Blockchain vs Centralized: Hvilken er den beste?

I dag skjer det mye spreng med Blockchains, og folk ser ikke ut til å få nok av det. Blockchain er et stort emne å håndtere, og det er derfor du kan bli forvirret fra tid til annen hvis du ikke har tilstrekkelig kunnskap om det. Mange forveksler ofte blokkjeder med det sentraliserte databasesystemet og vet ikke de grunnleggende forskjellene mellom dem. Derfor vil vi i dag se nærmere på Blockchain vs Centralized database for å fjerne alle forvirringene dine.

La oss fortsette med det, skal vi?

Blockchain vs Centralized: Hva er den beste samtalen?

Blockchains er et nytt design av databasesystemet som blir kvitt sentraliseringsprosedyren helt. Du kan administrere databasen uten sentral administrasjon. Så ved å gjøre dette kan du dele eller oppdatere data direkte med en annen person.

Dette skiller seg helt fra det originale NoSQL- eller SQL-databasesystemet, ettersom de hovedsakelig kontrolleres av en sentral kilde.

På mange måter har blokkjeder mer sikkerhet enn standard sentraliserte databaser som banker, men de mangler også noen andre aspekter!

Du kan lagre eller til og med gjøre transaksjoner over dette systemet uten noe oppstyr akkurat som sentralisert system.

Men før vi foretar den endelige samtalen, la oss se hvor bra de presterer i forskjellige sektorer.

Blockchain vs Centralized: Ytelsesanalyse

  1. Tredjeparter: Blockchain tar gevinsten

Det viktigste attraktive trekket med blockchain er mangelen på sentraladministrasjon. Det vil tillate deg å gjøre transaksjoner direkte. Men hvordan?

Det er ganske enkelt egentlig. Transaksjoner som gjøres på blockchain-systemet krever autorisasjon og bevis på gyldig. Disse to vilkårene sørger for sikkerheten til transaksjonenes behov, i motsetning til sentraliserte systemer.

Nodene som brukes i blockchain vil verifisere transaksjonene dine og behandle betalingen alltid synkronisert med hverandre.

Vanligvis lagres innholdet i standard databaser på et slags datasystem, hvor du enkelt kan manipulere det. Som et resultat må du være avhengig av systemet uansett, og til slutt kontrollere deg.

Blokkjeder kvitter seg med disse systemene og sikrer dataene gjennom avansert kryptografi.

Så når en kode er skrevet, kan ingen tukle den på noen måte. Ganske kult, ikke sant?

  1. Kompleksitet: Sentralisert database tar gevinsten

Hver node på systemet fungerer uavhengig av blockchain-systemet. Noder kan gjøre det fordi de har full tilgang til databasen. Så hvis det skjer noen endringer, vil de alle oppdatere hovedboken tilsvarende.

Imidlertid, for en finansiell transaksjon, ville full åpenhet ikke være den beste måten å gå.

Standard sentraliserte databasesystemer unngår denne typen problemer ved å begrense brukerens frihet. Dette kan være både en god og dårlig strategi. En sentralisert database har muligheten til å lese eller skrive data, men på den annen side tillater blockchain bare Skriv det eneste alternativet.

Derfor må blockchain legge til et ekstra sikkerhetslag for å takle dette problemet. Igjen, ved å bruke flere blockchain-adresser og kryptografier, gjør denne prosedyren enda mer komplisert enn vanlig.

Det kan imidlertid være en mye tryggere prosedyre på denne måten.

  1. Robusthet: Blockchain vinner her

Som et helt system har blockchain den øvre enden av å tåle eventuelle feil. Alle nodene her er uavhengige, noe som gjør enhver form for tap håndterbar. Selv om en node eller noen noder mislykkes, har andre noder hovedboken oppdatert og kan fortsette uten problemer.

Denne typen system gjør Blockchain til en flott teknologi å håndtere. Så hvis du sender noen form for data over systemet, er det en mulighet for at ingen transaksjoner mislykkes. Det er en flott prosedyre der du alltid vil få en måte å ta igjen hvis noden mislykkes.

Vanlige databaser har ikke denne typen feilsikkert system. Derfor kan det være mange transaksjonsfeil i det typiske systemet.

Så hvis du lurer på hvilken som er best egnet for økonomiske transaksjoner, tar Blockchain seieren.

  1. Høyere ytelse: It’s a Tie!

Selv om blokkjeder er relativt tregere enn sentraliserte databaser, er teknologien fortsatt eksepsjonell ny og går gjennom mange endringer for å løse dette problemet..

Det har allerede vært mange tilfeller der systemet er modifisert for å fungere like raskt som en sentralisert database.

Verifisering av signaturen ved hjelp av privat-offentlig kryptografi tar mye tid. Siden nodene vil initiere transaksjonen mellom to brukere, kan ingen fjerne denne prosedyren. Imidlertid bruker mange kryptovalutaer som Nano eller Litecoin en blockchain-teknologi som fungerer raskere enn vanlig.

Til slutt,

Blockchain vs sentralisert database

Forskjellen mellom blockchain og den sentraliserte databasen er uventet stor. Imidlertid, den Sentralisert system har vært her i århundrer og eksisterer fremdeles uten problemer. Siden blockchain er en ny teknologi, vil det ta litt mer tid å bli vant til.

Men jeg er ganske sikker; Når den har overvunnet alle feilene, vil den alltid være vinneren av blockchain vs sentralisert databasedebatt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me