Najboljših 5 preiskav Blockchain SEC v letu 2018

Po navedbah a poročilo objavljeno 28. februarja 2018, v Wall Street Journal-u je poročalo, da je SEC (Komisija za varnost in izmenjavo) natančno preučila vsa podjetja, ki se ukvarjajo z Blockchainom.

Komisija je izdala veliko sodnih odredb 7. marca 2018. Prav tako je začela zahtevati informacije od različnih posameznikov, ki so bili vpleteni v nenehno spreminjajoč se kripto svet. Ta informativni pregled je imel vso pozornost na ICO, blockchainu, trgovanju na drugem trgu in kriptovalutah.

Natančneje, želeli so, da imajo z njimi strukturo prodaje žetonov in elemente pred prodajo.

Top 5 Sec Blockchain preiskave

Zasluge za slike: SEC

Ste vedeli, da je cena BTC padla za približno 3% takoj, ko je izšlo poročilo WSJ? AS ICO je večmilijardni trg, zbrali so več kot 5,6 milijarde dolarjev in 1 USD je bil prav tako dodan, dokler se preiskave niso začele.

SEC je dejal, da bo še naprej osredotočiti se na platforme ki ponujajo trgovino z digitalnimi sredstvi, delujejo kot “borza”, kot je določeno v zveznih zakonih. Preučili so prodajo, ki je vključevala SAFT, ki je obljubil, da bo žetone razdelil v zameno za sredstva.

Med govorom predsednika SEC Jaya Claytona je dejal, da – dvomim, da bi kdo, ki meni, da je sprejemljivo, da podjetje brez evidenc nadaljuje knjigo distribucije, spreminja imena in ponuja vrednostne papirje, ne da bi vlagateljem zagotovilo dovolj podatkov.

Po vseh opravljenih preiskavah informacij je tu pet najboljših preiskav SEC Blockchain v letu 2018.

Top 5 Blockchain SEC preiskav

1. SEC-ov izdani sodni poziv za blokado verig

Riot Blockchain Sec Preiskava

Zasluge za slike: RiotBlockchain

SEC je izdal sodni poziv v zvezi z Riot Blockchain, katerega delnice so se preprosto spremenile, ko je spremenilo ime. Do oktobra se je imenoval Bioptix, znano pa je bilo, da ima patent za veterinarski izdelek.

Letno poročilo 10 tisoč podjetij s to verigo verig je razkrilo, da je 9. aprila 2018 prejelo sodni poziv SEC, ki je od podjetja zahteval nekaj informacij. V poročilu je tudi zapisano, da nameravajo sodelovati tudi pri vseh zahtevah SEC.

Čeprav predsednik Riota John O’Rourke ni odgovoril takoj, ampak v sporočilo za javnost, dejal je, da se še naprej osredotočamo na širitev rudarjenja kriptovalut in preiskavo za začetek menjave v ZDA. Dodal je, da podjetje vidi priložnost za povpraševanje in ponudbo med rudarskimi operacijami in izmenjavo.

Toda Jay Clayton je opozoril, da za podjetja ni sprejemljivo, da začnejo delati z verigo blokov, spreminjajo imena in ponujajo vrednostne papirje, ne da bi navedli podrobnosti o tveganjih..

In ker Riot že dolgo ni bil v tem poslu, je družba dejala, da nima dobička in pričakuje izgube v prihodnosti. Riot je tudi izjavil, da morda nikoli ne bo donosno, in četudi bo podjetje v prihodnosti dosegalo donosnost, ga v naslednjih obdobjih morda ne bo moglo vzdrževati.

Vir

2. SEC ustavi ICO s prevarami iz titanovega blockchaina, ki je zbral 21 milijonov dolarjev

Titanuim Blockchain Sec Preiskava

Zasluga za sliko: Titanuim Blockchain

29. maja 2018, Napovedala SEC da je pridobila sodno odločbo za zaustavitev nenehne goljufije, ki je vključevala ICO, ki je zbrala 21 milijonov dolarjev od vlagateljev v in iz ZDA.

Glede na pritožbo SEC je izvršni direktor podjetja Titanuim Blockchain Michael Stollaire lagal o poslovnih odnosih z več uglednimi podjetji. ICO je prav tako promoviral svoje odnose z Zveznimi rezervami in podjetji, kot so Verizon, PayPal, The Walt Disney Company in Boeing. V pritožbi piše, da je bilo na spletni strani te verige blokov tudi lažna pričevanja strank.

Robert A. Cohen, vodja kibernetske enote oddelka za izvrševanje SEC, je dejal, da ICO temelji na trženju na družbenih omrežjih. Vlagatelje so poskušali prevarati z izmišljenimi trditvami o njihovih poslovnih možnostih.

Ta pritožba je družbi Titanium in Stollaire očitala kršitev zveznih zakonov. Preiskavo opravlja David S. Brown, nadzoruje pa jo enota SEC za zlorabo trga, nadzoruje pa jo g. Cohen.

Vir

3. SEC Emergency zamrzne 27 milijonov dolarjev podjetja za kriptovalute Longfin

Vklopljeno 6. aprila 2018, SEC je prav tako pridobil še en sodni nalog za zamrznitev več kot 27 milijonov dolarjev trgovanja s prodajo in nezakonito distribucijo delnic z omejeno odgovornostjo delnic Longfin Corp.

Prav tako je prevzel Ziddu.com, ki je blockchain podjetje, ki se imenuje kot rešitev za svetovno industrijo skladiščenja.

Glede na pritožbo SEC- 13. decembra 2017, Dolgoplavuti začela trgovati na NASDAQ, njegove delniške cene so se v enem dnevu zvišale na 230 odstotkov, v dveh dneh 2000%, tržna kapitalizacija pa je presegla 3 milijarde dolarjev. Ta dvig cen je opozoril vse in kmalu po dvigu cen; SEC je o tej zadevi začela preiskavo 4. aprila 2018.

SEC pravi, da obstajajo posamezniki, ki so omejeni Longfin prodali javnosti. In s tem ustvaril več kot 27 milijonov dolarjev dobička.

Pritožba navaja, da je izvršna direktorica tega podjetja za kriptovalute Venkata Meenavali izdala več kot dva milijona neregistriranih delnic korporativnemu sekretarju podjetja.

Zdaj vodja kibernetske enote oddelka za izvrševanje SEC, Cohen, je dejal, da smo ukrepali, da bi teh 27 milijonov dolarjev preprečili izselitev iz države. Rezultat te preiskave ni znan, saj skupina SEC nadaljuje s preiskavo tega primera.

4. Ledeni čaj na Long Islandu skoči 280% po spremembi imena v Long Blockchain

Long Island - Blockchain SEC Preiskave

Zasluge za slike: Long Blockchain

Long Island Iced Tea je ameriška korporacija, ki je v lasti hčerinske družbe Long Island Brand Beverages. Prav tako gre za delnico, ki je dosegla do 280%, ko se je njeno ime spremenilo v Long Island Blockchain Corp. Delnice so se en dan prej zaprle pri 2,46 dolarja in so ob izidu imena preprosto narasle na 7,45 dolarja. Vrednost trgovanja je imela tudi več kot 12,5 milijona delnic, dnevna stopnja pa je bila 170.220 delnic.

Long Island Iced Tea se je zaradi poslovne zamenjave preimenoval in za nove naložbene priložnosti, ki lahko izkoristijo vse prednosti tehnologije veriženja blokov. Ocenjuje tudi druge možnosti in priložnosti, ki vključujejo različne infrastrukturne storitve za finančno in blockchain industrijo.

V sporočilu za javnost NASDAQ je bilo tudi zapisano, da ni nobenega zagotovila, da bo dokončni sporazum začel veljati. Z drugimi besedami, ko Long Island Iced Tea ocenjuje blockchain industrijo, bo še vedno izdeloval pijače.

Septembra 2017 je podjetje podpisalo tudi sporazum o povečanju poslovanja v Evropi in Avstraliji.

Ampak naprej 10. april 2018, ta blockchain družba je prejela pismo, da borza NASDAQ njene delnice ne bo štela za ustrezno.

Zdaj bodo delnice te družbe primerne za trgovanje samo v prosti prodaji. Podjetje je tudi opustilo načrte za nakup rudarske opreme Bitcoin.

5. SEC je ustavil trgovanje z zalogami Bitcoin

Crypto Company - Blockchain SEC Preiskave

Zasluga za sliko: Crypto Company

Komisija za vrednostne papirje in borzo je začasno ukinila pravice trgovanja Družba Crypto decembra 2017. Komisija je imela resne pomisleke glede njihovih informacij; zlasti natančnost podatkov o znesku, plačanem za promocijo podjetja za prodajo.

Družba Crypto je prvo javno podjetje v sektorju verig blokov, ki izpolnjuje vse standarde upravljanja in odgovornosti.

Toda, ko so njegove delnice tega podjetja narasle na skoraj 160%, so trgovci podali visoke ponudbe za ceno Bitcoin.

In potem je to podjetje načrtovalo delnico deliti v razmerju 10: 1, tako da bo dostopno tudi povprečnim vlagateljem.

Glede na delitev 10-1 bi se lahko zvišal za 10 in znižal ceno za 57,50 USD. Generalni direktor je dejal, da si podjetje želi ogledati dejavnost delnic in tudi, da so ljudje pozorni na njihovo poslovanje.

Zadnje misli:

Po vseh teh spremembah imena se prevare in prevare, ki se pojavljajo v svetu kriptovalut; SEC je sprejela ogromne ukrepe in preiskave, da bi odkrila njihov glavni vzrok. Preiskave SEC za različne verige blokov in ICO še vedno potekajo in vsekakor upamo na najboljše rezultate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me