Blockchain Analytics – Blockchain KYC Challenge

Blockchain har revolutionerat flera branscher och drivit dem till en decentraliserad värld för att lova oföränderlighet, öppenhet och snabbhet i genomförandet av alla typer av transaktioner. Även om det finns obestridliga fördelar med att använda denna teknik finns det också några nackdelar. Få av de mest intressanta utmaningarna är KYC och även AML eftersom de båda kräver avancerade Blockchain Analytics-lösningar.

Varför är data så viktigt?

Data anses vara den digitala världens olja med miljontals organisationer som driver sina företag och samlar in och optimerar dem för lämpliga ändamål. Till och med vanliga mobilanvändare kan känna trycket av företag som ber dem att ge tillgång till personlig information efter att ha installerat en app eller använder funktioner från andra onlineplattformar. För att understryka vikten av information bör vi överväga fallet med Yahoo när dess data komprometterades tidigare, vilket resulterade i betydande förlust för nettovärdet för denna gigantiska teknikorganisation.

Blockchain lovar att ge ultimat säkerhet för användarens data i en utsträckning där användare hålls anonyma och inte kan identifieras. Detta visar sig vara en negativ punkt med en motsatt syn i vissa scenarier. Problemet med anonymitet är att penningtvättare använder kryptovalutor för att överföra sina illa fått pengar till andra länder.

Betydelsen av Blockchain Analytics

Blockchain Analytics handlar om att känna till de data som lagras på dessa digitala huvudböcker. I en miljö med ekonomisk transparens är det svårt att komma undan med ett ekosystem som döljer all typ av data och information som används i blockchain. Digitala valutor är i rampljuset för media och näringsliv, tillsynsmyndigheter och regeringar tar denna utveckling på allvar. De gör lagar som säkerställer att inga penningtvättaktiviteter ska äga rum med kryptovalutor. Av den anledningen har många länder helt och hållet förbjudit digitala valutor medan få har lagt begränsningar på sin handel delvis. Blockchain Analytics analyserar noggrant data så att ekosystemet vet vad data är och hur och var de har använts av en specifik användare i nätverket.

För att göra Blockchain Analytics till mainstream var det nödvändigt för utvecklarna att komma med några åtgärder som Know Your Customer (KYC) och Anti Money Laundering Laws. Det finns ett brett samförstånd om att använda KYC och AML-åtgärder för att göra tekniken acceptabel för de länder där penningtvättlagar är strängare..

Eftersom domänen för denna teknik kommer att utvidgas till fler branscher kommer också Blockchain Analytics att öka. Datakontroll kommer att bli viktigare för att genomföra transaktioner som penningöverföringar och validera transaktionerna, för att nämna några.

Bildkrediter: Kristall

Blockchain-teknik och ökat regulatoriskt tryck

Tillsynsmyndigheter har blivit vaksamma och aktiva för att hålla ett öga på de digitala valutorna och sätta press för att ta itu med AML- och KYC-frågor runt om i världen. Syftet med att betona behovet av dessa viktiga åtgärder är att ta itu med bedrägerierna i kryptosfären och att skapa kapacitet för att upptäcka bedrägliga aktiviteter med hjälp av Blockchain Analytics. Det skulle också hjälpa till att identifiera misstänkta aktiviteter som händer i ekosystemet. För att tillgodose dessa allvarliga problem hjälper Blockchain Analytics oss att ta itu med en stor bit här.

Kina var först med att förbjuda kryptohandel av samma anledning och detta skapade mycket krångel bland kryptoentusiaster, organisationer och tillsynsmyndigheter. Kinesiska handlare var tvungna att flytta till andra länder där kryptohandel var olaglig. I enlighet med mönstret hade den indiska apexdomstolen också meddelat en order som varnade lokala kryptohandlare om att sluta göra transaktioner med banker. Emellertid ifrågasattes detta förbud efter att ha fått miljontals digitala signaturer på en ansökan som sedan presenterades för domstolen och från och med ännu är saken under domstol i domstolen. Samma vecka förbjöd Pakistans främsta bank också kryptohandel och säkerhetsbyråer arresterade också få människor för att göra den här affären. Rummet för ICO minskade med tillsynsmyndigheter i flera länder visade reservationer för den inneboende anonymitetsfunktionen som banade väg för olagliga aktiviteter. Det mörka nätet blev också aktivt och de började främja barnsex, kvinnohandel, penningtvätt och andra olagliga aktiviteter under ridån. Alla dessa skäl sätter högt tryck på tillsynsorgan i flera länder för att utforma lagar för att förhindra användning av kryptovaluta i brottslig verksamhet. Även om det inte var möjligt för dem att hålla koll på dessa felaktigheter eftersom det inte fanns någon sådan teknik som kunde avslöja identiteten hos dessa människor som arbetar under mattan, fortsatte trycket på dessa myndigheter att öka.

Som ett resultat av detta har The Monetary Authority of Singapore fastställt ett förfarande och riktlinjer som ICO: erna måste följa. Denna utveckling gör det möjligt för dem att acceptera digitala valutor som en produkt och förde dem under en lagstiftning som begränsar företagen att hålla KYC-kontroller och rapportera alla kriminella och misstänkta aktiviteter. Efter mönstret släppte Hongkong Securities and Futures Commission också dokument som varnade människor om riskerna med ICO och betonade behovet av KYC-krav. Malaysia har också följt mönstret och skapat AML-policy för användning av kryptovalutor.

För att förkorta debatten utformar tillsynsmyndigheter aktivt lagar för att förhindra att digitala valutor används i kriminella aktiviteter, säkerhetsöverträdelser och bedrägerier.

I ett försök att förbättra KYC- och AML-kontrollerna har blockchain-analyser blivit en nödvändighet för dataövervakning i nätverket.

Övervakning av data på blockchain tjänar ett syfte att kontrollera informationens kvalitet och nytta. För att göra det tydligare analyseras data om de passar för ändamålet och kvaliteten på informationen kontrolleras.

 

Blockchain Analytics för att förbättra datahantering

Att förbättra ledningskvaliteten i den offentliga sektorn är det viktigaste målet för Blockchain Analytics för att upprätthålla pålitlig information om tillgångar, aktiviteter, individer och organisationer. Uppgifterna om personlig information såsom födelsedatum och dödsfall, civilstånd och annan viktig information om organisationer som fastighetsöverföringar, företagslicenser och deras verksamhetsområde är alla viktiga för att hanteras och delas säkert enligt rätten till informationslagar . Att hantera sådan data utan att använda blockchain-teknik är en komplicerad uppgift, men det bör finnas åtgärder för att göra ändringar i uppgifterna. En person ska komma och dyka upp personligen om han eller hon ändrar eller uppdaterar sin personliga post för att säkerställa kvaliteten på informationen och dess insyn. På samma sätt bör användning av blockchain-teknik för vidare delning av data också göras automatiserad med hjälp av smart kontraktsteknik. Till exempel, om en tredje part behöver informationen, bör den delas automatiskt för att uppfylla de fördefinierade villkoren. Detta förbättrar datatransparens och hantering till alla intressenters tillfredsställelse.

Blockchain Analytics är en nyckelåtgärd och en obestridlig funktion för att förbättra transparensen i just denna teknik. Det finns oro för att brottslingar kan komma åt databasen för en offentlig huvudbok och använda dem i olika felaktiga aktiviteter. Om alla åtgärder på de data som lagras i blockchain vidtas ger detta alla sinnesfrid angående säkerheten för deras information. Blockchain-tekniken har använts i flera syften, men det viktigaste är att hantera och hantera information.

Datasäkerhet på blockchain

Datavärdet har ökat och vi kan kontra detta genom att observera antalet fall där hackare har äventyrat databaser för personuppgifter, fingeravtryck, finansiell information, personnummer och sysselsättningshistorik..

När man jämför datasäkerhet med konventionellt system och blockchain är det välkänt att konventionell datasäkerhet säkerställs genom krypteringsmetoder som inte lovar ultimat säkerhet, å andra sidan tillåter blockchain inte hackare att stjäla eller manipulera information som sparats på storboken..

 

Blockchain Analytics och dataanalys

Blockchain har den stora förmågan att förändra världen inom datasektorn. Det har bevittnats att de senaste åren har teknik använts för att transformera flera branscher och affärsmodeller, men dess behov av att transformera dataanalys är oundvikligt. De människor som är nya inom blockchain-världen har svårt att förstå hur denna teknik kan påverka dataanalys och det finns så många utmaningar när det gäller den. Pengar är förmodligen den svåraste barriären på grund av deras underliggande analytiska infrastruktur. Detta hinder kan dock tas bort efter att business intelligence-tjänster kommer att ge ett lättanvänt prenumerationsverktyg för analys av data. I nästa fas väntar människor en ny mekanism från blockchain-teknik för att ta fram verktyg som hjälper till att övervaka och analysera data. Blockchain erbjöd ett mer demokratiskt sätt att erbjuda detta verktyg genom att låta de stora organisationerna göra sin analys och låta de mindre företagen använda dessa verktyg. Alla kan använda dessa funktioner på ett ekonomiskt sätt.

Utbyte av data

Som diskuterats ovan kallas data med rätta oljan i den moderna ekonomin och det finns miljontals organisationer som arbetar med dina uppgifter, samlar in dem och säljer dem till de högsta anbudsgivarna. Blockchain säkerställer att datadelning är mer genomförbar och effektiv genom att eliminera redundans och felaktighet. Detta ger köpare en fördel där de bara köper den information som är relevant och som är absolut användbar för deras sak.

Blockchain gör det lättare för alla att dela data som är korrekta, giltiga och relevanta. Tekniken är ett bättre alternativ för att hämta och samla in information jämfört med konventionella metoder, som kräver att flera filer skannas och borttagna överflödiga saker innan de äntligen delar användbara data..

Den gamla datadelningsmekanismen är kostsam och ineffektiv medan blockchain-tekniken erbjuder en transparent och ekonomisk lösning för detta ändamål. Det är värdelöst att säga att företag som får den information, som de exakt behöver, förbättrar sin verksamhet genom att generera fler leads och förbättra den övergripande prestationen för deras organisation också.

 

Utforskarverktyg för Blockchain Analytics

Låt oss ta en titt på några av de mest ansedda blockchain analytics explorer-verktygen på internet.

Kristall

Det utvecklas av Bitfury-teamet och lösningen det erbjuder är ganska omfattande. Crystal tillåter inte bara användarna att se ett visst ekosystem i flera dimensioner, men det är också perfekt för att skapa länkar mellan olika brottslingar för att hjälpa till att spåra och kartlägga.

Så det är ett bra verktyg för blockchain-analys när det gäller KYC eftersom utredare och andra myndigheter också kan använda det för att förbättra säkerheten för sina system och övergripande nätverk.

OXT

Detta verktyg är, särskilt för bitcoinbok. Vilket innebär att alla transaktioner som sker i dess blockchain kan analyseras med hjälp av OXT. En av de största förmånerna är att det låter användarna välja olika sökmått, så du har alltid rätt att personifiera dina analysresultat.

Det bör noteras att eftersom dessa huvudböcker är offentliga som standard, finns det vissa problem som tas upp av en grupp användare och verktyg som OXT gör det möjligt för dem att förbättra integritetsbestämningen.

Om ett visst mått inte är tillgängligt i systemet, underhåller OXT alla personliga förfrågningar från användarna.

Slutlig dom

Det är återigen, självfallet, att värdet på data har ökat genom åren och företag baserar sina affärsplaner och marknadsföringsstrategier på data och information. För att göra det enklare, till och med en liten e-handelswebbplats frågar efter användarens information och använder sedan dessa data för att utforma marknadsföringsstrategin för att placera relevanta annonser. Blockchain-analys har en nyckelroll i större affärsaktiviteter. Data har intäktsfördelats där konsumenterna är mer informerade om värdet av deras information. Men problemet med att ge bort informationen för konsumenterna är att de inte kan hålla koll på fel användning av deras information.

Blockchain-tekniken säkerställer dock transparens och låter användarna hålla koll på informationen för att säkerställa att den inte används i irrelevant och kriminell verksamhet. Detta främjar förtroende där data bara kan delas när du har gett ditt samtycke till det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me