Vart gick Blockchain framtid?

Framtiden för blockchain ser ljus ut och känns som att den är nästa världsomspännande teknik. Blockchain kan revolutionera fintech-industrin och sociala medier om vi använder det bra.

Vet du inte vad blockchain är? Gå hit.

Globala betalningar

Ett traditionellt betalningsnätverk som hotas är SWIFT – Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications. Det underlättar globala penningöverföringar mellan mer än 200 banker. Och det tar minst en dag att behandla en transaktion. För att inte tala om att dessa gränsöverskridande transaktioner mestadels inkluderar en valutakonverteringsprocess. Och institutionen som är inblandad däremellan kommer att ge usel valutaomvandlingsfrekvens, och ibland, omvandlingsavgifter ovanpå den.

Även med kreditkortsinköp som har en annan valuta än kortets valuta inkluderar dåliga valutakonverteringskurser. Dessa konverteringar medför också serviceskatt på toppen.

Håll det ifrån varandra, vad sägs om mikrotransaktioner?

Vad händer om du vill skicka 100 dollar från USA till Indien?

Det finns få alternativ.

  1. PayPal – höga omvandlingsfrekvenser, 5% avgifter utöver det, och det tar cirka tre dagar att få pengar från PayPal till det lokala bankkontot.
  2. Banköverföring – glöm det, varje överföring drar 30 USD-avgift, och du känner till den dåliga konverteringsavgiften däremellan. På andra sidan debiterar den lokala banken extra för hantering av inkommande transaktion.

Blockchain visar redan att dessa överföringar kan göras på några minuter, om inte sekunder. Och det kan göra dem billigare och kostar bara en bråkdel av dollar.

Så här skulle en överföring ske om avsändaren använder blockchain.

  1. Alice vill skicka 200 USD till sin vän Bob i Indien.
  2. Alice väljer Ether (ETH) för att skicka pengarna.
  3. För närvarande omvandlas det ungefär till 0,38 ETH.
  4. Vid mottagandet omvandlar Bob ETH till den lokala valutan Indian Rupee (INR) genom att sälja den.
  5. Inom några minuter skulle överföringen vara klar.

Vad händer om bankerna själva använder blockchain-teknik? Det skulle vara bättre än ovanstående process.

Vad händer om handlares acceptans av kryptovalutor som ETH växer? Internationella inköp kommer att ha mindre allmänna kostnader.

Ripple, ett distribuerat huvudbaserat betalningssystem, tjänar redan banker som American Express, UBS och Santander. Ripple fungerar dock inte på en offentlig blockchain – det vill säga företaget tar själv beslut och är mer centraliserat, i strid med blockchain-teknikens kärnfilosofi, som ska vara mer öppen för allmänhetens engagemang.

Hur som helst förväntar vi oss att offentliga blockchains inom en snar framtid kommer att bli dominerande aktörer i den gränsöverskridande betalningsbranschen.

Sociala medier kan vara Blockchains framtid

Nyligen Facebook-dataskandal avslöjar hur ett miljarddollarföretag är hänsynslöst med användardata. Sociala medier är ett digitalt fotavtryck av människors liv, idéer och uppfattningar. Att använda dessa uppgifter utan användarens samtycke är ett brott mot grundläggande mänskliga rättigheter.

Blockchain kan hantera detta problem genom att ge användarna fullständig kontroll över data. Mer blockchain-tekniken är decentraliserad, desto mindre kan en enskild enhet styra data.

Ett exempel är STEEM blockchain. Det är en social plattform för bloggare och författare att publicera sitt arbete. Plattformen belönar användare som samlar och skapar innehåll utan att bero på annonser. Och för plattformen kan vem som helst skapa ett gränssnitt för att presentera artiklarna på blockchain vackert. Ett sådant exempel är steemit.com.

Inte bara skydda data utan blockchain kan också starta en ny social media revolution: en som är mer transparent, pålitlig och, naturligtvis, mindre påträngande.

Slutsats

Anledningen till att blockchains framtid väcker mer intresse är att den kan lösa många problem vi möter idag.

På senare tid hade vi en upprörande idé. Vad händer om varje individ har sin egen blockchain som hjälper till i olika aspekter av individens liv?

Skulle det inte vara fantastiskt om alla dessa enskilda blockchains kan prata med varandra?

Till exempel kommer dina skatter att beräknas utifrån uppgifterna i din blockchain av skatteavdelningen. Och skatteavdelningen drar automatiskt av skatt utan att behöva sitta, beräkna och verifiera.

Dina räkningar, löner och inköp, alla kan bli mer sömlösa och automatiska.

Vi gick för långt in i framtiden. Men vi tror att blockchains framtid håller detta löfte.

Vad tror du? Kommentera nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me