Hvordan gruve Bitcoin: Den komplette guiden

Så du vil lære hvordan man skal gruve Bitcoin, Ikke sant? Vel, det er bra, for du har funnet det perfekte stedet å starte!

I den følgende guiden, du lærer alt du trenger å vite om Bitcoin-gruvedrift. Selvfølgelig, hvis du vil gjøre det, skal jeg gjette at du allerede vet det grunnleggende om det fantastiske forstyrrende teknologiske og økonomiske gjennombruddet som er Bitcoin!

Hvis du noen gang har lurt på hvor Bitcoins kommer fra, hvordan transaksjoner holdes sikre og konsekvent på Bitcoin-nettverket, eller hvor lang tid tar det å bryte en Bitcoin, denne guiden skal være til stor hjelp for deg.

Så ta tak i spaden og hodelommeren, og la oss gå gruvedrift! Bare tuller. Jeg er sikker på at du vet at vi faktisk ikke bryter, ikke sant?

Merk: Du kan også kjøpe noen Bitcoins fra en pålitelig børs. Hvis du er interessert, sjekk ut Coinabase eller Binance!

En kort forklaring på hvordan man gruver Bitcoin

Før jeg begynner å lære deg hvordan du bruker Bitcoin, bør jeg først gi en kort forklaring på hva vi mener når vi snakker om Bitcoin gruvedrift.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Som du sannsynligvis allerede vet, er Bitcoin det en blockchain-basert kryptovaluta. Den fungerer egentlig som en banks hovedbok (oversikt over transaksjoner). Imidlertid trenger bankene at du stoler på dem. Bitcoin er annerledes. Du trenger bare å stole på koden som skapte nettverket, og dets regler. Det er ikke tilfeldig at Bitcoin ble opprettet like etter den globale finanskrisen i 2008. Den er designet for å være tillitsløse penger!

Men vent litt, hvis du ikke trenger å stole på en bank, hvordan vet du at folk ikke vil jukse nettverket? Hvordan vet du at hver Bitcoin bare kan brukes en gang?

Nettverket er sikret av spesialiserte datamaskinenheter kalt gruvearbeidere som er fordelt på et stort antall unike enheter. Når du sender inn en transaksjon til Bitcoin blockchain, må disse gruvearbeiderne sjekke at du har den nødvendige Bitcoin for å sende den, og at forskjellige andre regler følges.

Hvordan gruve Bitcoin: gruvedrift.

Kilde: IEEE

Transaksjoner er gruppert i blokker og så en streng med tegn må gjettes av gruvearbeiderne på nettverket. Disse tegnene er kjent som “hash” av blokken. Hver blokk inneholder hashen fra den forrige blokken, samt en ny hash som må gjettes.

Når du er gjettet riktig, kan gruvearbeideren legge blokken til kjeden. Denne gjetningsprosessen kalles “bevis på arbeid”. Det er den viktigste sikkerhetsfunksjonen du trenger å vite for å vite hvordan du skal utvinne Bitcoin.

Ved å inkludere hashen til den forrige blokken, kan de andre gruvearbeiderne i nettverket verifisere at de transaksjonene som er inneholdt i en blokk, kom etter de i blokkene som gikk før den. Denne samlingen av blokker i sekvensen er blockchain. Enkelt, ikke sant?

Blokker belønninger og gruvearbeid

Gruvearbeidere låser opp nye Bitcoin når de legger til en blokk i blockchain. De får også belønningen for gebyrene som brukerne inkluderer i transaksjonene. Dette gjør det verdt å bruke penger på strøm og datasystemer som trengs for å utvinne. Når hver Bitcoin er verdt tusenvis av dollar, er det virkelig et veldig sterkt insentiv!

De tre måtene

Ok, nå som du vet nøyaktig hvorfor du vil gruve Bitcoin, la oss komme litt inn på det, jeg er sikker på at dere alle kom hit for å lære hvordan man skulle utvinne Bitcoin! Det er tre måter å starte gruvedrift av Bitcoin:

gruvedrift gruvedrift alene sky mining

Pool Mining

(Anbefalt)

Gruvedrift alene

(anbefales ikke for nybegynnere eller hobbyarbeidere)

Bruke sky mining-tjenester

(anbefales ikke for noen!)

Jeg vil se på disse litt mer detaljert, og så vil jeg komme inn på nøyaktig hvordan jeg skal gruve Bitcoins!

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Pool Mining

Bitcoin gruvedrift som en del av et større basseng av gruvearbeidere er det letteste, raskest, og mest pålitelige måten å sikre at Bitcoin-gruvedriften er lønnsom. Du slår deg sammen med andre gruvearbeidere for å dele belønningene.

Ved å registrere deg med et basseng, godtar du (og alle andre i bassenget) del hvilken Bitcoin du blir belønnet med de andre bassengmedlemmene. Dette betyr at du vil motta små betalinger regelmessig.

men, ikke alle bassenger er like. Det er mange ting du må vurdere når du velger et basseng. De er:

 • De størrelse av bassenget.
 • De minimumsbetalinger.
 • De avgifter belastet av bassenget.

Størrelse på bassenget

Størrelsen på bassenget er en viktig ting å tenke på når du gruver som en del av et basseng, ettersom flere mennesker gruver i bassenget, øker sjansene for å bli belønnet. Siden belønningen blir delt mellom flere brukere, vil de imidlertid også være mindre!

Hvordan gruve Bitcoin: største gruvebassenger.Største gruvebassenger | Kilde: blockchain

Å bli med i store gruvebassenger for kryptovalutaer er vanligvis et komfortabelt alternativ for nybegynnere hvordan man gruver Bitcoin. Dette er fordi de vil være får mange betalinger og vil ikke bruke mye på strøm venter på at neste brøkdel av en Bitcoin skal bli belønnet til dem.

Minimumsbetaling

En annen viktig ting å se på er minimumsbeløpet som bassenget lar deg ta ut. Med minimum betaling mener jeg den minste mengden Bitcoin som bassenget lar deg ta ut. Hvis du er veldig ny innen gruvedrift av kryptovaluta, vil du sannsynligvis være med i et basseng så lav en minimumsbetaling som mulig. Dette vil bety at du kan være sikker på at det hele fungerer som det skal på en kortere periode.

Du vil ikke bruke mye kostbar strøm som samler Bitcoin for noen hundre dollar bare for å oppdage at bassenget forsvinner, eller det skjer noe veldig dårlig i kryptovaluta-nyheter for å få Bitcoins pris plutselig til å synke!

Bassengavgifter

Hvert basseng krever et gebyr for å organisere alt for deg. Gebyret er vanligvis en prosentandel av fortjenesten din. Det vil alltid bli tatt fra Bitcoin du utvinner automatisk, så du trenger ikke å bekymre deg for å betale det selv!

Vi trenger selvfølgelig ikke å fortelle deg det jo lavere avgift du betaler, jo bedre for lønnsomheten din. Det er bare åpenbart!

Hvordan gruve Bitcoin: en gruvearbeider Bitcoin.

Typiske avgifter er mellom 1% og rundt 3%. Bassenger med 0% gruvegebyr eksisterer også. Imidlertid er deres pålitelighet ennå ikke sett. Med mindre du kjenner en person du stoler på som anbefaler et gratis gruvebasseng, er det mye bedre å gå med en som har skapt et rykte for seg selv.

Å drive basseng er dyrt. Det er mange datasystemer og datasenterplass som må betales for. Det er en heltidsjobb for noen få ansatte. Avgifter på rundt 1% er rimelige. Du bør imidlertid sannsynligvis unngå bassenger med avgifter på over 3%.

Gruvedrift alene

Når du snakker om hvordan du skal utvinne Bitcoin, gruvedrift alene er mulig. Det virker nok som den beste ideen. Du burde sikkert ikke måtte dele gruvebelønningene dine med tusenvis av andre mennesker? Å betale 1% på alt du lager kan også bli dyrt hvis du planlegger å gruve lenge.

Du har rett. På en måte.

Solo Bitcoin mining betyr det du trenger ikke å dele fortjenesten din med en stor gruppe andre mennesker. Det betyr imidlertid også at du ikke får dele fortjenesten til tusenvis av andre gruvearbeidere heller. Du får bare utbetalt hvis du er gruvearbeideren som løser hasjen.

Dette betyr at du ikke bare konkurrerer med alle andre solo-miner på planeten, men at du også konkurrerer med hvert basseng. Selv om du har mer datakraft enn hver enkelt gruvearbeider i hvert basseng, har du mer enn hele bassenget til sammen? Sannsynligvis (definitivt) ikke!

Når det er sagt, hvis du er en millionær, kan du sette opp en lønnsom solo-gruvedrift. Du må kjøpe hundrevis (om ikke tusenvis) av ASIC-er (applikasjonsspesifikke kretsbrikker). For de aller beste gruvebrikkene vil du se på å bruke rundt $ 1000 til $ 1500.

Problemer for Solo Bitcoin Miners

Å kjøre hundrevis av datamaskinbrikker vil ta en hel masse strøm. Den beste mulige måten å utvinne Bitcoin på er ved hjelp av DragonMint T1 gruvearbeideren. Denne går på 1600W. Multipliser dette med for eksempel 100, og du ser på en gigantisk strømregning hver måned!

For å gjøre saken verre, kjører hundrevis av datamaskinbrikker varmt. Tenk på å bruke en bærbar PC i noen timer på kneet. De kan bli ganske varme, ikke sant? Den gjennomsnittlige bærbare datamaskinen går på rundt 60 W. Det er omtrent 26 ganger mindre strøm enn en enkelt DragonMint-enhet. Tenk deg 100 av disse dårlige guttene som løper samtidig i et lite rom. Du trenger litt seriøs ventilasjon! Det betyr mer strømforbruk!

Hvordan gruve Bitcoin: DagonMint T1 Miner solo mining.

Kilde: halongmining

En av bekymringene som vil oppstå på din vei for å lære å utvinne Bitcoin er bråket. Med den konstige summingen av hundrevis av datamaskinkomponenter, pluss kjøleanlegg i industriell skala som kjører 24 timer i døgnet, vil en profesjonell solo-gruvedrift være helvete høyt!

Når du ser på hvor de fleste solo gruvearbeidere har bestemt seg for å sette i gang sin virksomhet, ser du et mønster dukker opp. De liker kule klima (mindre ventilasjon kreves), billig strøm (kostnadene ved kraft spiser fortjenesten mindre), og fjernkontroll, landlige steder (det er plass til store operasjoner borte fra folk som kan klage på støyen). De beste Bitcoin-gruvedriftene i dag er Island, landlige Canada, og Russland.

Cloud Mining

sky mining

Du kan spørre hvorfor noen gidder å bruke enorme summer på dyrt gruveutstyr for å leie det ut til noen andre. Årsaken er enkel. De vil garantere fortjeneste på investeringen og ikke ha disse påvirket av svingninger i prisen på Bitcoin.

Konseptet virker rart, men noen velger hvordan man skal utvinne Bitcoin på denne måten. La oss se på noen av fordelene og ulempene ved sky mining.

tommel opp

Fordeler med Cloud Mining

✓ Du er ikke ansvarlig for utstyret. Hvis noe går i stykker, trenger du ofte ikke å bytte det ut eller reparere det (vær imidlertid nøye med å lese de små skriftene i en skygruvedrift. Det kan hende at selskapet krever at du betaler for skader på utstyret deres!).

✓ Du kan tjene penger med Bitcoin-gruvedrift uten å bruke tusenvis eller millioner på gruveutstyr. Dette betyr også at du ikke trenger å takle varmen eller støyen i ditt eget hjem eller andre potensielle steder.

✓ Den endelige fordelen er at du trenger ikke å vite noe om cryptocurrency mining. Hvis du vil skyge gruve, trenger du sannsynligvis ikke denne veiledningen om hvordan du skal utvinne Bitcoin i det hele tatt!

tommel ned

Ulemper ved Cloud Mining

✗ Du betaler penger på forhånd. Hvis prisen på Bitcoin synker betraktelig, kan du sitte fast i en kontrakt og bryte med tap til prisen øker igjen (hvis den noen gang gjør det). Du tar all risikoen ettersom skygruveoperatøren garanteres fortjeneste.

✗ Du kan ikke oppgradere eller endre gruvedriftprogramvaren eller maskinvaren som brukes av nettskyleverandøren.

✗ Sky gruveselskaper er mål for hackere. I juli 2017 ble Genesis Mining hacket. Bitcoin ble overført fra selskapets hot lommebok til en ekstern lommebok.

Personlig mening: Hvis du vil få tak i noe kryptovaluta, men ikke vil investere i dyr gruvedrift, er det bare å kjøpe litt Bitcoin med pengene du ville brukt på en skygruvekontrakt. På den måten, hvis markedet tar en dramatisk nedgang, kan du selge posisjonen din. Du vil ikke bli sittende fast i en gruvekontrakt som blir mer og mer verdiløs for dagen.

Hvordan gruve Bitcoin i et basseng: Veiledning

Så vil du sannsynligvis begynne å utvinne Bitcoin allerede? Det er noen ting du må ha før du begynner:

 • Minst en ASIC Bitcoin gruvedrift.
 • En gruvesøknad.
 • En digital lommebok for å lagre Bitcoin du lager.
 • Ventilasjonsutstyr – vifter, kanaler (bare for større operasjoner).
 • Medlemskap ved basseng.
 • Power Splitters.
 • Strømforsyningsenheter (wattforbruket til ASIC vil avgjøre hvor mange og hvilke strømmer du trenger).
 • Ethernet-kabel.
 • Internett-tilkobling.
 • Datamaskin eller mobilenhet som kan surfe på internett.

Sette opp utstyret

De spesifikke oppsettalternativene vil variere avhengig av modellen til ASIC-gruvearbeideren du bruker. Produsenten bør nøyaktig detaljere hvordan du gjør dette i brukerhåndboken eller på deres nettside. Følgende guide er spesifikk for hvordan gruve Bitcoin med Antminer S9-enheten på Antpool. Mye av det vil imidlertid være nyttig uansett hvilken ASIC-gruvearbeider du bestemmer deg for å bruke.

1. Finn kraftuttaket til din ASIC. Dette bør tydelig fremgå av manualen under spesifikasjonene. S9 bruker 1275 Watt.

2. Match strømforsyningsenhetene dine til strømuttaket. To 110V strømforsyningsenheter på 1000W og 650W vil være tilstrekkelig for de fleste enkeltoperatører.

3. Koble strømforsyningsenhetene til Antminer-enheten ved hjelp av de aktuelle tilkoblingene.

4. Når du er koblet til strømforsyningen, setter du inn Ethernet-kabelen og kobler den til ruteren på Internett.

5. Forsikre deg om at alle nødvendige tilkoblinger er gjort, og slå deretter på strømforsyningen. Antminer S9 skal nå komme på.

6. Bruk på datamaskinen eller mobilenheten et IP-skanneverktøy for å vise enhetene som er koblet til internettforbindelsen. Du bør se Antminer oppført. Deretter kan du skrive IP-adressen til Antminer i nettleservinduet på den valgte enheten.

7. Neste skjermbilde du ser skal være påloggingsvinduet til gruvearbeideren. Når det gjelder Antminer S9, er standard påloggingsinformasjon brukernavn – root, passord – root. Du kan endre disse ved å klikke på “Administrator”-Fanen. Jeg anbefaler å gjøre dette.Hvordan gruve Bitcoin: Ant Mine.

8. Du må nå legge inn forskjellige detaljer fra gruvebassenget du skal bruke. Du bør kunne finne disse enkelt fra nettstedet til gruvedammen.

Hvordan gruve Bitcoin: Ant Miner generelle konfigurasjoner.

9. Når du er kommet inn, skal Antminer begynne å gruve i bassenget.

Velge et gruvebasseng

På veien mot å lære å utvinne Bitcoin, kan du velge hvilken som helst Bitcoin-gruvedrift du vil ha. Vi anbefaler imidlertid at du velger et av disse anbefalte bassengene til å begynne med:

Bassengnavn Bassengavgift Minimum utbetaling Bassengadresse Bassengstørrelse
Slush Pool 2% 1mBTC (med avgift) 10mBTC (gratis) stratum + tcp: //eu.stratum.slushpool.com: 3333

(Euro-adresse)

Medium
ViaBTC 2% -4% (avhenger av hvordan aksjer blir betalt) 0,1 mBTC stratum + tcp: //btc.viabtc.com: 3333 Stor
F2Pool 3% 1mBTC stratum + tcp: //stratum.f2pool.com: 3333 Stor
Antpool 1% 0,5 mBTC stratum + tcp //stratum.antpool.com Stor

Merk: Bassengadresser er for brukere fra Europa der det er angitt. Andre adresser vil gjelde fra andre deler av verden.

Merk: 1mBTC er 1/1000 av en Bitcoin.

Hvordan sjekke hvor mye du har utvunnet

Hvert gruvebasseng vil ha sin brukergrensesnitt. Imidlertid er ideen alltid den samme. Du trenger å besøk bassengets nettsted og skriv inn lommebokens offentlige adresse når du blir bedt om det.

Skriv inn lommebokens offentlige adresse i søkefeltet. Dette vil la deg se all informasjon om Bitcoin-gruvedriften din så langt. Noen bassenger lar brukerne angi hvor mye de vil bryte før Bitcoin automatisk sendes til den eksterne lommeboken adressen de oppga.

Hvordan beregne forventede fortjenester

Hvis du vil sjekke hvor mye du skal tjene, kan du bruke en gruvekalkulator. CryptoCompare gir en enkel å bruke en.

 • Åpne gruvedriftprogramvaren din og sjekk hvor mange Megahashes per sekund den gjør (Mh / s).
 • Last opp kalkulatoren for gruvedrift.
 • Skriv inn din nåværende gruvedrift.
 • Angi strømforbruket til enheten eller enhetene dine.
 • Angi kostnaden for strømmen din i kWh. Du bør kunne få dette fra din energileverandør.
 • Angi bassengavgiften for bassenget du bruker.

I eksemplet fra bildet nedenfor bruker vi en enkelt DragonMint T1 gruvedrift på Slush gruvedrift. Strømmen vår er omtrent gjennomsnittsprisen i Storbritannia. Du vil imidlertid shoppe rundt for å finne lavest mulig strøm i ditt område!Hvordan gruve Bitcoin: beregne forventet fortjeneste på CryptoCompare.

Som du kan se, er ikke gruvedrift i Storbritannia spesielt lønnsomt! Den høye prisen på strøm betyr at du blir det å tape $ 2,45 hver dag, selv med den mest effektive gruvearbeideren på markedet. Når du tar inn prisen på selve enheten, vil dette eksempelet være utrolig dyrt!

Hvis du noen gang har lurt på hvor lang tid det tar å utvinne en Bitcoin, kan du se det det avhenger av maskinvaren din. Med denne svært avanserte biten av settet, ville det ta litt over tre og et halvt år. Det er også med gjeldende vanskelighetsgrad. Etter hvert som flere gruvearbeidere jobber på nettverket, øker vanskeligheten, og antall Bitcoin en gruvearbeider kan forvente avtar.

Avsluttende tanker

Så det er det! Det er min guide om hvordan du kan utvinne Bitcoin. Jeg lukker guiden med noen tanker om Bitcoin-gruvedrift.

Bitcoin gruvedrift er veldig viktig. Det er verdt å gjøre selv om du ikke tjener store (eller noen) fortjenester. Jo flere gruvearbeidere som jobber på nettverket, jo sikrere er det. Noen hobbyarbeidere bryter nettverket med tap. De ser det som sin plikt å drive en gruvearbeider for å øke nettverkets desentralisering og redusere sannsynligheten for et potensielt angrep å lykkes.

Dessverre er Bitcoin mining meget kompetitiv disse dager. Uten en enorm investering og friheten til å sette opp et sted med lave strømpriser og et kjølig klima, er sjansene dine for å tjene mye penger Bitcoin-gruvedrift veldig små.

Selv om du ikke planlegger å utvinne Bitcoin, er det fortsatt bra å lære å gjøre det slik at du kan forstå teknologien bedre, så vel som den bredere industrien.

Hvis du ikke har mye å bruke og er mer interessert i fortjeneste enn du sikrer nettverket, kan du alltid bryte en annen kryptovaluta. Flere digitale valutaer kan fremdeles vellykkes med en GPU eller CPU-brikke. Ethereum og Monero er blant de mest populære valgene. Imidlertid vil et raskt søk på nettet finne mange flere uklare prosjekter som kan utvinnes med billigere maskinvare.

Så det var det. Det er slutten på denne hvordan-utarbeide Bitcoin-guiden. Jeg håper du har lært mye!

Du bør nå vite stort sett alt du trenger å vite om gruvedrift av Bitcoin; av grunnene, bør du vurdere å bryte Bitcoin, til oppsettprosedyren, og svaret på spørsmålet “hvor lang tid tar det å bryte en Bitcoin.” Hvis du ønsker å vite mer om Bitcoin mining-programvare, klikker du her. Hvis du er interessert i topp Bitcoin gruvedrift maskinvare, trykk her.

Også, hvis gruvedrift ikke virker som en kopp te, kan du også bare kjøpe litt Bitcoin på en av de mer pålitelige børsene, for eksempel Coinbase eller Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me