Blockchain in Payment: Pospeševanje plačilnih storitev

Blockchain tehnologija je popolna tehnologija, primerna za plačilne sisteme. Danes si bomo podrobneje ogledali možne koristi blockchaina v plačilnih panogah.

Tehnologija Blockchain ponuja hitrejše, poceni in zavarovane plačilne storitve skupaj z razdeljeno knjigo, ki lahko zagotovi zaupanje med udeleženci. Čeprav se je blockchain začel kot začetna podpora za digitalne valute, je zdaj vključen v različne panoge, vključno s plačili.

V resnici je naš plačilni sistem poln težav in ga je treba zdaj spremeniti. V mnogih primerih lahko traja nekaj dni, da obdelamo transakcijo z dodatnimi provizijami in nizko varnostjo. Prav zaradi tega se potrošniki izogibajo uporabi plačilnih sredstev za shranjevanje ali transakcijo svojega denarja.

Prav tako dober del prebivalstva nima niti dostopa do ustreznih bančnih in plačilnih kanalov. Blockchain v zvezi s tem lahko resnično spremeni. Ponudi jim lahko priložnost, ki si jo zaslužijo, in tudi znatno zmanjša vsa vprašanja tega sektorja.

V tem priročniku se bomo osredotočili na vlogo verige blokov v plačilnih sistemih. Vsak novinec, ki ga zanimajo posledice blockchaina v plačilni industriji, bi moral uporabiti ta priročnik za večjo podrobnost o temi.

Vpišite se zdaj:Brezplačni tečaj Blockchain

Blockchain v plačilu: Zakaj potrebujemo to tehnologijo?

Mnogi od vas ste skeptični glede uporabe verige blokov ali katere koli porazdeljene tehnologije v plačilnih sektorjih. Vendar je industrija polna vprašanj in v sedanjih časih potrebuje preverjanje resničnosti. Poglejmo, katera so trenutno glavna vprašanja ali ta sektor!

blockchain načini plačila

Goljufije pri plačilih in povračila stroškov

Vse večje število tatvin in goljufij plačil je trenutno precej zaskrbljujoče. V resnici se zaradi širitve sektorja e-poslovanja možnosti za zlorabo informacij potrošnikov ali kraje kartic dogajajo bolj agresivno.

Tudi povračila stroškov so zelo draga in lahko samostojno škodujejo ugledu podjetja. Še več, vse večje število povratnih stroškov lahko celo ubije tudi podjetje. Težave so v tem, da se vračila stroškov ne zgodijo iz upravičenih razlogov. Torej se goljufive dejavnosti kopičijo in dolgoročno otežujejo poslovanje podjetja.

Še več, težave s krajo povzročajo velike težave pri kupcih, ki nato izgubijo zanimanje za blagovno znamko.

Zamude pri čezmejnih transakcijah

Danes za obdelavo čezmejnega plačila traja veliko časa. Tudi če za obdelavo transakcij ne uporabljate bančnega kanala, lahko traja do 6 dni, da to obdelate. V resnici lahko to precej negativno vpliva na poslovni svet. Podjetje mora dnevno opravljati transakcije z denarjem. Prav tako imajo te transakcije rok za izpolnitev.

Kakršne koli zamude pri izpolnjevanju teh rokov bi povzročile velike izgube. Zato je poslovni proces precej neučinkovit. Veliko ljudi dnevno tudi pošilja denar iz tujine svojim družinam.

Ko pa pride do izrednih razmer, ljudje ne morejo takoj poslati denarja. Tako povzroča tudi veliko nesreč.

Nizka varnost podatkov na kartici

Trgovec bo za sprejem morebitnih debetnih ali kreditnih kartic potreboval potrdilo o standardih za varnost podatkov o plačilnih karticah. Vendar v mnogih primerih trgovci ne izpolnijo vseh potreb tega potrdila. V večini primerov ponavadi ne upoštevajo dejstva, da bi morala imeti varnost podatkov na karticah največjo prednost.

Zato imajo ti kanali zelo omejeno mero varnosti podatkov o kupčevi kartici. To lahko kiber kriminalci zlahka izkoristijo in uporabijo, kadar koli želijo. Zato se brez vzpostavljenega ustreznega varnostnega protokola tovrstne kraje podatkov še naprej dogajajo.

Preberite tudi:Pojasnjena tehnologija veriženja blokov: Decentralizirani ekosistem

Težave pri pretvorbi valut

Mednarodno ali globalno e-poslovanje mora sprejeti različne valute in načine plačila. Še več, elektronska plačila, kot so debetne / kreditne kartice, mobilna plačila ali e-denarnice, morajo učinkovito pretvoriti valute. Vendar v mnogih primerih te storitve ne ponujajo podpore za nekatere domače valute, kar omejuje uporabnikovo možnost nakupovanja od koder koli.

Spet različni ponudniki plačil ponujajo različne storitve, ki imajo tudi veliko provizij. Na splošno je izkušnja lahko precej moteča tako za trgovca kot za stranke. Postopek pretvorbe valut ni pravilno racionaliziran, zato tudi to zahteva čas. Trgovec torej ne more izkoristiti veliko potenciala za več poslov.

Pomanjkanje ustrezne tehnične integracije

Drugo pomembno vprašanje tega sektorja je pomanjkanje ustrezne tehnološke integracije. Kaj to pomeni? No, to pomeni, da ponudniki plačil tudi zdaj uporabljajo starejše mreže za izvajanje svojih vsakodnevnih dejavnosti. Na žalost se ta stara omrežja ne morejo spoprijeti z naraščajočim povpraševanjem strank in podjetij.

Zato se zgodi veliko napak, obdelava transakcij ali plačilnih storitev pa lahko traja do nekaj dni. Da ne omenjam, da ranljivost teh tehnologij povečuje tveganje za krajo identitete ali denarja. Vendar te organizacije še vedno neradi spreminjajo ali vključujejo nove tehnologije.

Visoke pristojbine za obdelavo

No, vsako podjetje ne vidi stroškov obdelave kot glavno težavo. Vendar je to tudi eden od izzivov te panoge. V resnici se pristojbine za obdelavo vedno povečujejo z vsakim letom, v mnogih primerih pa so razlike v cenah obdelave precej zapletene. Zato je precej težko slediti pristojbinam za obdelavo in njihovim dolgoročnim stanjem.

Ne da bi razumeli, kako to deluje, se lahko že zgodaj soočite s težavami v svojem poslu. Za potrošnike so to precej nepotrebne provizije, saj jih v nekaterih primerih dolgoročno lahko stanejo, zlasti za mednarodne transakcije.

Zapletena finančna ureditev na ozemljih

Vsaka država ima svoj sklop predpisov, kar zadeva postopke financiranja ali plačevanja. Vendar se morajo podjetja vsakič, ko se podjetje razširi na nova ozemlja, spoprijeti z novimi predpisi. To pomeni, da morajo začeti ali spremeniti svoj poslovni model za vsako novo državo. Zato postopek postane veliko bolj zapleten in ga je težje slediti.

Toda brez ustreznega upoštevanja smernic bodo podjetja morda morala plačati globe ali celo kazni na podlagi zakona, ki so ga kršili. Za majhna in srednje velika podjetja je to lahko težka situacija, saj lahko ovira njihovo vrednost blagovne znamke.

Preberite podobno temo: Pomen blockchaina v zavarovalniški industriji

Nizko zadovoljstvo strank

Z naraščajočimi težavami v plačilnem sektorju stopnja zadovoljstva strank hitro pada. In zakaj ne bi? Naraščajoča količina kraje denarja, kraje identitete in počasnih storitev potrošnike odvrača od ponudnikov plačil. Denimo, da ponudnik plačilnih storitev preneha ponujati storitve zaradi kibernetskega napada ali neskladnosti v njihovem sistemu. V tem primeru mora kupec plačati ceno.

V tem primeru stranke, ki kartice uporabljajo vsak dan, ne morejo dostopati do denarja, ki ga imajo, in bi se soočile z veliko težavami. Tudi rešitev lahko traja veliko časa; ves ta čas bodo morali vsi potrošniki iskati drugo možnost za vračilo denarja.

Povečanje kibernetskih napadov

Število kibernetskih napadov na ponudnike plačil je zaskrbljujoče. No, ponudniki plačil so njihova prva tarča pri kibernatakih. Samo kibernetski napadi lahko vsako leto stanejo do 6 bilijonov dolarjev izgub. Samo predstavljajte si, kolikšna je izguba, ki se zgodi tako s strani potrošnikov kot podjetij.

Ker že veste, da podjetja ne ponujajo ustreznih predpisov ali varnostnih protokolov, je povsem enostavno vdreti v sistem in mu ukrasti denar ali potrošniške podatke. Zato ta sektor potrebuje novo tehnologijo, ki lahko brez težav pomaga pri reševanju vseh težav.

Ponavljajoči se postopki KYC

Postopki Spoznaj svojo stranko ali KYC obstajajo z razlogom. Vemo, da smo tu, da zavarujemo ponudnike plačilnih storitev in potrošnike pred kakršnimi koli identitetnimi težavami. Vendar ta postopek ni tako enostaven, kot se sliši. V resnici gre za veliko papirjev in za preverjanje potrebuje veliko uradne dokumentacije.

Recimo, da se stranka odloči za uporabo drugega ponudnika plačil. V tem primeru mora isti postopek ponoviti znova. Ker banke ne morejo uporabiti informacij drugih bank za njihovo preverjanje, se mora potrošnik ukvarjati z istim postopkom na dolgotrajen način. Dolgoročno je to velika težava tako za banko kot za potrošnika.

Preberi več:Blockchain v predelovalnih dejavnostih: vodnik za industrijsko krepitev moči

Kakšne so prednosti uporabe blockchaina pri plačilu?

Zdaj, ko poznate vprašanja plačilne industrije, je čas, da razumete, kako lahko veriga blokov pozitivno vpliva nanjo. No, blockchain še vedno ni popoln, vendar lahko še vedno ponuja veliko funkcij za to panogo.

Najprej lahko veriga blokov ponudi varnejšo platformo za transakcijske procese. V resnici lahko uporaba verige blokov za obdelavo plačil odpre nove možnosti tako za potrošnika kot za podjetje. Kriptografska zgoščevalna funkcija bo zagotovila, da nihče ne bo mogel vdreti v sistem in spremeniti njegovih podatkov, kot želi.

Torej, blockchain lahko zaščiti omrežje pred zunanjimi in notranjimi napadi.

Še enkrat, blockchain plačilna platforma sledi razdeljenemu naravnemu omrežju. Torej ni osrednjega upravnega organa. To je dejansko lahko zelo pozitivno, saj so osrednji organi oblasti polni korupcije. Recimo, da centralne oblasti nimajo nadzora nad sistemi. V tem primeru lahko potrošniki končno zaupajo sistemu, da nudi popolno varnost, ki si jo zaslužijo.

Preglednost je še ena od prednosti blockchaina v tej panogi. Trenutno ta panoga ne ponuja nobene preglednosti v sistemu. Kupci torej ne vedo, kako podjetja obdelujejo njihov denar ali kako ga uporabljajo. Vendar lahko blockchain strankam povrne njihove pravice.

Tako lahko uporaba računovodskih sistemov, ki temeljijo na blockchainu, dejansko prinese veliko koristi za podjetja in njihovo bazo strank.

Blockchain ima veliko prednosti za različne panoge. Oglejte si naš vodnik o prednostih tehnologije veriženja blokov, če želite izvedeti več o njej.

Uporabite primere Blockchain v plačilnem sektorju

Blockchain v plačilnem sektorju lahko ponudi veliko primerov uporabe. Poglejmo, kaj so to –

Digitalno preverjanje identitete

Kot že veste, je preverjanje identitete dolgotrajen postopek in tudi ne ponuja 100-odstotne varnosti. Zato so številni potrošniki skeptični glede oblikovanja ali izmenjave svojih podatkov za digitalno preverjanje. Druga pomembna točka je čas, potreben za vsako preverjanje. V resnici traja veliko časa za preverjanje vsakega posameznega dokumenta.

Vendar pa lahko plačilni načini, ki temeljijo na blockchainu, ponujajo avtomatizirane procese preverjanja identitete. Še več, celoten postopek preverjanja se v primerjavi s tradicionalnimi pospešuje. Tu lahko naložite vse svoje dokumente, ki jih bo preveril in ustvaril digitalno identiteto za vas. Očitno je, da boste v tem primeru lastnik svoje digitalne identitete in jo boste morali sami vzdrževati.

Visoka varnost podatkov

Še en odličen primer uporabe verige blokov za obdelavo plačil je visoka varnost podatkov, ki jo ponuja. Kot že veste, trgovci ne izpolnjujejo vseh potreb tega potrdila. V večini primerov ponavadi ne upoštevajo dejstva, da bi morala imeti varnost podatkov na karticah največjo prednost.

Zato imajo ti kanali zelo omejeno mero varnosti podatkov o kupčevi kartici. Vendar se lahko s sistemom obračunavanja blockchain scenarij drastično spremeni. V resnici blockchain ponuja varen omrežni postopek, v katerem lahko trgovci shranjujejo informacije o strankah in nihče ne bo mogel dostopati.

Ta postopek se lahko dejansko znebi kakršnih koli težav z varnostjo podatkov.

Boljši protokoli proti pranju denarja (AML)

Zaradi pomanjkanja protokolov proti pranju denarja (AML) in financiranju boja proti terorizmu (CTF) številne banke ali ponudniki plačil postanejo žrtve teh nezakonitih dejavnosti. Na primer, banka HSBC je morala leta 2012 plačati globo v višini 1,9 milijarde ameriških dolarjev, ker se je vključila v sistem pranja denarja kolumbijskega kartela Norte del Valle in mehiškega kartela Sinaloa.

Ta vrsta scenarija se zgodi veliko, potem si lahko omislimo. Samo to, da obstoječi model ni sposoben obvladati situacije, še ne pomeni, da bi se moralo tako nadaljevati.

Vendar blockchain za sheme obdelave plačil lahko dejansko spremeni scenarij za vedno. Uporaba sistema za zaračunavanje računov blockchain bo poštenim bankam pomagala, da bodo bolje sledile skladnostim. Še več, zlahka lahko zaznajo kakršne koli nezakonite dejavnosti, ki se lahko zgodijo na dolgi rok.

Avtomatizirani procesi poznavanja strank (KYC)

Kot že veste, postopek KYC ni tako enostaven, kot se sliši. Pravzaprav gre za veliko papirjev in za preverjanje potrebuje veliko uradne dokumentacije.

Recimo, da se stranka odloči za uporabo drugega ponudnika plačil. V tem primeru mora isti postopek ponoviti znova. Ker banke ne morejo uporabiti informacij drugih bank za njihovo preverjanje, mora potrošnik ponavljati isti postopek na ponavljajoč se način.

Toda pri plačilnih metodah, ki temeljijo na blockchain, bo moral potrošnik skozi postopek iti le enkrat. Po tem bodo vsi procesi avtomatizirani. V resnici je veriga blokov delljiva, a zavarovana vrsta sistema glavne knjige. Tako lahko banke komunicirajo med seboj in uporabljajo podatke KYC iz ene banke v drugo.

Samo pomislite, koliko časa in papirjev bo prihranilo!

Želite preveriti več primerov uporabe blockchain? Oglejte si trenutno najboljših 20 primerov uporabe blockchain-a!

Hitrejše čezmejne transakcije

Čezmejno plačevanje je sestavni del podjetniških poslov. Toda za obdelavo čezmejnega plačila danes traja veliko časa. Tudi če za obdelavo transakcij ne uporabljate bančnega kanala, lahko traja do 6 dni, da to obdelate. V resnici lahko to precej negativno vpliva na poslovni svet.

Po drugi strani pa lahko plačilni načini, ki temeljijo na blockchainu, dejansko ponujajo hitrejši čas transakcije. Pravzaprav lahko transakcijo obdelate v nekaj sekundah, namesto v dneh! Si predstavljate posledice te funkcije? To lahko prihrani tolikokrat in bi povečalo učinkovitost toliko podjetij.

Prenosi med enakovrednimi (P2P)

Drugi pomembni primeri uporabe blockchain plačilne platforme so peer-to-peer prenosi. V resnici vam bo uporaba tehnologije veriženja blokov pomagala pri neposrednih transakcijah z drugim uporabnikom. Za to vam ne bo treba iti skozi posrednika ali osrednjo oblast.

Čeprav so aplikacije za prenos P2P že na trgu, vam ne morejo ponuditi popolne svobode, saj imajo vse nekatere omejitve. Na primer, lahko podpirajo samo eno geografsko lokacijo ali imajo določeno območje.

Toda v verigi blokov ni možnosti za kakršne koli omejitve. Z denarjem lahko trgujete kjer koli po vsem svetu.

Znižane pristojbine za obdelavo

Pristojbine za obdelavo so pri ponudnikih plačil velika težava. V resnici je breme tako za potrošnike kot tudi za podjetja. V mnogih primerih se pristojbine za obdelavo vedno povečujejo z vsakim letom, v mnogih primerih pa so razlike v cenah obdelave precej zapletene. Zato je precej težko slediti pristojbinam za obdelavo in njihovim dolgoročnim stanjem.

Toda pri plačilni platformi, ki temelji na blockchainu, posrednika ne bo treba. Torej vam tudi zanj ne bo treba plačati nobenih stroškov obdelave. To znatno zmanjša število transakcijskih provizij tako za podjetja kot za potrošnike.

Zaščita pred kibernetskimi zločini

Drugo pomembno vprašanje, s katerim se ukvarja plačilni sektor, je naraščajoča stopnja kibernetskih zločinov. To se zgodi, ker podjetja, ki v stiski ne ponujajo ustreznih predpisov ali varnostnih protokolov. Tako je povsem enostavno vdreti v sistem in mu ukrasti denar ali potrošniške podatke.

Vendar vam pri plačilnem sistemu, ki temelji na blockchainu, ne bo treba nikoli več skrbeti za kibernetske napade. Blockchain je popolnoma primeren za reševanje kakršnih koli kibernetskih napadov. Še več, obstajajo celo aplikacije proti napadom DDoS, ki temeljijo na verigi blokov, ki vam lahko pomagajo ubraniti napad DDoS. Ali je lahko kaj boljšega od tega?

Vpišite se zdaj:Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Podjetja, ki uporabljajo tehnologijo blockchain v plačilnih sektorjih

BBVA

BBVA je eno od plačilnih podjetij, ki uporablja blockchain. Še več, pred kratkim so s to čudovito tehnologijo zaključili sindicirano posojilo pri družbi Red Electrica Corporation. Najboljše je, da je bil po njihovem postopek transakcije tako hiter, da je bil v platformi BBVA rekorden.

Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo je tudi drugo plačilno podjetje, ki za svoje aplikacije uporablja tehnologijo veriženja blokov. V resnici to tehnologijo uporabljajo za preverjanje trgovalnih podatkov. Pred kratkim so drugi udeleženci, kot sta Eternity Wall in Deloitte, začeli preizkušati tehnologijo, da bi videli njihove prednosti.

Barclays

Barclays je trenutno druga največja banka v Združenem kraljestvu in je tudi v ekosistemu blockchain. Trenutno so eno vidnejših in dejavnih plačilnih podjetij, ki uporabljajo verigo blokov za poenostavitev svojih protokolov KYC in nakazila sredstev. Prav tako imajo celo patente za ti dve funkciji, ki sta jih implementirala v svojo platformo.

HSBC

HSBC uporablja tudi verigo blokov v plačilni industriji. V resnici banka že dela na številnih projektih, ki lahko olajšajo njihove prenose sredstev in brezpapirno dokumentacijo. Njihovi vlagatelji lahko torej ves svoj denar spremljajo znotraj platforme.

Pred kratkim se je HSBC Bangladeš potegoval za prvo čezmejno izdajo akreditiva.

Visa

Visa že nekaj časa dela na tej tehnologiji. V resnici podjetje uporablja tudi verigo blokov v plačilni industriji za poslovanje s svojimi plačilnimi storitvami med podjetji. Trenutno projekt še vedno živi in ​​uspeva.

Brez upoštevanja ustreznega poslovnega modela je težko uporabljati verigo blokov kot vzvod. Oglejte si našo končno strategijo implementacije verige blokov, če želite izvedeti več o razvoju verige blokov.

Banco Santander

Banco Santander uporablja blockchain v plačilni industriji za racionalizacijo svojega projekta digitalne identitete. Skupaj z drugimi udeleženci podjetje dela na avtomatiziranem sistemu digitalne identitete. Še več, ta projekt lahko uporabniku omogoči večji nadzor nad lastnimi podatki in tem, kako jih želi uporabiti.

MasterCard

MasterCard je eno od podjetij za obdelavo plačil, ki uporablja tudi verigo blokov. Imajo platformo za testiranje digitalnih valut, ki lahko bankam pomaga pri obravnavi pobude CBDC (digitalna valuta centralne banke). Še več, ta platforma bo pokazala, kako lahko stranka uporablja valute za plačilo v vsakdanjem življenju.

PayPal

PayPal je še eno od podjetij za obdelavo plačil, ki uporablja blockchain za večjo poslovno učinkovitost. V resnici to podjetje uporabnikom ponuja, da kupujejo, prodajajo in celo hranijo kriptovalute ali digitalne žetone iz svojih PayPal denarnic. To bo očitno podjetjem odprlo nove možnosti v prihodnosti.

Citibank

Citibank uporablja blockchain plačilni sistem za posodobitev procesov trgovanja z blagom. V resnici bodo z verigo blokov ponudili boljšo rešitev za financiranje trgovanja z blagom. To pomeni, da bodo poenostavili vse finančne transakcije ali pogodbe v trgovanju prek svoje platforme.

ING banka

ING Bank uporablja tudi blockchain plačilni sistem, da bi preizkusila svojo tehnologijo zasebnosti, znano kot neprebojne zaščite. To bo skril znesek v vseh transakcijah z uporabo bitcoinov. To bo zagotovilo, da bodo vsi podatki njihove stranke vedno varni in da zasebnosti ne bo škodovalo.

Številna podjetja po vsem svetu zanima tehnologija veriženja blokov. Oglejte si 50 najboljših podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, če želite izvedeti več o tem.

Zaključek

Na koncu lahko uporaba verige blokov v plačilni industriji dejansko pomaga, da se brez težav znebite številnih težav. Lahko izboljšate obdelavo transakcij, večjo varnost podatkov in lastništvo digitalne identitete. Verjamemo, da lahko uporaba verige blokov resnično nudi koristi tako podjetjem kot strankam.

Če vas zanima vpeljava verige blokov v vaše plačilne sisteme, se morate tehnologije začeti temeljiteje učiti. Priporočamo, da začnete z brezplačnim tečajem veriženja blokov, da bi obvladali bistvene elemente verige blokov, preden začnete svoj lasten projekt. Zakaj torej čakati? Takoj vzemite intuitivno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me