kupiti kriptovaluto NEM, obstajajo nekaj ključnih točk morali bi vedeti o zgodovini platforme.

Kot sem že omenil, prva različica NEM je bil uveden na začetek leta 2014, vendar je bila stabilna različica platforme izdana šele sredi leta 2015.

NEM je začel pridobivati ​​oprijem in leta 2016 ga je opazil velik operater platforme za kripto izmenjavo na Japonskem Tehnični urad. Podjetje in ustvarjalec NEM sta se dogovorila o partnerskem dogovoru, ki je vključeval ustvarjanje nove verige blokov.

Razmišljate, kako kupiti kriptovaluto NEM? Zanimali bi vas morali zelo zanimiv preobrat dogodkov, ki se je zgodil v začetku leta 2018. NEM je bil šele pred kratkim uveden v eno glavnih japonskih platform za izmenjavo kriptovalut, Coincheck. Zaradi slabe izvedbe varnosti med začetnim prenosom je prišlo do vdora – hekerji so ukradli kovanec NEM 400 milijonov USD.

Kako kupiti kriptovaluto NEM: temeljit vodnik

To pa ni zanimiv del. Zares zanimivo je, kaj se je za to odločila ekipa, ki stoji za NEM. Logična pot tukaj je bila izvedba tega, kar je znano kot trde vilice v verigo blokov NEM. Trde vilice so ekstremne posodobitve ki spreminjajo bistvo verige blokov, v kateri so implementirani.

To bi ustvarjalcem kriptovalut omogočilo, da v sistemu spremenijo vse, kar so želeli. Namesto tega pa so se odločili za namestitev sistema za samodejno označevanje.

Ta novi sistem je označil ukradene kovance NEM in sledil transakciji, v kateri so bili uporabljeni. Po nekaj mesecih je ekipa NEM zaključila ta projekt – imeli so dovolj informacij, da so lokalnim organom pregona zagotovili.

Če ste oseba, ki išče, kako kupiti kriptovaluto NEM, bi vas te informacije morale zelo zanimati. Podjetje, ki stoji za NEM, je izbralo zelo nenavadno pot za rešitev velikega problema – in delalo je čudeže.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte kripto izmenjave TOP3 vzporedno

Zakaj je NEM Unique?

Preden gremo še dlje, naj omenim eno stvar – pri iskanju v spletu, kako kupiti kriptovaluto NEM, lahko naletite na druge ljudi, ki iščejo, kako kupiti XEM.

Upoštevajte, da oba govoriva o isti stvari – to je samo to NEM je ime celotnega projekta, medtem XEM je ime dejanska kriptovaluta. Vendar ne bi smelo biti moteče – tudi ljudje so kovanec vajeni klicati NEM.

Kako kupiti kriptovaluto NEM: ugodnosti xem.

Kaj je zdaj NEM edinstveno in izstopa iz množice drugih podobnih kriptovalut? No, ena največjih stvari bi verjetno morala biti dokaz o pomembnosti.

PoF

Kot morda veste ali ne, kriptovalute običajno temeljijo na dveh pogodbah – Dokaz o delu in Proof-of-Stake.

Dokaz o delu v trenutno najbolj priljubljeni. Kovanci, kot so Bitcoin, Ethereum in druge glavne kriptovalute, uporabljajo pogodbe PoW v svojih verigah blokov. Te pogodbe delujejo tako, da omogočajo rudarjenje kriptokovancev – vaš sistem opravi delo (mine) in za to je nagrajena majhna količina kriptovalut.

To je bil prvotni način pridobivanja kriptovalut (Bitcoin temelji na tej pogodbi), vendar zdaj postaja najslabša metoda za to – PoW pogodbe zahtevajo ogromno rudarstvo opremo (kmetije) in nepredstavljiva količina električne energije, da bi bila učinkovita.

The Proof-of-Stake pogodba velja za boljšo in bolj izvedljivo alternativo – odpravlja rudarjenje in nagrajuje imetnike kriptokovancev za vložitev kovancev in tako zagotavlja medije transakcij, ki se dogajajo znotraj verige blokov. Uvaja se veliko novih kriptovalut PoS – tudi Ethereum počasi prehaja proti njemu.

Vendar pa obstaja še tretja možnost, na katero veliko ljudi, ki iščejo, kako kupiti kriptovaluto NEM, pozabi – Dokaz o pomembnosti. S to pogodbo se sodelovanje imetnika kovanca v skupnosti in same transakcije nagradi s tem istim kripto kovancem (v tem primeru – kovancem NEM).

Kako kupiti kriptovaluto NEM: ekosistem NEM.

To je nekoliko zapleten postopek in ga ne bom podrobneje poskušal razložiti (to bi trajalo zelo dolgo), vendar lahko rečem, da če želite postati aktivni član Skupnost NEM boste morali pridobiti 10000 kovancev XEM in počakajte, da vlagajo (to počnejo pasivno, medtem ko ostanejo v vaši denarnici).

Z izvajanjem tega sedanja ekipa stoji za NEM upa, da bo revolucioniral blockchain in rodila novo in močnejšo platformo. Če iščete, kako kupiti kriptovaluto NEM, morate vsekakor vložiti več časa v to obsežno raziskovanje.

Hitro in razširljivo

Drug razlog, zakaj NEM velja za edinstvenega, je ta, da je razmeroma hitro in razširljivo, še posebej v primerjavi s starejšimi kriptovalutami na trgu. Razlog za to je nekaj razlogov, vendar so vsi glavni osredotočeni na način ustvarjanja in razvoja te platforme.

Zdaj, ko smo odstranili vse tehnične stvari, se lahko začnemo pogovarjati, kako kupiti NEM – ali, bolje rečeno, kako kupiti XEM. Za začetek si oglejmo dejansko stanje NEM na trgu kriptovalut – to so nihanja cen in verjetni scenariji za prihodnost.

NEM Cena

Spodaj si lahko ogledate Cena XEM skozi leta svojega obstoja.

Kako kupiti kriptovaluto NEM: temeljit vodnik

Očitno je, da se je NEM nekoliko počasi začel – to je lahko posledica pomanjkanja javnosti ali prvotne ideje ustvarjalca. Verjetno lahko vidite, da Cena XEM je doživela nekaj nihanj – največja nesreča se je zgodila januarja 2018. Za to je dejansko nekaj razlogov.

da sploh ne omenjamo, Coincheck je vdrl in tako velike količine ukradenega kovanca so vsekakor precej vplivale na ceno XEM. Toda zgodilo se je, da se je ta vlom zgodil v času, ko je bil trg kriptovalut kot celota na zelo slabem mestu – v prehodnem obdobju od leta 2017 do leta 2018 je trg doživel zlom kot še nikoli prej. Večina cen kriptovalut je strmo padla – nekateri se nikoli niso ustavili.

Tega pa v resnici ni mogoče reči o NEM. Če še vedno razmišljate, kako kupiti kriptovaluto NEM, bi to morala biti zelo dobra novica – kovanec NEM je dejansko prenehal padati in se začel stabilizirati. Oglejte si ta vodič za napovedovanje cen NEM, da ugotovite, kaj lahko pričakujete v prihodnosti.

Ko sem napisal to vadnico, trenutna cena XEM je 0,04 USD. Z lahkoto spada v kategorijo kovancev, ki so vredni manj kot en dolar in so odlični za vlagatelje začetnike, ki iščejo, kako kupiti XEM.

Kako kupiti kriptovaluto NEM?

Z vsemi navedenimi informacijami in s poti se lahko končno pogovorimo o tem, kako kupiti kriptovaluto NEM. Seveda boste verjetno želeli to storite s kreditno ali debetno kartico, za voljo udobje – navsezadnje je to najboljši način za nakup NEM! Pred tem pa morate najprej najprej najti Denarnica za kriptovalute NEM.

Denarnica NEM

Izbira ustrezne denarnice NEM bi morala biti vaša prva naloga. Ni nič pomembnejšega od varne in varne denarnice za kriptovalute – če bodo vsi vaši kovanci XEM ukradeni zaradi šibke denarnice, vas zagotovo ne bo zanimalo, kako kupiti kriptovaluto NEM.

Na srečo je na voljo odlična denarnica – NEM denarnica Nano. Ta denarnica je posebej zasnovana za kovance XEM – podpira jo večina operacijskih sistemov (gre za namizno denarnico, zato ne bi smelo biti težav za uporabnike Windows, iOS ali Linux), ima možnost takojšnje zamenjave prek trgovalne platforme Changelly in , kar je najpomembneje, je varno.

Kako kupiti kriptovaluto NEM: temeljit vodnik

Druga izjemna možnost, ki jo ponuja Nano denarnica, je ta, da podpira Trezor – eno najbolj varnih in priljubljenih strojnih denarnic za kriptovalute na trgu. Če resno iščete, kako kupiti XEM, vsekakor razmislite o nakupu Trezorja in tam shranite svoje kovance.

Nakup kovanca

Zdaj ko imate denarnico, jo lahko začnete iskati kje kupiti NEM. Stvar pri tej kriptovaluti je, da ni tako enostavno kupiti kot recimo Bitcoin. NEM-a ne morete kupiti z uporabo fiatnih valut (dolarjev, evrov itd.). Najboljši in najbolj optimalen način za nakup kovanca XEM je nakup Ethereuma (če ga še vedno nimate) in nato z njim kupiti NEM.

Torej, kje kupiti NEM? No, to je precej enostavno – kot sem že omenil, če ga imate Nano denarnica, ima integrirano Spremenljiv dostop do trgovanja. Changelly je ena izmed bolj priljubljenih platform za izmenjavo kriptovalut – je ugledna, varna in ima pavšalno provizijo v višini 0,5% na transakcijo (transakcija, ki temelji na kriptovalutah).

Če pa vseeno morate kupiti Ethereum, lahko to z dragimi valutami postane nekoliko drago – Changelly tega v resnici ne poudarja in je ena glavnih težav, ki jo imajo ljudje s to platformo.

Ko kupite Ethereum, Changelly ponuja Super Menjalni tečaji ETH za XEM. Postopek mora biti razmeroma hiter in tekoč – preprosto naročite količino želenih kovancev XEM in počakajte – novi kovanci naj bi prispeli v samo nekaj urah! Če želite preveriti druge borze kriptovalut, toplo priporočam Coinbase in Binance.

Zaključki

Najverjetneje, če iščete, kako kupiti NEM kriptovalute, razmišljate o tem, kako podpreti celoten projekt in ne samo izkoristiti kovanec, ki v resnici ne ve ničesar ali skrbi za samo platformo.

Trenutno je na trgu veliko inovativnih in celo revolucionarnih projektov, ki temeljijo na kriptovalutah in na katere je vredno biti pozoren – čeprav bi bilo težko izbrati, je NEM zagotovo eden izmed njih. Podjetja pristop k vprašanjem in njihove metode reševanja problemov so dober pokazatelj tega – po kramljanju Coinchecka bi lahko zlahka implementirali trdo fork.

Seveda bi bila to škodljiva sprememba in nihče v resnici ni vedel, kam bi to vodilo, vendar bi rešilo zadevni problem. Vendar je ekipa za NEM izbrala težji, a pametnejši izhod – in je uspelo.

V tej vadnici smo govorili o tem, kaj je NEM, kje kupiti NEM in zakaj bi ga morali najprej upoštevati. Če vas še vedno zanima kako kupiti kriptovaluto NEM, vsekakor morate veliko raziskovati in klepetati z ljudmi v spletu, preden se odločite, ali je kovanec sploh vredno kupiti.

V spletu poiščite tudi mnenja strokovnjakov za kriptovalute – obstajajo ljudje, ki že od prvega dne spremljajo napredek kovanca (in podjetja).

No, prišli smo do konca vadnice »Kako kupiti NEM kriptovaluto«. Samo za povzetek – dobite a varna in zaupanja vredna denarnica, poiščite ugledno platformo za kripto trgovanje (Coinbase in Binance sta odlični možnosti) in zamenjajte svoj ETH v XEM. Srečno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me