Katere težave rešuje Blockchain?

Blockchain lahko reši veliko problemov iz resničnega sveta in vsem nam ponuja boljši poslovni model in ekonomsko strukturo. Raziščimo te težave in možne rešitve, ki jih ponuja veriga blokov.

O blockchainu smo najbolj vajeni slišati skupaj z Bitcoini in kriptovalutami. Vendar pa njegova uporaba daleč presega podobnost digitalnih sredstev. Pravzaprav je blockchain daleč ena najbolj motečih in revolucionarnih tehnologij našega časa.

Po poročilih naj bi se svetovna poraba za verigo blokov povečala in naj bi do leta 2023 presegla 15,9 milijarde USD.

Poleg tega si skoraj vsak posamezen industrijski del prizadeva sprejeti tehnologijo veriženja blokov in izkoristiti njene prednosti. To se začne od pričakovanih fintech podjetij, celo do medijske industrije in zdravstva.

Torej, kaj naredi blockchain to ogromno silo, s katero je treba računati? No, za namen tega branja smo sestavili seznam, ki zajema nekatere resnične probleme in kako blockchain ponuja učinkovite in učinkovite rešitve. Še več, vedeli bomo tudi, kaj je glavna težava blockchain, ki jo skuša rešiti?

Vpišite se zdaj:Brezplačni tečaj Blockchain

Težave, ki jih rešuje blockchain: Kaj je Blockchain?

Kot ste morda že pomislili na ime, Blockchain ni nič drugega kot veriga blokov – no, vsaj teoretično. “Bloki” tukaj predstavljajo digitalne informacije, ki so povezane ali “priklenjene” na druge bloke z uporabo kriptografskega razprševanja prejšnjega bloka.

Zaradi te edinstvene strukture je izjemno varen in odporen na kakršne koli spremembe podatkov, in prav v tem je večina njegove uporabe.

Najprej in predvsem morate upoštevati, da ni osrednjega organa, ki bi urejal verigo blokov. Zaradi tega je popolnoma demokratiziran sistem. Nato, ker so zagotovljene informacije nespremenljive, jih je mogoče enostavno deliti in dati na voljo javnosti, kar omogoča neprimerljivo raven preglednosti.

Ta dva dejavnika naredita blockchain dobesedno naslednja največja stvar po prihodu interneta. Toda kakšne težave rešuje blockchain, zaradi česar je tako priljubljen in prelomen?

No, tukaj je nekaj primerov resničnih problemov, ki jih blockchain rešuje. Torej, brez nadaljnjih besed, začnimo:

Več o osnovah veriženja blokov preberite tukaj: Blockchain for Beginners: Getting Started Guide.

10 najboljših problemov iz resničnega sveta, ki jih rešuje Blockchain

Zdaj, ko imate osnovno razumevanje, kaj blockchain je in kako deluje, pojdimo hitro na nekatere resnične probleme in kako jih je mogoče s to revolucionarno tehnologijo rešiti in ponuditi rešitve. Vedeli bomo tudi, kaj je osrednji problem, ki ga blockchain poskuša rešiti?

Težave z reševanjem blokov

1. Čezmejna plačila

Težava: Trenutno stanje mednarodnih plačil prek bančnih kanalov je najmanj težavno. Gre za večstopenjski postopek, ki vključuje veliko posrednikov. Poleg tega vsak korak postopka traja veliko časa in zahteva tudi zajeten znesek denarja.

Dejansko je po podatkih Svetovne banke povprečna provizija za transakcije pri plačilih po vsem svetu približno 7%. To je veliko!

Kako Blockchain rešuje težave

Blockchain pomaga racionalizirati celoten postopek tako, da izreže vse posrednike in dolgotrajne postopke, s čimer bremeni nepotrebne časovne zamude.

Z uporabo varne in izpopolnjene distribuirane knjige se plačilo, ko se transakcija zabeleži, skoraj v trenutku prenese na prejemnika. Ker transakcije ni mogoče razveljaviti ali spremeniti, zagotavlja tudi boljšo odgovornost in varnost kot trenutno uporabljeni sistem.

Po navedbah Deloitte za udeležene strani pri transakcijah z uporabo verige blokov nastane približno 40% do 80% manj pristojbin za nakazilo kot pri tradicionalnih metodah. Ne samo to, celotno transakcijo obdelamo in dokončamo v 4 do 6 sekundah, namesto da bi čakali več dni.

In ko v kombinacijo vključite prednosti dodane varnosti in preglednosti, je blockchain zagotovo boljša rešitev za globalne denarne transakcije.

Kdo trenutno uporablja Blockchain v ta namen?

Trenutno veliko fintech podjetij uporablja blockchain za rešitev te težave. Pomembna imena na tem področju vključujejo:

Krog: Uporabnikom omogoča varno nakazilo denarja (več podprtih valut) v več kot 29 držav.

Valovanje: Pomaga bankam, ponudnikom plačil in izmenjavam digitalnih sredstev, da pošiljajo in prejemajo denar globalno, super hitro in z minimalnimi nakazili.

WeTrade: WeTrade ponuja inovativno digitalno platformo, ki bankam in podjetjem omogoča skupno sodelovanje po Evropi, ki ponuja varne, pregledne in priložnosti.

Bi radi izvedeli več o tehnologiji veriženja blokov? Oglejte si naš zadnji vodnik po definicijah verig blokov!

2. Upravljanje dobavne verige

Težava: Upravljanje dobavne verige se nanaša na načrtovanje in izvajanje vseh povezanih procesov, ki vodijo do uvedbe končnega izdelka. Na splošno predstavlja mrežo subjektov – posameznikov ali podjetij, ki začnejo od dobaviteljev surovin, naravnost do proizvajalcev izdelkov in nato do distributerjev.

Dobro optimizirana dobavna veriga zagotavlja največjo produktivnost z zmanjšanimi goljufivimi dejavnostmi in splošnimi stroški. Kot si lahko predstavljate, je izvajanje tega v resničnem svetu resnično naporno delo. Prizadevanja za avtomatizacijo so bila opravljena z uporabo umetne inteligence in strojnega učenja, vendar blockchain obljublja, da bo na tem področju spremenil igro. Torej, to je eden izmed resničnih problemov, ki jih rešuje blockchain.

Kako Blockchain rešuje težave

Ena ključnih prednosti, ki jo blockchain prinaša upravljanju dobavne verige, bi bila interoperabilnost.

Preglednost pri izmenjavi podatkov zagotavlja, da so vsi na isti strani – od proizvajalcev do prodajalcev, prodajalcev in celo izvajalcev. To pa pomaga zmanjšati morebitne konflikte in zamude pri operacijah.

Poleg tega, ker je vsem izdelkom mogoče slediti v realnem času, zmanjšuje tveganje napačne postavitve ali zastoja blaga v dobavni verigi.

In če to še ni vse, blockchain ponuja razširljivost na nepredstavljivih ravneh, velike baze podatkov so na voljo na več lokacijah po vsem svetu. To pomeni, da ne glede na to, kako veliko je vaše podjetje ali kako razširjeno je po vsem svetu, boste z uporabo verige blokov lahko brez napora upravljali svojo dobavno verigo..

Kdo trenutno uporablja Blockchain v ta namen?

Nekaj ​​primerov podjetij, ki uporabljajo blockchain za učinkovito upravljanje dobavne verige, je:

Izvorna pot: Ponujajo protokol za izmenjavo podatkov, ki ga lahko uporabljajo medsebojno povezane dobavne verige.-

Openport: Platforma Blockchain neposredno povezuje pošiljatelje in prevoznike, kar zmanjšuje stroške in optimizira upravljanje dobavne verige.

Walmart: Walmart, ena največjih trgovin na drobno, uporablja blockchain za izboljšanje svoje dobavne verige.

Preberite o tem, kako lahko Blockchain zdaj spremeni trgovinske finance!

3. Vprašanja odgovornosti pri tradicionalnih pogodbah in sporazumih

Težava: V bistvu ustvarjamo pogodbe in sporazume, ker med pogodbenimi stranmi ni zaupanja. Posledično gremo skozi ta pravni postopek oblikovanja pogodb, večstopenjski postopek, ki vključuje še več strank in tone in tone papirjev.

Posledično se za posrednike porabi veliko časa in denarja. Samo predstavljajte si, kdaj ste zadnjič sklenili pogodbo in koliko denarja ste morali plačati odvetniku za ustvarjanje vseh teh regulativnih dokumentov ali koliko časa ste porabili za vožnjo gor in v središče mesta, da ste zbrali vse podpise.

Čeprav to jemljemo kot normo in del ustvarjanja pogodb in sporazumov, se vsem tem nevšečnostim lahko izognemo z izkoriščanjem tehnologije veriženja blokov, zlasti pametnih pogodb.

Torej, to je eden izmed resničnih problemov, ki jih rešuje blockchain.

Kako Blockchain rešuje težave

No, blockchains omogočajo nekaj, kar je znano kot pametne pogodbe, iznajdljiva rešitev in prihodnja zamenjava tradicionalnih pogodb in sporazumov. Naslednje očitno vprašanje bi bilo torej, kaj je pametna pogodba?

No, pametna pogodba je v bistvu nekaj vrstic kod, ki jih lahko shranite na Blockchain. Ti so programirani za izvajanje določenih dejanj – idealno je, da transakcijo obdelajo takoj, ko so izpolnjeni pogoji, določeni v vrsticah kode.

Ker so pametne pogodbe shranjene v verigi blokov, pogojev ni mogoče spreminjati ali spreminjati. Poleg tega je vse odprto in javno dostopno, kar omogoča večjo preglednost.

Kdo trenutno uporablja Blockchain v ta namen?

Obstaja ogromno startupov in podjetij, ki so že sprejela pametne pogodbe v zameno za tradicionalne sporazume. Tu je nekaj omembe vrednih omemb:

Tradelanse: Pomaga digitalizirati dobavno verigo tako, da olajša sporazume in tradicionalne pogodbe.

Tradeix: Tradeix prepisuje financiranje obratnega kapitala in trgovanje z uporabo verige blokov. Zagotavljajo vrednost za alternativne financerje, banke, ponudnike dodane vrednosti itd!

Vas zanima vpliv verige blokov na vlade? Oglejte si naš vodnik po blockchainu za vlado zdaj!

4. Kraja identitete

Težava: V bistvu vaša identiteta ni nič drugega kot zbirka trditev o vas kot osebi. Sem spadajo podatki o tem, kje živite, številka potnega lista, vozniško dovoljenje, številka socialnega zavarovanja itd. Vse to so podatkovne točke, ki jih uporabljajo vlade in so shranjene v centraliziranih zbirkah podatkov.

Slab igralec lahko poseže po enem od teh dokumentov in izkoriščanje določenih varnostnih napak ukrade vašo identiteto. Zdaj lahko z vašo identiteto pridobijo finančno prednost ali pridobijo kredit na vaše ime. To je resen problem! Pravzaprav mnogi zločinci ukradejo identiteto mrtve osebe, da bi storili kazniva dejanja in se izognili temu. Torej, to je eden od resničnih problemov, ki jih rešuje blockchain.

Kako Blockchain rešuje težave

Blockchain ponuja novo rešitev problema. V decentralizirani platformi dobite dostop do zasebnega in javnega ključa. Javni ključ je na voljo javnosti.

In zaradi odprte, pregledne narave verige blokov lahko vsi dostopajo do vaših javnih evidenc. Vendar ponuja konkretno varnost, saj nihče ne more spremeniti ali urediti vaših podatkov.

Zdaj, če želite dostopati do svojih osebnih podatkov ali zagotoviti pooblastilo, lahko z zasebnim ključem preverite svojo identiteto. Je preprosta metoda, vendar zagotavlja veliko varnosti pred omejeno krajo identitete, kot se izvaja danes.

Kdo trenutno uporablja Blockchain v ta namen?

Pojavilo se je toliko novih Blockchain zagonskih podjetij, ki se vrtijo okoli upravljanja identitet. Tukaj je nekaj pomembnih:

Validate ID: Podjetje uporablja tehnologijo Blockchain za zagotavljanje rešitev digitalne identitete, vključno s celovito storitvijo elektronskega podpisa. Njihova služba si prizadeva zagotoviti enostavne in stroškovno učinkovite storitve, ki ponujajo tudi visokokakovostne zaščite.

NewBanking: NewBanking omogoča uporabnikom, da delijo svoje identitete prek spleta, ne da bi se skrbeli, da bodo izgubili ali žrtvovali svoje občutljive podatke.

Sovrin: Sovrin ponuja prvo mrežo samostojnih identitet (SSI) na svetu.

Uport: Uport omogoča podjetju, da zgradi zaupanja vreden ekosistem in strankam in partnerjem ponudi način varnega poslovanja.

Preberite tudi: Blockchain za digitalno identiteto

5. Upravljanje in zaščita podatkov o pacientih v zdravstvenih organizacijah

Težava: Trenutni zdravstveni sistemi uporabljajo centralizirane sisteme za beleženje in upravljanje podatkov o pacientih. Ti so lahko manj varni in so podvrženi napačnim informacijam.

V bolnišnicah je bilo veliko primerov kršitev podatkov, kjer so bili ukradeni podatki o pacientih, kot so podatki o kreditnih karticah in evidence genomskega testiranja. Dejansko je bilo med letoma 2009 in 2017 zaradi kršitev podatkov ogroženih več kot 176 milijonov evidenc pacientov.

Poleg tega je trenutno stanje medbolnišničnega sporočanja podatkov o pacientih popolna zmeda. Velikokrat se bolniki odločijo za zamenjavo bolnišnice. Včasih so zaradi nujnih primerov sprejeti v bolnišnice v drugi mreži.

Ker sedanji sistem ne omogoča hitre in enostavne izmenjave evidenc pacientov od svojega izvajalca primarne zdravstvene oskrbe, so zdaj prisiljeni ustvariti novo zdravstveno kartoteko, kar pomeni izgubo časa in denarja..

Kako Blockchain rešuje težave

Blockchain lahko pomaga ustvariti decentraliziran dnevnik podatkov o pacientih, ki je pregleden in javen za dostop do vseh bolnišnic. Poleg tega podatkov ni mogoče pokvariti, zato je rešen celoten problem medbolnišnične komunikacije.

Sledi varnost. Kljub temu, da je blockchain pregleden in javen, lahko vaše podatke tudi ohrani zasebne, tako da prikrije vašo identiteto z varnimi kodami, ki bodo zaščitile vse vaše občutljive podatke. Če je in celo potrebno, morate predložiti zasebni ključ in šele potem bodo informacije dostopne.

Kdo trenutno uporablja Blockchain v ta namen?

Mnoga podjetja sprejmejo verigo blokov v zdravstvenem sektorju, da bi zagotovila boljše upravljanje in varnost podatkov o pacientih. Tu je nekaj pomembnih imen:

BurstIQ: Podjetje ponuja rešitve Blockchain, ki zdravstvenim podjetjem pomagajo varno in varno upravljati ogromne količine podatkov o pacientih.

MedicalChain: Pomaga ohranjati celovitost zdravstvenih evidenc. Zdravniki, bolnišnice in laboratoriji lahko zahtevajo informacije o pacientu, vendar je identiteta pacienta še vedno varna in zaščitena pred zunanjimi viri.

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

6. Digitalna avtorska pravica in piratstvo

Težava: Ali ste vedeli, da ima ameriška filmska in televizijska industrija zaradi kršitve avtorskih pravic letno približno 71 milijard dolarjev izgube? Velike medijske hiše, kot so Sony in druge, se nenehno borijo proti pravnim vojnam proti piratstvu in nezakoniti distribuciji medijev.

Toda zakaj te panoge toliko trpijo?

No, presenečeni bi bili, ko bi ugotovili, da se medijske industrije, zlasti glasbena industrija, še vedno držijo starejših sistemov in poslovnih modelov, ki so bili pomembni že takrat, ko je bil format tiskanih kopij priljubljen. Sistem ni spreten v svetu interneta.

Zato je nekaj izbranih igralcev sprejelo ta trend digitalizacije in trenutno prevladuje na trgu pretakanja.

Kako Blockchain rešuje težave

Blockchain lahko pomaga umetnikom in ustvarjalcem pri digitalizaciji metapodatkov o njihovi vsebini, kot so časovni žigi in pravice intelektualne lastnine v nespremenljivih knjigah.

Zdaj lahko ustvarjalec varno da svojo vsebino na javno odprt trg, vendar takoj ve, ko pride do kršitve avtorskih pravic, in tako začne sodni postopek.

Poleg tega lahko blockchain snema vsakič, ko se vsebina dostopa ali uporablja. To ustvarja nekakšno pregledno sledenje v realnem času, kar odpira tudi možnosti za mehanizme oblikovanja cen na podlagi porabe, ki bodo za potrošnika boljši.

Kar zadeva transakcije, je mogoče vzpostaviti pametne pogodbe za zagotavljanje možnosti mikroplačil med potrošnikom in ustvarjalcem.

Kdo trenutno uporablja Blockchain v ta namen?

Eno najvidnejših imen v panogi, ki je aktivno sodelovalo pri zamisli verige blokov za DRM, bi bilo Sony.

Oglejte si 50 najboljših podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, če želite izvedeti več o tem.

7. Državni sistemi in javni sektor

Težava: Večina lokalnih vlad in javnih sektorjev po vsem svetu se pri vseh svojih procesih zanaša na starodavne metode in sisteme, ki so počasni, dragi in ustvarjajo prostor za korupcijo.

Na primer zaradi notranjih kršitev podatkov lahko občutljivi podatki o vladah z visokim tveganjem postanejo občutljivi. Potem gre za delovno intenzivne procese, ki vzamejo veliko časa in tudi povečajo stroške.

Poleg tega je kot centraliziran sistem od znotraj prostor za veliko zlorab in korupcije. To lahko povzroči povečano nezaupanje med vlado in njenimi prebivalci, kar običajno pomeni še več težav v državi.

Kako Blockchain rešuje težave

Najprej vladni modeli, ki temeljijo na Blockchainu, omogočajo podjetjem, vladam in posameznikom, da s popolnim mirnim duhom varno delijo vire znotraj razdeljene knjige. Ker je struktura nespremenljiva, vam ni treba skrbeti za prevaro ali manipulacijo s podatki.

Drugič, po decentralizirani naravi verige blokov omogoča vladne operacije bolj pregledne in s tem krepi zaupanje ljudi v sistem.

Na koncu lahko z uporabo pametnih pogodb avtomatiziramo veliko delovno intenzivnih nalog, ki lahko poenostavijo postopek in pomagajo zmanjšati čas in stroške.

Kdo trenutno uporablja Blockchain v ta namen?

Dubaj bo eno prvih mest na svetu, ki bo izvajalo politiko blokov. To bo njihovi vladi omogočilo, da olajša transakcije z uporabo verige blokov, kadar koli je to mogoče.

Preberi več: 6 ključnih funkcij blockchaina, o katerih morate vedeti

8. Crowdfunding in zbiranje sredstev

Težava: Crowdfunding postaja vse bolj priljubljen, saj podjetja in zagonska podjetja zlahka zbirajo sredstva na razmeroma poceni in zapleten način. Prav tako je bila in je še vedno glavna oblika zbiranja sredstev za neprofitne organizacije.

A s tem rečeno, platforme za množično financiranje pestijo številne težave, začenši z zlorabo vlagateljev, varnostnimi težavami in celo nezakonitimi transakcijami. Vse to ustvarja strah v glavah vlagateljev in jih odganja od platform za množično financiranje.

Tako organizacije kot investitorji se soočajo s težavami zaradi trenutnega vodenja stvari.

Kako Blockchain rešuje težave

Sistemi, ki temeljijo na blockchainu, omogočajo vrednostne papirje ali začetno množično financiranje. V bistvu je podobno kot pri javnih ponudbah, kjer bo podjetje ali zagonsko podjetje izdalo žetone, ki bodo delovali kot delež podjetja, vendar brez zamenjave lastniškega kapitala..

Uporabnik lahko žetone kupi s fiat valutami, kot je USD, in s tem podpre zagon ali podjetje.

Kdo trenutno uporablja Blockchain v ta namen?

Do zdaj je dobesedno na stotine podjetij uporabljalo vrednostne papirje za svoje potrebe po zbiranju sredstev. Petro je daleč najuspešnejši v skupini, v svoji kampanji je zbral več kot 5 milijard dolarjev.

Preberite tudi: Več kot 10 primerov, ki jih morate vedeti v primerih uporabe poslovnih blokov

9. Nepremičnine

Težava: Trenutno stanje nepremičninskega trga je zapletena zmeda. Če na primer načrtujete nakup novega doma, preprosto razpolaganje z denarjem za nakup zemljišča ni dovolj.

To je dolg in dolgočasen postopek, ki bo vključeval veliko papirjev, preverjanje preteklosti in veliko posrednikov. Ni treba posebej poudarjati, da bo to zahtevalo več denarja, vendar je to tudi stresen proces, ki vam bo požrl veliko časa.

In potem obstaja strah pred prodajalčevo prevaro – kjer nekdo za začetek proda nepremičnino, ki ni njegova.

Kako Blockchain rešuje težave

No, svojo lastnino in nepremičnine lahko digitalizirate in shranite v verigi blokov. Zaradi tega je nespremenljiv, zato ga ni mogoče spreminjati. Poleg tega se vsaka naslednja transakcija shrani za prihodnje reference.

Vse to onemogoča, da bi oseba prevarala in prodala vaše premoženje, ki ni njihovo. Podobno, ko ste lastnik nepremičnine, je ta zabeležena tam v verigi blokov in je ni mogoče spremeniti ali zavrniti.

Poleg tega lahko z decentralizirano naravo verige blokov skupaj z uporabo pametnih pogodb večino zamudnih zakonitosti avtomatizirate in celoten postopek poenostavite.

Kdo trenutno uporablja Blockchain v ta namen?

Trenutno veliko startupov in podjetij izkorišča blockchain, da revolucionira trg nepremičnin. Nekaj ​​primerov vključuje:

Propy: So ena prvih podjetij, ki so uvedla uporabo pametnih pogodb pri nakupu in prodaji nepremičnin. Prva transakcija, opravljena z njihovim sistemom, je bila stanovanje v Ukrajini s 60.000 USD.

PropertyClub: Je zagonsko podjetje s sedežem v New Yorku, ki ponuja platformo, ki jo poganja blockchain, kjer lahko ljudje kupujejo, prodajajo in vlagajo v nepremičnine z uporabo pametnih pogodb.

Vas zanima vpliv blockchaina na nepremičnine? Oglejte si naš vodnik po blockchainu za nepremičnine zdaj!

10. Šport in šport

Težava: Športna in športna industrija sledi starošolskemu pristopu za ustvarjanje prihodkov. To vključuje ustvarjanje kampanj za prodajo vstopnic za prireditve, ustvarjanje naročnin na kanale za prikaz igre v živo itd.

Čeprav model deluje, ni optimiziran. Na primer, gledalcev ne spodbuja k njihovi angažiranosti, kar lahko spodbudi več pozornosti do športa in športa. Poleg tega je množično financiranje v tej panogi nekoliko redko, vendar neizmerno obljublja, da športnikom omogoča ustvarjanje dohodka na podlagi uspešnosti.

Vsa ta vprašanja je mogoče enostavno rešiti z uvedbo verige blokov na trgu.

Kako Blockchain rešuje težave

No, najprej lahko blockchain uporabimo za ustvarjanje novih dohodkovnih modelov s tokenizacijo ekip in uvedbo programov zvestobe. Omogoča tudi ustvarjanje novih trgov, kjer lahko ljudje začnejo staviti na svoje najljubše ekipe.

Podobno lahko posamezni športniki ustvarijo možnosti množičnega financiranja tako, da izkoristijo pametne pogodbe in začnejo zaslužiti za boljše rezultate.

Sistem, ki temelji na verigi blokov, lahko celo pomaga slediti vključenosti in interakciji uporabnikov, kar se lahko nato uporabi za ustvarjanje spodbudnih programov za spodbujanje še večje interakcije in angažiranosti občinstva..

Kdo trenutno uporablja Blockchain v ta namen?

Veliko podjetij in start-upov začenja uvajati verigo blokov, ki pomaga revolucionirati prihodnost športa in športa. Nekaj ​​častnih omemb bi bilo:

SportyCo: Podjetje ponuja kripto sponzorstva za športnike.

Igralni žetoni: Podjetje pomaga pri označevanju igralcev za spodbujanje sodelovanja navijačev.

Vas zanima vpliv blockchaina na zavarovanje? Oglejte si naš vodnik o blockchainu v zavarovanju!

Zavijanje

To je bil naš hiter pregled nekaterih današnjih težav v različnih industrijskih sektorjih in kako lahko tehnologija Blockchain pomaga rešiti ta vprašanja. Vključili smo tudi nekaj omemb sedanjih podjetij in zagonskih podjetij, ki s tehnologijo utirajo pot v prihodnost..

Upamo, da vam je to branje pomagalo razviti boljše razumevanje in spoštovanje blockchaina. Če pa imate še vedno nekaj vprašanj v zvezi z nekaterimi drugimi težavami, ki jih blockchain rešuje, in kako to počne, si oglejte naš brezplačni tečaj blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me