Hva er alt oppstyret med Blockchain?

To av de mest brukte ordene det siste året er kryptovaluta (vel, det er faktisk Bitcoin) og blockchain. Prisveksten på kryptovalutaer i fjor har ført til økt oppmerksomhet for blockchain-industrien.

Hva er da blockchain?

Blockchain er den underliggende teknologien bak Bitcoin og de fleste kryptovalutaer. Teknologien også kalt den distribuerte hovedboksteknologien (DLT) har begynt å få bred anerkjennelse utover bare kryptovalutaområdet på grunn av noen fantastiske egenskaper den har.

I den nåværende informasjonsalderen er lagring og bevegelse av data en veldig viktig del av vårt daglige liv. Nesten alle aktiviteter vi utfører har nå å gjøre med ikke bare å lage data, men også å flytte og lagre dem trygt.

Det er her blockchain kommer inn. En av egenskapene (kanskje den viktigste) er dens desentralisering. Bevegelse og lagring av informasjon har normalt blitt sentralisert, noe som betyr at den håndteres av ett organ og vanligvis oppbevares på ett sted. Det er mye problemer med at selskapet som håndterer data blir hacket, eller hvis stedet der dataene blir oppbevart, blir ødelagt.

Hvis du er en stor fan av cybersikkerhetsverdenen, har du hørt mye hacking og Ransomware-historier de siste to årene. Trenden med hackingselskaper bare for å stjele kundedata fortsetter å øke, med 2017 det største året hittil for hackere.

Blockchain-teknologi har nå dukket opp for å løse alt det. Dens desentraliseringsfunksjon betyr at i stedet for at data lagres ett sted eller blir flyttet og kontrollert av bare en kropp, blir de hakket i stykker og deretter kontrollert av tusenvis av noder over et bestemt nettverk. Blockchain-teknologien er i stand til å gjøre dette ved hjelp av kryptografi som gir det et sikkerhetslag som er nesten umulig å hacke, i motsetning til det sentraliserte datalagringssystemet.

Distribusjonen av data over flere systemer i et nettverk er der den får navnet distribuert hovedbok. Sikkerheten til brukerdata og informasjon i blockchain-nettverket har sett teknologien få oppmerksomhet fra praktisk talt alle sektorer i den globale økonomien. Flere selskaper, myndigheter og bedrifter har begynt å bruke teknologien til flere ting.

Gjennomsiktig og egenomsorg

Da Satoshi Nakamoto, grunnleggeren av Bitcoin, brukte blockchain-teknologien for valuta, desentralisering og gjennomsiktighet er to ting som ble høyt verdsatt. Blockchain-teknologien er veldig gjennomsiktig, i motsetning til det sentraliserte systemet for informasjonsbevegelse eller lagring der det sentrale organet kan endre eller manipulere dataene det har. Denne gjennomsiktigheten er grunnen til at noen regjeringer allerede jobber med å integrere blockchain-teknologien i deres stemmesystemer. Noen selskaper har også begynt å integrere seg i noen av programmene sine, for eksempel belønningsprogrammene, slik at hele prosessen kan bli mer gjennomsiktig.

Dets egenomsorgseiendom innebærer at blockchain har muligheten til å sjekke dataene som er tilgjengelige på nettverket og reparere det hvis det skulle oppstå skader. Dette gjøres ved hjelp av datamaskinene som er koblet til nettverket. Datamaskinene hjelper til med å opprettholde integriteten til et nettverk ved å kontrollere og verifisere hver transaksjon (kalt blokker), som deretter fører til dannelsen av en kjede med historien til hvert stykke data kodet i kjeden.

Hvordan gjør det alt det??

Det viktigste spørsmålet folk stiller meg rett etter å ha innrømmet hvor fantastisk denne teknologien er “er hvordan gjør det alt det”?

Det gjør det ved hjelp av de datamaskinene som er koblet til nettverket. Mens de utviklet Bitcoin og jobbet med dens desentraliserings- og selvhjulpenhetsfunksjoner, bestemte Satoshi seg for at de som kontrollerte nettverket, ville være motivert til å fortsette arbeidet hvis de får et tegn på aktiviteter som utføres i nettverket og bidrar til å opprettholde nettverkets integritet. Disse menneskene kalles gruvearbeiderne.

Kryptografien som brukes i nettverket, har helt eliminert behovet for en tredjepart. Når et bestemt blockchain-nettverk vokser, øker det også behovet for å ha mer kraft til å opprettholde seg selv. Dette er en av grunnene til at kryptovaluta-gruvedrift forbruker mye strøm som har overskredet energibruken i noen land på grunn av det økende antall brukere og transaksjoner..

Fremtiden for blockchain

Blockchain er en av vår tids største innovasjoner. Selv om banker og andre finansinstitusjoner har vært imot kryptokurver en stund nå, har de gang på gang innrømmet glansen og potensiell betydning av blockchain for finanssektoren. Bortsett fra finanssektoren, har andre sektorer i den globale økonomien begynt å varme opp til teknologien, og den får en bred adopsjon fra både privat og offentlig sektor..

Fremtiden ser lys ut for blockchain-teknologi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me