Zakaj potrebujemo tehnologijo Blockchain? Pogled na 5 ključnih težav

Zakaj potrebujemo tehnologijo veriženja blokov? No, odgovor se skriva v naraščajoči potrebi po rešitvah, ki bi lahko zagotovile varno shranjevanje podatkov v spletu, in v potrebi, da se drgnejo države vladne agencije. Potreba po hitrih, varnih in cenovno dostopnih sistemih za nakazilo denarja je tudi daleč razjasnila potrebo po novi tehnologiji.

Tako se pričakuje, da se bo hrup okoli tehnologije veriženja blokov še naprej povečeval, ko bodo ljudje dobili jasno predstavo o tem, kaj je in kaj je sposobna početi.

Številni primeri uporabe na visoki ravni za tehnologijo veriženja blokov so se že združili in se dotikajo različnih sektorjev gospodarstva. Milijoni dolarjev se porabijo tudi za raziskave in številne teste, ko ljudje poskušajo najti rešitve za reševanje vprašanj, ki že desetletja zmedejo ljudi..

Finančne institucije niso edine, ki potrebujejo tehnologijo veriženja blokov, da omogočajo takojšnja čezmejna plačila. Spodaj je nekaj načinov, kako se tehnologija zelo uspešno uporablja.

5 primerov, zakaj potrebujemo tehnologijo Blockchain?

1. Preverjanje kvalifikacij

Delodajalci potrebujejo tehnologijo veriženja blokov, da preverijo veljavnost izobraževalnih dokumentov, zlasti tistih, pridobljenih s spletnimi študijami. Dejstvo, da je lažne certifikate in kvalifikacije mogoče kupiti na temnem spletu za arašide, delodajalcem ne pušča druge možnosti, kot da iščejo načine, kako ukiniti primež.

Zakaj za preverjanje potrebujemo tehnologijo veriženja blokov

Zasluge za slike: NTOK.io

NTOK.io je zagon, ki je dobro uporabil tehnologijo veriženja blokov, da bi odkril prevarante, ki trdijo, da so odlični učitelji in mentorji v spletu. Podjetje je kodiralo ocene in ocene v verigo blokov, kar omogoča prepoznavanje in preverjanje kakršnega koli pregleda, izdanega določenemu učitelju ali mentorju..

2. Digitalno glasovanje

V prihodnosti bodo vlade morda potrebovale tehnologijo veriženja blokov, da bi zagotovile svobodne in poštene volitve. Digitalno glasovanje v sistemu, ki ga poganja blockchain, je eden od dosežkov, na katerem se trenutno dela, saj je tehnologija dokazala, da se nanjo lahko zanesemo, da zagotovimo varno in anonimno glasovanje.

Digitalno glasovanje prek interneta, kakršno je, je dovzetno za posege. Vendar pa bi dejstvo, da je tehnologija veriženja blokov verižna, omogočilo vsakomur, da revidira verigo blokov in preveri verodostojnost glasov na podlagi časovnih žigov.

Zakaj potrebujemo tehnologijo Blockchain za digitalno glasovanje

Zahodna Virginia v ZDA trenutno izvaja dodatne teste na a sistem glasovanja blockchain potem ko je vojaškim uslužbencem 8. maja na primarnih volitvah v dveh okrožjih dovolil uporabo pilotskega sistema.

Sierra Leone je še ena država, ki je že izvedene volitve na blockchain sistemu, ki je omogočil snemanje glasov na 70% volišča na blockchain.

3. Porazdeljeno skladišče

Trenutno se ljudje zanašajo na storitve, ki jih med drugim ponujajo Google Drive in Dropbox, za shranjevanje podatkov. Težava teh storitev je, da vlade, ki ponujajo storitve, včasih prisilijo vlade, da predajo podatke o ljudeh.

Vendar pa s storitvami za shranjevanje, ki jih poganja blockchain, ljudem morda ne bo več treba skrbeti, ali bodo vlade vdrle v njihove podatke. Blockchain omogoča shranjevanje podatkov v različnih računalnikih v omrežju z visokim šifriranjem, do katerega lahko dostopa samo ena oseba.

Potreba po blockchain distribuiranih storitvah za shranjevanje se je že pojavila Storj, storitev za shranjevanje podatkov, ki jo poganja blockchain.

Zakaj potrebujemo Blockchain decentralizirano shrambo?

Zasluge za slike: Storj

ClearCenter in SiaCoin sta sodelovala pri delu na blockchain zavarovan decentralizirana platforma za shranjevanje. Rešitev bo ponudila preprosto, a močno in razširljivo zaledje decentralizirane storitve za shranjevanje.

4. Zaščita intelektualne lastnine

Podjetja potrebujejo tehnologijo blockchain za zaščito svoje intelektualne lastnine, saj nevarnosti predstavljajo hekerji, ki ciljajo tudi na najbolj zapletena omrežja. Z digitalizacijo svojih IP-jev bi moralo biti podjetje sposobno zaščititi svoje naložbe, ko gre za kreacije in inovacije.

Blockchain kot nespremenljiva tehnologija deluje kot idealen kraj za shranjevanje, preverjanje in preverjanje intelektualne lastnine. Čeprav so zakoni o avtorskih pravicah namenjeni zaščiti dela in inovacij ljudi, ni bilo dokončnih sistemov za registracijo, na katere bi se ljudje lahko zanašali, da bi dokazali lastništvo.

Vendar pa z uporabo tehnologije veriženja blokov obstaja upanje za razvoj sistemov, ki jih bodo ljudje v prihodnosti uporabljali za dokazovanje lastništva svojih stvaritev.

5. Kibernetska varnost

Podjetja in podjetja, ki poslujejo prek spleta, potrebujejo tehnologijo veriženja blokov, če želijo ostati korak pred kibernetskimi napadi. Kraja podatkov v vrednosti milijonov dolarjev je postala pogost pojav glede na močno povpraševanje po takšnih informacijah v temnem spletu.

Blockchain tehnologija se je že izkazala za učinkovito pri zapisovanju podatkov na pregleden, varen in odporen način. Sistemi, ki jih poganja Blockchain, so postali prepovedano območje, saj jih je nemogoče vdreti, ne da bi pustili sled.

Hakiranje je glavno vprašanje, s katerim se soočajo podjetja, in tehnologija blockchain obljublja, da bo zagotovila knjigo za finančne transakcije, ki jih ni mogoče vdreti. Dejstvo, da je tehnologija nespremenljiva, je tudi idealen temelj za kibernetsko varnost, saj zagotavlja, da sta obe strani transakcije pregledni in nepodkupljivi.

Zaključek

Podjetja, podjetja in celo vlade potrebujejo blockchain tehnologijo, da preživijo dobo, ko hekerji nenehno zasledujejo ranljive sisteme in si prizadevajo za dragocene podatke. Kljub temu ima Blockchain enak učinek kot internet v zgodnjih 2000-ih, ko ljudje in podjetja iščejo načine za zaščito svojih interesov.

Preberite več, ali je Blockchain primeren za vaše poslovne potrebe?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me