Hvorfor Blockchain er viktig i 2021 og videre

Denne artikkelen diskuterer alle årsakene til at blockchain er viktig, basert på forskjellige praktiske brukstilfeller i forskjellige sektorer.

Har du noen gang lurt på hvorfor blockchain er viktig? Eller kanskje du har spurt hvordan det kommer til å påvirke vårt daglige liv eller livet til forskjellige fagpersoner som jobber i forskjellige sektorer.

I denne artikkelen skal vi fokusere på viktigheten av blockchain-teknologi, ikke bare i virkelige scenarier, men også dens betydning i forretninger eller banker..

Blockchain er nå veldig populært blant publikum. Populariteten startet med økningen av bitcoin-prisene. Imidlertid er populariteten, ifølge Google, nå avgjort.

Imidlertid er det ikke fokus for temaet vårt, dvs. forstå blockchain-viktigheten.

En blockchain er et reskontrobasert peer-to-peer-nettverk der hver peer har en reskontokopi. Dette driver den desentraliserte ideen inn i hodet på

Meld deg på nå:Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hvorfor Blockchain er viktig?

Hvorfor Blockchain er viktig

I kjernen kan du finne blockchainens betydning ved å gå gjennom de viktigste funksjonene. Disse funksjonene gjør blockchain uimotståelig i ulike scenarier og markerer seg selv som den beste mulige løsningen.

Uforanderlighet

Blockchain er uforanderlig. Dette åpner mange muligheter for plattformer som trenger uforanderlige egenskaper for å gjøre systemet mer funksjonelt i et svært konkurransedyktig marked. Ta forsyningskjeden, for eksempel. Uforanderlighet gjør det mulig for selskaper å sikre at det ikke blir gjort noen hindring for pakkene under transport. Siden blockchain er uforanderlig, er det ikke mulig å endre pakkeinformasjonen på noen måte. Enhver endring vil alarmere systemet.

Åpenhet

Et annet viktig aspekt som gjør blockchain så viktig er gjennomsiktighet. Det finnes forskjellige typer blockchain. Offentlig blockchain gir gjennomsiktighet på grunn av sin natur. Det er veldig nyttig for forskjellige funksjoner i samfunnet vårt, inkludert valg. Bedrifter kan også bruke den til å sikre at sluttbrukeren kan samhandle med prosessene med full eller delvis gjennomsiktighet.

Digital frihet

Som menneske er frihet. Det er sentraliserte enheter som tilbyr tilkobling når det gjelder økonomi, men som også tar bort vår frihet. Ta for eksempel banken din. Det kan blokkere transaksjonene dine eller konfiskere kontoen din hvis det anses riktig. Det er banker som gjør det – selv når kontoinnehaverne ikke har gjort noe galt. Så hvis du tar i betraktning blockchain, vil du oppdage at det ikke er noen sentralisert autoritet.

Med blockchain får du ekte digital frihet. Du er din egen bank. Du kan ta ut pengene dine når du vil og gjøre det uten noen annen autorisasjon. Med mangel på noen sentral autoritet er du den eneste eieren og personen som er ansvarlig for eiendelene dine. Det gir deg den digitale friheten som er sterkt avhengig av ryggraden i blockchain-teknologien.

Virkelig desentraliserte tjenester

Desentraliserte tjenester er ryggraden i vårt futuristiske samfunn. Det være seg kapitalforvaltning eller energiledelse; det vil være desentraliserte tjenester for alle sektorer der ute. Dette vil gi folk enestående tilgang til alternativene som for øyeblikket ikke er tilgjengelige i markedet. Nesten alle sektorer vil ha desentraliserte tjenester.

Musikkindustrien, for eksempel, kan dra nytte av virkelig desentraliserte tjenester der både skaperen og forbrukeren kan delta uten behov for godkjenning fra et stort sentralisert selskap.

Utmerkede brukstilfeller

Blockchain er ikke begrenset til bare en bestemt brukssak. Dette gjør blockchain til utmerket teknologi for fremtiden for vårt samfunn. Den kan brukes i nesten alle sektorer, inkludert handelsfinansiering, bank, myndigheter, utdanning, helsetjenester, olje og så videre. Disse brukssakene har også stor innvirkning.

Du kan lære mer informasjon om blockchain-applikasjoner og brukssaker her.

Bedre sikkerhet

Blockchain bruker kryptografi for å legge til et sikkerhetslag til dataene som er lagret på nettverket. Desentraliseringsfunksjonen, på toppen av kryptografien, gjør at blockchain gir bedre sikkerhet enn andre systemer. Kryptografi benyttet komplekse matematiske algoritmer som brukes til å sikre data og systemer på blockchain-nettverket.

Hver blokk på nettverket har også en unik hash, noe som betyr at ingen data kan smides eller endres av ondsinnede aktører eller hackere.

Rimelig

Blockchain er billig sammenlignet med andre teknologier. Fjerning av sentralisert autoritet fjerner bufferen som kreves for å kjøre nettverket optimalt. Uten sentralisering er det ikke behov for å betale en mellommann, noe som forbedrer kostnadseffektiviteten. I forsyningskjeden betyr bruk av blockchain mindre papirarbeid. Selve papirene koster mye. Det er andre kostnader forbundet, inkludert å ansette folk til å gjøre papirene og vedlikeholde mellommennene.

Forbedret effektivitet

Til slutt er forbedret effektivitet et annet svar på hvorfor blockchain er viktig. Årsaken er bedre sikkerhet, fjerning av mellomledd og generelt bedre prosesser. Transaksjoner tar også sekunder i stedet for en uke å fullføre, spesielt internasjonale transaksjoner.

Hvorfor Blockchain er viktig for virksomheten

Nå som vi forstår viktigheten fra et generelt synspunkt. La oss prøve å forstå det fra et forretningsperspektiv. For det meste er det virksomheten som drar mest nytte av blockchain. Blockchain er ikke lett å implementere for vanlige brukere. Det må styres av et team av eksperter, noe som gjør det ideelt for bedrifter som har budsjett og appetitt til å administrere blockchain-prosjektet..

Den globale forbedringen av blockchainmarkedet til $ 20 + milliarder dollar i 2023 er et annet tegn på hvor raskt bedrifter tar i bruk blockchain, i henhold til denne blockchain-presentasjonen..

Så, hva gjør blockchain så innbringende for virksomheten? Først og fremst reduserer det driftskostnadene. Fjerning av mellomledd er en velsignelse for virksomheten, da det ikke bare reduserer kostnadene, men også reduserer kontaktpunktet – forbedrer effektiviteten og veksten.

Transaksjonshastigheter forbedres også til en ny høyde. For bedrifter handler det om effektivitet hvis de kan holde nøyaktigheten intakt. Brukssakene er også til fordel for virksomheten. Noen selskaper har allerede vist sin interesse for blockchain. Dubai Blockchain-strategien er et eksempel der regjeringen ønsker å endre by ved hjelp av blockchain. De vil at den skal bli den første byen som blir drevet av blockchain. De sikter mot 2020 for å få det til.

Blockchain Maturity A Big Concern

Imidlertid vet bedrifter at blockchain-modenhet er en stor bekymring. Blockchain er en gunstig ny teknologi sammenlignet med andre teknologier. Det lider også av store utfordringer og ulemper ved blockchain, inkludert skalerbarhet og utbredt adopsjon.

Blockchain er kanskje ikke svaret på alle bransjer der ute. Finansbransjen kan finne blockchain veldig nyttig, men ikke i kunstsektoren. Men det betyr ikke at hver sektor der ute ikke drar nytte av det. De viktigste sektorene som virkelig kan forvandles av blockchain inkluderer helsetjenester, transport, detaljhandel, forsikring, eiendom og mer!

Blockchain As A Service

Blockchain er en forstyrrende teknologi. Men det er også dyrt å implementere og administrere. Men med blockchain som en tjeneste, kan bedrifter med et lavere budsjett også gå til blockchain. Det er populære blockchain-as-a-service (BaaS) -tjenester som prøver å løse etterspørselen.

Men hva er blockchain som en tjeneste?

Dette er den skybaserte løsningen, noe som betyr at bedrifter ikke trenger å bekymre seg for infrastruktur eller vedlikehold. Alt de trenger å gjøre er å betale for det som en tjeneste. Foreløpig er det mange blockchain-as-a-service-leverandører, men de mest bemerkelsesverdige inkluderer følgende:

 • Azure Blockchain arbeidsbenk
 • Amazon Managed Blockchain
 • SAP Blockchain (Cloud Platform Blockchain)
 • Oracle Blockchain Applications Cloud

Sjekk ut den grunnleggende sammenligningen mellom AWS vs Azure vs Oracle blockchain her.

Hvorfor er Blockchain viktig for forskjellige bransjesektorer?

Nå som vi har forstått viktigheten av blockchain for virksomheten. Det er nå på tide å reflektere over blockchains betydning for forskjellige sektorer. La oss dekke fire av dem nedenfor.

Hvorfor Blockchain er viktig i bank og finans

Bank- og finanssektoren kan forbedres drastisk av blockchain. Digitale finansinstitutter har mest fordeler når det gjelder smarte kontrakter. Fordelene kommer fra digitale eiendeler, programmerbare penger og smarte kontrakter. Det er mange brukstilfeller som kan brukes i bank- og finanssektoren. Spesielt har handelsfinansiering blockchain fått mye trekkraft i nyere tid.

Noen av dem er som nedenfor:

 • Kapitalmarkeder som forsikring, salg og handel
 • Betalinger og pengeoverføringer for både innenlandske og internasjonale
 • Handelsfinansieringssektorer inkludert fraktbrev og kredittbrev
 • Forsikring
 • Investeringsforvaltning inkludert fondslansering, administrasjon og mer

Det er også få forretningsfordeler, inkludert:

 • Autentisitet: Det hjelper finansinstitutter å bringe dataintegritet og sikre riktig autentisitet i systemene sine
 • Strømlinjeformet prosess: Det forbedret driftseffektiviteten, inkludert muligheten til å gjøre et sanntidsoppgjør, rapportering og revisjon.
 • Programmerbare evner: Hele forretningslogikken kan kodes inkludert personvern, samsvar, identitet og så videre
 • Økonomiske fordeler: Bedre driftskostnader, færre infrastrukturkostnader og transaksjonskostnader.

Hvis du ønsker å lære mer, bør du registrere i Enterprise Blockchains and Trade Finance Course

Hvorfor Blockchain er viktig i helsevesenet

Helsevesen er en annen sektor der blockchain vil spille en viktig rolle. For tiden lider helsevesenet av mangel på enhet. Pasientene må bære dokumentene sine, og sykehus legger inn poster i separate siloer, noe som tar tid å bli hentet når det er nødvendig. Foreløpig er det mange brukssaker relatert til helsetjenester, inkludert følgende:

 • Pasientens samtykkehåndtering
 • Sporbarhet av medikamenter
 • Sikre elektroniske helseregistre (ETRer)
 • Micropayments Incentivization
 • Kliniske studier datasikkerhet

Hvorfor Blockchain er viktig i forsyningskjeden

Forsyningskjeden mangler gjennomsiktighet, nøyaktig aktivitetssporing og forbedret lisensiering. Blockchain kan forbedre sporbarhet, gjennomsiktighet og omsettelighet og ha en enorm innvirkning på alle sektorer som er avhengige av forsyningskjeden. Akkurat nå kan det være vanskelig å spore produkter på grunn av utilgjengelig sporing i sanntid. Det vil også bli umulig for ondsinnede aktører å endre varer i noen form eller faktor.

 • Forbedret gjennomsiktighet
 • Sporbarhet
 • Omsettelighet

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av artikkelen “Hvorfor Blockchain er viktig”.

Blockchain er utvilsomt viktig for samfunnet vårt. Det påvirker dagens bransjer. Det er uten sidestykke. Med veksten av BaaS og andre forbedringer er det den eneste gangen det meste av bransjen vil begynne å ta i bruk blockchain.

Så, hva synes du om blockchain? Ser du fordelene?

Kommenter nedenfor og gi oss beskjed. Sørg også for å melde deg på vårt gratis blockchain-kurs som dekker alle de grunnleggende grunnleggende faktorene i blockchain-teknologi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me