Topp 10 kryptovalutaer 2021: Hva er den mest populære kryptovalutaen?

17 var et flott år for kryptovalutaer da markedsverdien vokste fra rundt 18 milliarder dollar i januar 2017 til 800 milliarder dollar i januar 2018.

Dessverre, etter det, så vi en enorm korreksjon da prisene på nesten alle de 10 beste kryptovalutaene krasjet og deres markedsverdi nådde et lavt punkt på 254 milliarder dollar i begynnelsen av april 2018..

I denne guiden skal jeg dele med deg en oversikt over de mest populære kryptovalutaene. Jeg vil snakke om fordelene, ulempene og deres investeringshistorie.

Så på slutten av denne guiden vil du ikke bare kjenne den beste kryptovalutaen 2021, men også årsakene bak deres popularitet.

La oss komme i gang!

Bitcoin (BTC)

Vår første topp 10 kryptovaluta er Bitcoin.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Bitcoin ble opprettet i 2008 og var den første kryptovalutaen noensinne. Det interessante med Bitcoin er at ingen vet hvem som skapte den. Alt vi vet er at han / hun / de går under pseudonymet til Satoshi Nakamoto.

Bitcoin er en digital valuta basert på en distribuert hovedboksteknologi kalt blockchain, som du kan lese mer om her. Bitcoin eliminerer behovet for sentraliserte mellomledd som banker og kredittkortselskaper etc. når de foretar elektroniske betalinger.

Hvis du vil betale 1 BTC til vennen din, kan du gjøre det direkte uten å måtte involvere banken din i det hele tatt. Så to ord for å beskrive Bitcoin ville være – desentralisert og digital. Målet er å skape et alternativ for fiat-valutaer, som USD, GBP, JPY, etc..

Bitcoin Pros

 • En av grunnene til at BTC er blant de 10 beste kryptovalutaene, er at den eldste har den største gruppen av utviklere og investorer som støtter den for videre vekst..
 • Det er enkelt å kjøpe Bitcoin, selv for nybegynnere, da det støttes av alle de beste børsene og lommebøkene.
 • Bitcoin blir vedtatt i den vanlige økonomien. Bloomberg, Microsoft, Overstock.com, Expedia.com og mange andre har begynt å godta betalinger i BTC.

Bitcoin Cons

 • Med en veldig lav transaksjonshastighet står Bitcoin overfor store utfordringer med å skalere opp. En Bitcoin-transaksjon tar omtrent 10 minutter, og nettverket kan bare behandle omtrent 7 transaksjoner per sekund.
 • Gruvedrift, som er en viktig aktivitet for enhver kryptovaluta, har blitt svært energikrevende når det gjelder Bitcoin. Bitcoin-gruvedrift er nå bare mulig med dyr, superkraftig maskinvare som bruker mye strøm.
 • Transaksjonsgebyrer for sending av Bitcoin er også på et høye nivå, noe som gjør det mindre gjennomførbart.

Historisk ytelse

I 2010 kunne du få 1 Bitcoin (BTC) for mindre enn en dollar, og i desember 2017 nådde prisen på en BTC en høyde på $ 17.900. Som du kan se på øyeblikksbildet nedenfor, vokste BTC med nesten 2000% bare i 2017.

Som alle andre topp 10-kryptovalutaer så BTC også en enorm dukkert i 1. kvartal 2018 og har svingt siden. Prisen har opplevd en annen betydelig dukkert i desember 2018.

Bitcoin-pristabeller

BTC, med en markedsverdi på 163 milliarder dollar, har en markedsandel på rundt 36%. Bitcoin er utgangspunktet for kryptovalutaverdenen, og derfor er det utvilsomt den mest populære kryptovalutaen.

Ethereum (Ether)

Ethereum er den nest mest verdifulle kryptovalutaen etter Bitcoin. Ethereum ble opprettet i 2015 av Vitalik Buterin og er faktisk mye mer enn bare en digital valuta.

Ethereum er en blockchain-basert plattform for utvikling av desentraliserte apper og smarte kontrakter. Ether er den opprinnelige kryptovalutaen som brukes til alle transaksjonene på Ethereums blockchain.

Merk: Smarte kontrakter er avtalene kodet på blockchain, og de utfører seg selv på oppfyllelse av visse forhåndsinnstilte betingelser.

Hva dette betyr er at hvis du har en idé for et prosjekt / applikasjon som bruker blockchain-teknologi, trenger du ikke å utvikle din egen blockchain. Årsaken til at Ethereum skiller seg fra de andre topp 10 kryptovalutaene, er at du kan begynne å bygge den på Ethereums blockchain i stedet.

Fordeler med Ethereum

 • Det er den mest populære plattformen for å bygge smarte kontrakter, noe som regnes som den neste store tingen i kryptovalutauniverset.
 • Ethereum gir en flott plattform for å lansere Initial Coin Offerings (ICOs) for andre blockchain-prosjekter. Flertallet av ICO-verdiene på 5,6 milliarder dollar i 2017 ble lansert på Ethereum.
 • Ethereum har en transaksjonshastighet på noen få sekunder mot de 10 minuttene eller mer av Bitcoin.

Ulemper med Ethereum

 • I likhet med Bitcoin står Ethereum også overfor alvorlige problemer angående skalerbarhet. Den bruker fortsatt en foreldet mekanisme (Proof-of-Work) for å verifisere transaksjonene som fører til overbelastning i nettverket. Dette er den samme mekanismen som Bitcoin bruker, så akkurat som Bitcoin krever Ethereum mye strøm. Det er imidlertid viktig å merke seg at Ethereum jobber aktivt for en løsning på dette.
 • Ethereum støtter bare ett kodingspråk – Soliditet. Siden utviklere trenger å lære et nytt språk, fungerer det som en inngangshindring for dem.
 • Ethereum møter hard konkurranse i markedet fra mynter som NEO og Cardano som tilbyr lignende plattformer, men med forbedret teknologi.

Historisk ytelse

Ethereum har vært en av de beste utøverne av topp 10 kryptovalutaer i 2017. Som du kan se på øyeblikksbildet nedenfor, vokste prisen på Ethereum fra $ 9 i januar 2017 til $ 1389 i januar 2018, og ga en avkastning på 17.000%!

For øyeblikket har Ethereum begynt å krasje igjen. Med en jevn nedadgående stripe begynte det å vise tegn til å stige fra asken igjen i januar 2021. For det andre, bare for Bitcoin, har Ethereum en markedsverdi på $ 77,5 milliarder dollar..

Ethereum pristabeller

Med veldig sterke grunnleggende egenskaper og et utmerket team, fortjener Ethereum definitivt sin plass blant de mest populære kryptovalutaene.

Ripple (XRP)

Ripple er en veldig unik kryptovaluta da den er fokusert på å løse problemer relatert til bare en bransje – internasjonale betalingsoverføringer. Det ble grunnlagt i 2012 med sikte på å gjøre internasjonale transaksjoner både raske og billige.

Av det totale antallet 100 milliarder XRP som noen gang vil eksistere, eies 50 milliarder av Ripple labs (selskapet bak Ripple).

Dette er en veldig annen tilnærming sammenlignet med de fleste andre topp 10 kryptovalutaer hvor det ikke er noen sentral enhet som har flertallet av myntene.

Fordeler med Ripple

 • En internasjonal pengeoverføring tar omtrent en uke. På den annen side kan Ripple få det til å skje på få sekunder. Avgiftene er også betydelig lavere sammenlignet med hva som blir belastet av finansinstitusjoner og andre kryptovalutaer.

  Ripple twitter laveste kostnad per transaksjon

Merk: Ovennevnte bilde er fra desember 2017, og Bitcoin-avgifter har blitt betydelig redusert siden den gang.

 • Ripple har en veldig klar brukssak – internasjonale betalinger. Teamet er i stand til å levere de beste løsningene rettet mot en bestemt bransje.
 • Ripple er blant de få kryptovaluta-plattformene som testes ut i den virkelige verden. Ripple har strategiske bånd med mange store finansinstitusjoner og brukes for tiden av American Express og Santander.

Ulemper med Ripple

 • Siden selskapet selv eier halvparten av myntene, blir det ofte kritisert for å være sentralisert, mens desentralisering er kjernetanken bak kryptovalutaer..
 • Banker og finansinstitusjoner, som er Ripples største brukere, har begynt å utvikle sine egne kryptovalutaer for internasjonale betalinger.

Historisk ytelse

Selv om Ripple har eksistert lenge, hoppet den bare på i vekstmidlet i 2. kvartal 2017. Men siden den gang har den vokst til å bli den tredje mest verdifulle kryptovalutaen blant de andre topp 10 kryptovalutaene med en markedsverdi på $ 34,12 milliarder.

Faktisk var XRP blant de beste utøverne i 2017, da prisen vokste fra rundt null i januar 2017 til rundt $ 3,65 i januar 2018. I likhet med andre kryptovaluta krasjet XRP og berørte bunnen på $ 0,48 i april 2018..

Siden april har Ripple opplevd mange vanskeligheter med å prøve å klatre opp igjen i pris. Noen tegn på vekst kan sees fra desember 2018, men er de kommet for å bli? Bare tiden vil vise.

XRP-pristabeller

Bitcoin Cash (BCH)

Som navnet antyder, har Bitcoin Cash blitt forkjøpt fra Bitcoin selv i 2016. Når utviklermiljøet til Bitcoin ikke kunne komme til enighet om endringene som kreves i Bitcoins kode, ble det forked i BCH, og det rangerer for tiden i midten blant topp 10 kryptovalutaer.

Merk: En gaffel er når en kryptovaluta er delt i to. Foreldre-kryptokurver beholder funksjonene sine mens barnekryptovaluta gjennomgår teknologiske forbedringer.

Hensikten med å lage BCH var å løse noen av de eksisterende problemene med Bitcoin, spesielt med hensyn til skalerbarhet og transaksjonsgebyrer.

Fordeler med Bitcoin Cash

 • Bitcoin Cash-transaksjoner er raskere enn Bitcoin-transaksjoner på grunn av økningen i blokkstørrelse til 8 MB sammenlignet med 1 MB Bitcoin.
 • Gjennomsnittlige Bitcoin-transaksjonsgebyrer er for tiden rundt $ 1,8, som har gått ned til $ 0,067 når det gjelder Bitcoin Cash.

  Bitcoin kontant funksjoner

Ulemper med Bitcoin Cash

 • Bitcoin Cash, som Bitcoin, forventes å være helt desentralisert.
 • BCH-gruvedrift er like dyrt som Bitcoin-gruvedrift, men gir mindre avkastning, så det er ikke en favoritt blant gruvearbeiderne.
 • Bitcoin Cash er ikke like lett tilgjengelig på kryptovaluta-børser som de andre topp 10 kryptovalutaene.

Historisk ytelse

Lansert nettopp i 2016, har Bitcoin Cash vokst veldig raskt for å komme seg til den øverste kryptovaluta-listen. Det vokste fra rundt $ 500 i juli 2017 til rundt $ 4000 i desember 2017, noe som ga en avkastning på rundt 10 000% på mindre enn 6 måneder.

Som du kan se i grafen nedenfor, har prisen på Bitcoin Cash også hatt en jevn nedgang siden ay 2018. Med noen få tegn på liv er fremtiden for BCH fortsatt ganske usikker.

Bitcoin kontantdiagrammer

EOS

EOS token ble lansert gjennom en ICO i juni 2017. EOS-plattformen, som forventes å lanseres i juni 2018, skal være en direkte konkurrent til Ethereum og NEO.

EOS er opprettet av Dan Larimer, som også er grunnlegger av kryptokursutvekslingen Bitshares og det blockchain-baserte bloggsiden Steemit.

EOS bygger en plattform for utviklere å bygge desentraliserte applikasjoner og smarte kontrakter, men med en enorm forbedring i teknologi.

Fordeler med EOS

 • EOS skal være mye mer skalerbart enn Ethereum fordi det bruker en avansert mekanisme (Delegated Proof-of-Stake + Byzantine Fault Tolerance) for å verifisere transaksjoner. Det er angivelig i stand til å oppnå 10.000-100.000 transaksjoner per sekund.
 • I motsetning til noen av de andre topp 10 kryptovalutaene støtter EOS flere språk, inkludert C++.
 • EOS har et høyt erfarent team med en bevist rekord.

Ulemper med EOS

 • Det største problemet er at plattformen fremdeles ikke har blitt lansert, så ingen vet helt sikkert hvor bra eller dårlig den faktisk vil være.

Historisk ytelse

EOS ble lansert i juli 2017 og samlet inn USD 700 millioner i sin ICO innen januar 2018 kom forbi. Det har hevet enda mer siden den gang. Som du kan se på bildet nedenfor, har EOS en pågående ICO som åpnes i korte tidsperioder med jevne mellomrom. Du kan sjekke mer informasjon her.

Pris på EOS token

Som du kan se i diagrammet nedenfor, har EOS-token-prisen vokst betraktelig siden ICO-lanseringen. Faktisk er det en av få kryptovalutaer som ble minst påvirket av markedskrasj som skjedde i 2018.

EOS-pristabeller

Alt i betraktning er EOS utvilsomt en av de beste kryptovalutaene for 2021.

Cardano (ADA)

Cardano ble opprettet av Charles Hoskinson, Ethereums medstifter, i september 2017. I likhet med Ethereum har Cardano også blitt utviklet som en plattform for desentraliserte apper og smarte kontrakter.

I likhet med EOS ligger forskjellen mellom Cardano og Ethereum i de mange teknologiske forbedringene den har gjort over Ethereums teknologi. Cardano blir ansett som den tredje og mest avanserte generasjonen av blockchain-teknologi ennå (akkurat som EOS og NEO er), noe som gjør den til en av de 10 beste kryptovalutaene i 2021.

Fordeler med Cardano

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me