Pregled novčanika MetaMask

Danas, u ovome MetaMask novčanik pregled, reći ću vam o uzbudljivom dijelu kriptotehnike. Razgovarat ćemo o tome odakle je došlo, što to radi, i kako radi. Također ću vam reći ono što morate znati započnite.

Postavit ću sva važna pitanja poput, je li MetaMask siguran i za što ga mogu koristiti? Kad završite s čitanjem, znat ćete točno kako koristiti MetaMask i, što je još važnije, želite li ga koristiti ili ne! Krenimo, hoćemo li?

Prvo pitanje na koje treba odgovoriti u ovom pregledu novčanika MetaMask je – što je novčanik, u prvom redu?

Pros

 • Otvoreni izvor
 • Privatni ključevi koji se čuvaju u pregledniku
 • Jednostavan za korištenje
 • Koristi se za pristup Ethereum blockchainu

Protiv

 • A "vruće" novčanik – briga o sigurnosti
 • Podržava samo Ethereum i ERC-20 tokene

Pregled novčanika MetaMask: Što su novčanici s kriptovalutama?

Neki to misle kripto novčanike pohraniti kriptovaluta. To ima smisla, jer tako funkcionira novčanik u vašem džepu. Nažalost, to nije istina. Umjesto toga, novčanici s kriptovalutom jednostavno pohranjuju informacija oko kriptovaluta.

Kriptovalute postoje samo na ogromnim bazama podataka tzv glavne knjige. Te su knjige evidencija svih ikad izvršenih transakcija kriptovaluta. Nazvana je najpopularnija vrsta knjige kriptovaluta blockchain.

Pregled novčanika MetaMask: Ledger Nano S.

Želite li znati više o blockchain tehnologiji? Pogledajte naš "Objašnjeni blockchain" vodič.

Kriptovaluta može biti pomaknuto oko blockchaina, ali nikad ne može napustiti to. Ne možete povući sve svoje novčiće i odnijeti ih kući! Korisnici kreću svoju kriptovalutu po blockchainu koristeći javnost i privatni ključevi. Ovo su podaci koji se pohranjuju u kripto novčanike. Kratko ćemo pogledati razliku između javnog i privatnog ključa:

 • Javni ključevi može vidjeti bilo tko. Oni rade na sličan način kao vaša adresa e-pošte. Kad vam netko želi poslati kriptovalutu, poslat će je na vaš javni ključ.
 • Privatni ključevi ne bi trebao vidjeti nitko osim tebe. Ako su vaši javni ključevi poput adrese e-pošte, tada su vaši privatni ključevi poput lozinke. Kako dokazujete da je adresa e-pošte vaša? Imate lozinku!

Privatni ključevi jedini su način dokazivanja vlasništva nad kriptovalutama. Zbog toga je toliko važno da se čuvaju sigurno tamo gdje im nitko ne može pristupiti! Dostupno je nekoliko različitih vrsta novčanika – predstavimo ih dalje u pregledu novčanika MetaMask.

Vrste novčanika

Pregled novčanika MetaMask: USB logotip.Hardverski novčanici

Oni su prijenosni uređaji za pohranu poput USB stickova. Vrlo su sigurni, ali mogu biti skupi. Oni su oblik hladnjaka jer vaše privatne ključeve drže izvan mreže.

Pregled novčanika MetaMask: logotip globusa.Web novčanici

Mogu se koristiti na puno različitih uređaja, ali postoji opasnost da ih napadnu hakeri. Internetski novčanici poznati su kao spremište za vruće.

Pregled novčanika MetaMask: logotip radne površine.Stolni novčanici

Instaliraju se izravno na vaše računalo. Mogu se koristiti samo na računalu na kojem su instalirani. Sigurniji su od web novčanika, ali nisu toliko sigurni kao hardverski ili papirnati novčanici.

Pregled novčanika MetaMask: logotip papirnatog novčanika.Novčanici od papira

To su komadi papira na kojima su otisnuti vaši ključevi. Oni su vrlo sigurno, samo ih nemojte prosipati kavom! Opet, drugi oblik hladnjača jer je vaš privatni ključ pohranjen izvan mreže.

Preporučujemo vam da uvijek upotrebljavate više vrsta novčanika za pohranu podataka o svojim kriptovalutama. Ako netko ne uspije, bude hakiran ili nestane, barem ćete imati sigurnosnu kopiju! Pa, kakav je novčanik MetaMask?

Pronađen najnoviji kupon novčanika Ledger:

Što je MetaMask?

Metamaska je novčanik za kriptovalute koji se može koristiti na Krom, Firefox i Hrabar preglednicima. To je ujedno i proširenje preglednika. To znači da radi kao most između normalnih preglednika i the Ethereum blockchain.

Ethereum blockchain mreža je u kojoj korisnici mogu izraditi vlastite aplikacije (koji se nazivaju dApps) i kriptovalute. Ethereum također omogućava svojim korisnicima da napišu tzv. Smjernice za transakcije pametni ugovori. MetaMask se može koristiti za pohranu ključeva samo za kriptovalute Ethereum.

Pregled novčanika MetaMask: MetaMask logo.

Zove se kriptovaluta Ethereum Eter. Ostale kriptovalute izgrađene na Ethereum blockchainu se nazivaju žetoni. Poziva se većina tokena izgrađenih na Ethereum blockchainu ERC-20 tokeni jer slijede pravila koja su programeri Ethereuma postavili za stvaranje novih kriptovaluta.

Tako, novčanik MetaMask može se koristiti za spremanje ključeva za Ether i ERCi20 tokene na tri različita web preglednika. Također omogućuje korisnicima da pregledavaju Ethereum blockchain iz standardnog preglednika. Koje još značajke ima? I jesu li išta dobri? Da bismo to saznali, nastavit ćemo s pregledom novčanika MetaMask i prvo se usredotočiti na dobre stvari.

Usporedite MetaMask rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Usporedite MetaMask rame uz rame s drugima

Sve kripto burze mogu izgledati slično vama, ali jesu NE sve isto!

Da! Pokaži mi tablicu usporedbe

MetaMask: Dobra stvar

Dakle – dobre stvari. Evo nekoliko ključne pogodnosti često se spominje u korisničkim recenzijama novčanika MetaMask:

 • Otvorenizvor: To znači da je sav MetaMask kôd na mreži i besplatan i dostupan za pristup. Možete napraviti vlastitu verziju kod kuće! Šalim se, nemoj to raditi. Mislim, mogli biste, ali nemojte. Zajednica može pregledati i ažurirati softver otvorenog koda, što znači da ga se može kontinuirano poboljšavati.
 • HD postavke: Hijerarhijske determinističke postavke pomažu korisnicima sigurnosne kopije svojih računa. To čine tako što korisniku daju popis riječi koje se nazivaju sjemenske fraze. Sjemenske fraze mogu se koristiti za poništavanje podataka o izgubljenom računu.
 • Kupnja ugrađenih novčića: MetaMask izravno povezuje sa dvije razmjene gdje korisnici mogu kupiti kriptovalutu. Korisnici mogu odabrati Coinbase za kupnju Etera i Mjenjanje oblika za kupnju žetona Ether ili ERC-20.
 • Korisnička podrška: MetaMask želi što više ljudi uključiti u mrežu Ethereum. Ima video uvod u svoju početnu stranicu i detaljnu stranicu za podršku.
 • Jednostavno sučelje: Jednom kad se postavi, MetaMask je vrlo jednostavan za upotrebu – ovo je mišljenje koje ponavljaju i druge korisničke recenzije novčanika MetaMask. Sve su njegove značajke jasno izložene pa je slanje i primanje valute jednostavno, čak i za početnike!
 • Pohrana lokalnog ključa: Neki davatelji novčanika spremaju ključeve na vlastitim serverima. To je uobičajeno na burzama koje nude novčanike, na primjer Coinbase. Tipke MetaMask pohranjene su u korisnikovom vlastitom pregledniku, a ne na bilo kojem udaljenom poslužitelju. To korisniku daje veću kontrolu nad javnim i privatnim ključevima.
 • Zajednica: MetaMask je važan dio zajednice Ethereum. Dobio je više od milijun aktivnih korisnika i ima gotovo 70.000 sljedbenika na Twitteru.

To je puno dobrih stvari! Što kažeš na loše stvari?

MetaMask: Loša stvar

Ipak, nije sve savršeno s dotičnim alatom i bilo bi nerazumljivo MetaMask pregled novčanika ako nismo spomenuli neke od njegovih najočitiji nedostaci.

 • Pristup pregledniku: MetaMask nema pristup nijednoj od vaših podataka, ali preglednik na koji je instaliran hoće. Vaš preglednik neće imati pristup vašim privatnim kodovima, ali može prikupljati podatke o tome kada i kako upotrebljavate aplikaciju. Mozilla i Google nisu previše popularni u kripto zajednici. Mnogi će se kripto korisnici osjećati nelagodno dopuštajući tim tvrtkama da prikupljaju informacije o njima. To može spriječiti neke potencijalne korisnike da isprobaju novčanik MetaMask.
 • Na liniji: Internetski novčanici imaju prednosti i nedostatke. Jedan od glavnih nedostataka je sigurnost. Sve informacije pohranjene na mreži više su izložene opasnosti od hakera nego one koje su pohranjene izvan mreže. MetaMask sam po sebi ne pruža dovoljno sigurnosti. Zapamtiti, uvijek koristite više vrsta novčanika.

Sada znate malo o čemu korisnik govori u svojim pregledima novčanika MetaMask. Kako se, pak, uspoređuje s drugim Ethereum novčanicima? Idemo provjeriti MetaMask nasuprot MyEtherWallet.

MetaMask VS MyEtherWallet

MyEtherWallet jedan je od najčešće korištenih Ethereum novčanika. To je internetska platforma, ali nije novčanik samo putem interneta. Mislite na MyEtherWallet više kao na generator novčanika. To je platforma na kojoj korisnici mogu stvoriti vlastite novčanike i dobiti pristup Ethereum blockchainu. Korisnici mogu pregledavati svoje kriptovalute koje se nalaze u bilo kojem privatnom ključu Ethereuma pomoću MEW-a.

Pregled novčanika MetaMask: MyEtherWallet.

Korisnici novčanika stvaraju kako bi im ga dali potpuna kontrola njihovih ključeva. Mogu se koristiti kao vruće ili hladno spremište. MetaMask se može koristiti samo za pohranu vrućih podataka. MyEtherWallet se također može koristiti kao novčanik s punim čvorovima. To znači da je izravno povezan s Ethereum blockchain-om i pohranjuje cijelu knjigu na vaš uređaj.

MetaMask komunicira s knjigom Ethereum putem sustava tzv Infura. To znači da vjeruje ostalim računalima da će biti u tijeku s mrežom Ethereum. Sustavi s punim čvorovima uglavnom se preferiraju od sustava koji uključuju povjerenje u posrednike poput Infure.

Pregled novčanika MetaMask: MetaMask.

MyEtherWallet se čak može koristiti za pristup pisati pametne ugovore, dok MetaMask ne može. Pa, je li MyEtherWallet bolji od Metamaske? Međutim, na neki su način obje platforme dovoljno fleksibilne da se mogu koristiti zajedno. U kombinaciji dva sustava nude impresivan paket novčanika.

Dakle, nemojte to smatrati MetaMaskom VS MyEtherWallet, jer su u istom timu!

Vratimo se sada stvarnom pregledu novčanika MetaMask. Dalje, želim razgovarati o tome sigurnost novčanika MetaMask.

Sigurnost MetaMask

Postoji jedan jako važno pitanje koje biste si trebali postaviti kad odlučujete hoćete li preuzeti novčanik nakon čitanja ove recenzije MetaMaska: je li MetaMask siguran?

MetaMask nije pretrpio veće hakere. Koristi HD sigurnosne kopije i ima jaku zajednicu programera koji ažuriraju svoj otvoreni kod. Međutim, novčanik je na liniji, tako da je rizičniji od hardverskih novčanika i drugih oblika hladnjaka.

Tablica: Sigurnosne značajke Coinbase novčanika i MetaMaska

Najčešći rizici s kojima se MetaMask novčanik su phishing napadi. Phishing napad prijevara koju hakeri koriste za krađu osobnih podataka poput korisničkih imena i lozinki.

Phishing napad na novčanik MetaMask funkcionirao bi otprilike ovako:

Gene radi na svom laptopu s nekoliko kartica otvorenih u pregledniku. Otključava novčanik MetaMask da izvrši transakciju. Napadač koristi otvorene kartice kako bi vidio da Gene koristi MetaMask.

Napadač šalje Geneu skočnu poruku govoreći da njegova transakcija nije uspjela. To se ponekad dogodi, pa se Gene ne brine. Unosi lozinku za ponovno izvršavanje transakcije. Napadač sada ima pristup Geneovom novčaniku.

Ova vrsta napada prilično je česta kod internetskih novčanika. MetaMask radi na zakrpama za ovu vrstu problema, ali korisnici su odgovorni za vlastitu sigurnost, pa pripazite! Kada koristite MetaMask, samo koristite po jednu karticu za obavljanje transakcija i drži novčanik zaključanim kada ga ne koristite.

Pa, je li MetaMask siguran? Ovdje je odgovor nervozan da. Mrežni novčanici sigurni su samo koliko i njihovi korisnici. Dakle, ako ilegalno emitirate epizode Game of Thrones s otvorenim novčanikom MetaMask i vaš Eter nestane, nemojte reći da vas nisam upozorio!

Sad kad smo ozbiljno razgovarali o tome sigurnost preglednika, krenimo na zabavnije dijelove ovog pregleda novčanika MetaMask – naime, kako postaviti MetaMask i kako koristiti MetaMask.

Postavljanje MetaMaska

1. Trebate jedan od tri preglednika Spomenuo sam ranije. Otvorite preglednik po vašem izboru.

2. Idite na početnu stranicu MetaMaska i dodajte proširenje za bilo koji preglednik koji upotrebljavate.

Pregled novčanika MetaMask: kupnja ETH-a u pregledniku.

3. U vašem će se pregledniku pojaviti ikona Metamaska. Kliknite ikonu lisice da biste otvorili aplikaciju.

4. Zatim kliknite "Stvori novo Svod" i postavite jaku lozinku.

Pregled novčanika MetaMask: prijava.

5. Sada će vam se prikazati vaših 12 fraza s sjemenom. Zapišite ih i čuvajte na sigurnom mjestu. Ovo je izuzetno važno!

Pregled novčanika MetaMask: 12 sigurnosnih riječi za MetaMask.

6. Kada to učinite, kliknite na "Kopirao sam ga negdje na sigurno".

Pregled novčanika MetaMask: poruka upozorenja.

To je to! Sada ste ponosni vlasnik novčanika MetaMask. Jeste li spremni početi ga koristiti? Nastavimo s pregledom MetaMask novčanika raspravljajući o načinu upotrebe alata.

Kako koristiti MetaMask?

Kupnja i slanje Ether i ERCi20 tokena pomoću MetaMaska brzo je i jednostavno.

1. Da biste kupili Eter ili tokene, kliknite na "Kupiti" i odaberite bilo Coinbase ili Mjenjanje oblika za financiranje vašeg računa.

Pregled novčanika MetaMask: upotreba MetaMaska.

2. Da biste poslali Ether i ERC-20 tokene, jednostavno kliknite "Poslati", unesite adresu na koju ga želite poslati, a također i iznos. Zatim potvrdite transakciju klikom "Prihvatiti".

Pregled novčanika MetaMask: potvrde transakcija.

Sada znate koristiti MetaMask, s lakoćom možete i kupovati, slati i primati Ether i ERC tokene. To, međutim, nije sve što MetaMask može učiniti. Prije nego što krenete, želim vam pokazati nekoliko drugih načina na koje možete koristiti svoj novi MetaMask novčanik.

Istraživanje Ethereuma s MetaMaskom

U čemu je MetaMask najbolji? Pa, sudeći prema recenzijama novčanika korisnika MetaMask, najbolja stvar kod ovog alata je činjenica da možete s njim istražite dApps Ethereum blockchaina. Za kripto početnike izvrstan je uvod u blockchain jer ćete koristiti preglednik koji vam odgovara.

Jedan dApp koja se često koristi s MetaMask je MyEtherWallet, o kojem sam govorio u "MetaMask VS MyEtherWallet" odjeljak. Dakle, koje još dApps možete istražiti s MetaMaskom?

 • CryptoKitties je dApp na kojem možete dizajnirati i trgovati mačićima iz crtića. To je vjerojatno najpoznatiji dApp na mreži Ethereum. Stvaranje preslatkih CryptoKitties olakšava se s MetaMaskom, a isto tako i njihova prodaja za masnu zaradu!
 • Digitalna umjetnost postaje sve popularniji. Aukcije se održavaju na kojima korisnici mogu kupovati i prodavati jedinstvene kolekcionarske predmete. Blockchain tehnologija omogućava umjetnicima da proizvode djela koja se ne mogu kopirati. Pomoću MetaMaska mogli biste licitirati za blockchain Banksy u trenu!
 • Blockchain arkade grade se gdje igrači mogu koristiti eter i tokene za ulazak na turnire u video igrama. Web lokacije poput Etherplay zahtijevajte prijavu na MetaMask da biste se pridružili zabavi.

Eto vam – to su neki od popularnijih dApps-a koje neke korisničke recenzije novčanika MetaMask spominju i o kojima općenito govore.

Zaključci

MetaMask važan je dio mreže Ethereum. Omogućuje kripto početnicima da naprave prve korake u svijet blockchaina. Njegova funkcija novčanika sekundarna je u odnosu na njegovu ulogu most u Ethereum.

Kao novčanik, MetaMask je savršen partner za proizvod poput MyEtherWallet. Mislim da MetaMask sam po sebi nema dovoljno jake sigurnosne značajke. Preporučio bih samo pohranu malih količina kriptovaluta u novčanik MetaMask.

Tablica: MetaMask u usporedbi s Ledger Nano X

Najbolji način korištenja Metamaske je kao trgovina za kovanice potrebne za uživanje u Ethereum dApps. Mislite na to kao na vreću promjene koju možete odnijeti na arkadu ili na zabavni sajam. Uzmi dovoljno da se lijepo zabaviš, ali ne više nego što si možeš priuštiti da izgubiš!

Nadam se da ste spremni isprobati MetaMask. Ako niste sigurni i želite isprobati pouzdanije kripto novčanike, možete pogledati njihov popis ovdje.

Sadržaj objavljen na ovom web mjestu nije namijenjen pružanju bilo kakvih financijskih, investicijskih, trgovačkih ili bilo kojih drugih oblika savjeta. BitDegree.org ne odobrava niti sugerira da kupujete, prodajete ili držite bilo koju vrstu kripto valute. Prije donošenja odluka o financijskim ulaganjima, konzultirajte svog financijskog savjetnika.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me