NEO vs Ethereum: Er NEO Next Ethereum?

Det er ingen tvil om at kryptovaluta-miljøet har blitt svært konkurransedyktig ettersom forskjellige kryptovalutaer prøver på samme sted. Et slikt kryptokurrency-par som ofte ses som konkurrerer mot hverandre er – NEO vs Ethereum.

Mens Ethereum er den nest mest populære kryptovalutaen etter Bitcoin, har NEO vokst veldig raskt og gjort et godt forsøk på å innhente Ethereum. Konkurransen deres er så intens at NEO ofte blir referert til som “kinesisk Ethereum”.

Kanskje du lurer på, ‘hva er forskjellene mellom Ethereum og NEO blockchain? Hvorfor blir NEO kalt neste Ethereum? ’. Vel, vær trygg – du finner svarene i denne guiden.

Til slutt vil du forstå de viktigste funksjonene i NEO og Ethereum er (blant mange andre ting) og hvordan de skiller seg fra hverandre..

Så la oss komme i gang!

NEO vs Ethereum: The Basics

Før du hopper inn i de viktigste forskjellene mellom NEO og Ethereum, bør du sannsynligvis vite hvorfor de sies å konkurrere med hverandre!

Siste Coinbase-kupong funnet:

Hele årsaken til NEO vs Ethereum-debatten er at begge prosjektene er like i det de primært tilbyr. I motsetning til Bitcoin som bare er en digital valuta, tjener både NEO og Ethereum mye mer enn bare ett formål.

Ethereum- og NEO-blokkjedene gir plattformer spesielt designet for utvikling av distribuerte applikasjoner (DApps) og smarte kontrakter. I tillegg til å bli brukt til DApps, blir smarte kontrakter ofte brukt til ICO-er.

Ikke bekymre deg hvis du ikke er kjent med disse vilkårene – jeg vil fort forklare dem her.

  • dApps og smarte kontrakter

En dApp er egentlig et program som kjører på blockchain, og gjør det derfor distribuert og desentralisert. I stedet for å lage sin egen blockchain, kan utviklere bygge en applikasjon på toppen av en eksisterende blockchain, som NEO eller Ethereum.

Smarte kontrakter er mekanismen bak DApps. De er selvutførende kontrakter der vilkårene i en avtale mellom er direkte skrevet inn i kodelinjer. Ettersom det er i kode i stedet for på et papir, er det ingen tredjepart som kreves for å utføre kontrakten! Dette betyr at det ikke er noen sentral autoritet å stole på eller stole på.

  • Initial Coin Offering (ICO)

ICO har blitt den mest populære måten for nye kryptovalutaer å skaffe innledende finansiering for sine prosjekter. Ethereum og NEO gir begge en plattform for nye mynter for å lansere sine ICOer.

ICOs verdt omtrent 10 milliarder dollar har allerede blitt lansert i 2017 og 2018 kombinert.

For å lære mer om ICO, se min Hva er en ICO? guide.

DApps, smarte kontrakter og ICOs blir ansett som den neste store tingen for kryptokurver, og det er grunnen til at mange kryptokurver kjemper for å få en andel av dette markedet. Ethereum og NEO er markedsledere i dette rommet og også de største konkurrentene.

Så nå vet du om det grunnleggende i NEO vs Ethereum-krigen, la oss se på hvordan de er forskjellige fra hverandre.

NEO vs Ethereum: Viktige forskjeller

Mens Ethereum og NEO begge prøver å tjene det samme markedet, skiller de seg fra hverandre på mange faktorer. La oss sammenligne dem med noen av de grunnleggende faktorene.

  • Adopsjon av utviklere

NEO har funnet øyeblikkelig støtte blant utviklerfellesskapet fordi den støtter programmering på flere språk som C ++, C #, Go, Java. Så alle med kunnskap om et av disse språkene kan begynne å bygge prosjekter på NEO blockchain. La oss nå se Ethereum i Neo vs Ethereum-adopsjonen.

Ethereum tillater derimot koding bare på ett språk – Soliditet. Videre er soliditet et nytt språk (det ble designet av Ethereum-grunnleggerne eksklusivt for Ethereum), så det er veldig få mennesker som kjenner det. Så alle som vil bygge DApps eller smarte kontrakter, må lære seg dette språket først.

  • Transaksjonshastighet

NEO takler 10 000 transaksjoner per sekund mens Ethereum blockchain for tiden støtter rundt 15 transaksjoner per sekund.

Som du tydelig kan se, er det et stort gap i transaksjonshastigheten. I en tid da både Bitcoin og Ethereum sliter med å øke hastigheten, gir NEO et flott alternativ.

  • Blockchain drivstoff

NEO-blokkjeden har to forskjellige mynter – NEO og GAS. Mens NEO vs Ethereum, gasser Ethereum den samme ‘gassen’. La oss se på det. Alle som har NEO i lommeboken, blir belønnet i form av GAS. Du kan tenke på NEO som aksjene i et selskap og GAS som utbytte.

Brukere kan deretter bruke denne GAS til å betale for transaksjonene på NEO blockchain.

Ethereums opprinnelige valuta kalles Ether og mindre enheter av Ether kalles “gass”. Du kan tenke på Ether som dollar og gass som cent.

For å avklare: NEO og GAS er to forskjellige tokens mens Ether og gass er de samme, ‘gass’ på Ethereum er bare mindre enheter av Ether, som jeg nevnte ovenfor.

  • Delbarhet

Ethereum (Ether) kan deles i mindre enheter (gass), men NEO er udelelig. Ja, det er riktig! NEO er en av de få valutaene som ikke kan deles, akkurat som aksjene i et selskap.

Så du kan ikke overføre 10.5 NEO eller 1.2 NEO da den bare eksisterer i hele tall. Og det er grunnen til at den trenger et annet token, GAS, som er delelig.

  • Statsstøtte

Kina er kjent for å lage sine egne alternativer for den populære vestlige tjenesten som Alibaba mot Amazon, WeChat mot WhatsApp, Baidu mot Google og så videre.

Tilsvarende blir NEO sett på som Kinas svar på Ethereum. NEO er den første og største kinesiske kryptovalutaen og støttes angivelig av den kinesiske regjeringen.

Ethereum støttes derimot ikke av den kinesiske regjeringen. NEO har en stor mulighet til å fange det massive kinesiske markedet og andre asiatiske markeder.

Så dette er hovedpunktene for differensiering mellom Ethereum og NEO. Når vi ser på fordelene NEO tilbyr, er det klart hvorfor det blir referert til som neste Ethereum.

En annen viktig faktor som er veldig viktig for enhver kryptovaluta, er menneskene bak dem. La oss ta en titt på team NEO vs team Ethereum.

NEO vs Ethereum: Lagene

Når det gjelder laget, vil jeg si at både NEO og Ethereum har gode lag som støtter dem.

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Ethereum

Alle kjenner nå hjernen bak Ethereum – Vitalik Buterin.

Han er en russisk-kanadisk programmerer som bare er 24 år gammel. Han ble interessert i Bitcoin i en veldig tidlig alder og var med å grunnlegge Bitcoin Magazine.

Han, sammen med andre medstiftere, fortsatte å utvikle og lansere Ethereum i 2015. Siden da har han vært en av de mest ledende stemmene i kryptovaluta- og blockchain-samfunnet..

Vitalik Buterin og resten av teamet har spilt en viktig rolle i å ta Bitcoin-teknologien til neste nivå. De innoverer fortsatt kontinuerlig for å overvinne de teknologiske utfordringene Ethereum for øyeblikket står overfor.

Noen av de opprinnelige medlemmene av Ethereum-teamet som var med å grunnlegge det, fortsatte å finne andre prosjekter. Dette inkluderer Charles Hoskinson, som grunnla Cardano.

NEO

På tide å flytte til NEO og se hvem som har det bedre laget i NEO vs Ethereum-kampen. Da Hongfei, grunnleggeren av NEO, har også en lang historie i blockchain. Han grunnla AntShares i februar 2014 for å skape en plattform for å bygge desentraliserte apper.

Lurer du på hva AntShares er? Vel, det ble NEO opprinnelig kalt. AntShares ble bare ommerket til NEO i 2017.

I 2014 grunnla Da Hongfei og Antshares CTO Erik Zhang også Onchain, en blockchain R&D selskap. AntShares (nå NEO) ble også utviklet innen Onchain.

Så, som du kan se, har NEO også et sterkt fundament. Stiftelsesteamet har vært en del av blockchain og cryptocurrency økosystemet helt fra begynnelsen. Det er grunnen til at de har klart å utvikle gode partnerskap og et fungerende produkt.

Nå kan du se at NEO og Ethereum støttes av like kompetente team. Den eneste store forskjellen er at Ethereum har et større fellesskap av utviklere som støtter utviklingen i forhold til NEO.

NEO vs Ethereum: Skalerbarhet

De fleste av dere ville vite at teknologien i kjernen av kryptovalutaer er blockchain. Som forventet er kryptokurver med mer robuste og skalerbare blokkeringer teknisk overlegne. Det er et veldig viktig aspekt av Ethereum og NEO blockchain som vi må sammenligne – The Consensus Mechanism.

Så, hva er en konsensusmekanisme?

Siden blockchain er et desentralisert, peer-to-peer-nettverk, er det ingen leder som kan ta viktige beslutninger. Så, hvordan blir beslutningene tatt? Hvordan bestemmer du om en kryptovaluta-transaksjon er gyldig eller ikke?

Det er der konsensusmekanismen kommer inn. Enhver transaksjon på en blockchain bekreftes når nettverksdeltakerne kommer til konsensus (gruppeavtale) om at det er en gyldig transaksjon.

Det er ikke så greit som det høres ut, men la meg forklare …

Nettverksdeltakerne (kalt “noder”) må kjøre komplekse funksjoner på datamaskinene sine for å kunne løse et problem og deretter overbevise resten av nettverket om at løsningen er riktig. Denne beslutningsmetoden er kjent som en konsensusmekanisme.

Følgende er de viktige faktorene i NEO vs Ethereum-kampen som avhenger av effektiviteten til konsensusmekanismen:

  • Transaksjonshastighet
  • Nettverksskalerbarhet (som i det vesentlige er antall transaksjoner den kan fullføre på et sekund)
  • Transaksjonsgebyr

Det er flere populære mekanismer, og kryptovalutaer kan differensieres basert på hvilken type konsensusmekanisme de bruker.

NEO bruker en delegert bysantinsk feiltolerant (dBFT) konsensusmekanisme. Dette er en forbedret versjon av Proof-of-Stake (PoS) -mekanisme. Ethereum, derimot, bruker en Proof-of-Work (PoW) -mekanisme.

Så hvis vi skulle si dem i økende rekkefølge for forbedring, kan det se ut som PoW, PoS og dBFT. Som du kan se, er NEO allerede langt foran Ethereum når det gjelder konsensusmekanismen.

I NEO vs Ethereum-kampen gjør dBFT det mulig for NEO å være mer skalerbar enn Ethereum. Ethereum bruker fortsatt en veldig kostbar og ineffektiv konsensusmekanisme (PoW). Dette gir definitivt NEO et forsprang.

Den gode nyheten (for Ethereum-tilhengere) er at Ethereum er i ferd med å oppgradere sin konsensusmekanisme til PoS, som er mye mer effektiv enn PoW.

Vitalik har også antydet at de kan implementere en annen løsning, kalt Sharding, for ytterligere skalerbarhet. Så hva vil skjæring gjøre?

I PoW må alle nettverksdeltakere validere hver transaksjon. Mens du er i sharding, vil bare en liten delmengde av nettverksdeltakere utføre valideringen av hver transaksjon.

Så et høyere antall transaksjoner blir validert samtidig av forskjellige delmengder, og forbedrer skalerbarheten. Dette vil gjøre ting mye lysere for fremtiden til Ethereum.

Twitter-innlegg fra Vitalik Buterin

Når det gjelder skalerbarhet og konsensusmekanismer, vinner NEO spillet så langt, men Ethereum er i ferd med å innhente det. Det som gjenstår å se er hvor raskt Ethereum kan få til disse endringene.

Nå som du kjenner til de fleste av hovedpunktene i denne NEO vs Ethereum-debatten, vil jeg ta deg gjennom deres reise så langt.

NEO vs Ethereum: Historien så langt

Ethereums historie

La oss gå gjennom NEO vs Ethereum-historiene for å se hvem som er leder. Ethereum ble lansert i 2015, med et formål å forbedre begrensningene til Bitcoin. Vitalik Buterin, også medstifter av Bitcoin Magazine, har prøvd å overbevise Bitcoin-samfunnet angående oppgraderingen som Bitcoins teknologi trengte.

Da samfunnet ikke kunne komme til enighet, bestemte Vitalik Buterin seg for å skape Ethereum sammen med Mihai Alisie, Anthony Di Iorio og Charles Hoskinson. Mens utviklingen av prosjektet startet i 2014, ble selve plattformen lansert i juli 2015.

I 2016 ble en desentralisert autonom organisasjon (DAO) opprettet for å skaffe midler til Ethereum-prosjektet. Den gode delen var at de med hell samlet inn en rekord på 150 millioner dollar. Dessverre utnyttet en anonym person en feil i DAOs kode og stjal 50 millioner dollar.

Dette angrepet vekket en debatt i Ethereum-samfunnet og førte til slutt til at Ethereum ble delt i to valutaer: Ethereum (ETH) og Ethereum Classic (ETC).

NEOs historie

NEO ble lansert i 2014 som AntShares av Da Hongfei og Erik Zhang av deres utviklingsselskap, ‘Onchain’.

Under utviklingen av AntShares samarbeidet Onchain med Microsoft China og Fadada i juni 2016. Alle de tre selskapene sammen dannet Legal China med den hensikt å løse flere mangler ved juridiske digitale applikasjoner.

I juni 2017 ble AntShares ommerket som NEO. I mars 2018 distribuerte Onchain 1 ontologi (ONT) -tegn for hver 5. NEO som ble holdt i brukerens lommebok. Ved hjelp av ONT kan investorer stemme på systemoppgraderinger og andre styringsspørsmål på NEO-plattformen.

Så det er en kort historie om Ethereum og NEO. Jeg vil nå ta deg gjennom de historiske prisutviklingene til begge kryptovalutaene.

Ethereums prisutvikling

Ethereum er den nest mest verdifulle kryptovalutaen med en markedsverdi på 68,17 milliarder dollar. Å være den første kryptovalutaen som tilbyr en plattform for utvikling av smarte kontrakter, fikk Ethereum stor støtte fra investorene og utviklerne.

Som du kan se på øyeblikksbildet nedenfor, vokste prisen på Ethereum fra $ 9 i januar 2017 til $ 1 389 i januar 2018. Det er en 17.000% tilbake på bare et år! La oss nå se hva konkurransen har å tilby i NEO vs Ethereum-kampen.

Ethereum prisdiagram

NEO prisutvikling

Hvis du tenker at det er for vanskelig å slå avkastningen gitt av Ethereum, tar du feil. NEO har kjørt på støtte fra den kinesiske regjeringen og god teknologi, og har prestert ekstremt bra.

Den vokste fra ca $ 0,16 i januar 2017 til ca $ 162 i januar 2018. Det er en vekst på ca 111,400%. Mind blowing, ikke sant?

NEOs nåværende markedsverdi er på 4,96 milliarder dollar.

Ethereum er den klare vinneren når det gjelder popularitet. Det har et stort antall investorer, utviklere og entusiaster. Det er også den mest adopterte. Når det er sagt, må Ethereum forbedre på forskjellige aspekter som NEO er bedre i, inkludert skalerbarhet.

NEO myntprisdiagram

Avsluttende ord

Så du kjenner nå detaljene til NEO vs Ethereum-krigen.

Du vet at NEO blir ansett som neste Ethereum på grunn av fordelene det gir over Ethereum når det gjelder teknologi.

Du vet også at Ethereum har overtaket når det gjelder adopsjon og popularitet. Ikke bare det, men Ethereum-teamet jobber for tiden med løsninger for å forbedre teknologien for å matche eller slå NEOs teknologi.

Utvilsomt er NEO vs Ethereum en tøff debatt, og det er vanskelig å si hvem som er vinneren. Dette er ekstremt tidlige dager, og vi har fortsatt mye å se – bare tiden vil vise.

Hva tror du? Det er NEO vs Ethereum; hvilken foretrekker du? Er det NEO, eller tror du vi er klar for en Ethereum-fremtid? Jeg vil gjerne høre tankene dine!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me