Blockchain vs SWIFT: The New Banking!

Du har antagligen hört det otaliga gånger – blockchain-teknik kommer att ersätta de äldre transaktionsmetoderna. Men vad är dessa äldre metoder? Därför planerar vi att ge en bättre inblick i den mest populära äldre metoden för penningtransaktion. Du hörde antagligen namnet på oräkneliga tid, det är SWIFT! Så låt debatten om blockchain vs SWIFT börja!

Blockchain vs SWIFT: Kommer det äldre banksystemet att falla av?

Hur kom SWIFT fram?

SNABB står för ”Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication”. I grund och botten är det ett nätverk av finansiella organisationer världen över för att utbyta information om finansiella transaktioner. Du kan kalla det ett kommunikationsmedium för alla banker och finansinstitut. Alla användare inom nätverket har en Business Identifier-kod eller SWIFT-kod som de använder för att kommunicera.

Plattformen grundades av det belgiska företaget Telecommunications redan 1973. Idag hittar du de flesta banker som använder detta nätverk för att underhålla och handla pengar från bank till bank över hela världen..

Mer än 11 ​​000 finansiella organisationer över hela världen är länkade till nätverket. SWIFT säger stolt att nästan 15 miljoner meddelanden skickas inom nätverket varje dag. Så du kan lätt säga att modern bank är mycket beroende av nätverket. Men med stor kraft kommer stora ansvarsområden.

Det finns ett faktum att stormakt alltid urartar. Det har hänt många händelser under de senaste åren som väckte frågor angående integriteten och transparensen i nätverket.

Vad är fel med SWIFT-nätverket?

Det finns något allvarligt fel i systemet. Först och främst är det sårbart för hot och cyberattacker. Världsfinansieringen fick ett larm när vissa hackare hackade ner Bangladeshs centralbank och tog 81 miljoner dollar. Efter att många attacker på nätverket har människor börjat ifrågasätta nätverkets integritet.

Varför är angriparna inriktade på SWIFT-nätverk? Tja, hackersamhället hade alltid ett nötkött med systemet. De vill ändra systemet eftersom de tror att SWIFT spelar monopol på varje gemensam mans pengar. Det är deras etiska kamp såväl som ett sätt att fånga mycket pengar.

De centraliserade datacenterna gör det också ganska spännande för hackarna. Om man kan slå ner ett enda datacenter kan de tjäna förmögenhet.

Det finns också frågan om processen som inte är tillräckligt transparent. Bokboken är inte öppen för allmänhetens ögon. Det styrande organet håller alltid sin affärshemlighet hemlig. Det är bara att ge för mycket kraft till ett privat företag.

Hur Blockchains räddar dagen?

Blockchain rädda dagen

Blockchain-tekniken utplånar nästan alla negativa sidor i SWIFT-nätverket. Först och främst har blockchain-tekniken ett decentraliserat nätverk. Det betyder att ingen har makten att manipulera eller kontrollera blockchain för sin egen tjänst.

Eftersom blockchain-nätverket är decentraliserat kan ingen hacka hela systemet. Varför? Hackarna hittar inte databasen eftersom det inte finns någon. All data fördelas mellan nätverkets noder.

Egentligen är Ripple ett företag som fick SWIFT att se ut som en dinosaurie. Du kan göra transaktioner inom några sekunder medan SWIFT-nätverket tar i genomsnitt 5 dagar att skicka pengarna till dig, så krusningen är mycket snabbare än den 40 år gamla SWIFT.

Blockkedjorna har också en digital, decentraliserad och öppen huvudbok där alla transaktioner och lagras och är öppna för allmänheten för att se hur verksamheten går runt handeln pågår..

Ripple har redan antydt många vanliga och allmänna människor. Ripple har tagit mer än 100 stora finansinstitut på sin marknad som kan njuta av fördelarna med kryptovaluta liksom det mer praktiska och typiska banksystemet.

Även om SWIFT har uppfunnit det perfekta monsteret som kan ta ner de nyare blockkedjorna. Det är dock inte ett stort hot mot blockchain-tekniken. Kanske är det därför som SWIFTs GPI-teknik inte har vunnit så mycket popularitet. Så blockkedjor ligger framför på Blockchain vs SWIFT-debatten.

Slutsats

Det är 2018 nu, den 40 år gamla tekniken borde redan ha förlorat striden. Men det verkar som om den traditionella valutan fortfarande är på gång och kanske GPI har samlat fler kryptoentusiaster med sina lysande funktioner SWIFT-nätverket är mycket genomförbart och praktiskt jämfört med de nya och mystiska kryptovalutorna. Så välj klokt innan du spenderar dina pengar på och vem du kan lita mest på – blockchain vs Swift. Valet är ditt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me