Changelly vs ShapeShift – En grundig sammenligning

Hvis du leser denne veiledningen, vet du sannsynligvis allerede hvor stor kryptovalutaer er for tiden. Med Bitcoin som fører kostnadene inn i mainstream, kryptopopularitet er fremdeles økende – ingen vet om det noen gang kommer til å stoppe.

Men med all denne oppmerksomheten og nye mennesker som kommer inn i kryptoverdenen, Etterspørselen etter trygge og pålitelige plattformer for utveksling av kryptovaluta har vært et viktig diskusjonspunkt. Med så mange børser tilgjengelig, kan det bli vanskelig å velge riktig kryptobørs for deg.

Derfor vil vi i dag, i denne Changelly vs ShapeShift-sammenligningen, se på de to ledende utvekslingsplattformene i markedet.

Det er ganske mange vinkler at du kan begynne å sammenligne plattformene fra, og vi går gjennom alle de viktigste. Før det vil jeg introdusere både plattformene og selskapene bak dem, slik at du kan få en klarere forståelse av hva vi snakker om.

Så uten videre, la oss gjennomgå ShapeShift vs Changelly!

Changelly: En oversikt

Prototypen for Changelly ble opprinnelig utviklet tilbake i 2013. Skaperne bak den var en del av det beryktede MinerGate-gruvedrift-bassenget. Imidlertid ble det faktiske definerte selskapet lansert bare noen få år senere – på det tidspunktet hadde teamet fra MinerGate ingenting å gjøre med det.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Mange ser ut til å blande dette sammen, så la meg bare avklare – for øyeblikket er MinerGate og Changelly det to helt separate enheter.

Changelly vs ShapeShift - En grundig sammenligning

Som en handelsplattform for kryptovaluta, Changelly steg til berømmelse på et eller annet tidspunkt i 2016. Enkelheten og handelsavgiftene som Changelly tilbød, så ut til å være noen av hovedårsakene til populariteten. Changelly krever nesten ingen personlig informasjon fra brukerne for å begynne å handle – alt du trenger er en e-postadresse.

I tillegg tilbyr plattformen mer enn 100 forskjellige altcoins og fiat-valutaer å handle i – dette er ganske betydelig! Videre tilbyr nettstedet 24/7 live kundesupport – ingen roboter! Sikkert, det er en fantastisk funksjon å ha når vi snakker om en kryptoutvekslingsplattform.

Et annet tillegg til Changellys rykte er at plattformen kan skryte av seg selv som super sikker – når jeg skrev denne sammenligningen Changelly vs ShapeShift, har det vært veldig få registrert og offentliggjorte innbruddsforsøk på plattformen – en som hadde å gjøre med Ethereum, og en som forstyrret Changellys kundeservice.

Dette skjedde i løpet av desember 2017-sprøyten og var betydelig – ganske mange kryptohandelsplattformer har hatt lignende problemer før. Uansett hvor god et selskap eller en handelsplattform du har – det ser ut til at ingen er trygge for potensielle trusler.

På baksiden ser det imidlertid ut til at folk stiller spørsmål ved om det er Changelly legitimt eller ikke. Hvis du tar et øyeblikk og blar gjennom Changelly-anmeldelser og rangeringer på nettet, legger du merke til at det er et stort gap mellom 5-stjerners og 1-stjernes anmeldelser – folk ser ut til å velge en av dem, og knapt fokusere på mellomgrunnen. Dette er ikke uten grunn.

Mennesket som spør “er Changelly legit?” og drar negative anmeldelser om selskapet på nettet er for det meste de som prøvde å kjøpe, selge eller handle en slags kryptovaluta med en fiat-valuta.

Changelly er stolt over at de tilbyr en flat 0,5% kjøps-, salgs- og handelsavgift mellom to kryptovalutaer, men (tilsynelatende) er de ikke like gjennomsiktige når det kommer til fiat.

Sannheten blir fortalt at selskapet ikke med vilje lyver for brukerne sine – det er bare det at noen ganger superhøye fiat-handelsavgifter ikke blir annonsert og tilsynelatende er igjen for kunden å finne ut av det på egenhånd..

Changelly vs ShapeShift - En grundig sammenligning

På grunn av hele “0,5% kryptohandelsgebyret” vil folk naturligvis tenke at dette gjelder hele nettstedet. Når de kommer over fiat valutahandel og se avgifter (disse kan variere avhengig av markedsposisjonen; de ser imidlertid ut til å alltid være relativt høye), et forståelig sjokk oppstår.

Det skal imidlertid oppgis at siden har vært mer gjennomsiktig om dette problemet for sent – de bemerker at en "5% + 5%" gebyr vil bli belastet ved transaksjonen (5% for Changelly og 5% for Simplex). Gitt denne informasjonen, virker ting mye tydeligere!

Annet enn denne fiat valutahandelsgebyrsituasjonen, har Changelly et godt rykte.

ShapeShift: En oversikt

Nå som du har en slags ide om hva Changelly handler om, er neste trinn i denne Changelly vs ShapeShift-sammenligningsveiledningen å bli kjent ShapeShift.

ShapeShift var grunnlagt i 2013, av en fyr som heter Erik Voorhees. Det er selskapet basert i Sveits og regnes som en av de mest kjente og pålitelige kryptovaluta-utvekslingsplattformene i verden.

ShapeShift er kjent for å tilby sine brukere den evne til å handle kryptovalutaer uten behov for å lagre noen eller alle personlige data på selskapets servere. Siden 1. oktober 2018 har dette imidlertid endret seg – ShapeShift krever nå at det lagres personlig informasjon for å utføre vellykkede handler på plattformen sin..

Changelly vs ShapeShift - En grundig sammenligning

En av hovedfunksjonene som ShapeShift er så kjent for, kan også betraktes som plattformens største fall.

ShapeShift var alltid stolt over å ikke lagre noen eller all brukerinformasjon på plattformen sin, samtidig som den leverte super-raske transaksjoner mellom kryptovalutaer. Mange lurte på – med så lite sikkerhet på plass, hvor går alle pengene sine mellom transaksjonene eller under mislykkede overføringer?

Vel, sikkert nok, folk fikk svarene sine – fra mars til april 2016 har det vært tre sikkerhetsbrudd som ShapeShift opplevde. Alle de tre angrepene ble utført av samme hacker – totalt, rundt $ 200 000 ble stjålet, i form av Litecoin, Bitcoin og Ethereum.

Etter at støvet la seg, fant ShapeShift ut at en av deres ansatte var ansvarlig for angrepet – han lekket sensitiv sikkerhetsinformasjon til den aktuelle hackeren. De Konsernsjef i selskapet lovet samfunnet i en uttalelse at ingen penger ble stjålet fra de faktiske brukerne, og som selskapet har løst problemet slik at ingenting lignende noen gang vil skje igjen.

Changelly vs ShapeShift - En grundig sammenligning

Unødvendig å si, skjønt, skader ble allerede håndtert – ett google-søk vil avsløre at det er utallige mennesker skuffet og misfornøyd med ShapeShift. Menneskene som var opptatt av selskapets manglende privatliv før angrepet, er blant de sintste.

Det har vært mange rapporter om at folk mister pengene sine i ferd med å handle, dårlig kundesupport og kommunikasjon, skjulte avgifter osv. Selskapet har hatt en vanskelig tid med å håndtere alle problemene som dukket opp før og etter (men spesielt etter!) angrepet på serverne deres.

Nå som du ser situasjonen med begge disse utvekslingsplattformene for kryptovaluta, kan vi begynne å hoppe inn i Changelly vs Shapeshift-sammenligningen. Jeg vil fortelle deg om hovedkriteriene som ble brukt til å evaluere begge plattformene, og forklare begrunnelsen min bak valget. Så kan vi starte ShapeShift vs Changelly-gjennomgangen.

Evalueringskriterier

I dette Sammenligning mellom Changelly og Shapeshift, Jeg har hentet ut noen av de viktigste kriteriene som en handelsplattform skal ha.

Jeg har basert mine valg på folks preferanser og meninger som er funnet på nettet, ofte uttrykte bekymringer og andre relaterte variabler. De nevnte kriteriene er ikke plassert i noen spesifikk rekkefølge med mindre annet er oppgitt.

Sikkerhet

Dette burde sannsynligvis komme som en no-brainer for de fleste, men absolutt nummer én prioritet at en utvekslingsplattform for kryptovaluta skal vedlikeholde og tilby sine kunder er sikkerhet.

Tenk deg denne typen scenario: du har en 100 Bitcoins. Det er mye penger! En dag bestemmer du deg for å bytte Bitcoins til en annen kryptovaluta – la oss si Ethereum. Du finner en krypto handelsplattform – en super fancy, kunstnerisk og multifunksjonell på det! Naturligvis er den første reaksjonen din positiv og pålitelig.

Changelly VS ShapeShift: kryptovaluta sikkerhet.

Fordi plattformen er så estetisk tiltalende og innbydende, bestemmer du deg for å bruke den og uten å tenke over det, du følger med i handelen. Du sovner og drømmer om alt det Ethereum du skal våkne opp til …

Bortsett fra at du våkner og ser at du har blitt lurt av alle pengene dine fordi handelsplattformen du bestemte deg for å bruke ikke hadde de riktige sikkerhetstiltakene i sjakk.

Vil det faktum at plattformen var vakker eller multifunksjonell ha betydning for deg på det tidspunktet? Ingen sjanse – du vil bli ødelagt fordi du nettopp mistet alle besparelsene dine. Ser du hva jeg mener når jeg sier at sikkerhet er viktig?

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Avgifter

En god handelsplattform vil alltid ha de beste prisene og gebyrene når det gjelder handel med kryptovaluta. I “Changelly vs Shapeshift” -diskusjonen er dette ikke et unntak.

Det er mange av nettsteder, selskaper og kryptohandelsplattformer som tilbyr brukerne “de beste handelsavgiftene rundt”, men når du går gjennom handelsprosessen, ser du at gebyrene lar noe være å ønske.

Anerkjente og pålitelige nettsteder for kryptovalutahandel presentere sine avgifter på forhånd – de gjør det klart på hjemmesiden hvor mye og når de skal belaste deg per transaksjon.

Husk at dette også betyr at disse nettstedene ikke holder tilbake skjulte avgifter fra kundene sine og er helt gjennomsiktige gjennom hele prosessen (du vil se hvorfor dette betyr noe senere i Changelly vs Shapeshift-gjennomgangen).

Changelly VS ShapeShift: kryptovaluta lommebok.

Når du velger en krypto (eller en annen eiendel) handelsplattform, prøv alltid å telle og sammenlign avgiftene med minst et par andre plattformer. Du vil kanskje bli overrasket over hvor mange av disse “laveste avgiftene i markedet” -plattformene langt fra faktisk har disse “laveste avgiftene”.

Hastighet og utvalg av valg

Siden disse to kriteriene ofte blir klassifisert som sekundære, har jeg bestemt meg for å liste dem sammen. Å være sekundær betyr ikke at de ikke er viktige.

La oss begynne med hastighet. Unødvendig å si, vil en god handelsplattform kunne utføre transaksjoner (enten det er å kjøpe, selge eller handle en kryptomynte i en annen) med toppfart uten å ofre noe på sikkerhetsavdelingen.

Et av hovedproblemene med blockchain-baserte kryptohandelsplattformer er at deres hastighet er veldig blockchain-avhengig – det blir vanskelig å forutsi når transaksjonen din blir behandlet på få minutter, og når den kan ta opp hele dagen.

Når det kommer til valgmulighetene, er dette virkelig et tilfelle. Noen mennesker trenger bare en eller to kryptokurver (vanligvis er det noe som Bitcoin og Ethereum, Ripple, Litecoin – noen av de mer kjente og vanlige), mens andre vil ha minst noen mynter i 200 forskjellige kryptoer hver.

Avhengig av hvilken kategori du faller i, kan dette være viktige kriterier for deg eller en ubemerket kategori.

Dette er hovedkriteriene som jeg valgte når det gjelder å velge en god handelsplattform for kryptovaluta. Naturligvis er det mange flere variabler, men hvis en plattform har alle disse dekket, blir de fleste andre faktorer sekundære, fortrinnsrettede valg.

Nå, la oss gå inn i det faktiske ShapeShift vs Changelly sammenligne og analysere disse to plattformene gjennom linsen til de ovennevnte kriteriene.

Changelly vs Shapeshift – Hvilken er bedre?

La oss starte med den viktigste faktoren – sikkerhet.

Som er sikrere?

Som jeg sannsynligvis har nevnt ti ganger allerede, er sikkerhet den viktigste faktoren når du velger en handelsplattform for kryptovaluta. Så, om temaet “Changelly vs Shapeshift”, hvilken av disse to plattformene er sikrere?

Som jeg har nevnt før, Changelly kan for tiden skryte av seg selv som å være nesten helt sikker. Det har vært mindre problemer, men den generelle oppfatningen du vil møte på nettet er at folk ser ut til å være relativt fornøyd med den nåværende tilstanden til plattformen.

Changelly vs ShapeShift - En grundig sammenligning

Selv om noen skulle prøve å hacke Changelly, krever selskapet det alltid brukere å gi en epostadresse når du utfører en transaksjon. Dette er fordi Changelly tilbyr sine kunder en 2-faktor autentisering – dette eliminerer (eller i det minste drastisk senker) muligheten for svindel eller dårlig hensikt.

ShapeShift, på den annen side hadde virkelig sikkerhetsproblemer. Valget av å ikke spørre kunder om noen personlige detaljer kan ha vært et smart fra et markedsføringssynspunkt, men før eller siden var det nødt til å dukke opp som en mangel.

Og det gjorde det tidligere – selv om selskapet oppgir at deres nåværende sikkerhet, hvis de er oppdatert, mange fortsatt ikke stoler på ShapeShift og rapporterer om forskjellige problemer med betalinger som mangler, mislykket transaksjon osv.

Som har bedre avgifter?

Måtene de to selskapene tar for seg avgiftene er ganske forskjellige.

ShapeShift’s avgifter er avhengig av valutaene at du vil handle og markedssituasjonen på den tiden. Selskapet tar det som kalles a "gruvearbeid" fra transaksjonen. Naturligvis er innskudd og uttak helt gratis.

Alt dette blir sagt, noen spekulasjoner inkluderer ShapeShift a fast, spesifikk avgift i transaksjonen, men oppgir det bare ikke – på denne måten kan de tjene penger, mens de fortsatt krever lave transaksjonsgebyrer. Vær imidlertid oppmerksom på at dette bare er spekulasjoner – de har ingen harde bevis som støtter dem.

Changelly, derimot tilbyr en flat 0,5% avgift hver gang du kjøper, selger eller handler kryptovaluta. Hovedproblemet, som jeg har uttalt før, oppstår når du vil blande fiat-valutaer som USD eller EUR i ligningen.

Når det er sagt, har plattformen virkelig bli mer gjennomsiktig over tid. Videre, det faktum at Changelly lar deg spore utvekslingshistorikken din, gir det ekstra laget med sikkerhet og sikkerhet.

Som er raskere og har et bredere utvalg av valg?

I sammenligningen av Changelly vs Shapeshift tilbyr begge plattformene relativt gode transaksjonshastigheter. Disse avhenger av mange forskjellige faktorer, men det er ikke mange som klager på hastigheten til noen av disse selskapene på nettet.

Imidlertid når det gjelder utvalg av valg, Changelly kommer på toppen – selskapet tilbyr sine brukere mer enn hundre forskjellige altcoins å velge mellom når det gjelder kryptovalutahandel.

Konklusjoner

Som du sikkert kan se, er det ikke lett å sammenligne Changelly vs Shapeshift – begge disse plattformene har sine styrker og mangler.

Hvis du etter å ha lest denne sammenligningen mellom Changelly og Shapeshift, tror du det sikkerhet virkelig er den viktigste faktoren, da Changelly ville være det logiske valget for deg. På den annen side, helt siden ShapeShift har håndtert den interne hackingsituasjonen, har de ennå ikke hatt en lignende hendelse.

I tillegg til det har de eliminert hele “ingen personlig informasjon” -pinne og ber nå folk om å registrere seg hvis de ønsker å gjøre en transaksjon. Dette kan være et godt eksempel på at de har begynt å ta ting på alvor og har pusset opp spillet sitt.

Videre, hvis Changellys “fiat currency exchange” -utgave ikke skremte deg, er plattformen et veldig anstendig alternativ for folk som ønsker å handle flere forskjellige kryptovalutaer.. Changelly har etablerte navnet og er allerede sett på som en hederlig kryptokursutvekslingsselskap.

Vel, dette har vært “Sammenligning av Changelly vs Shapeshift” opplæringen. Jeg håper det var nyttig for deg, og at du nå har en bedre forståelse av disse to krypto-utvekslingsplattformene! Hvis du vil se nærmere, vil jeg virkelig anbefale å sjekke ut Coinbase eller Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me