Hva er en privat blockchain? Nybegynnerguide

Denne artikkelen vil dekke alt det grunnleggende innen privat blockchain-teknologi og dissekere hvordan det fungerer.

Når vi snakker om blockchain-teknologien, hører vi alltid en ting i hver eneste artikkel – den er desentralisert. Noen ganger synes vi det er en stor bevegelse mot pengesultne selskaper. Men er det skjønt? Kanskje du ikke er kjent med begrepet – privat blockchain.

Det er på tide at du graver litt dypere inn i verden. Vi har alle hørt navnet Satoshi Nakamoto. Han er den mystiske figuren bak kryptovalutaverdenen. Ingen er sikre på om Satoshi er en gutt, en jente eller en organisasjon. Selv om vi vanlige mennesker alltid krediterer Satoshi for å lage Bitcoin, er hans største innovasjon noensinne blockchain.

Blockchain-teknologi kan rett og slett identifiseres som en enkelt digital hovedbok der alle transaksjonene i et kryptovalutaøkosystem blir registrert. Her holder systemet hele transaksjonen i kronologisk rekkefølge og åpen for offentlige øyne.

Men ikke alle blokkjedene er de samme. Det er offentlige blokkeringer og private blokkeringer. Imidlertid er begge desentraliserte, likevel har de en grunnleggende forskjell.

Meld deg på nå:Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hva er Private Blockchain?

Privat blockchain er utviklet og vedlikeholdt av en privat organisasjon som har autoritet over gruveprosessen og konsensusalgoritmen. Den private organisasjonen bestemmer hvem som kan bli med i nettverket og få tilgang til å laste ned nodene.

Ja, det høres ikke så desentralisert ut nå! Ingen kan lese, skrive eller revidere blockchain når som helst. Videre kan den styrende organisasjonen overstyre blockchain-kommandoen eller slette når de vil!

I stedet for å kalle det en offentlig hovedbok, bør du kalle den en “distribuert hovedbok” som deles med de valgte brukerne.

Ja, hovedboken er fortsatt kryptografisk, og ingen kan holde øye med pengene dine. Så, det grunnleggende formålet er fortsatt det samme.

Et av de private blockchain-eksemplene er Ripple-plattformen.

privat blockchain

Noen bemerkelsesverdige egenskaper

  • Bare utvalgte personer eller enheter har rett til å se nodene i nettverket.
  • Gruvedrift er ikke offentlig. Noen kryptovalutaer er til og med forhåndsutvunnet!
  • Revisjons- og revisjonsrettigheter er forbeholdt utvalgte personer.
  • Desentralisert og tillater P2P-transaksjoner.
  • De er for det meste uforanderlige.

Hvorfor bruke Private Blockchain?

Blockchain-teknologien er rett og slett ikke ute av verden. Teknologien viser potensial til å forandre verden slik vi kjenner den. Det tradisjonelle økonomiske systemet kan smuldre opp når det løser alle feilene i det.

Forstå det ubegrensede potensialet i systemet, tok mange bedriftsgiganter stor interesse for teknologien. Bedrifter som Microsoft, IBM, Alibaba og så videre har investert aktivt i teknologien.

Så hva betyr det? Frykter du at selskapene vil ødelegge integriteten til hele konseptet med den desentraliserte valutaen?

Vel, nei faktisk. Faktisk blir mange av feilene i de offentlige blokkjedene løst. Så la oss se hva som er private blockchain-brukstilfeller.

Vil du lære mer om brukstilfellene? Her er en guide til selskaper som bruker blockchain-teknologi for å komme i gang.

Ikke en morder!

Vi vet alle at gruvedrift av bitcoins tar en ufattelig mengde prosessorkraft. Dermed bruker den mye strøm. Ettersom de private blokkjedene gir forhåndsutviklede mynter, kan vi kalle det energieffektivt i forhold til publikum.

Mindre flyktig

Du vil finne mange videoer på YouTube og sier at Bitcoins er risikofylt. Vel, det er det faktisk! Ingen kan forutsi om prisen vil skyte i været eller bite i støvet. Å eie organisasjoner regulerer private blockchains hver dag, og det er derfor det er mindre ustabilt.

Arbeid sammen for forbedring

Mange av disse private tillater brukere å jobbe side om side med bankene og finansbyråene. Dette gjør teknologien mer praktisk og brukbar. Hvorfor skal du krangle hvis du kan være venn med systemet?

Ingen ulovlig aktivitet

Den beste delen om privat blockchain er at den ikke har noen mulighet for å tillate kriminelle aktiviteter. Problemet er at Bitcoin er en populær plattform, men det er også ansvarlig for ulovlige aktiviteter.

Dermed har den et dårlig rykte. Men private blokkjeder er veldig selektive. Som et resultat kan den eneste autoriserte personen komme inn på plattformen, noe som begrenser kriminelle.

Styrke foretaksselskaper

Vanligvis er det private nettverket for å styrke bedriftsbedrifter. Den fokuserer på de generelle fordelene med en organisasjon i stedet for å fokusere på enkeltpersoner. Dermed er det tydelig at det vil sikre økte inntekter og øke den totale veksten i et selskap. Det kan også hjelpe deg med å utvikle blockchain-plattformer for bedrifter.

Offentlig mot privat blockchain

Det er alltid en debatt om hvilken som er best – privat eller offentlig blockchain. I virkeligheten er verken bra eller dårlig av noen spesiell grunn. Det finnes forskjellige typer blockchain-teknologi, og alle er egnet for forskjellige formål.

Men for å berolige tankene dine, la oss se sammenligningen av Public Vs Private Blockchain.

Offentlig Blockchain Privat Blockchain
Adgang Hvem som helst Enkel organisasjon
Autoritet Desentralisert Delvis desentralisert
Transaksjonshastighet Sakte Fort
Konsensus Tillatelsesfri Tillatt
Transaksjonskostnad Høy Lav
Data håndtering Les og skriv tilgang for alle Lese- og skrivetilgang for en enkelt organisasjon
Uforanderlighet Full Delvis
Effektivitet Lav Høy

Den endelige ideen

Så? Fikk du den grunnleggende forståelsen av de private blockchains? Selv om ideen sporer fra den grunnleggende ideologien til kryptovalutaen, er den fortsatt mer praktisk. Dens mindre ustabile natur gjør det mer ønskelig for vanlige brukere som vil bruke plattformen til daglige aktiviteter som å betale regninger med mer.

Hvis du er interessert i blockchain og vil forstå hvordan disse forskjellige typene blockchain spiller inn, anbefaler vi at du starter med vårt gratis grunnleggende kurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me