EOS VS Ethereum: Potencialni morilec Ethereuma!

EOS (EOS) je bil deloma proglašen za morilca Ethereuma (ETH), ker naj bi podpiral platforme pametne pogodbe naslednje generacije z večjo hitrostjo transakcij in boljšimi funkcijami. Z zagonom glavnega omrežja EOS.io se je bitka EOS proti Ethereumu že skoraj začela, saj sta oba blockchain projekta usmerjala pozornost razvijalcev na ustvarjanje decentraliziranih aplikacij.

Konkurenca med obema blokovnima platformama naj bi spodbudila inovacije, kar bi moralo povzročiti pametne pogodbene platforme, ki bi lahko premaknile meje razširljivosti.

Čeprav sta osredotočena na olajšanje proizvodnje decentraliziranih aplikacij, se med seboj bistveno razlikujeta glede ključnih vidikov poslovanja..

Ethereum vs EOS: Decentralizirana sposobnost

Ethereum se je proslavil kot prednostna platforma za izvajanje pametnih pogodb. Podjetja vse pogosteje uporabljajo verigo projektov za reševanje številnih nalog, od snemanja informacij do izvajanja transakcij.

EOS zdaj načrtuje prekinitev obstoječega stanja, ko si prizadeva zajeti precejšen tržni delež pri razvoju DApps. EOS ima veliko podobnosti z Ethereumom pri upravljanju z razvojem DApps.

Glede na to, da gre za nov projekt, pa je šel še nekoliko višje in je izkoristil nedavni tehnološki napredek, saj se zdi, da dobi konkurenčno prednost. Nova tehnologija bi morala EOS omogočiti obdelavo večjega obsega transakcij v primerjavi z Ethereumom in veliko hitreje.

EOS bo izkoristil tudi nove funkcije, za katere se pričakuje, da bodo platformi nudile lastno prilagodljivost pri komunikaciji.

Ethereum vs EOS: Programski jezik

Ethereum razvijalcem omogoča ustvarjanje aplikacij z uporabo maternega programskega jezika Solidity. Zahteva je bistveno zadušila sprejetje Ethereuma, saj vsi razvijalci niso naklonjeni programskemu jeziku.

EOS bi moral biti najprimernejši cilj za razvijalce, saj nima omejitev glede vrste programskega jezika, ki ga lahko ljudje uporabljajo za razvoj aplikacij.

Ethereum proti EOS: Ciljni trg

Ethereum je zase oblikoval tržno nišo za razvoj decentraliziranih aplikacij. Pogosto se govori, da bi platforma lahko kmalu postala vodilna platforma pametnih pogodb za organizacije, ki nameravajo zgraditi DApps v finančni industriji.

Razlog, zakaj je EOS poimenovan kot ubijalec Ethereuma, je v dejstvu, da deluje z uporabo protokola o soglasju dokazov o vložku. Zaradi protokola je platforma manj centralizirana prednost, ki ji omogoča delujejo bolj učinkovito kot Ethereum.

To pomeni, da je EOS še vedno v dobrem položaju za gostovanje raznolik nabor DApps zlasti tiste, ki zahtevajo veliko sredstev. Dejstvo, da EOS nima provizij za transakcije, pomeni tudi, da bi lahko izzval močno zanimanje ljudi, ki se poskušajo izogniti stroškom blokov Etherum.

Ethereum vs EOS: Tehnične razlike.

Ethereum uporablja protokol soglasja Proof-of-work, ki svojemu blockchainu omogoča obdelavo 15 transakcij na sekundo. Poleg tega protokol otežuje Ethereumu, da popravi pokvarjene decentralizirane aplikacije v omrežju.

Nasprotno pa EOS uporablja protokol dokazov o vložku, ki odpravlja dober del pomanjkljivosti Ethereuma. Za začetek protokol razvijalcem omogoča zamrznitev omrežja, kadar koli zazna pokvarjeno aplikacijo. Dejanje je mogoče izvesti, ne da bi to vplivalo na druge račune v omrežju.

Hitre transakcijske hitrosti je še en atribut, povezan s protokolom DPOS, za katerega razvijalci menijo, da bo omogočil verigi blokov EOS, da v povprečju obdela 1000 transakcij na sekundo.

Poleg tega EOS želi premagati Ethereum, tako da omogoči njegovi verigi blokov, da hkrati obdeluje transakcije in izvaja transakcije

Oglejte si še druge primerjave:

  • Bitcoin vs Ethereum? Kaj je razlika?

  • Ethereum vs Litecoin: Zakaj je LTC za transakcije in ETH za pametne pogodbe?

  • Ardor vs Ethereum: kakšne so prednosti in slabosti?

  • NEO proti Ethereumu: kar je boljše?

  • Ethereum proti valovanju: primerjava po globini

Spodnja črta

EOS ima vse, kar mora prevzeti Ethereum, če bo našel način za izvajanje vseh omembe vrednih funkcij. Čeprav ima Ethereum zgodnjo prednost, je morda vprašanje časa, kdaj bo EOS končal svojo serijo kot prednostna platforma za pametne pogodbe in DApps.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me