Hvordan investere i Ethereum? Bør du investere i Ethereum?

Verden av kryptovaluta er full av mynter å investere i, og med så mange å velge mellom, kan det være vanskelig å ta en beslutning. Jeg antar Ethereum er en av myntene du er mest interessert i å investere. Det kommer med god grunn – den nest største kryptovalutaen har vist seg å være en fantastisk investering gjennom årene. Det er derfor mange nå lurer på – hvordan man kan investere i Ethereum?

Så hva har jeg i vente på deg i dag?

Vel, i denne guiden skal jeg lære deg om Ethereum – fordeler og ulemper med en Ethereum-investering, og hvordan du kan investere i Ethereum. Mot slutten av denne guiden vil du få en bedre forståelse av Ethereum – og du vil kunne svare på spørsmålene “er Ethereum verdt å kjøpe?”, Og i så fall, “hva er det beste stedet å lære å investere i Ethereum?”.

Hvordan investere i Ethereum: Er Ethereum en god investering?

For mange investere i Ethereum har vist seg å være en flott avgjørelse. Tilbake i mars 2017 var prisen på en Ether $ 30. Prisen per mars 2018 er $ 750. I den ettårsperioden økte verdien av ETH 25 ganger, eller 2500%. Så hvis du hadde investert $ 1000 inn i Ethereum tilbake i mars 2017, akkurat nå ville du ha ca $ 25 000 i ETH.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Hvis du investerte $ 1000 i mars 2017 og solgte det i desember 2017 da Ethereum var på sitt høyeste ($ 1350 per ETH), ville du ha tjent $ 45 000 på din lille investering på $ 1000.

Som du kan se, har Ether vært en god investering så langt. Det favoriseres av mange investorer og har stor støtte fra kryptoindustrien fordi den brukes av andre utviklere til start nye blockchain-prosjekter.

Du kan se veksten som Ethereum har opplevd de siste årene i diagrammet nedenfor (hentet fra coinmarketcap.com)

Hvordan investere i Ethereum: Ethereum-diagrammer sammenlignet med Bitcoin.

For å forstå mer om Ethereum, la oss ta en liten titt på noe av Ethereums historie.

Historien om Ethereum

Ideen om Ethereum ble først foreslått i slutten av 2013 av Vitalik Buterin, en programmerer som følte at Bitcoin trengte en måte for utviklere å lage sine egne applikasjoner på blockchain. Da den ideen var avvist av Bitcoin-utviklerne, Buterin dannet kjernen i Ethereum-teamet med tre andre personer: Mihai Alisie, Anthony Di Iorio, og Charles Hoskinson.

Tidlig i 2014 begynte de å utvikle Ethereum, og i juli – august 2014 finansierte de og lanserte det gjennom et publikumssalg på nettet. Siden den gang har Ethereum-teamet gjort mange forbedringer av tokenet.

Ethereum Classic

Hvis du noen gang har sett på hvordan du kan investere i Ethereum, har du kanskje oppdaget at det er to Ethereum-tokens: Ethereum (ETH) og Ethereum Classic (ETC).

ETH er Ethereum-symbolet som er mest brukt og utbredt. Dette er token utviklerne aktivt forbedrer og støtter. Det er det faktisk den andre versjonen av Ethereum og resultatet av en gaffel.

Merk: En gaffel er når en blockchain forbedres eller endres på en måte som gjør at den kobles fra den forrige versjonen. La oss bruke en iPhone 8-programvareoppdatering som et eksempel:

John og Tom har begge iPhone 8-er. Når en ny programvareoppdatering slippes, bestemmer Tom seg for å oppdatere sin iPhone 8. Imidlertid vil John helst være på den eldre programvareversjonen og bestemmer seg for ikke å oppdatere sin iPhone. Slik fungerer en gaffel. De har fortsatt en iPhone 8, men begge iPhones har forskjellige funksjoner nå.

Hvordan investere i Ethereum: ETC på en bærbar PC-skjerm.

Mynten ble forked fordi en kryptobørs ble hacket, og mange Ethereum Classic-mynter ble stjålet. For å straffe hackerne bestemte Ether-samfunnet seg for å forkaste Ethereum Classic og slutte å bruke Ethereum Classic-token. I stedet opprettet de det nye Ethereum-tokenet (ETH). Ved å gjøre det, mistet Ethereum Classic mye verdi, og det nye Ethereum-token ble den mer verdifulle av de to.

Kult, ikke sant? Skam deg, hackere!

Nå, før jeg forteller deg hvordan du skal investere i Ethereum, må du vite: er Ethereum en god investering på lang eller kort sikt?

Bør jeg investere i Ethereum langsiktig? (1 år + holdetid)

Mens investering i Ethereum har gjort de tidligste investorene mye penger, er det noen mennesker som også har gjort det Tapte penger. Sannheten er at prisen på alle kryptokurver stiger og faller daglig. Det er et veldig rart og ustabilt marked. Derfor, hvis du vil investere i Ethereum på lang sikt, må du være villig til å holde på investeringen uansett – du bør aldri få panikk om å selge!

Her er noen grunner til at Ethereum kan være en sterk langsiktig investering.

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Adopsjonen av eter

Hele kryptoindustrien er fortsatt ung, og etter hvert som den vokser, bør Ethereum også. Det er en av få mynter som brukes av ICO (Innledende mynttilbud), som betyr at den fungerer som en startpakke for nye tokens. Dette gjør Ethereum en verdifull plattform til samfunnet, og betyr også at prisen på Ether kan fortsette å vokse ettersom flere fortsetter å bruke den.

Hvordan investere i Ethereum: Ether-mynt på en datamaskinbrikke.

Foreløpig vurderes ETH en av de tre mest brukte kryptovalutaene for kjøp og betaling. Etter hvert som sektoren fortsetter å vokse, kan ETH forbli en av de beste myntene folk vil bruke til å handle.

Med disse to faktorene i bakhodet har Ethereum potensialet til å være en stor langsiktig investering.

Forbedringer av Blockchain

En annen grunn som kan gjøre Ethereum til en god langsiktig investering er at det er planer om flere forbedringer i fremtiden. Disse nye forbedringene kan være en stor suksess for Ethereum og føre til at ETH-prisen går opp!

Selv om det er nye blokkeringer som konkurrerer med Ethereum, kan det rette settet med forbedringer holde Ethereum foran. Det faktum at så mange mennesker allerede bruker Ethereum, kan gi det en stor fordel over nyere, lignende blokkeringer.

Proof-of-Stake-teknologi

Bitcoin og Ethereum bruker for øyeblikket en PoW (Bevis for arbeid) system for å validere transaksjoner. Imidlertid planlegger Ethereum å gjøre en oppdatering i år som vil flytte Ethereum til et PoS (Bevis for innsats) -systemet. Forskjellen mellom de to systemene er komplisert, men enkelt sagt, de er to forskjellige måter å verifisere transaksjoner på blockchain.

PoW-metoden krever en dyr mengde strøm og datakraft, mens PoS-metoden er energi og kostnadseffektiv.

Hvordan investere i Ethereum? Bør du investere i Ethereum?

Hvis Ethereum klarer å implementere Proof of Stake, kan det bli Ethereum mye mer verdifullt og mer desentralisert enn Bitcoin. Dette betyr at Ethereum-nettverket kan bli sikrere enn Bitcoin. For tiden er det bare de som har råd det kraftigste gruveutstyret kan forvente å bli vellykkede gruvearbeidere i Bitcoin og Ethereum.

Ulempene ved å investere i Ether på lang sikt

 • Det er bedre investeringer som du kan lage i sektoren. Mens du kan tjene penger på å investere i Ethereum, er det andre kryptoinvesteringer som kan gi deg mer penger.
 • Holder langsiktig, også kjent som HODL (Holder på i kjære liv), lar deg ikke dra nytte av kryptomarkedets volatilitet og få kortsiktig fortjeneste.
 • Selv om Ethereum er en av de største kryptovalutaene per i dag, ingen vet om det kan komme en annen mynt og bli mer populær og foretrukket. Mens mange spekulerer i at Ethereum vil forbli på toppen, kan en bedre løsning komme og ta sin plass. Det er bare ingen garantier.
 • Offentlige forskrifter kan komme på plass, noe som kan føre til at prisen på Ethereum faller – du bør alltid holde deg oppdatert på nye regler! Hvis det innførte regler som kan forårsake alvorlig skade på prisen på Ether, bør du vurdere å ta ut investeringen.

Bør jeg investere i Ethereum på kort sikt? (0-12 måneders holdetid)

Tanken her er å aktivt handle Ether for å låse inn fortjenesten. Dette er fordi kryptomarkedet er så volatilt at prisen på Ethereum stiger og faller hele tiden. Så det er mange muligheter for å tjene raskt.

Handelseter

Hvis du kjøper Ether når prisen er lav, kan du deretter selge den når prisen går opp og kan låse inn fortjenesten din før prisen på token faller igjen. Når prisen da faller igjen, kan du kjøpe tilbake ETH og gjenta syklusen for å låse opp mer fortjeneste.

For eksempel hvis du kjøpte $ 1000 i ETH tilbake i mars 2017 og holdt det på lang sikt frem til mars 2018, ville du ha $ 25.000 i Ethereum akkurat nå. Imidlertid, hvis du hadde solgt Ethereum i desember 2017, ville du ha låst rundt 45 000 dollar. Deretter kan du bruke noen av pengene til å reinvestere i Ether for å holde dem til et nytt sett med fortjeneste.

Ved å gjøre dette, ville du allerede ha tjent pengene tilbake på investeringen din og posisjonerte deg til tjen enda mer penger.

Fremtiden for Ethereum

På grunn av det faktum at mange ICOs har til hensikt å frigjøre sine egne tokens på Ethereum-nettverket de neste månedene, forventer mange å se Ethereum stige opp til sin høye verdi hele tiden og til og med passere den. Av denne grunn kan det være en god mulighet å investere å kjøpe inn Ether mens det fortsatt regnes som verdifullt.

Hvis prisen på Ethereum øker i nær fremtid, vil jeg anbefale å låse inn fortjenesten din når du ser dem, fordi ingenting i fremtiden er garantert. Selv om du kanskje ser prisen stige, kan den like gjerne begynne å gå ned igjen.

Hvordan investere i Ethereum? Bør du investere i Ethereum?

Husk at det er det mange faktorer som bidrar til volatiliteten til en mynts pris, som for eksempel forskrifter, konkurranse, og markedsmanipulasjon. For å tjene penger på krypto, må du ha en ide om når du skal ta overskuddet ditt. Noen ganger kan det å vente for lenge føre til at du mister penger.

Ulempene ved å investere i ETH på kort sikt:

 • Når det gjelder fortjenesten du kan gjøre med kortsiktige investeringer, er det andre mynter på markedet du kan investere i den viljen gjøre det bedre enn Ethereum.
 • Med regjeringer over hele verden skape nye regler for kryptomarkedet, noen av disse forskriftene kunne påvirke verdien og brukervennligheten til Ethereum. For eksempel kan en forskrift som beskatter fortjenesten for hver handel du gjør, påvirke fortjenesten din når du kortsiktig investerer eller handler aktivt.
 • Med banker og kredittkortselskaper som stopper folk fra å bruke debet- og kredittkort for å kjøpe krypto, har strømmen av nye penger som kommer inn i markedet, blitt redusert. Dette fører til at veksten av mynter på markedet avtar, noe som gjør kortsiktig investering ikke like lønnsom.
 • Å handle i kryptomarkeder er risikabelt hvis du ikke er en erfaren handelsmann med god forståelse av hvordan markedet fungerer.

Før du investerer i Ethereum

Før jeg forteller deg hvordan du skal investere i Ethereum, må du sørge for at du har gjort det en sikker lommebok for å lagre Ethereum i. Å holde myntene dine på en online-børs kan være risikabelt. Børs kan hackes, og myntene dine kan bli stjålet. Den beste måten å beskytte kryptovalutaen din på er å ha en lommebok der du har full kontroll over din private nøkkel.

Merk: Din private nøkkel er hvordan du får tilgang til lommeboken din (som et passord). Hvis noen får tilgang til lommeboken din, kan de stjele pengene dine.

Nedenfor er noen lommebøker du kan bruke til å lagre Ethereum.

MEW (MyEtherWallet) – Web Wallet

MEW er en gratis, åpen kilde, grensesnitt på klientsiden som lar deg lage en Ethereum lommebok. I motsetning til noen andre lommebøker gir MEW deg kontroll over din private nøkkel. Det er ganske sikkert og lar deg lagre andre ERC-20-tokens der også.

Du kan lære mer om MEW i vår MyEtherWallet gjennomgang.

Ledger Nano S – Hardware Wallet

EN maskinvare lommebok er en som lar deg holde myntene dine frakoblet der de ikke kan bli hacket eller stjålet. Dette er den tryggeste metoden for lagring av kryptovalutaer, og du kan lagre mange forskjellige kryptovalutaer på Ledger Nano S. Det eneste du må gjøre er holde den fysiske enheten trygg. Maskinvare lommebøker er priset rundt $ 70 – $ 100.

Exodus – Programvare lommebok

Vurdert verdens første stasjonære lommebok som støtter flere kryptovalutaer, denne lommeboken har en attraktiv skjerm som gjør det enkelt å se dine kryptobalanser. Det gjør at datamaskinen din kan brukes som lommebok.

Hvordan investere i Ethereum? Bør du investere i Ethereum?

Til tross for at du må være online for å bruke den, dine private nøkler oppbevares på maskinen din. Det gir flere gjenopprettingsalternativer hvis datamaskinen skulle gå i stykker eller hvis du glemmer passordet ditt.

Du kan finne ut mer om Mosebok lommebok i vår Mosebok Wallet reutsikt.

Jaxx – mobil lommebok

Denne lommeboktypen er ment for dine mobile enheter, men den kan også brukes på skrivebordet. Jaxx støtter også flere kryptovalutaer. Den skryter en elegant design, robust sikkerhet, og private nøkler som aldri forlater enheten. Den har også sånøkler for å gjenopprette lommeboken.

Hvordan investere i Ethereum?

Å lære å investere i Ethereum vil hjelpe deg når du investerer i andre kryptovalutaer (for eksempel Bitcoin og Litecoin). De følger en lignende prosess. Først må du bruke megler eller P2P-sentral. Så når du har kjøpt myntene dine, må du send dem til en sikker lommebok.

Hvordan investere i Ethereum med Fiat-valuta

Meglerbørs

En meglerbytte lar deg bytt din fiat-valuta mot kryptovaluta. Selv om det er ganske mange kryptomeglerutvekslinger, anses bare et lite antall av dem som hederlige. De tre beste meglerutvekslingene er Coinbase, CoinMama, og Cex.io.

Hvordan investere i Ethereum: Coinbase-lommeboken.

Alt du trenger å gjøre er melde deg på, Bekreft din identitet, sett inn pengene dine inn på kontoen, og deretter kjøp din ETH. Du kan deretter sende din ETH fra meglerbyttelommeboken til Ether-lommeboken din ved å bruke den angitte lommebokens offentlige nøkkel (lommebokadresse).

Fordeler med å bruke meglerbytte:

 • Svært profesjonell og godt finansiert
 • God kundeservice
 • Enkel å navigere og lære å bruke
 • Ideell for nybegynnere
 • Kan bruke bankkort eller kredittkort for å sette inn kontanter for krypto
 • Sikrere enn de fleste andre børser

Ulemper ved å bruke meglerbytte:

 • Høye transaksjonsgebyrer
 • Underlagt KYC-regler og krever derfor ID-bekreftelse
 • Kan revideres og transaksjonsinformasjonen din gis til skattemyndighetene
 • Du eier ikke dine private nøkler til lommeboken for meglerbytte

Bruke P2P-børser

Den andre måten å kjøpe Ethereum med fiat valuta er å gå gjennom en peer-to-peer (P2P) Utveksling. Gjennom en P2P-utveksling kan du anonymt kjøpe ETH uten ID-krav. Kjøpere og selgere kan koble til og gjensidig bestemme pris og betalingsmåter.

Den mest populære P2P-plattformen for å kjøpe Ether er LocalEthereum. Hvordan det fungerer er at du kjøper Ethereum direkte fra noen som allerede har det, og de overfører det fra lommeboken til din.

Fordeler med å bruke en P2P Exchange:

 • Peer-to-peer-salg holder transaksjoner anonyme
 • Kjøpere og selgere kan forhandle og bli enige om prisen

Ulemper ved å bruke en P2P Exchange:

 • Høyeste avgifter blant børser
 • Selgere krever vanligvis mer enn markedsprisen for myntene sine
 • Ikke bra for store kjøp
 • Noen mennesker på disse nettverkene kan svindle deg

Hvordan investere i Ethereum ved hjelp av andre kryptovalutaer

Sentraliserte Crypto Trading Børs

Hvis du allerede eier noe krypto, liker Bitcoin, du kan bruk det til å kjøpe inn i Ether. En måte å gjøre dette på er å bruk en sentralisert sentral. Med en sentralisert sentral kan du bytte en krypto mot en annen og betale et lite transaksjonsgebyr. De mest populære kryptobørsene er Kraken, Binance, og GDAX.

Fordeler med å bruke en sentralisert handelsbørs:

 • Kan bytte en rekke forskjellige mynter for ETH
 • Et stort antall brukere gjør det lettere å avvikle og handle mynter
 • Brukergrensesnitt er enkle å navigere og lære
 • Kan brukes anonymt i de fleste tilfeller
 • Laveste avgifter blant børser
 • Kundeservice er vanligvis tilgjengelig

Ulemper ved å bruke en sentralisert handelsutveksling:

 • Du eier ikke de private nøklene til byttelommeboken
 • Du kan ikke kjøpe med eller ta ut penger
 • På noen børser, som Binance, krever store transaksjoner (2+ BTC) ID-bekreftelse
 • Exchange kan bli hacket, og myntene dine ble stjålet.

Desentralisert handelsbørs

Den andre måten å investere i Ethereum med andre kryptoer er å bruke en desentralisert handelsbørs. Med denne typen bytte beholder du dine private nøkler, og myntene dine blir aldri lagret på deres viktigste servere. Igjen bruker du disse børsene til å handle kryptovalutaer med hverandre.

Hvordan investere i Ethereum: IDEX-børsen.

De mest populære er EtherDelta og IDEX.

Fordeler med å bruke en desentralisert utveksling:

 • Du har full kontroll over din private nøkkel ved å koble lommeboken din til sentralen
 • Denne typen bytte kan ikke hackes, og myntene dine kan derfor ikke stjeles
 • Alle transaksjoner er anonyme, uansett hvor store de er

Ulemper ved å bruke en desentralisert utveksling:

 • Et lavere volum av handelsmenn og investorer kan bety tregere transaksjoner
 • Bare et begrenset antall mynter er på plattformen og kan brukes til å handle for Ether
 • Vanligvis ingen kundeservice
 • Brukergrensesnitt er vanligvis vanskeligere å lære

Og der har du det – flere måter å investere i Ethereum på.

Konklusjoner

Akkurat nå, Jeg vil anbefale Ethereum som en god investering. Prisene på de fleste kryptovalutaer har falt nylig, og det samme har prisen på Ether. Så hvis du ser på hvordan du kan investere i Ethereum, ville det være en god tid å gjøre det.

Dette året kan være et godt år for Ethereum. Det kommer mange gode ICOer som bruker Ethereum blockchain. De ønsker også å gi ut nye oppdateringer som kan løse problemer med skalerbarhet (som kan være massiv!).

Disse faktorene forteller oss at det er en god sjanse for at ETH vil gå opp i pris fra der den er nå – og at det kan være en av de sikreste kryptovalutaene å investere i akkurat nå..

Enten du kjøper deg inn i ETH på lang eller kort sikt, er det helt opp til deg og hva dine investeringsmål er. Du kan tjene penger med begge strategiene. Det beste du kan gjøre er å alltid utføre grundige undersøkelser før du foretar en investering. Det er lurt å snakke med en finansrådgiver eller en profesjonell som kan gi deg noen gode råd om økonomien din.

En viktig regel for alle investorer er denne: obare invester det du er villig til å tape. Verden av krypto er flyktig og ung; alt kan skje. Ikke gjør investeringer du ikke har råd til, og gjør undersøkelser før du legger inn pengene dine.

For mer om Ethereum som i investeringsvalg, se vår Prediksjon av Ethereum.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me