AI Blockchain: pokuka v prihodnost

Danes v tehnološkem svetu bučita dve novi tehnologiji – Umetna inteligenca in Blockchain. Obe tehnologiji lahko spremenita svet. Toda najbolj obravnavana tema doslej je, ali sta ta dva res lahko koristna drug za drugega.

Že vemo, da ima veriga blokov zmožnost ponuditi decentraliziran sistem glavne knjige in mnogi že uporabljajo to tehnologijo. Po drugi strani pa je tudi umetna inteligenca začela racionalizirati procese v našo korist.

Toda ali je lahko umetna inteligenca, ki temelji na blockchainu, naslednji tehnološki mejnik? No, poglejmo, ali je blockchain res sposoben napajati AI ali ne.

Uvod v Blockchain + AI InfographicAI Blockchain

Kazalo

Poglavje 1: AI Blockchain – pogled v umetno inteligenco
2. poglavje: Kakšna je trenutna krajina umetne inteligence?
Poglavje 3: Vloga blokovnih verig v tehnologiji umetne inteligence
Poglavje 4: Pomemben blockchain AI PAAS
5. poglavje: Povzetek

Poglavje 1: AI Blockchain – pogled v umetno inteligenco

Umetna inteligenca je simulacija človeku podobne inteligence s pomočjo računalniških sistemov. Običajno so ti računalniški sistemi programirani tako, da posnemajo človeku podobna dejanja. Očitno je postopek povsem zapleten, saj so človeške dejavnosti zapletene za simulacijo.

Toda primarna sposobnost umetne inteligence bi bila preveč racionalizirana kot ljudje in bi delovala na podlagi intelektualnega mišljenja. Ne bodo izvajali samo programov, ampak bodo razumeli tudi koncept, ki stoji za tem.

AI doseže to raven inteligence z metodo globokega učenja. Kaj je globoko učenje? Pa ugotovimo!

Poglobljeno učenje: Pot do človeške inteligence

Ta nova tehnika učenja je pravzaprav oblika strojnega učenja. Tu algoritemski model dejansko navdihujejo človeški možgani. Torej, tukaj se bo naprava učila iz velike količine podatkov. To je nekako podobno naši učni metodi iz izkušenj.

Pri tej metodi bi AI večkrat opravil katero koli nalogo in videl rezultat. Vsakič bo nalogo nekoliko spremenil, da bo izboljšal delovanje. Razvijalci dejansko raje uporabljajo to metodo kot običajno tipično strojno učenje.

Poglobljeno učenje lahko pomaga umetnikom umetne inteligence, da se naučijo razmišljati ali izvajati naloge, ki zahtevajo predhodno razmišljanje. Postopek je pravzaprav zelo kul.

AI kot storitev (AIaaS)

Umetna inteligenca kot storitev se nanaša na vse storitve umetne inteligence, ki prihajajo iz pogleda tretjih oseb. Če želite kar koli storiti kot storitev, potem potrebuje možnost klica iz omrežja, ki uporablja oblak.

Zato je v mnogih primerih programska oprema ali tehnologija običajno na voljo pri neodvisnem ponudniku. Potem boste lahko izvedli določene spremembe in nato uporabili funkcije. Včasih je te izdelke mogoče popolnoma prilagoditi vašim potrebam.

To je lahko odlična rešitev za tiste, ki si tehnologije umetne inteligence ne morejo privoščiti sami ali za to ne želijo zapraviti svojih virov. Razvoj AI bi zahteval veliko sredstev, nato pa njihovo preizkušanje zahteva veliko časa.

Ta podjetja lahko nato uporabljajo umetno inteligenco kot storitev za integracijo tehnologije s svojo tehnologijo. Običajno ta storitev ponuja:

 • Možnost nadaljnje uporabe virov za njihovo osnovno poslovno tehnologijo in uporabo modela za ločena sredstva.
 • Pregledna rešitev za zmanjšanje stroškov.
 • Zmanjša tveganje za naložbe, če se stvari ne bodo obnesle.
 • Poveča prednosti uporabe velike količine podatkov.
 • Zagotavlja fleksibilnost njihovega poslovanja, saj je umetna inteligenca kot storitev vedno prožna.

Trenutno je leta 2018 tržna vrednost za AIaaS več kot 1,52 milijarde USD. Strokovnjaki pa menijo, da bi se celotno tržišče do leta 2023 povečalo na 10,88 milijarde dolarjev.

Torej vidite, da bi bil AIaaS ena od vodilnih tehnologij v bližnji prihodnosti, zakaj torej ne bi začeli vlagati vanj? Vendar pa razvoj umetne inteligence še vedno manjka v mnogih pogledih. Za reševanje tega lahko Blockchain pomaga in podjetja AI blockchain so lahko gorivo tehnologije naslednje generacije.

2. poglavje: Kakšna je trenutna krajina umetne inteligence?

Težava je v tem, da bi vsaka tehnologija umetne inteligence rasla, ko bi lahko uporabila veliko število podatkov. Več podatkov bo dobilo za učenje, boljši bo izhod. Vendar bo to zahtevalo veliko dragih virov in očitno majhna podjetja temu ne bodo mogla slediti.

Velika podjetja imajo zdaj vodilno vlogo. Imajo proračun ali sredstva za razvoj kakršnih koli postopkov usposabljanja, potrebnih za njihovo umetno inteligenco. Poleg tega lahko najamejo tudi vrhunske strokovnjake za nadaljnjo pomoč pri izdelavi nove tehnologije.

Danes imajo velika podjetja, kot so Amazon, Google, Facebook, najvišja mesta. Torej, vsako novo podjetje, ki želi igrati na terenu, mora biti vsaj na vrhu teh močnih konkurentov. Ta situacija ni tako enostavna.

Model bi zahteval ogromno zbirko podatkov, predvsem pa je bil stroškovno učinkovit.

Drugi problem današnjih tehnologij umetne inteligence je, da so vse centralizirane. Vsa podjetja hranijo informacije in varujejo svoje algoritme, namesto da bi bila odprtokodna.

Ali so centralizirani AI zanesljivi?

Uporaba centralizirane baze podatkov za poučevanje umetne inteligence je zelo vprašljiva. Številni strokovnjaki zdaj domnevajo, ali lahko te tehnologije ali entitete zaupajo ali ne. Ker naj bi bili umetni inteligenci nepristranski vir informacij, kjer bi se lahko odločil brez strani.

Vendar se zdi, da so številni današnji umetni inteligenci nekoliko pristranski do svojih razvijalcev. Predpostavimo na primer, da je podjetje “X” ustvarilo novo tehnologijo umetne inteligence. Kadar pa se pričakuje, da se bo AI odločal za večje dobro, se zdi, da gre za tisto, ki podjetju “X” najbolj koristi.

Videli smo že veliko študij, ki bi to dejstvo dokazale, in če se bo to nadaljevalo, nikoli ne bi mogli doseči idealne umetne inteligence, kot jo potrebujemo.

Na centraliziranem področju nam vodilna podjetja ne omogočajo dostopa do tega, kako usposabljajo svoje umetne inteligence, zato jim ne moremo popolnoma zaupati.

To tudi ogroža varnost. Z algoritmi se trguje tudi na skrivaj, tako da vemo, za kaj točno se AI usposablja. Nikoli ne veste, kako bi lahko umetna inteligenca vplivala na sistem in ali bi jo druga tekmovanja plačala ali ne.

Zato je odprava teh napak in prevladovanje pravičnosti na trgu AI blockchain podjetja lahko edina rešitev. Torej, decentralizirano omrežje lahko resnično spremeni scenarij in z podjetji AI blockchain lahko številna investirajo v AI.

Stroški so previsoki

AI tehnologija je izjemno fascinantna in nam lahko odpre veliko vrat. Toda čez nekaj časa vsako podjetje ali posameznik, ki se želi ukvarjati s to tehnologijo, ugotovi, da za to potrebuje ogromno računalniške moči.

In tu pridejo specifikacije strojne opreme. Če želite zgraditi katero koli tehnologijo z globokim učenjem, boste porabili veliko denarja. Tu se boste morali spoprijeti z veliko dejavniki. Najprej prihajajo super hitri in zmogljivi CPU, GPU, SSD in zmogljiva matična plošča. Na začetku se morda ne zdi veliko, toda za izgradnjo toliko visoke tehnologije bi morali imeti v roki najboljšo strojno opremo na trgu.

Ni treba posebej poudarjati, da te niso poceni. Toda tehnologija AI ni vse v strojni opremi. Upoštevati boste morali tudi ogromne račune za oskrbo z električno energijo, vzdrževanje in klimatizacijo, ki bodo priloženi.

Prav tako bi morali razmisliti o poškodbah komponent, ker ne more vsaka oprema predolgo prenašati toliko moči. A to ni slabše.

Vsaka tehnologija se s časom razvija. Torej, če želite biti na vrhu konkurence, boste morali biti vedno na tekočem z najnovejšimi tehničnimi specifikacijami. Zato tehnologija umetne inteligence postane resnično stroškovno zahtevna industrija vseh časov.

V zvezi s tem lahko samo vrhunska podjetja, kot sta Google ali Facebook, dolgo razmišljajo o nadaljevanju svojega projekta umetne inteligence. Kaj pa se bo zgodilo z malimi ali srednje velikimi podjetji? Ali ni mogoče zmanjšati stroškov?

No, tu nastopi Blockchain.

Blockchain lahko optimizira GPU za boljše storitve umetne inteligence

Vsi vemo, da AI zahteva veliko računalniških moči. To postaja vprašanje, saj računalniške moči zdaj postajajo pomanjkanje. Po drugi strani pa lahko blockchain različno uporablja uporabo GPU. Zunaj rudarstva sta ta dva izjemna sredstva za povezovanje.

Če lahko kateri koli razvijalec izkoristi to računalniško moč, potem lahko super računalnike izdeluje zelo enostavno. Nekatera podjetja ponujajo tudi GPU kot storitev, vendar so večinoma centralizirani, zato na koncu ne pomaga.

Google Cloud ali Amazon sicer ponujata storitve GPU, vendar so tudi centralizirane. Torej, v tem primeru številna podjetja z umetno inteligenco poskušajo spremeniti sceno. Uvesti želijo decentraliziran model in skupaj z AI uporabljati verigo blokov. Ker blockchain že izkorišča računalniško moč svojih uporabnikov, je to na dolgi rok resnično stroškovno učinkovito.

Ta podjetja bomo pokrili v kratkem.

Kot lahko vidite, tehnologija veriženja blokov vsebuje drugačno naravo tehnologije. Razdeljena knjiga te nove tehnologije lahko resnično pomaga pri izdelavi superračunalnika po nižjih cenah. Uvedba AI blockchain lahko zmanjša stroške do 10 dejavnikov! Z verigo blokov boste lahko zelo učinkovito rešili vsa tehnična vprašanja.

Najprej poglejmo, kako si lahko konvergenca verige blokov in umetne inteligence pomagata doseči spekter verige blokov AI.

Poglavje 3: Vloga blokovnih verig v tehnologiji umetne inteligence

Zdaj, ko veste, kako bo umetna inteligenca vplivala na tehnologijo umetne inteligence, ki temelji na blockchainu, je čas, da pri tem preučimo vlogo blockchaina. Poglejmo, kako lahko blockchain izboljša AI in vam zagotovi boljšo rešitev AI blockchain.

 • Pomagajte nam zgraditi porazdeljeni superračunalnik:

Tehnologija umetne inteligence trpi zaradi ogromne količine nepojasnjenih podatkovnih vrednosti. Zakaj? No, to je zato, ker večinoma ne moremo vedno razumeti komunikacije vsakega umetnega inteligenca z nami. AI komunicira ali daje rezultate v vrednostih ali tokovih podatkov.

Odpravljanje napak teh podatkovnih tokov traja veliko časa in mnogokrat postane postopek preveč zapleten, da bi ga lahko razumeli, in zahteva preveč moči. Kar lahko AI blockchain tukaj naredi, je, da vam pomaga zgraditi porazdeljeni superračunalnik.

Uporabniki v omrežju si lahko izposodijo svojo računalniško moč in z njihovo povezavo lahko v hipu postane superračunalnik.

Z razdeljeno naravo boste lahko spremljali postopek strojnega učenja, saj se vsi podatki v verigi blokov dodajajo drug za drugim. Tako bi lahko prišli do jasne poti, kako se AI uči novih informacij.

AI in blockchain bi skupaj kot model lahko povečal splošno izkušnjo AI. Lahko bi dobili boljše rešitve, boljše ukrepe, bolj ustvarjalne rezultate in pametnejšo umetno inteligenco. Spregled omrežja bi AI pomagal pri učenju hitreje kot prej, zato bi bil razvoj AI veliko bolj poenostavljen.

 • Povežite različne tržnice:

Ne samo, da bi blockchain lahko hkrati povezal vse tržnice, temveč bo ustvaril tudi nova podjetja. Mislim, vse svoje podatke lahko varno shranite v omrežju in že prej sem rekel, da jih boste lahko tudi prodali.

S tem se bo odprl nov trg podatkov. Shranjevanje informacij o verigi blokov bi tudi omogočilo razvoj katerega koli umetnega inteligenca decentralizirano. Tako bi bila tajnost katere koli operacije z umetno inteligenco odstranjena in od nje bi lahko imel koristi vsak.

Prav tako bo nastal trg umetne inteligence, kjer boste lahko dobili orodja za razvoj umetne inteligence od drugih podjetij, ki jih prodajajo.

Tako bi bil trg umetne inteligence bolj tekoč. Torej, umetna inteligenca in veriga blokov bi lahko svetili na vse načine.

 • Rešite vprašanje zaupanja:

Kot že veste, centraliziranim tehnologijam umetne inteligence ni mogoče popolnoma zaupati. Ko bi se torej vse shranilo v decentralizirano bazo podatkov, bi dobili jasno sled o tem, kaj počne AI in kako komunicira z drugimi primeri.

Obnovilo bo vaše zaupanje v umetno inteligenco in nanjo boste lahko varno odvisni. Posneli se bodo tudi interakcije med stroji in bolje boste razumeli njihove načine komunikacije. Tako bi lahko s kombinacijo verige blokov in umetne inteligence zlahka prebili ovire.

 • Povečajte splošno uporabniško izkušnjo AI:

Z blokovno verigo AI bo uporabnik lahko dobil najboljšo izkušnjo AI v svojem življenju. Blockchain se že bolj kot karkoli osredotoča na uporabniško izkušnjo in varnost. Toda ko blockchain spodbuja umetno inteligenco, je možnosti novejših aplikacij ogromno.

Ta nova tehnologija AI Blockchain se lahko uporablja za izdelavo inovativnih pametnih aplikacij, ki se osredotočajo predvsem na uporabnike. Ne samo to, ampak tudi z verigo blokov v mešanici, končno bo mogoče rešiti silose podatkov.

Poglavje 4: Ugledni prodajalci AI PAAS za blockchain

 • ATOZ

To podjetje združuje in gradi vrhunsko platformo AI vseh časov. ATOZ je tehnologija porazdeljene knjige, ki uporablja moč umetne inteligence. Primarni cilj ATOZ je revolucija v industriji računalništva v oblaku in zagotavljanje boljše tehnološke učinkovitosti za umetno inteligenco.

Za vaš projekt globokega učenja, ki je lačen moči, ATOZ ponuja sistematičen okvir, kjer bodo povezali podatkovne centre na poslovni ravni in vam zagotovili moč, ki jo želite. Da bi vam pomagal razviti boljšo tehnologijo umetne inteligence, vam ATOZ ponuja najbolj uporabljeno opremo v industriji umetne inteligence z okvirji, kot so Keras, Tourch, Caffe in Tensorflow.

Za začetek novega projekta na delovnem mestu ATOZ ni potreben nič časa za nastavitev. Zagon katerega koli navideznega računalnika, ki temelji na GPU, bi trajal le nekaj sekund in na različnih računalnikih boste lahko delali vzporedno.

Najboljše pri ATOZ je, da podjetje namenja vsa svoja sredstva stroškovno učinkoviti rešitvi. Vedo, kako ekosistem umetne inteligence zahteva stroškovno zahtevne specifikacije strojne opreme. Za to številna mala in srednja podjetja ne morejo konkurirati že uveljavljenim podjetjem. Z ATOZ boste lahko zmanjšali skupne stroške globokega učenja za x5 dejavnikov!

Torej, za vaše razvojne potrebe na področju umetne inteligence lahko ATOZ na enem mestu pripelje celoten paket.

 • DeepBrain veriga

To je še ena organizacija, ki je združila AI in Blockchain na isti platformi. Ponujajo a Izmenjava DeepToken rešitev za razvoj kakršnih koli decentraliziranih aplikacij za nevronsko mrežo AI blockchain. Glavni namen verige DeepBrain je zagotoviti trg za razvijalce. Tu bi lahko vsakdo imel dostop do računalniške moči, potrebne za umetne inteligence.

Tu pa se bodo vsi razdelili v kategorije glede na svojo računalniško moč. Rudarji bodo tvorili velika vozlišča in lahko svojo računalniško moč izposojajo podjetjem. Precej enostavnejša računalniška strojna oprema bo srednje do majhna vozlišča.

Vsako podjetje bo potem lahko dostopalo do njega, kot ga potrebuje. Vsi posamezniki, ki najamejo računsko moč, dobijo žeton DBC kot plačilo. S tem žetonom se bo trgovalo prek pametne pogodbe NEO. Razen tega omrežje ohranja vso integriteto z uporabo delegiranih dokazil o vložku in dokazov o pomembnosti.

Trenutno želi veriga DeepBrain razvijalcem zagotoviti poceni, poceni računsko moč. Želijo pa jo razširiti na več možnosti, kot je trgovalna platforma za algoritme, modele, podatke itd.

 • SingularnostNET

Druga decentralizirana tržnica za projekte, ki temeljijo na umetni inteligenci, je SingularityNET. Večinoma so namenjeni algoritmom AI. Tu bi lahko prodajalci strankam ponujali storitve programske in strojne opreme v zameno za kriptovaluto ali katero koli storitev AI. Mislim, da že veste, kako težko je najti ustrezne storitve umetne inteligence na trgu, da ne omenjam njihovih cen.

S SingularityNET boste lahko izkoristili decentralizirano platformo in po potrebi dobili svojo storitev umetne inteligence.

Vsak razvijalec, ki bi v omrežje dodal storitev umetne inteligence, bi bil plačan s pametnimi pogodbami in plačan v žetonih. Postopek povezovanja nakupa in prodaje objektov za pametne pogodbe. To je razmeroma preprosta tržnica, kjer želijo kupce in prodajalce pripeljati na eno mesto.

Trenutno to podjetje ponuja žeton AGI, ki je žeton ERC20. Vsi v omrežju večinoma agenti uporabljajo ta žeton za plačilo storitev AI. Toda ti žetoni dajejo agentu tudi glasovalne pravice v omrežju.

 • Golem

To je precej edinstvena decentralizirana platforma nevronske mreže AI blockchain. So decentralizirano omrežje, kjer zagotavljajo storitve računalniške moči. Vsakdo je lahko del mreže, ne glede na to, ali gre za organizacijo ali posamezno entiteto.

Sistem je podoben Uberju. Če imate računalniško moč na pretek, jo lahko tukaj prodate drugim organizacijam. Omrežje je na voljo po vsem svetu, kar pomeni, da ga lahko vsakdo uporablja in zasluži dodaten denar.

Podjetja, ki delajo z umetno inteligenco ali verigo blokov, bi potrebovala veliko računalniške moči, ki jo lahko najamejo od tu.

Golem ponuja široko paleto procesorske moči uporabnikov; moč iz osebnega računalnika boste lahko izkoristili do velikih podatkovnih centrov. Zato je ta platforma lahko najboljši primer ali AI blockchain kot celota.

Kako pa bodo uporabniki, ki si izposodijo svojo računsko moč, plačani? Preprosto je. Blockchain omrežje temelji na Ethereumu, tako da lahko pomagajo poravnati kakršno koli plačilo skupaj z zagotavljanjem računalniških virov.

Mrežni žeton GNT se uporablja za kakršno koli plačilo. Če želite kupiti nekaj računske moči, jo boste morali zahtevati, nato pa boste samodejno nastavili pametno pogodbo. Pametna pogodba bo obdelala plačilo, ko končate najem ali nakup računske moči.

Torej, to je zelo enostavno.

 • Korteks

Cortex je decentralizirana platforma z umetno inteligenco, ki poganja omrežje. Vsak razvijalec AI bi lahko naložil svoj model, drugi pa lahko dostopajo do tistih, ki plačujejo izvorne žetone Cortex.

So odprte kode in za zdaj ponujajo samo modele AI. V nasprotju z drugimi podjetji ne zagotavljajo nobene računske moči za razvoj ali usposabljanje njihovega AI. Vsako podjetje, ki bo kupilo model, bo dobilo aplikacijo za umetno inteligenco za strojno učenje in jo bo moralo razviti v skladu s svojimi potrebami. Cortex je bolj primeren za decentralizirane aplikacije umetne inteligence.

Druga pozitivna točka je ta, da bo to podjetje uporabnikom omogočilo nalaganje njihovih decentraliziranih aplikacij za umetno inteligenco in njihovo prodajo v omrežju.

 • SINOM

To je še ena platforma, ki temelji na blockchainu in ponuja decentralizirano računalništvo v megli. Z uporabo SONM-a boste računsko moč lahko izkoristili kot megli. Računalništvo v megli se pravzaprav razlikuje od računalništva v oblaku.

Glavna razlika je v decentralizirani naravi. V tipičnih oblačnih storitvah dobite računsko moč iz centraliziranega vira ali podatkovnih centrov. Toda pri računalništvu z meglo boste lahko dobili enake prednosti, vendar ne samo iz enega vira. Namesto tega boste za uporabo storitve uporabljali posamezne naprave.

Ta struktura resnično rešuje težavo razširljivosti in omogoča distribucijo sistema. Računalništvo v megli ponuja večjo učinkovitost in zmogljivost v primerjavi s tradicionalno arhitekturo v oblaku.

Glavni namen SONM je torej ustvariti odprto tržnico za računske vire. SONM uporablja žeton ERC20 – žeton na osnovi Ethereuma za poravnavo plačil. Žeton SNM spodbuja omrežje SONM.

Na trgu so posamezniki razdeljeni v skupine – dobavitelji in kupci. Dobavitelji bodo zagotovili računsko moč, kupci pa jih bodo kupili.

SONM uporablja funkcije pametne pogodbe Ethereum za vzpostavitev pogodbe med tema dvema skupinama.

 • Tatau

To je drugo distribuirano računalniško omrežje, vendar je njihov glavni poudarek na podjetjih. Tatau je platforma, ki temelji na verigi blokov in uporablja umetno inteligenco, da bi si ogledala premalo izkoriščene računske vire s sveta.

Razvijalci Tatau menijo, da sodobni podatkovni centri s CPU niso dovolj za promocijo inovativnih izumov prihodnosti. Ti centri ne morejo zagotoviti potrebne varnostne kopije za umetno inteligenco, pretočno analitiko in upodabljanje videa. Zato želi Tatau rešiti težavo s poudarkom na računski moči, ki lahko prevzame moderno zapleteno arhitekturo.

Storitve boste lahko obdelovali prek njihovega omrežja, ki temelji na verigi blokov. Tatau je svojo platformo zasnoval na drugačen način – obdelujejo umetno inteligenco, upodabljajo video in izkoriščajo moč GPU. Prav tako želijo združiti GPU s trajnostnimi viri energije za široko paleto industrijskih rezerv.

Tako lahko velika podjetja uporabljajo svojo platformo za varnostno kopiranje svojih višjih računalniških tehnologij.

Da bi dobil računsko moč, bi moral kupec kupiti žeton TATAU in nato z njim plačati dobaviteljem.

 • iExec

Drug odličen primer blockchain AI je iExec – blockchain platforma s trgom za računsko moč. iExec želi ustvariti novo arhitekturo za računalništvo v oblaku. Za delo v omrežju to podjetje ponuja lastno kripto valuto, imenovano »RLC«. RLC je kratica za “Runs on Lots of Computers”, kar praktično opredeljuje njihovo celotno shemo.

Žeton je žeton ERC20, zato temelji na platformi blockchain Ethreums. V omrežju se vsak uporabnik razdeli na tri glavne vrste – razvijalec, ponudnik in imetnik žetona. Tu so kupci razvijalci, ki bodo izposojali računsko moč pri ponudnikih. Razvijalci bi morali ponudniku plačati z žetonom RLC.

Po drugi strani pa bi lahko ponudniki oddali svojo računsko moč razvijalcem in v zameno dobili plačilo. Imetniki žetonov v omrežju bi lahko plačilni kanal iExec uporabljali za pošiljanje ali prejemanje denarja.

Vendar je malo razlik pri drugih trgih blokovnih verig AI. Tu lahko ponudnik postane tri vrste različnih izposojevalcev energije – aplikacijski, podatkovni in strežniški. Poleg tega bodo razvijalci lahko razvili tudi CLI in JS v omrežju. Da bi zagotovili, da sistem nima težav z razširljivostjo, se vsak razvoj izvede na zunanji strani decentraliziranega oblaka.

Še eno zabavno dejstvo je, da lahko razvijalci dodajo svojo decentralizirano aplikacijo v trgovino iExec za trženje svojih novih izumov. Torej vidite, da ta platforma ponuja veliko priložnosti tako za razvijalce kot za nerazvijalce.

5. poglavje: Povzetek,

Umetna inteligenca in veriga verig sta dve vodilni tehnologiji doslej. In tako, AI Blockchain je preprosto kombinacija Blockchain in AI.

S temi številnimi ovirami na poti evolucije umetne inteligence lahko blockchain zagotovo v veliki meri izboljša scenarij. Z blockchainom bi razvijalci lahko izvajali mehanizem globokega učenja, ne da bi se skrbeli za stroške.

AI blockchain lahko pospeši razvoj superračunalnikov. Z blockchain v mešanici, inovacije so zagotovo na poti.

AI blockchain je lahko naslednja generacija pionirjev v tehnološkem svetu. Težko bi rekel, kako bi se dejansko izkazali, a za zdaj upajmo na najboljše.

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me