Hvorfor trenger vi Blockchain-teknologi? En titt på 5 viktige problemer

Hvorfor trenger vi blockchain-teknologi? svaret ligger i det økende behovet for løsninger som er i stand til å garantere sikker lagring av data på nettet, og behovet for å holde narende offentlige etater i sjakk. Behovet for raske, sikre og rimelige pengeoverføringssystemer har også gått langt i å belyse behovet for den nye teknologien.

Sprøytenarkomanen rundt blockchain-teknologien forventes derfor å fortsette å øke når folk får en klar ide om hva det er, og hva det er i stand til å gjøre.

En rekke brukssaker på høyt nivå for blockchain-teknologi har allerede slått seg sammen og berører ulike sektorer i økonomien. Millioner av dollar blir også brukt på forskning og mange tester når folk prøver å komme med løsninger for å løse problemer som har klemt mennesker i flere tiår..

Finansinstitusjoner er ikke de eneste som trenger blockchain-teknologi for å muliggjøre øyeblikkelige betalinger over landegrensene. Nedenfor er noen av måtene teknologien brukes med stor suksess.

5 eksempler på hvorfor vi trenger Blockchain-teknologi?

1. Bekreftelse av kvalifikasjoner

Arbeidsgivere trenger blockchain-teknologi for å bekrefte gyldigheten av utdannelsesopplysninger, spesielt de som ervervet gjennom online-studier. Det faktum at falske sertifikater og kvalifikasjoner kan kjøpes på det mørke nettet for peanøtter, har ikke gitt arbeidsgivere noe alternativ enn å se etter måter å klemme seg fast på vice.

Hvorfor trenger vi blockchain-teknologi for verifisering

Bildekreditter: NTOK.io

NTOK.io er en oppstart som har gjort god bruk av blockchain-teknologi i et forsøk på å oppdage svindlere som hevder å være gode lærere og veiledere online. Firmaet har kodet rangeringer og anmeldelser i en blockchain, noe som gjør det mulig å identifisere og verifisere enhver anmeldelse som er utstedt på en bestemt lærer eller veileder..

2. Digital stemmegivning

I fremtiden kan regjeringer trenge blockchain-teknologi for å garantere frie og rettferdige valg. Digital stemmegivning på et blockchain-drevet system er et av gjennombruddene som det nå arbeides med, ettersom teknologien har bevist at det kan stole på for å sikre sikker og anonym avstemning..

Digital stemmegivning over internett slik det er, er utsatt for tukling. Det faktum at blockchain-teknologi er verifiserbar, vil tillate hvem som helst å revidere blockchain, for å verifisere ektheten av stemmer basert på tidsstempler.

Hvorfor trenger vi Blockchain-teknologi for digital avstemming

West Virginia i USA gjennomfører for tiden flere tester på en stemmesystem for blockchain etter å la militært personell bruke et pilotsystem for å stemme, i to fylker, i 8. mai primærvalg.

Sierra Leone er et annet land som allerede har gjort det gjennomført valg på et blockchain-system som tillot stemmer i 70% av valglokalet å bli registrert i blockchain.

3. Distribuert lagring

For tiden stoler folk på tjenester som tilbys av Google Drive og Dropbox, blant annet for datalagring. Problemet med disse tjenestene er at selskapene som tilbyr tjenestene til tider blir tvunget ‘av myndighetene til å overlevere folks data.

Imidlertid, med blockchain-drevne lagringstjenester, trenger ikke folk lenger å bekymre seg for at regjeringer sniker seg inn i dataene sine. Blockchain gjør det mulig å lagre data på forskjellige datamaskiner i et nettverk med høy kryptering som bare én person har tilgang til.

Behovet for blockchain-drevne distribuerte lagringstjenester har allerede gitt opphav til Storj, en blockchain-drevet datalagringstjeneste.

Hvorfor trenger vi Blockchain Decentralized Storage?

Bildekreditter: Storj

ClearCenter og SiaCoin har inngått samarbeid om å jobbe med en blockchain sikret ClearShare desentralisert lagringsplattform. Løsningen vil tilby en enkel, men likevel sterk og skalerbar desentralisert lagringstjeneste.

4. Beskyttelse av immateriell eiendom

Bedrifter trenger blockchain-teknologi for å beskytte deres intellektuelle eiendom, gitt farene ved hackere som retter seg mot selv de mest kompliserte nettverkene. Ved å digitalisere IP-ene sine, bør virksomheten kunne beskytte investeringene når det gjelder kreasjoner og innovasjoner.

Blockchain som en uforanderlig teknologi fungerer som et perfekt sted å lagre, kontrollere og verifisere immateriell eiendom. Selv om lov om opphavsrett er utformet for å beskytte folks arbeid og innovasjon, har det ikke vært noen definitive registreringssystemer som folk kan stole på for å bevise eierskap..

Imidlertid, med bruk av blockchain-teknologi, er det håp om utvikling av systemer som folk vil bruke i fremtiden for å bevise eierskap til sine kreasjoner.

5. Cybersikkerhet

Bedrifter og bedrifter med operasjoner online trenger blockchain-teknologi, hvis de skal være et skritt foran cyberangrep. Datatyveri verdt millioner av dollar har blitt et vanlig fenomen, gitt den sterke etterspørselen etter slik informasjon i det mørke nettet.

Blockchain-teknologi har allerede vist seg å være effektiv i å registrere data på en gjennomsiktig, sikker og motstandsdyktig måte. Blockchain-drevne systemer har blitt en no-go-sone, da de er umulige å hacke seg inn i, uten å etterlate spor.

Hacking er et viktig problem for bedrifter, og blockchain-teknologi lover å gi hovedbok for finansielle transaksjoner som ikke kan hackes. Det faktum at teknologien er uforanderlig, gjør den også til et ideelt grunnlag for cybersikkerhet, da garantier begge sider av en transaksjon er gjennomsiktige og uforgjengelige..

Konklusjon

Bedrifter, selskaper og til og med myndigheter trenger blockchain-teknologi for å overleve en tid der hackere jakter konstant på sårbare systemer i jakten på verdifulle data. Når det er sagt, begynner Blockchain å ha samme innvirkning som Internett hadde på begynnelsen av 2000-tallet da folk og bedrifter ser etter måter å beskytte deres interesser på..

Lær mer, er Blockchain riktig for dine forretningsbehov?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me