Stvari, ki jih je treba vedeti pri gradnji rudniške ploščadi Ethereum

Dobrodošli v tem priročniku o gradnji rudarske ploščadi. Če ste se kdaj vprašali, kako sestaviti lastno rudarsko ploščad Ethereum, ste na pravem mestu!

V tem priročniku vas bom naučil vsega, kar morate vedeti o izdelavi svoje prve platforme za rudarjenje GPU. Na kratko bom opisal, kaj mislimo, ko govorimo o rudarjenju Ethereuma in zakaj bi to sploh želeli.

Do konca tega vodiča za rudarsko ploščad Ethereum bi morali imeti vse znanje, ki ga potrebujete za izdelavo rudarske ploščadi in začetek rudarjenja Ethereuma.

Če vas zanima najlažji način za nakup Ethereuma, razmislite o tem najbolj priljubljenih borz kriptovalut, kot so Coinbase, Binance in Coinmama.

Kot vedno je tudi v tem priročniku nekaj gradnikov, ki jih je treba zajeti. S tem v mislih začnimo. Zapravili smo že dovolj časa!

(Če že poznate koncept rudarjenja Ethereum, preskočite na razdelek »kaj je rudarska ploščad Ethereum«).

Kaj je rudarstvo Ethereum?

Preden vas začnem učiti, kako zgraditi rudarsko ploščad, je pomembno razumeti, kaj mislimo, ko govorimo o rudarjenju Ethereum.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Ethereum je omrežje za kriptovaluto Ether, ki temelji na verigi blokov. Blockchain je kot zapis banke o transakcijah. Seveda morate banki zaupati, da bo ta evidenca transakcij vodila natančno in ažurno. Pri kriptovaluti vam ni treba zaupati enemu subjektu. Preprosto zaupate odprtokodni recenzirani kodi. Ni naključje, da je bila prva digitalna valuta, ki temelji na blockchainu, ustvarjena tik po finančni krizi leta 2008!

Da bi zagotovili, da nihče ne vara sistema in da vsi samo enkrat porabijo svoje eter kovance, specializirani računalniški sistemi varujejo omrežje. Ti sistemi so znani kot rudarji. Ko oddate transakcijo v omrežje Ethereum, rudarji preverijo, ali se upoštevajo pravila omrežja in ali ima naslov za pošiljanje potrebno število kovancev ETH za izvedbo transakcije..

Rudarji nato transakcije združijo v bloke. Za dodajanje novega bloka v omrežje morajo rudarji uganiti niz znakov, ki je edinstven za blok. Ta niz znakov je znan kot “hash” bloka. Vsak blok vsebuje zgoščevanje prejšnjega bloka, pa tudi novo razpršitev, ki jo morajo rudarji uganiti. Z vključitvijo razpršitve prejšnjega bloka lahko rudarji preverijo, ali je transakcija v določenem bloku res prišla po tistih, ki naj bi šle pred njim. To zaporedje (ali veriga) blokov je znano kot veriga blokov.

Ko eden od rudarjev v omrežju ugane razpršitev bloka, ki ga skuša dodati, se doda v verigo blokov. Ta postopek ugibanja se imenuje “dokaz o delu”. To je najpomembnejša varnostna značilnost kriptovalut, ki temeljijo na verigah blokov. Bi radi vedeli več? Tukaj preberite moj vodnik za rudarstvo Ethereuma.

Blokirajte nagrade in provizije za rudarstvo

Zakaj bi torej vseeno želeli kopati Ethereum? Zagotovo vsi ne porabijo vsega denarja za elektriko in računalniške sisteme, da bi zaščitili omrežje iz dobrote svojega srca!?

Odgovor je preprost. Vse je v denarju.

Veste, ko rudar doda blok verigi blok, pobere tisto, kar se imenuje blokovska nagrada. Obdržijo tudi vse provizije, ki so bile vključene v transakcije, ki so jih dodali v verigo blokov. Obljuba kovancev ETH vsakič, ko v verigo dodate nov blok, ustvarja močno finančno spodbudo za rudarje, da kopajo na verigi Ethereum.

Kaj je Ethereum Mining Rig?

Ethereum lahko rudarite v običajnem igralnem računalniku. Da pa bo čim bolj učinkovit, lahko zgradite enoto, katere edini namen je pridobivanje Ethereuma. To traja nekaj časa in ni posebej poceni. To pomeni, da Ethereum rudarite veliko bolj učinkovito, kot če bi uporabljali le standardni računalniški sistem.

Rudarska ploščad Ethereum (kot se imenujejo te namensko izdelane enote) so računalniški sistemi vse v enem, ki so bili zasnovani in izdelani za pridobivanje Ethereuma (ali drugih kriptovalut).

Rudarska ploščad Ethereum

8 GPU GTX 1060 Ethereum Mining Rig | Vir: unitexmart

Najpomembnejši sestavni deli ploščadi Ethereum so napajalna enota in sami grafični procesorji. GPU pomeni enoto za obdelavo grafike. So tisto, kar daje vrhunskim igralnim računalnikom sposobnost vodenja spektakularne grafike sodobnih računalniških iger. Odlični so tudi za to, da v čim krajšem času na veliko ugibajo o razprtih blokih Ethereuma.

Rudarske ploščadi Ethereuma imajo običajno vsaj dva od teh grafičnih procesorjev. Lahko pa jih namestijo še veliko več. Koliko se jih boste odločili, bo odvisno od vašega proračuna za gradnjo rudarske ploščadi. Seveda, več kot imate grafičnih procesorjev, večje (in dražje) mora biti napajanje. Poleg tega boste potrebovali še veliko dodatnih komponent, da bo vse skupaj delovalo.

Kaj boste potrebovali za gradnjo rudarske opreme Ethereum

Preden začnem razlagati, kako zgraditi rudarsko ploščad, vam pokažem vse, kar potrebujete. Oprema se bo nekoliko razlikovala, odvisno od komponent, ki jih boste uporabljali.

Če želite zgraditi svojo prvo rudarsko ploščad Ethereum, boste potrebovali:

Strojna oprema za rudarsko ploščad Ethereum

Strojna oprema za rudarstvo Ethereum.

Programska oprema Ethereum Mining Rig

Programska oprema za rudarstvo Ethereum.

Materiali za pridobivanje ethereuma

Materiali za

zgraditi ploščad.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte TOP3 kripto izmenjave vzporedno

Rudarska strojna oprema Ethereum

Obstaja veliko različnih grafičnih procesorjev, med katerimi lahko izbirate, ko sestavite svojo lastno rudarsko ploščad Ethereum. Najbolj priljubljeni proizvajalci so AMD in NVIDIA.

Vsak GPU bo delal za pridobivanje Ethereuma. Vendar za vaš sistem posebej priporočam enega od naslednjih delov strojne opreme:

 • NVIDIA GeForce GTX1070.
 • AMD Radeon RX580.
 • NVIDIA GeForce GTX1060.
 • AMD Radeon RX Vega 56.
 • NVIDIA GeForce GTX1080 Ti.
 • NVIDIA GeForce GTX1070 Ti.

Programska oprema za rudarstvo Ethereum

Kot izbira za rudarsko strojno opremo ne manjka možnosti programske opreme za rudarstvo Ethereuma. V tem priročniku v resnici ne gre za izbiro najboljše rudarske programske opreme, zato bom na kratko.

Če niste prepričani, na kaj mislim, ko rečem, da gre za rudarsko programsko opremo, gre za program, ki poveže vaš rudarski sistem Ethereum z omrežjem Ethereum.

OPOZORILO! Prenos rudarske programske opreme je lahko nevarna igra. Obstaja veliko primerov zlonamerne programske opreme, ki je pritrjena na rudarske programske pakete. Takšni programi lahko ukradejo kateri koli eter, ki ga lahko odklenete z rudarjenjem. Bili ste opozorjeni!

Nekaj ​​najboljših rudarskih programov za namenske rudarske ploščadi je:

 • EthOS
 • Claymore
 • Geth

Oprema za rudarske ploščadi

Preden začnete graditi svojo rudarsko ploščad Ethereum, preverite, ali imate spodaj vse komponente in orodja. Celoten postopek sestavljanja ne sme trajati več kot eno uro, tako da, če boste imeli vse, kar potrebujete, preden začnete graditi, boste takoj začeli delovati.

Za izdelavo rudarske naprave Ethereum boste potrebovali naslednje:

 • Dolžine iz aluminija pod kotom (5×24 ”, 8×14”)
 • Leseni bloki (3x 1 ”x1”)
 • Napajalna enota, ki lahko poganja vse komponente
 • Matična plošča

  Matična plošča Ethereum Mining Rig

 • Napajalni kabli
 • Pomnilnik z naključnim dostopom (RAM)
 • Centralna procesna enota (CPU)
 • Ventilator hladilnika
 • Pogon dvigala

  Ethereum Mining Rig Powered Risers

 • Grafični procesorji (več o tem kasneje)

  Grafični procesor Ethereum Mining Rig

 • Vrtalnik
 • Samorezni vijaki
 • Izvijač
 • Zadrge
 • Stikalo za vklop
 • Prazen USB ključek
 • Računalnik
 • Monitor računalnika
 • Ethernetni kabel

Upoštevajte tudi, da ko boste kopali Ethereum, boste potrebovali zanesljiva strojna denarnica. Priporočljivo je, da se odločite za Ledger Nano X ali Trezor Model T.

Ponudba denarnice Ledger je trenutno aktivna:

Kako zgraditi rudarsko ploščad

 1. Najprej morate priviti 14-palčni kotni aluminij, da ustvarite dva kvadrata. Za to boste uporabili vrtalnik in samorezne vijake.
 2. Nato dva aluminijasta kvadrata povežete z daljšimi dolžinami aluminija. Še enkrat, z vrtalnikom in vijaki se prepričajte, da je vse lepo in trdno. Zdaj bi morali imeti jekleni okvir, ki je v obliki kvadra.
 3. Zdaj morate uporabiti zadnjo daljšo aluminijasto dolžino kot prečko, da bodo GPU-ji na mestu. Ta naj bo pritrjen približno 3–4 ”od roba ogrodja rudarske ploščadi.
 4. Naslednji korak je dodati lesene bloke na dno okvirja (na nasprotni strani, kjer je vaša prečka).
 1. Dodajte tri lesene bloke s pomočjo matične plošče kot vodilo, kam morate bloke postaviti.
 2. Matična plošča se mora lepo prilegati notranjosti okvirja, zato dodajte en blok blizu roba okvirja in drugega, kjer bo naslonjen nasprotni rob matične plošče. Tretji blok naj bo postavljen sredi teh.

Izdelava samega računalnika

 1. Zdaj, ko je okvir pripravljen, morate dodati samo matično ploščo. Tokrat uporabite izvijač in samorezne vijake. S tem ne bi smeli poškodovati matične plošče, ko jo pritrdite na svoje mesto.
 2. Nato morate dodati CPU na matično ploščo.
 1. Previdno ga vzemite iz zaščitnega ohišja, v katerem ste ga kupili, in ga nežno položite v ohišje procesorja na matični plošči. Pomembno je, da se ne dotaknete matične plošče ali osnove procesorja. Mast s prstov lahko poškoduje te občutljive komponente.
 2. Ko je CPU na svojem mestu, ga zaklenite s pokrovom na matični plošči.
 • Naslednja komponenta, ki jo je treba dodati, je hladilnik za CPU. Postavite to na CPU in priključite 4-pinski priključek, ki je poleg samega CPU.
 • Po tem je čas, da RAM-u dodamo rudarsko ploščad.
  1. Vzemite palico RAM-a in jo postavite v ustrezen položaj na matični plošči. Moral bi biti dokaj očitno, kam to gre. Če pa ni, preverite uporabniški priročnik matične plošče. Morda bo treba malo sile, da pravilno kliknete RAM na svoje mesto.
  2. Dodajanje napajalne enote

   1. Zdaj morate dodati svojo napajalno enoto.
   1. Postavite napajalno enoto zraven matične plošče v okvir. Na matični plošči naj bo 24-pinska reža (glavna vhodna moč) in 8-pinska reža (za CPU).
   2. Z napajalnimi kabli matično ploščo priključite na napajalno enoto.
  3. Naslednje je dodajanje napajalnih dvižnih vodnikov. Ti se uporabljajo za povezavo matične plošče z grafičnimi procesorji.
   1. Ker so napajalni dvižni vodi, se morajo priključiti tudi na napajalno enoto. Za priključitev na napajalno enoto uporabite več napajalnih kablov.
   2. Na vaših napajalnih dvižnih vodnikih mora biti kabel USB, ki vodi do čipa. Te čipe je treba priključiti v ustrezen položaj (reže PCI-E) na matični plošči. Če ste prepričani, kje jih je treba dodati, jih poiščite v navodilih proizvajalca.
   3. Dodajanje grafičnih procesorjev

    Zdaj je čas, da dodate najpomembnejši sestavni del naprave za rudarjenje kriptovalut – grafične kartice. Vzeti morate vsak grafični procesor in vanj priključiti vsak od dvignjenih naprav. Na vsakem grafičnem procesorju bo reža, v katero se riser lepo prilega.

    Ethereum Mining Rig Dodajanje grafičnih procesorjevVir: wikimonks

    Nato priključite vsak GPU na napajalno enoto. Za to uporabite več napajalnih kablov. Na vrhu vsakega grafičnega procesorja za kable mora biti nekaj 8-pinskih kabelskih lukenj. Pazite, da bodo vsi kabli šli znotraj ogrodja, sicer bo videti neurejeno!

    Po tem morate GPU obesiti v okvir. Do zdaj bi moral biti vaš okvir videti precej natrpan s komponentami, zato želimo dodati grafične procesorje v prostor na vrhu okvirja. Na zadrge lahko obesite svoje grafične procesorje na vodoravne aluminijaste dolžine na vrhu okvirja. Nočete jih preblizu. Poskusite jih razmakniti približno 6 ”drug od drugega.

    Zadnja komponenta, ki jo dodamo, je stikalo za vklop. Stikalo za vklop priključite na matično ploščo.

    Skrb za programsko opremo

    V računalnik prenesite programsko opremo za rudarstvo Ethereum, ki jo želite uporabiti, in jo dodajte na USB ključek. V tem primeru uporabljamo ethOS.

    Ethereum Mining Rig ethOS Mining OS

    Priključite ključek USB v pogon USB na matični plošči, ethernetni kabel pa v vtičnico ethernetnega kabla na matični plošči. Priključite drugi konec v internetni usmerjevalnik. Priklopite monitor in ga priključite tudi na matično ploščo.

    Zdaj ste pripravljeni začeti vse!

    Vključitev rudarske opreme GPU

    Vklopite napajanje in s stikalom za vklop vklopite matično ploščo. Če ste vse pravilno povezali, bi se morali ventilatorji GPU začeti vrteti in na monitorju bi se začela izvajati programska oprema. Če uporabljate ethOS, morate vnesti »show miner« in po zaslonu se bo prikazalo veliko besedila. Če že, Eter že kopate na Ethereumu!

    Koliko časa bo minilo blok Ethereum, bo odvisno od števila in moči enot GPU. Vse, kar morate zdaj storiti, je, da se usedete, sprostite in počakate, da se vaš denar zbere!

    Da bo vse skupaj videti dobro!

    Na žalost je zgornji vodnik le osnova. Vaša rudarska ploščad bo v tem trenutku verjetno videti precej grda. Za zdaj še ne boste želeli povabiti vseh svojih tehnoloških prijateljev, da pokažejo vaše ročno delo!

    Na srečo imam nekaj nasvetov in trikov, s katerimi lahko naredite svojo ploščad za pridobivanje kriptovalut čudovito!

    Uporabite barvne aluminijaste dolžine

    Namesto da uporabite naravne aluminijaste dolžine industrijskega videza, lahko vložite malo več in dobite nekaj modnih barv. Nakupujte in našli boste nekaj kovinskih zaključkov. Tudi črne kotne dolžine iz aluminija so precej pogoste – in seveda črna barva ustreza vsem!

    GPU-ji so pogosto obarvani in so tudi sami videti precej kul. Barvo ogrodja lahko prilagodite barvi podrobnosti na samem grafičnem procesorju. Na primer, grafični procesorji NVIDIA so pogosto zabavne apnenčasto zelene barve in črne barve. Uporaba navpičnih apnenčasto zelenih aluminijastih dolžin in črnih vodoravnih kosov bi vaši rudarski ploščadi Ethereum zagotovo dala eleganten zaključek!

    Zaprite okvir rudarske ploščadi in ga okrasite

    Ena od možnosti, da bo vaša rudarska ploščad videti čudovita, je, da dodate liste nekega materiala, da zaprete celotno enoto. Pri tem bodite previdni. V zgornjem primeru smo našo rudarsko ploščad zasnovali tako, da je čim manj funkcionalna z čim manj dela. Če se odločite dodati liste, s katerimi boste zaprli enoto, omejite pretok zraka. To je pomembno, saj bo delovanje grafičnega procesorja 24 ur na dan zelo vroče!

    Če želite priložiti svojo ploščad za rudarjenje kriptovalut, dodajte vsaj enega ventilatorja, da se znebite vsega vročega zraka. Če tega ne storite, je veliko večja verjetnost, da bodo enote GPU hitro izgorele.

    Če samozavestno dodajate ventilatorje na svojo ploščad, obstajajo vse vrste kul materialov, s katerimi lahko ogradite enoto. Če ne želite videti notranjosti enote, lahko uporabite isti ali različno obarvan aluminij. Lahko pa se odločite za nekaj prosojnega ali polprozornega materiala, kot je Perspex.

    Nato lahko zunanjost ploščadi okrasite z barvami ali z dodajanjem nalepk svojih najljubših kripto projektov. Na spletu ne bo težko najti vseh vrst nalepk Ethereum, ki bi jih lahko uporabljali na rudarski ploščadi GPU!

    Preizkusite različne načine, kako obesiti svoje grafične procesorje

    V zgornjem primeru sem za obešanje grafičnih procesorjev uporabil zadrge. To naj bi omogočilo zelo hitro in enostavno zamenjavo grafičnih procesorjev, če izgorejo ali jih želite le nadgraditi. Na žalost, tako priročne, kot so zadrge, niso videti tako kul!

    Če je videz vaše rudarske naprave Ethereum resnično pomemben za vas, lahko uporabite nekaj bolj trajnega.

    Lahko poskusite izvrtati luknjo v okvirju rudarske ploščadi in pritrditi nosilec, da obesite grafične kartice. Tako bo vse ostalo v samem okvirju in bo vse skupaj videti nekoliko bolj profesionalno.

    Dodajanje luči

    Če niste tako zaskrbljeni zaradi učinkovitosti rudarske ploščadi Ethereum, lahko vedno uporabite nekaj dodatne moči, ki jo lahko ustvarite iz vašega napajalnika, da dodate nekaj modnih luči. Z lučmi lahko podivjate. Za navdih si oglejte nekaj osebnih igralnih računalnikov po meri. Čeprav enoti ne bodo dodali nobene funkcionalnosti, bodo luči daleč videti, da je rudarska ploščad videti kot iz ne tako oddaljene prihodnosti!

    Rudarska ploščad Ethereum Dodajanje luči in monitorjev v enotoVir: mojstrovina

    Enoti dodajte monitor

    Drug način, kako izboljšati svoj rudar Ethereum, je, da v samo enoto dodate monitor. Tako boste lahko sledili svoji enoti, ne da bi potrebovali dodatne žice ali uporabljali monitor računalnika.

    Na ogrodje lahko namestite majhen LCD monitor in ga izklopite z istim napajalnikom kot vaši grafični procesorji (če gre za dovolj velik napajalnik). Nato se lahko odločite, da celoto zaprete ali pustite odprto. Z dodajanjem monitorja na rudarsko ploščad GPU ne bo le videti kul, ampak bo pomenilo tudi, da ga boste lahko uporabljali na manjšem območju vašega doma ali pisarne!

    Zaključek

    Torej, to je to! To je moj vodnik za gradnjo rudarske ploščadi. Čeprav so morda videti super visokotehnološke, jih ni tako težko nastaviti!

    Preden zaključim ta priročnik, je treba omeniti še nekaj stvari. Najprej bi morali kupiti približno najboljšega ponudnika energije, ki ga lahko. Morda mislite, da je najdražji del rudarske kriptovalute cena delov, ki jih uporabljate za izdelavo rudarske ploščadi. Vendar bi se zmotili! Elektrika vam bo resno najedala dobiček. Vedno pojdite z najcenejšim ponudnikom.

    Ko gre za ustvarjanje dobička, se mnogi odločijo za to trgujte z Ethereumom. Če se za to odločite, pojdite na Coinbase, Binance ali Coinmama. Te borze kriptovalut so med najbolj zanesljivimi.

    Tudi za rudarsko ploščad se ne splača kupovati rabljenih grafičnih procesorjev. Morda vam bodo prihranili nekaj denarja vnaprej, vendar verjetno ne bodo tekli tako učinkovito kot novi, njihova pričakovana življenjska doba pa bo precej nižja!

    Upajmo, da ste z nasveti, ki sem vam jih dal v tem priročniku, pripravljeni začeti graditi svojo prvo rudarsko ploščad Ethereum.

    Zdaj, ko smo vsi končali. Kaj misliš? Boš gradil svojo ploščad? Radi bi, da spodaj objavite nekaj slik dokončanih zgradb!

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me