Kako postati razvijalec blokov?

Pred desetletjem verjetno nihče ne bi pomislil, da bi veriga blokov dosegla sedanjo stopnjo in vplivala na širok izbor panog. Aplikacije tehnologije Blockchain so odgovorne za uvajanje obsežnih sprememb v različnih panogah. Zato mnogi kandidati v svetu IT razmišljajo o razpoložljivih možnostih, da bi postali razvijalec verig blokov.

V preteklih letih je veljal za enega od vejkov kriptovalut, medtem ko je služil kot temelj vseh kriptovalut, začenši z Bitcoinom. Na splošno si Bitcoin lahko predstavljate kot eno od aplikacij, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov. Zato podjetja in vlade po vsem svetu raziskujejo potencial blockchaina za izboljšanje njihovega delovanja in storitev.

Vpišite se zdaj: Blockchain Expert Certification

Kot rezultat, ste lahko v zadnjem času priča različnim seznamom delovnih mest na mnogih platformah. Vendar, ali je enostavno nadaljevati poklicno vlogo razvijalca blokov? Naslednja razprava poskuša rešiti vsa vprašanja, s katerimi se sooča začetnik, preden se odloči, da bo postal razvijalec verige blokov. Bralci lahko raziščejo vloge in odgovornosti razvijalcev verig blokov, koristi v karieri in najboljše prakse, ki jih priporočajo strokovnjaki, da bi dosegli svojo sanjsko službo.

Zakaj naj iščem zaposlitvene vloge razvijalcev blokov?

Preden nadaljujete, je pomembno izvedeti več o priljubljenosti blockchaina. V zadnjem desetletju so se decentralizirane tehnologije znašle v glavnem tehnološkem okolju. Pred letom 2009 napredek na področju decentraliziranih tehnologij ni imel posebne usmeritve.

Vendar pa je prihod Bitcoina v središču pozornosti postavil tehnologijo veriženja blokov. V današnjem času je bil blockchain uspešno implementiran za naloge, kot so upravljanje ladijskih sistemov, spremljanje dobavne verige, sledenje nakita in ustvarjanje digitalnih identitet.

Poleg tega bi svetovni trg blockchain do leta 2025 dosegel skupno vrednost več kot 20 milijard USD. Poleg tega je sodelovanje velikanov, kot sta Samsung in IBM pri tehnoloških inovacijah v blockchainu, tudi pozitiven znak za blockchain industrijo. Posledično bi lahko pričakovali mogočno rast pomena verige blokov za poslovanje podjetja.

Preverite tudi: Predstavitev osnov blockchaina

Kariera Prednosti vloge razvijalca Blockchain

Priljubljenost blockchaina neposredno pomeni potrebo podjetij po strokovnjakih v različnih delovnih vlogah, ki temeljijo na blockchainu. Tako je danes na priljubljenih profesionalnih platformah za mreženje in zaposlovanje enostavno najti oglase za delo razvijalca blokov.

Glede na poročilo o nastajajočih delovnih mestih LinkedIn-a so razvijalci verig blokov na vrhu seznama delovnih mest, ki jih zahtevajo, hkrati pa pričakujejo stopnjo rasti 33%.

Poleg tega je priljubljena platforma za samostojno sodelovanje Upwork blokchain predstavila tudi kot eno najhitreje rastočih veščin med 5000 drugimi znanji v svojem indeksu. Povprečna plača razvijalca blockchain je tudi eden vidnejših dejavnikov, ki vas lahko pripelje do službe.

Po podatkih ZipRecruiter je povprečna letna plača za razvijalce verig blockchain na ravni okoli 120.748 USD. Poleg tega bi razvijalci blokov lahko s pravo količino izkušenj zaslužili več kot 150.000 USD.   

Zato imate vse razloge, da gradite blockchain kariero kot razvijalec in povečate svojo kariero. Torej, ali poznate pot naprej? Tu se boste morda počutili nekoliko frustrirano, še posebej, če boste morali krmariti po več objavah v blogu in člankih. Lahko se izognete vsem težavam, ko preživite ure v računalniku in poskušate najti enostavne načine, kako postati razvijalec verig blokov.

Po drugi strani pa lahko začnete s strateškim načrtom, ki se začne z razmislekom o vlogah razvijalca blokov. Razumevanje odgovornosti razvijalcev verig blokov v različnih vlogah lahko pomaga ugotoviti, ali ste pripravljeni na delo ali ne.

Razmišljate, koliko lahko zaslužite kot razvijalec blokov? Kot poročajo, plača razvijalcev za Blockchain trenutno narašča, poglejmo vpogled v plačo za razvijalce Blockchain.

Kaj moram narediti kot razvijalec blokov?

Ko poskušate najti odgovore na vprašanje, kaj je razvijalec verig blokov, se boste najverjetneje zadovoljili z nekom, ki gradi rešitve veriženja blokov. Vendar pa potrebujete nekaj več od te splošne opredelitve, da razumete njen pomen.

Najprej morate poznati pomembne vloge delovnih mest razvijalcev blokov, ki jih lahko trenutno raziščete. Na splošno lahko kot dve najpogostejši vlogi najdete glavne razvijalce blockchain in razvijalce programske opreme blockchain. Priložnosti pa lahko najdete tudi kot inženirji pametnih pogodb ali razvijalci s strokovnim znanjem o razvoju veriženja blokov.

Razvijalec Core Blockchain

Razvijalci osrednjih blokovnih verig so odgovorni za naslednje odgovornosti,

 1. Razvoj in vzdrževanje decentraliziranih aplikacij
 2. Nadzor in načrtovanje blockchain projektov
 3. Posvetovanje s podjetji, ki uporabljajo tehnologije porazdeljene knjige.
 4. Razumevanje potreb podjetja in razvoj aplikacij v skladu s potrebami

Razvijalci osnovnih verig blokov bi lahko prevzeli tudi vlogo vodje projektov in se lotili njihovih temeljnih odgovornosti. Poleg tega morajo ti razvijalci organizirati usposabljanje za člane ekipe in zaposlene kot vodje projektov.

Razvijalec programske opreme Blockchain

Zato razvijalec jedra blockchain v bistvu zagotavlja temelje, na katerih lahko razvijate blockchain rešitve. Kdo bo torej razvil blockchain rešitve? Tu se prikaže druga možnost za izgradnjo kariere razvijalca blokov. Razvijalec programske opreme blockchain ali razvijalec zaledja je odgovoren za ustvarjanje spletnih in mobilnih različic decentraliziranih aplikacij. Vključujejo nekatere pomembne odgovornosti v vlogi razvijalca zaledja blockchain ali razvijalca programske opreme blockchain,

 1. Oblikovanje in razvoj API-jev za lažjo integracijo verig blokov
 2. Izvajanje testiranja in uvajanja zmogljivosti
 3. Zbiranje zahtev in delovanje v soglasju z drugimi oblikovalci in razvijalci za oblikovanje programske opreme
 4. Objekt tehnične podpore

Preberite tudi: Kako najti delovno mesto razvijalca Blockchain

Razvijalec pametne pogodbe

Vloga pametnih pogodb v ekosistemu blockchain je v zadnjem času pridobila izjemno pozornost. Številna podjetja zato iščejo razvijalce z zmožnostmi za vključevanje pametnih pogodb v rešitve veriženja blokov. Pravzaprav naraščajoče povpraševanje po razvijalcih pametnih pogodb ponuja še en potencialni razlog, da postanete razvijalec blokov. Razvijalci pametnih pogodb ali inženirji morajo dobro obvladati jezike pametnih pogodb, kot so Go, Solidity ali Python. Glavne odgovornosti vloge inženirjev pametnih pogodb vključujejo,

 1. Pametne revizije in razvoj pogodb
 2. Posvetovanje in interakcija z uporabniki in kupci
 3. Preglejte in razumejte poslovni tok in varnost za popolno zagotovitev ničnih vrzeli v pametnih pogodbah
 4. Izvajanje testiranja poslovnih procesov od konca do konca

Zdaj lahko jasno opazite prilagodljivost in spreminjanje različnih vlog, ki jih lahko opravljate kot razvijalci verig blokov. Morali boste delati na razvoju inovativnih rešitev za nove, nove poslovne izzive. Rešitve, ki ste jih razvili, bi morale biti prilagojene boljšemu poveljevanju in nadzoru, hkrati pa nudijo boljšo integriteto.

Poskrbeti morate tudi za zapletene postopke analize, odpravljanje napak računalniške programske opreme, načrtovanje, testiranje in razvoj določene strojne opreme izdelka ali različnih področij tehničnih storitev podjetja. Poskrbeti morate tudi za integracijo operacijske arhitekture in izbiro računalniških sistemov.

Zato je jasno razvidno, da se morajo ambiciozni razvijalci verig blokov soočati z izzivi pri razumevanju tehničnih podrobnosti za izvajanje decentraliziranih kriptosistemov. Najpomembneje pa je, da morate iskati veščine, ki presegajo običajni nabor spretnosti za razvijalca informacijske tehnologije v verigi blokov. Posledično morate svojo pozornost usmeriti na specializirane veščine, potrebne za delo razvijalca blokov.

Osnovne spretnosti, potrebne za to, da postanete razvijalec blokov

Ko že govorimo o veščinah, morate vedeti o bistvenih predpogojih, potrebnih za opravljanje vloge razvijalca blokov. Prav tako morate izpolnjevati minimalne zahteve glede izobrazbe.

Na najbolj temeljni ravni potrebujete vsaj diplomo iz informacijske varnosti ali računalništva za delovna mesta razvijalcev blokov. Nato morate pridobiti temeljno znanje v širokem razponu tehničnih konceptov, kot so naslednji.

1. Podatkovne strukture

Podatkovne strukture so ena najpomembnejših zahtev, ki vam pridejo na misel, ko pomislite na delovne vloge razvijalcev verig blokov. To so zelo pomembni instrumenti za krmarjenje po zapletenosti blockchaina. Porazdeljena knjiga deluje kot mreža različnih podvojenih baz podatkov z informacijami, shranjenimi v blokih.

Prav tako morate imeti potrebno znanje o splošnih podatkovnih strukturah, kot so grafi, binarna drevesa iskanja, povezani seznami in hash zemljevidi.

2. Kriptografija

Naslednja pomembna skrb za ambiciozne razvijalce verig blokov se nanaša na kriptografijo, ki je v bistvu temeljni kamen za veriženje blokov. Bitcoin blockchain izvaja kriptografijo z javnimi ključi za ustvarjanje zgoščevalnih funkcij in digitalnih podpisov.

Če ne obvladate matematike, se lahko kriptografije soočite z določenimi zastoji. Nekatere najpogostejše teme, ki bi jih morali upoštevati pri kriptografiji, vključujejo kriptografske zgoščevalne funkcije, integriteto sporočila, blok šifre in overjeno šifriranje..

3. Distribuirani sistemi in omrežja

Kandidati, ki skušajo graditi blockchain kariero v razvoju, bi morali razviti tudi obetaven vtis o delu razdeljenih knjig. Poleg tega morate razviti tudi poglobljeno razumevanje omrežij peer-to-peer, vključno s širokim naborom tem, kot so usmerjanje in topologije omrežij..

Poleg tega morajo ambiciozni razvijalci verig blokov imeti tudi osnovno znanje o bizantinskem mehanizmu soglasja, odpornega na napake. To je vidna varnostna funkcija, povezana z verigo blokov, za lažje in prožnejše snemanje in izmenjavo informacij.

Preverite tudi: Blockchain orodja, ki so všeč razvijalcem

4. Varčnost kriptovalut

Kandidati, ki želijo v bližini najti najboljša delovna mesta za razvijalce blokov, bi morali razumeti tudi ekonomske strukture okoli kriptovalut. Nadebudni razvijalci verig blokov bi morali razviti boljše razumevanje teorije iger, ki služi kot ustrezen matematični okvir za modeliranje scenarijev z obstoječimi navzkrižji interesov.

5. Decentralizirane aplikacije

Glavno delo razvijalca verig blokov bi se vrtelo okoli decentraliziranih aplikacij ali dApps. Če želite postati razvijalec verig blokov, potem morate razumeti, kako se razvijajo dApps na verigah verig. Med številnimi opaznimi razvojnimi platformami dApps lahko najdete Hyperledger, Ethereum in EOS kot najboljše možnosti.

6. Pametne pogodbe

Generacija razvijalcev verig blokov bi se morala ukvarjati predvsem s pametnimi pogodbami. Številne blockchain aplikacije vključujejo pametne pogodbe za zagotavljanje boljše integritete transakcij. Pametne pogodbe lahko uvedejo novo merilo pri izvajanju pogodb in poslovnih dogovorov. Samodejno in nepristransko izvrševanje pametnih pogodb odpravlja potrebo po odvisnosti od posrednikov.

Čeprav pametne pogodbe omogočajo preprostejši pristop za vzpostavitev zaupanja v transakcije, postajajo postopoma bolj zapletene. Zato razvijalci verig blokov potrebujejo tudi tehnična znanja za pravilno optimizacijo in revizijo pametnih pogodb.

Preberite tudi: Top Blockchain spretnosti, ki jih morate imeti

Najboljše prakse za začetek kariere kot razvijalec blokov

Do zdaj predstavljene informacije jasno prikazujejo vse stvari, ki jih morate vedeti o karieri razvijalca blokov. Vendar se lahko na svojem potovanju premikate po pravi poti naprej le s praksami, ki jih priporočajo strokovnjaki. Oglejmo si nekaj najboljših praks za začetek blockchain kariere kot razvijalec, kot sledi,

 • Spoznajte pravi namen Blockchaina

Najpomembnejša težava katerega koli ambicioznega razvijalca blokov je pomanjkanje jasnosti glede namena verige blokov. Mnogi ljudje zamenjajo tehnologijo blockchain za kriptovalute, kot je Bitcoin. Vendar je pomembno vedeti, da je bil blockchain uporabljen za olajšanje decentralizirane tehnologije glavne knjige, ki jo uporablja Bitcoin. Torej bi morali poglobljeno pregledati svet kriptovalut in razumeti njihov odnos s tehnologijo veriženja blokov.

 • Izboljšajte svoje tekoče programiranje

Naslednje pomembno priporočilo, da postanete razvijalec verig blokov, opozarja na razvoj tekočega programiranja. Kandidati bi si morali umazati roke z različnimi programskimi jeziki, kot so Python, SQL in JavaScript. Nato lahko preizkusite različne platforme, da izpopolnite svoje izkušnje pri razvoju verige blokov.

 • Prijavite se za certifikate in tečaje Blockchain

Na koncu najpomembnejša najboljša praksa, ki se priporoča kandidatom, da postanejo razvijalec verig blokov, izpostavlja certificiranje in usposabljanje za verigo blokov. Blockchain se še vedno trudi doseči zrelost in obstaja veliko platform, ki nudijo blockchain izobraževanje in raziskovanje brez težav.

Na primer, za najboljšo platformo za svoje poklicne cilje lahko izberete portal 101 Blockchains. 101 Blockchains ponuja certifikat Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP), ki vam lahko pomaga, da zlahka priskrbite delovna mesta razvijalcev blockchain. Poleg tega lahko na 101 Blockchains raziščete tudi vrsto drugih tečajev usposabljanja, povezanih z verigami blokov, za krepitev svojih veščin.

Se pripravljate na intervju za razvijalce Blockchain? Tu so glavna vprašanja o intervjujih za razvijalce Blockchain, skozi katera bi morali iti, da bi poiskali intervju.

Končne besede

Na koncu lahko jasno ugotovite, da povprečna plača razvijalca blockchain ni edini pozitiven vidik kariere razvijalca blockchain. Hkrati lahko opazite tudi obsežen nabor veščin, potrebnih, da postanete razvijalec verig blokov. Bralci se lahko začnejo vpisovati na 101 Blockchains, da razvijejo svoje temeljno znanje o blockchainu z različnimi tečaji usposabljanja.

Ko očistite osnove, se lahko premaknete k poklicnim certifikatom, kot je Certified Enterprises Blockchains Professional, da dosežete svoje poklicne cilje. Najpomembneje pa je, da 101 Blockchains prinaša leta strokovnega znanja v industriji, skupaj s strateškimi, praktičnimi smernicami za vse učence. Pojdite in izkoristite svojo priložnost zdaj! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me