Nybegynnerveiledning: Hva er en kryptovaluta?

Kryptovalutaer har tatt verden med storm og tegnet i prosessen et klart bilde av hvorfor de er fremtidens valuta. Mens noen kanskje hevder å vite hva denne nye betalingsmåten handler om, er flertallet fortsatt i mørket, midt i en utvikling som har sett at kryptovalutaer blir et foretrukket betalingsalternativ. I denne guiden skal vi bare forklare hva som er en kryptovaluta?

Så jeg skjønner det, men hva er en kryptovaluta?

En kryptovaluta er en form for digital valuta som distribueres over internett. Det fungerer omtrent som alle former for digitale kontanter, men uten at noen sentral myndighet kontrollerer det. Også kjent som virtuelle valutaer, tillater kryptokurver sømløse, direkte og raske transaksjoner mellom parter uavhengig av sted.

Kryptovalutaer er forskjellige fra fiat-valutaer (EURO, USD og GBP) i den forstand at innehavere påtar seg full kontroll overbetalinger samt saldoer. Total kontroll betyr at man ikke trenger en sentral myndighet for å validere transaksjoner. Med fiat-valutaer opptrer kredittkortselskaper og banker vanligvis som sentral myndighet eller portvakter på en hvilken som helst avtale man skal delta.

Satoshi Nakamoto er akkreditert for å skape den første kryptovalutaen bitcoin, samt den underliggende blockchain-teknologien i 2008.

Kryptovalutaer kan tenkes som applikasjoner som kjører på toppen av en kryptografisk oppfinnelse som i dette tilfellet er blockchain-teknologien. Blockchain er den underliggende teknologien som driver mange applikasjoner som kryptokurver er en av dem.

Bankene har en database med folks penger som vanligvis er utsatt for hackangrep. Dette kan imidlertid ikke være tilfelle med kryptokurver, da det ikke er noen sentral myndighet som fører register over folkebeholdninger. I tillegg gjennomføres transaksjoner med kryptokurver vanligvis på en distribuert måte, noe som gjør det vanskelig for hackere å spore hvor midler flytter til og fra.

Hvordan få tak i en kryptovaluta?

Gruvedrift: Noen kryptovalutaer som Bitcoin og Monero kan fås gjennom en prosess som kalles gruvedrift. I dette tilfellet kobler folk til kraftige datamaskiner for å oppnå ønsket prosessorkraft for å kunne løse kompliserte oppgaver.

Folk blir vanligvis oppmuntret med nye mynter, transaksjonsgebyrer eller begge deler for å få riktig svar på et puslespill. Minearbeidere blir også insentivisert for å sikre at transaksjoner på en blockchain er gyldige. De gjør det ved å sikre at folk som prøver å sende mynter har nok å sende.

Kjøpe: Du kan få tak i en valgt kryptovaluta ved å kjøpe dem ved hjelp av fiat-valutaer fra kryptovaluta-børser som muliggjør kjøp og salg.

Hva er formålet med kryptovalutaer?

Kryptovalutaer kan tenkes som en annen form for penger som kan brukes til forskjellige formål. For eksempel kan den brukes til å kjøpe varer og betale for tjenester. Noen mennesker og selgere aksepterer kryptovalutaer som betalingsmåte i tillegg til fiat-valutaer.

Virtuelle valutaer blir stadig mer populære som et middel til å sende og motta betalinger til lave kostnader og høye hastigheter. For eksempel ble Litecoin en gang brukt til å sende $ 99 millioner, og avsenderen pådro seg bare $ 0,40 i transaksjonsgebyrer.

Kryptovaluta brukes også til å gjøre anonyme transaksjoner som brukere ikke vil at andre skal vite om. Monero og Zcash er de mest populære i dette tilfellet gitt deres fokus på personvern. I dette tilfellet kan man bruke de to til å sende penger uten å måtte forklare en bank hvorfor de sender og til hvem de sender.

Digitale valutaer har også dukket opp som pålitelige verktøy for å omgå sterk sensur. Det er vanlig at folk bankkontoer og eiendeler er frosset. Kryptovaluta fungerer som et sensurbestandig alternativ for lagring av rikdom som bare én person kan få tilgang til og kontrollere ved hjelp av en privat nøkkel..

Jeg holder litt krypto !!! Hva nå?

Etter hvert som tiden går, ser vi flere og flere steder som aksepterer krypto som betaling, her er en artikkel om hvor du kan bruke kryptovalutaer.

Fremtiden for Kryptovaluta

Det forventes at populariteten til kryptovalutaer vil fortsette å vokse ettersom folk lengter etter raske, sikre og rimelige midler for å sende og motta penger. Ettersom blockchain-teknologien fortsetter å utvikle seg, kan det være et spørsmål om tid før denne betalingsmåten finner veien inn i den vanlige bransjen.

Nytt i denne verden? Ta en titt på den ultimate nybegynnerveiledningen om hvordan du kan investere i krypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me