Blockchain vs Internet: Vil det være et nytt internett?

Da internett kom frem ble folk fascinert. Den gang var det bare en måte å publisere dokumenter på en ny måte. Folk lekte med det kompliserte og rare nettverket laget med C eller C +++. Internett utviklet seg med tiden og ble et gigantisk datanett. Blokkjedene og ICO-ene ga den samme sprøytenarkomanen som Netscape laget med IPO-lanseringen i 1995. Så, hvor like er de, eller hvordan er de til og med koblet sammen? Hold deg til artikkelen for å vite alt om blockchain vs internett.

Den store debatten: Blockchain vs Internet

Før du begynner på temaet, bør du vite det feilene til det tradisjonelle internett.

De 3 problemene med Internett

Cyber

1. Kontrollert av tredjeparter

Da internett kom fram, trodde folk at det ville være helt reguleringsfritt, og folk kunne bruke det uten noen form for regulering og tilsyn. Vel, nå vet vi at det ikke er det. Regjeringen og de store navnene i bransjen har holdt skarpt på all atferd og ekstremt begrenset.

2. Mangel på gjennomsiktighet

De kontrollerer hva som vil være tilgjengelig for allmennheten, og hva som ikke vil. Nettopp dette gjorde teknologien litt ”laget” mens den skulle være gratis i sann forstand.

3. Cyberangrep og trusler

Videre kan vi se nettangrep og nettterrorisme blomstrende i verden. Fellesfolk ønsker å sabotere nettsteder og informasjon til den velstående klassen, så vel som regjeringene og bankene.

Folk tror til og med å vurdere hackere som de lovløse fra en vestlig historie. Internett løste hundrevis av problemer i livet vårt. Likevel kan du ikke si det et virkelig åpent medium for allmennmennesker.

Alle personopplysningene holdes skjult for oss lagret på forskjellige kjente og ukjente steder. Hva om alle datasentrene krasjer. Du mister all sensitiv informasjon akkurat som et øyeblikk.

Folk har allerede sett Facebooks informasjon lekkes til tredjeparter og brukes som dukker. For de kontrollerende partiene er vi ikke annet enn forbrukere. Noe måtte endres. Noe måtte gjøres.

The Blockchains: A World of Endless Muligheter!

Fordeler med Blockchain

Det er mange fordeler med blockchain-teknologien som gjør debatten om Blockchain vs Internet levedyktig.

1. Desentralisert!

Da Satoshi oppfant blockchain-teknologien, åpnet en ny dør. Folk stirret på å visualisere nyere muligheter. For første gang noensinne kom ideen om “det nye og åpne internett” til hjernen vår.

Blockchain er en virkelig desentralisert og åpen teknologi. For det første var planen å bruke den bare for et digitalt kontant-system for jevnaldrende som fikk en ny mening etter at Ethereum tok teknologien i en ny høyde..

2. Nyskapende teknologier

Ethereum oppfant teknologien som heter DApp, mer som den desentraliserte appen. Det kan også være en database som de tradisjonelle serverne. Men den viktigste nøkkelforskjellen er at serverne ikke er plassert i et bestemt rom, i stedet for alle dataene er fordelt mellom nodene i nettverket. Alle tilkoblingspunktene fungerer som en liten database.

Det har to store fordeler – en, ingen kan hacke eller stenge den, da det ikke er noen enkelt database for å slå den av. To, databasene er ikke korrupte eller utenfor manipulasjonspunktet. Hvis noen prøver å tukle med systemet, avviser selve systemet det. Det er utenfor muligheten for tukling.

3. Nye organisasjoner!

Videre er DAO en ny type organisasjon. En slik organisasjon har ikke en eneste leder som har autoritet over de andre. Snarere jobber organisasjonsmedlemmet sammen for å oppnå et kollektivt mål. Når målet er oppnådd, går organisasjonen ut automatisk.

Folk prøver nådeløst å forme det nye internett. Smart kontrakt, smart økonomi er her for bedring av virksomheten og menneskeheten selv.

Alle disse og flere innovative teknologiene kommer til liv ved hjelp av kraften i blockchain. Revolusjonen er nesten den samme som vi opplever da internett ble til. Videre omformer blockchain-teknologien internett og tar bort negativitetene på internett som vi vet.

Siste tanker

Blockchain løser også utallige problemer angående eldre transaksjonssystem og forretningsmodeller. Det vil omforme måten vi gjør forretninger eller pleide å gjøre forretninger på. Det er det som driver debatten om Blockchain vs Internet.

Det er på høy tid at vi endret den eldre måten å gjøre forretninger på. Verden går gjennom informasjonstiden, ikke den industrielle tidsalderen. Nye muligheter vil dukke opp akkurat som blockchain-teknologien. Bare tiden kan hvor mye lenger det kan ta menneskeheten, bare tiden kan vise!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me