Beginner’s Guide: Hva er en Altcoin?

Hvis du er ny i kryptovaluta-sfæren, burde du ha hørt om altcoin. Så, hva er et altcoin? Har det noe med Bitcoin å gjøre? La oss utforske.

Hva er et altcoin?

Hva er en Altcoin?

Altcoin er et teknisk begrep som brukes til å skille andre mynter fra Bitcoin. Med enkle ord blir enhver kryptovaluta som er forskjellig fra Bitcoin betegnet som “altcoin”. Enkelt, ikke sant?

Ordet “altcoin” kan brytes ned til “alt” og “mynt.” “Alt” sikter mot “alternativ” mens “mynt” betyr kryptovaluta.

Altcoin oppsto rett etter at Bitcoin ble utgitt. Bitcoin er den første kryptovalutaen som dukket opp. Det er også kryptovalutaen som introduserte begrepet blockchain og distribuert lederteknologi. Det førte til en revolusjon. Men, akkurat som enhver annen førstegenerasjons teknologi, hadde den også noen alvorlige ulemper.

Altcoins hadde muligheten til å omfavne det Bitcoin har å tilby og forbedre det. Det er her 2. generasjon og 3. generasjon blockchain ankom. Noen av nøkkeleksemplene på 2. og 3. generasjons kryptovaluta inkluderer Monero, Zcash, Ethereum, Litecoin, og andre. Hver og en av dem har forbedret seg på Bitcoin på en eller annen måte.

Ethereum forbedret for eksempel bruken av blockchain ved å tilby en plattform der DApps kan bygges og vedlikeholdes. Det ga opphav til andre altcoins som er ERC20-kompatible. Binance, EOS og TRON er bare noen få eksempler på ERC20 standard altcoins. I skrivende stund er det mer enn 88 000 ERC20-kryptomynter. Imidlertid er bare noen få av dem nyttige i den virkelige verden og har vunnet mye marked ifølge CoinMarketCap.

Ulike økonomiske modeller og distribusjonsmetoder

Bitcoin blockchain er drevet av Proof-of-Work (PoW) konsensusalgoritme. Dette resulterte i en blockchain helt avhengig av beregningskraft. I utgangspunktet var beregningskraften til å utvinne en blokk ikke mye. Men med tiden vokste den eksponentielt på grunn av den økende populariteten

Det er et stort problem for hele kryptovaluta-miljøet. For å løse problemet ble det gitt ut nye konsensusalgoritmer. De inkluderte Proof of Stake (PoS), Delegated Proof of Stake (DPoS), Proof-of-Authority (PoA) og så videre. PoS løste energi- og beregningsproblemet ettersom det krevde noder for å stake mynter for å delta i konsensus.

Imidlertid er ikke alle altcoins revolusjonerende. Noen av dem er bare gaffelen til den populære Bitcoin blockchain. Bitcoin kontanter er et av eksemplene, som forked den opprinnelige Bitcoin blockchain. Den eneste forskjellen er at Bitcoin kontanter har stor blokkstørrelse, raskere transaksjoner og en sentralisert tilnærming. Bitcoin-kontanter er en alt-mynt som ikke ble godt mottatt av samfunnet, da den stred mot filosofien om blockchain-teknologi.

En annen populær altcoin som faller inn i denne kategorien er Ripple. Det er en sentralisert kryptovaluta med sikte på å gi bankene muligheten til å overføre eiendeler raskere og på tvers av landegrenser. Mynten fikk også noe tilbakeslag på grunn av sin sentraliserte tilnærming.

Da Litecoin først ble introdusert, ble den anerkjent som sølv sammenlignet med “gull” Bitcoin. Imidlertid mistet den sin posisjon på grunn av andre altcoins i markedet.

Hva blir det neste?

Hva er Altcoin Future?

I skrivende stund er det mer enn 1500 altcoins i markedet. Whitepapiren av Bitcoin ga kunnskapen til å bygge mynter når som helst. Startups er sterkt interessert i denne ideen ettersom de slipper tokens til markedet. Tanken er å samle inn penger til deres virksomhet. Imidlertid spekulerer vi i at de fleste vil mislykkes i det lange løp.

Lær mer om Hva er Penny-kryptovalutaer?

Med blockchain fortsatt i sin spedbarnsfase, er det vanskelig å si hvor altcoin-festen vil gå. Inntil nå stoler folk alltid på Bitcoin sammenlignet med andre altcoin der ute. Og dette kan være tydelig fra det faktum at Bitcoin steg til 19 000 USD i desember 2017. Akkurat nå sitter den nær 8 000 mark.

Altcoin beveger blockchain-revolusjonen i riktig retning. Oppstart er i forkant for å løfte tungt. Med nesten alle sektorer som er berørt av blockchain, gjør altcoins det lettere for disse sektorene å bruke blockchain og blir drivstoff for endring.

Så, hva synes du om altcoin? Kommer de til å bli eller gå til grunne? Har du noen favoritt altcoin? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed. Vi lytter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me