Hva er en ICO? Forstå de første mynttilbudene

Finansverdenen har gått gjennom stor Endringer nylig. En av de største endringene de siste par årene har vært introduksjonen av innledende mynttilbud (ICO). Det er ingen overraskelse at et av de mest populære spørsmålene i kryptorommet det siste året har vært ‘hva er en ICO?’.

Mens du kanskje er kjent med noen populære kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum, du er kanskje ikke så kjent med ICO.

Før vi kommer inn i detaljer om ICO-er, må jeg imidlertid sørge for at du har en god forståelse av teknologien bak ICO-er – blokkeringer og smarte kontrakter. Hvis du allerede er trygg på forståelsen av disse to teknologiene, kan du hoppe over til “Konseptet med en ICO”.

Hvis du har kommet hit for å lese om ICOer fordi du planlegger å investere i en kryptovaluta, må du huske på at det bare skal gjøres på en pålitelig utveksling!

Så la oss komme i gang!

Hva er en ICO: Blockchains

En blokkjede er ikke Bitcoin eller annen kryptovaluta. Kryptovalutaer bruker blockchain. Enkelt sagt, en blokk er en gruppe transaksjoner. Kjeden er en gruppe blokker som er koblet til hverandre. Sett disse to ordene sammen, og der har du det – blockchain.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Alle disse blokkene koblet sammen på kjedeformen en offentlig database. Denne databasen er offentlig fordi den deles med hundrevis eller til og med tusenvis av datamaskiner. Vi kan tenke på disse datamaskinene som serverne for blockchain / databasen.

Hva er en ICO: hvordan desentraliserte applikasjoner fungerer.Kilde: steemit

(Disse datamaskinene kalles noder).

Eventuelle endringer i databasen må gjøres verifisert av mer enn 51% av nodene. Hvis de ikke bekreftes, kan ikke endringen gjøres. Dette gjør det veldig vanskelig å hacke databasen fordi du trenger å hacke mer enn 51% av nodene, og nodene eies normalt av mange forskjellige personer og selskaper.

Denne effekten kalles desentralisering – Det vil si at databasen ikke er lagret på ett enkelt sted, men i stedet på mange forskjellige steder.

Når vi snakker om “endringer” i databasen, er disse transaksjoner av data. I tilfelle av Bitcoin, for eksempel, er dette transaksjoner med Bitcoins – folk som overfører Bitcoin til andre mennesker.

(For mer om blockchain-teknologi, les vår "Blockchain forklart" guide.)

Nå videre til neste stykke teknologi som ICO bruker.

Tokens & Smarte kontrakter

Transaksjonene som skjer i databasen er ikke bare begrenset til finansielle overføringer som de på Bitcoin blockchain. I stedet kan de være alt som har verdi.

For eksempel kan verdien av transaksjonen være et hus eller en andel av et selskap. Selvfølgelig kan du ikke fysisk plassere et hus eller en andel av et selskap på blockchain. I stedet trenger du noe som representerer verdien av huset eller andelen i selskapet.

Tokens

Jeg ønsker deg velkommen til verden av tokens. Et token lages for å representere verdien av noe. For eksempel – et hus, elektrisitet, butikkreditt, eller en andel av et selskap.

Disse tokens kan ikke være påført direkte på blockchain, som blokkjeder kan normalt bare behandle transaksjoner med sin egen kryptovaluta – som Ether på Ethereum-blockchain og Bitcoin på Bitcoin blockchain.

I stedet må tokens bruke et program.

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Smarte kontrakter

Applikasjonene som tokens bruker kalles smarte kontrakter. Imidlertid ser de bare ut som en haug med kode. Så, for å bli brukt av vanlige brukere, lager utviklere dApps (desentraliserte applikasjoner).

Du kan tenke på dApps som grensesnittet du ser når du bruker Instagram eller Twitter, men bak Instagram og Twitter er en serie med kodede applikasjoner. Disse kodede applikasjonene er smarte kontrakter.

Hva er en ICO: smarte kontrakter.

Disse smarte kontraktene er unike av mange grunner. Disse årsakene inkluderer følgende:

 • De kan behandler automatisk transaksjoner;
 • Transaksjonene er utløst av visse forhold som er skrevet inn i den smarte kontrakten;
 • Tenk deg det slik: “NÅR Peter betaler 100 eter til den smarte kontrakten, SENES Johns hustegn blir sendt til Peter”.
 • De bruker blockchain-teknologi, så vilkårene for den smarte kontrakten kan ikke endres.
 • Så du vet nå om de to teknologibitene som har gjort ICOs til suksessen de er i dag. La oss nå snakke om hva en ICO er!

  Konseptet med en ICO

  ICO kan sammenlignes med Børsnoteringer. En børsnotering er en første børsnotering – dette er et begrep som brukes når et selskap først slipper aksjen sin på aksjemarkedet. Før det var selskapets aksjer private, og aksjene var ikke tilgjengelige for publikum. Derfor første utbud. Det er viktig å forstå forskjellene mellom børsintroduksjon og hva som er en ICO.

  Når selskaper noterer seg på børsen, kan folk og andre selskaper som er interessert i selskapene kjøpe aksjer i selskapet for en bestemt pris.

  Aksjene kan brukes til å stemme på spesifikke handlinger som selskapet tar da du faktisk har blitt deleier i selskapet! Hvis selskapet gjør det bra, øker verdien av aksjene deres tilsvarende, og du kan selge dem på et senere tidspunkt med fortjeneste.

  Hva er en ICO: konseptet med en ICO.

  ICO-er er ikke så ryddige og rene som IPO-er. ICO kan betraktes som et middel til crowdfunding.

  Med en ICO får du et symbol. Disse tokens gir deg ingen langsiktig autoritet eller eierskap til prosjektet; de er bare et middel for å skaffe midler.

  Imidlertid, igjen, hvis prosjektet lykkes, kan verdien av tokenet ditt øke. Så du kan selge tokenet for mer enn du kjøpte det for (hvis du vil, det vil si).

  Hvordan fungerer ICO?

  For å forenkle kjernekonseptet til en ICO eller forklare hva som er en ICO bedre:

  Hva er en ICO: hvordan ICO fungerer.Hvordan fungerer ICO | Kilde: cleveroad

  Hvis du vil starte din egen kryptovaluta eller dApp, trenger du mye penger. For å få disse pengene kan du kjøre en ICO. Hvis folk er interessert i ICO-en din og synes prosjektet er bra, kan de kjøpe token for en bestemt pris.

  Disse prisene er normalt satt inn Ether (ETH), men noen prosjekter godtar mer enn en kryptovaluta – normalt Bitcoin (BTC) og Litecoin (LTC).

  Når du investerer i en ICO, sender du ETH, BTC, LTC, eller hvilken valuta du vil betale i, til ICOs smarte kontrakt. Denne smarte kontrakten sender deg deretter mengden tokens du har betalt for.

  Det er vanligvis to hovedårsaker til å kjøpe tokens fra ICO – til selge token i fremtiden til en høyere pris, og til bruk tokenet til sitt formål.

  Tokens gir normalt innehaverne av tokenet fordeler, som rabatterte avgifter, en andel av fortjeneste eller premiumfunksjoner.

  Noen tokens kan brukes til å kjøpe ting på prosjektets app når den blir opprettet – disse typer tokens er kjent som verktøystokener.

  Hvordan vet investorer hvilke ICO-er de skal investere i?

  Bare fordi ideen er god, betyr det ikke at prosjektet vil være bra!

  En idé kan virke veldig bra, men mislykkes deretter når den samler inn midler. Dessverre er det sant. Det har til og med vært tilfeller der ICO har vist seg å være fullstendig svindel! Så nå som du forstår hva som er en ICO, må du sørge for at når du undersøker en ICO, du er forsiktig.

  Investorer vil vanligvis være nøye med følgende ting:

  1. Konkurransen: har prosjektet noen konkurrenter? I så fall hva gjør de annerledes enn konkurrentene?

  2. Teamet: hvem er teamet som jobber med prosjektet? Har de gode, relevante bakgrunner? Har de jobbet med lignende prosjekter før?Hva er en ICO: Bitdegree-ledelse.

  3. Bruk av midlene: hvordan skal de bruke pengene de samler inn fra ICO?Hva er en ICO: Bitdegree budsjettallokering.

  4. Veikartet: hva planlegger de å gjøre, og hvor lang tid tar det dem?Hva er en ICO: Bitdegree-veikart.

  5. Tokene: hvor mange tokens blir det? Hva er prisen på hvert token? Hvor mange tokens som blir solgt i ICO og hvor mange som skal oppbevares for andre ting?Hva er en ICO: Bitdegree token distribution.

  Et annet alternativ kan være å bruke en ICO-klokke-app. Det dannes separate virksomheter som bruker tid på å undersøke, gjennomgå, kategorisere og følge markedsnyheter rundt forskjellige ICO-er. En slik applikasjon er Coinview – det gjør det mulig for brukere å holde rede på hvordan forskjellige ICO-er presterer og overvåke kryptovalutaytelsen.

  Hva er en ICO: Coinview.

  Det er mange spørsmål, vet jeg. Den gode nyheten er at du vanligvis finner de fleste svarene i deres Hvitt papir! Meninger om prosjektet og gjennomganger er viktige. Når det er sagt, bør du alltid sørge for å gjøre din egen forskning for å danne deg din mening. Mye informasjon på Internett kan være unøyaktig eller basert på følelser!

  Hva er en ‘White Paper’?

  Å vite hva som er en ICO er nesten like viktig som å forstå hva som er et hvitt papir. Et hvitt papir er et dokument som presenterer ideen som ICO samler inn penger til. Den inneholder mye mer detaljer enn beskrivelsene du finner på ICOs nettsted.

  Du finner ting som system arkitektur, behovet for ideen deres (problemet det løser osv.), bruken av tokenet, markedsdata, og vekstprojeksjoner.

  Du vil også ofte se en liste over teammedlemmer, investorer og rådgivere. Selv om dette normalt også vises på nettstedet.

  Hva er en ICO: godkjenning av stortingsmeldingen.

  For at en ICO skal være det vellykket, det trenger en god, solid hvit papir. Hvis du noen gang finner ut at en ICO er live, men ikke har noe papir, vil jeg ikke anbefale å kjøpe tokens fra den.

  Svært få mennesker vil ønske å investere i et prosjekt som ikke har et gjennomtenkt stort papir.

  En god hvitbok vil også gi informasjon om hva midlene skal brukes til. Fokuset må være på midlene som brukes til å utvide virksomheten og ikke til personlig vinning. Dette er viktig!

  En ytterligere merknad

  Som du ser, finner du de fleste av svarene du trenger fra en ICOs whitepaper. Du bør imidlertid fortsett forskningen din utenom stortingsmeldingen og ICOs nettsted.

  Du bør sjekke hvor bra de er holde samfunnet oppdatert. En god måte å gjøre dette på er å bli med i Telegram-gruppen (hvis de har en) eller se forumene deres. Derfra kan du se hvordan de håndterer spørsmål, kommentarer og alt annet i mellom.

  Et eksempel på en vellykket ICO

  BitDegree er verdens første blockchain-drevet online utdanningsplattform med teknisk talentoppkjøp. Prosjektet samlet inn ca 32.500 ETH under mengdesalget og nådde vellykket Hard cap.

  BitDegree-papiret var veldig detaljert og hadde mye informasjon om prosjektets arbeidsplan med alle detaljer om hvordan BDG-token ville fungere og hva midlene ville bli brukt på.

  Hva er en ICO: BitDegree White Paper.

  For teammedlemmene hadde hver en full historikk, og en MVP ble presentert.

  Kjøreplanen er også detaljert, og samfunnet ble oppdatert med blogginnlegg og forumsvar. Som du kan se, det er viktig å få tillit fra samfunnet. Dette var en viktig del av suksessen – ingen gir penger til folk de ikke stoler på.

  Konklusjon

  Nå som du vet det hva er en ICO, husk at ICO er nye, noe som betyr at det er svært få regler. Så som nevnt tidligere, du bør alltid være forsiktig når du velger en ICO å investere i. Det er ekstremt viktig å gjøre din egen forskning!

  Du burde forstå skaperne bak ICO og markedet som ICO går inn på. Studer alltid og vurder evnen til å levere prosjektet i tide og på budsjett. Lær om hva de planlegger å gjøre med midlene de mottar, og bruke veikartet deres å se når de sier at prosjektet deres vil bli lansert.

  Hvordan starte en ICO?

  Hvis du oppretter en ICO og ikke investerer i en, må du forstå hvordan investorer undersøker ICO. Du må forstå at de trenger å se alle tingene vi har nevnt – ellers vil de ikke stole på ICO.

  Du trenger å holde samfunnet oppdatert, behandle dem med respekt, og sørg for at prosjektet ditt kan gjøre det det står. Sørg alltid for at du kan levere prosjektet i tide, og aldri lyv.

  Hvis du imidlertid ser på en alternativ måte å investere i kryptomarkedet (og teknologien det er bygget på), og planlegger å kjøpe noen kryptomynter, sørg for at du gjør det fra en pålitelig utveksling! Binance og Coinbase er to gode alternativer.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me