Ponudba rešitev AWS proti AZURE vs Oracle Blockchain Solution: primerjava BaaS

Ko se je tehnologija veriženja blokov pojavila kot eden najhitreje rastočih in v igri spreminjajočih se novosti v tehnološki industriji, so številni tehnološki velikani v zadnjih nekaj mesecih za svoje stranke pripravili lastne rešitve veriženja blokov. BaaS (blockchain-as-a-a-service) dobiva vedno več pozornosti.

Ti tehnološki velikani vključujejo:

 • Amazon ali AWS (Amazon Web Service)
 • Microsoftov AZURE
 • Oracle

V zadnjem letu so skoraj vsi pomembnejši tehnološki velikani, omenjeni zgoraj, skupaj z IBM-om, HP-jem, SAP-om in kitajskim Huaweijem eno za drugo ali skoraj istočasno napovedali lastne blockchain rešitve. Google je tudi veliko vložil in naj bi v prihodnjih mesecih prišel z lastno rešitvijo.  

Kaj to pomeni?

To odraža, da tehnološki velikani tekmujejo med seboj, veliko vlagajo v tehnologijo veriženja blokov in so prepričani, da je veriga blokov pot naprej. Kaže tudi nujnost velikih igralcev, da tekmujejo naprej.

Zanimanje je predvsem zato, ker naj bi trg blockchain v naslednjih treh letih naraščal za 61,5% na leto. Skoraj vsa večja podjetja želijo izkoristiti naraščajoče povpraševanje.

V zadnji članek, razkrito je bilo, da skoraj vsi največji tehnološki velikani, ki vključujejo IBM, Google, Oracle, Microsoft in Amazon, veliko vlagajo v blockchain podjetja in blockchain rešitve.

V tem članku bomo preučili podrobnosti ponudbe AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution s podrobno primerjavo med tremi.

Azure vs Ponudba rešitev AWS proti Oracle Blockchain Solution:

Rešitev AWS Blockchain

Začnimo z AWS, znanim tudi kot Amazon Web Services. Napovedali so svoje Blockchain Predloge kot ponudba BaaS (blockchain kot storitev) aprila 2018. Uvedba je sledila podobnim napovedim Microsoftovih Azure, Oracle in IBM. Zaradi tega je Microsoft Azure zadnji, ki je predstavil svojo blockchain rešitev v primerjavi z Oracle in Azure.

Torej, kaj BaaS ponuja razvijalcem in podjetjem?

Njihov najbolj priljubljen izdelek je AWS Blockchain Templates, ki uporabnikom AWZ, ki delajo na blockchain aplikacijah, omogoča hitrejšo nastavitev omrežij Hyperledger Fabric ali Ethereum.

AWS svojim uporabnikom omogoča tudi dostop do cenovno dostopnih virov, ki jim lahko pomagajo pri hitri uvedbi blockchain omrežij.

Izstopajoče značilnosti

Tu je nekaj pomembnih lastnosti rešitve AWS Blockchain.

 • Ponuja varnost podjetjem, saj lahko uporabniki dodajo dovoljenja za nadzor dostopa do virov AWS. Podjetja lahko kadar koli dostopajo tudi do dejavnosti virov, ki je prijavljena v AWS CloudTrail.
 • Storitev je na voljo kot plačaj sproti storitev, zato plačate samo za storitve, ki jih uporabljate, in čas, ko ste jih uporabili. Zaradi tega so viri AWS dostopni. Prav tako vam ni treba plačati nobenih odpovedi ali vnaprejšnjih provizij, saj med AWS in uporabnikom ni dolgoročne pogodbe.
 • AWS vam ponuja tudi a široko paleto možnosti ko gre za verige blokov. Izbirate lahko med Corda, Hyperledger Fabric in Ethereum ter partnerskimi rešitvami za svojo panogo.
 • S Predloge blokov AWS, uporabniki lahko hitro uvedejo varna blockchain omrežja.

Izdelki

AWS ponuja dve različni možnosti v okviru svojih blockchain rešitev, ki vključujejo predloge AWS Blockchain in AWS partnerske rešitve, ki so na voljo na njihovem trgu..

Predloge blokov AWS

Predloga AWS Blockchain je njihov glavni izdelek, ki uporabnikom omogoča, da izbirajo med Hyperledger Fabric ali Ethereum odprtokodnimi ogrodji za hitro uvedbo varnih blockchain omrežij..

S temi predlogami vam ni treba porabiti časa za ročno nastavitev vašega blockchain omrežja, saj lahko preprosto postavite predloge AWS CloudFormation in se osredotočite samo na izdelavo svoje blockchain aplikacije.

Te predloge uvajajo ogrodje blockchain po vaši izbiri na ECS, znanem tudi kot Amazon Elastic Container Service. Najboljše je, da za te predloge ni treba doplačati. Pravzaprav morate plačati samo vire, ki jih uporabljate za zagon omrežja blockchain.

 • Prednosti

Razen funkcije »plačaj, ko greš«, AWS Blockchain Templates poleg storitve zabojnikov ECS ponujajo tudi hitro uvedbo blockchain omrežja na navideznih strežnikih Amazon EC2 in Amazon EC3. Izbirate lahko tudi med ogrodjem Hyperledger Fabric ali Ethereum, ki sta trenutno najbolj priljubljena in najpogosteje uporabljena ogrodja blockchain..

Ne glede na to, kateri okvir izberete, imate dostop do funkcij, kot so funkcije pametne pogodbe, algoritmi porazdeljenega soglasja, nadzor dostopa in druge osnovne funkcije veriženja blokov..   

Predloge imajo tudi lastna orodja za upravljanje, ki vam omogočajo spremljanje, brskanje in upravljanje vaših verig blokov.

Kateri okvir Blockchain izbrati: Ethereum ali Hyperledger Fabric

Tu je hitra primerjava, ki vam bo pomagala izbrati med obema glede na vaše potrebe.

Ethereum
Tkanina Hyperledger
Ethereum je trenutno najbolj priljubljen blockchain ogrodje, ki ga je razvila Ethereum Foundation. Zaželena je za tiste, ki želijo zgraditi novo javno omrežje, nameravajo uporabljati jezik pametnih pogodb Ethereum Solidity ali želijo poslovati z vrstniki v javnem omrežju Ethereum.. Linux Foundation je razvil Hyperledger Fabric. Priporočljivo je za tiste, ki želijo več varnostnih funkcij, želijo omejiti transakcije, ki jih lahko vidijo uporabniki, ali želijo ustvariti zasebno omrežje blockchain.

Več o Ethereumu ali Hyperledger Fabric lahko izveste v naših podrobnih prejšnjih objavah v spletnem dnevniku. Preberete lahko tudi naš Hyperledger vs Corda R3 vs Ethereum: The Ultimate Guide.

Ko se odločite za ogrodje, s katerim želite delati, preprosto nadgradite svoje omrežje verig blokov in uvedite decentralizirane aplikacije.

Izberite okvirKonfigurirajte programsko opremo BlockchainUvedite dApps

Preprosto in stroškovno učinkovito, kajne?

Partnerske rešitve AWS

Razen uporabe predlog AWS Blockchain, AWS svojim uporabnikom omogoča tudi izbiro med široko paleto partnerskih rešitev AWS za uvajanje verig blokov. To uporabnikom omogoča, da izberejo takšnega, ki ustreza njihovim potrebam, saj mnogi od spodaj naštetih partnerjev ponujajo specializirane blockchain rešitve za določeno panogo.

Corda R3 je na primer zasnovana za finančni trg, GuildOne pa za sektorje zunaj finančnega trga.

Partnerji

Da svojim strankam ponuja najboljše storitve veriženja blokov, AWS sodeluje z več partnerji, ki so navedeni spodaj.

 • Kaleido

AWS napovedal partnerstvo z ConsenSys, matično družbo družbe Kaledio, nazaj sredi maja. To je Blockchain Business Cloud, ki deluje kot univerzalna SaaS platforma za podjetja. Kaleido je bil zasnovan tako, da organizacijam olajša uvajanje varnih zasebnih verig.

Več o tem, kaj Kaleido ponuja razvijalcem tukaj.

 • BlockApps

AWS je sodeloval z BlockApps, da bi svojim strankam ponudil Ethereum blockchain razvojne rešitve. BlockApps ponuja enega najhitrejših načinov za uvedbo razširljivega omrežja Ethereum blockchain in za gradnjo blockchain aplikacij.

 • Tehnologija kolektorja

Novo partnerstvo s tehnologijo Manifold omogoča uporabnikom AWS dostop do stroškovno učinkovitega, razširljivega in zelo enostavno integriranega blockchain omrežja.

 • CISCO

Cisco Blockchain uporabnikom AWS omogoča izdelavo aplikacij na ravni podjetja. Ciscova rešitev blockchain je prilagodljiva, varna in enostavna.

 • Corda R3

Corda R3 je dobro znano ime v blockchain industriji, saj je bilo prvo podjetje, ki je z več kot 100 finančnimi institucijami zgradilo največjo skupino za sodelovanje na finančnem trgu..

Je specializirana blockchain platforma, zasnovana za finančni trg. Preprosto povedano, gre za knjigo finančnega razreda, ki ustreza najvišjim standardom v finančni industriji. Ponuja kode in API-je za gradnjo blockchain aplikacij, da bodo poslovne transakcije bolj učinkovite.

 • GuildOne

GuildOne že desetletja zagotavlja specializirane baze podatkov in tehnološke storitve za naftno in plinsko industrijo, zdaj pa vodi tehnologijo veriženja blokov, zasnovano za podjetja zunaj kriptovalut in finančne industrije..  

Drugi tehnološki partnerji vključujejo Intel, medtem ko svetovalni partnerji AWS vključujejo Naglas, Blockskye, Luxoft, PWC, in Trek10.

Stranke

Po navedbah AWS več glavnih strank uporablja svojo storitev za izdelavo rešitev veriženja blokov. Sem spadajo stranke, kot sta T Mobile in Guidewire.

Povzetek: AWS Blockchain Solution

Čeprav je AWS na dirko vstopil malo pozno, vendar njihovi izdelki odražajo, da so domačo nalogo opravili ravno prav. Njihov najbolj priljubljen izdelek, AWS Blockchain Templates, podjetjem olajšajo hiter začetek, saj lahko predloge uvedejo in začnejo brez odlašanja delati na svojih decentraliziranih aplikacijah…

Dejansko so AWS Blockchain Templates funkcija, zaradi katere se razlikujejo od drugih ponudnikov BaaS.

Poleg tega lahko uporabniki izbirajo tudi med svojimi partnerskimi rešitvami. Cena je tudi dostopna, saj lahko uporabniki AWS plačajo glede na uporabo, namesto da bi sklenili letno pogodbo. Preprosto plačajte za funkcije, ki jih uporabljate za čas, ko jih uporabljate. Dejansko dejansko plačujete za strežnik in orodja, ki jih uporabljate, ne za storitev blockchain.

Navedene rešitve se lahko uporabljajo v številnih panogah, ki vključujejo finančni trg in trgovino (finančne transakcije), dobavno verigo, zavarovalništvo, zdravstvo ter identiteto in skladnost.

Edina pomanjkljivost je, da ne ponuja nobenega namenskega delovnega okolja za verige blokov, kakršnega ponuja Azure. Za upravljanje in razvoj aplikacij blockchain se morate zanesti na običajne storitve AWS ali izravnalnike obremenitve.

Microsoft Azure

Microsoft Azure je bil prvo večje tehnološko podjetje, ki je podjetjem in razvijalcem najavilo funkcionalnost BaaS. Prav tako si je prvič prizadeval za varno ohranitev digitalnih identitet na verigi blokov v partnerstvu z Decentralized Identity Foundation.

Ko gre za časovni načrt, je Azure pionir v industriji BaaS. Microsoft Azure ima tudi največji portfelj skladnosti v industriji. Podjetje trdi, da ponuja rešitev z nizkim tveganjem, poceni, hitro in varno blockchain kot BaaS (Blockchain-as-a-a service). Na strežnikih Linux gosti blockchain.

Izstopajoče značilnosti

Tu je nekaj pomembnih lastnosti rešitve Azure Blockchain.

 • Azure skrajša čas razvoja, tako da uporabnikom ponudi vnaprej konfigurirana omrežja in infrastruktura. To omogoča uporabnikom, da takoj začnejo z razvojem decentraliziranih aplikacij.
 • S pomočjo Vgrajene povezave z orodji Azure, uporabniki lahko hitreje in lažje potrdijo in ponovijo razvoj verig blokov.
 • S pomočjo globalno dostopne platforme v oblaku lahko hranite svoje podatke varno. Tudi rešitve so prilagodljiv ki vam omogoča razširitev kadar koli želite.

Izdelki

Tako kot AWS tudi Azure ponuja različne rešitve, ki temeljijo na okolju, s katerim želite delati. Poleg tega ponujajo tudi bolj prilagojene partnerske rešitve, o katerih bomo podrobneje razpravljali spodaj.

Rešitve Azure Marketplace

V storitvi Azure lahko izbirate med več izdelki in okviri. Tu je celoten seznam.

 • Ethereum na Azure

Azure vam omogoča delo v najpogosteje uporabljenem blockchain omrežju. Vendar lahko z različnimi vnaprej konfiguriranimi omrežnimi topologijami omrežje postavite v nekaj minutah. Rešitev ima tudi edinstvene prednosti, kot so enostavni nabori VM, zmožnost upravljanja vozlišč z uvajanjem med regijami in orodja za nadzor.

 • Tkanina Hyperledger

Naslednji priljubljeni okvir Linux Foundation je na voljo tudi v Azure. Ta je najboljša za tiste, ki želijo uvesti storitve za preverjanje vrstnikov in za naročanje v memebershop. Spet je uvajanje enostavno in hitro.

 • Corda

Za tiste, ki želijo delati na decentraliziranih aplikacijah v finančnem sektorju, Azure ponuja platformo Corda za porazdeljeno knjigo. Uporabnikom omogoča enostavno namestitev omrežja z več udeleženci in več udeležencev. Uporabniki lahko sodelujejo tudi z notarji, vrstniki in omrežnim zemljevidom.

Če želite izvedeti več o tem, katera od zgoraj razdeljenih tehnologij knjig je najbolj primerna za vaše potrebe, lahko tukaj preberete našo podrobno primerjavo zgornjih tehnologij.

 • Azure Blockchain Workbench

To je popolna rešitev Workbench za hiter razvoj blockchain aplikacij. Azure Blockchain Workbench je preprost spletni vmesnik, ki ga v primerjavi z AWS tudi olajša.  

 • DevTest Labs za Blockchain kot storitev

S to storitvijo lahko ustvarite laboratorij za skupino, ki bo vseboval vse pravilnike in predloge ekip.

Partnerji

Na trgu lahko izbirate med 23 rešitvami različnih partnerjev. Tu je nekaj pomembnih rešitev, ki jih ponujajo njihovi partnerji.

 • BlockApps

BlockApps omogoča zasebno platformo Ethereum blockchain z enim in več vozlišči tako za razvijalce kot za podjetja. Platforma Ethereum ima RESTful API in druga orodja za razvijalce, kot so analitika, iskanje in raziskovalec. Skupaj lahko izbirate med tremi rešitvami BlockApps.

 • GoChain

Za tiste, ki se želijo osredotočiti na hitre transakcije v finančnem sektorju, GoChain kot razvijalno izdajo ponuja eno vozlišče, združljivo z Ethereum blockchain.

Drugi partnerji s svojimi rešitvami, ki so na voljo na trgu Azure, so Guildkraft, Trade Finance, Accredible, Chain Core Developer Edition, RekoChain, Quorum Demo, RSK Notary Solution in mnogi drugi.

Stranke

Azure ima uporabnike iz različnih panog, ki uporabljajo rešitev Azure Blockchain Solution za doseganje popolnoma drugačnih stvari. Na primer, Insurwave je pred kratkim razvil rešitev zavarovalnega bloka. Druge stranke vključujejo Xbox, 3M, Združenje bank v Singapurju in webjet.com.au.

Povzetek: Azure Blockchain Solution

Rešitev Azure Blockchain ima več prednosti pred svojimi konkurenti. Prvič, ker lahko izbirate med številnimi možnostmi blokchain platforme, ki vključujejo Ethereum, Chain, Corda, Hyperledger Fabric, Quorum in še več.

Vsi ti ogrodji verig blokov so na voljo v topologijah z enim vozliščem, več vozliščem in več članih. Najmočnejša od teh možnosti je veččlanska topologija, ki uporabnikom omogoča, da ustvarijo veliko mrežo, ki vključuje več organizacij, pri čemer ima vsaka organizacija tudi svoj administrativni nadzor.

Na trgu lahko najdete rešitve 23 partnerjev, ki vam omogočajo, da izberete rešitev, ki je bolj prilagojena vašim edinstvenim potrebam.

Oracle Blockchain Solution

Oracle je sledil Microsoftovim stopinjam in septembra 2017 predstavil svoj model B2B blockchain model rešitve. Načrt je znan kot Enterprise-Grade Blockchain Cloud Service, ker je namenjen podjetjem in podjetjem. Storitev ponuja poslovnim strankam popolnoma voden pristop, ki se želi vključiti v verigo blokov.

Po besedah ​​višjega podpredsednika Zaveryja je Oracle to storitev predstavil, da lahko podjetja delajo na odprtokodnem projektu veriženja blokov in ga prilagodijo svojim potrebam z dodajanjem zaupnih dovoljenj, varnosti in API-jev.

Storitev blockchain je zgrajena na odprtokodni kodi Projekt tkanine Hyperledger samo za razliko od AWS in Azure, ki omogočata izbiro med več okviri verig blokov.

Izstopajoče značilnosti

Tu je seznam nekaterih glavnih funkcij, ki jih ponuja Oracle Autonomous Blockchain Cloud Service.

 • Tudi Oracle blockchain se hitro in hitro uvede, saj ponuja v celoti upravlja in predhodno sestavi storitev veriženja blokov.
 • Omogoča razvoj omrežja blockchain in aplikacij odprtokodno Okvir Hyperledger Fabric.
 • Lahko uporabiš Oracle Integration Cloud za hitro integracijo lokalnih aplikacij, Oracle SaaS in programov drugih proizvajalcev.
 • The Rešitev za blockchain podjetja je zasnovan tako, da zagotavlja funkcije na ravni podjetja, kot so vgrajena varnostna kopija, izboljšana varnost, upravljanje identitet na podlagi vlog in upravljanje preklica potrdila.
 • Ponuja avtonomen rešitev, ki je samovozeča, samovarovalna in samopopravljiva.  

Izdelki

Oracle ponuja svojo rešitev blockchain pod imenom Autonomous Blockchain solution, ki je na voljo za 0,75 USD za plačilo, ko greš. Rešitev blockchain omogoča 500 blockchain transakcij na uro.  

Rešitev blockchain vam omogoča izdelavo decentraliziranih aplikacij blockchain na rešitvi Hyperledger Fabric. Svoje transakcije lahko enostavno avtomatizirate s pametnimi pogodbami, znanimi tudi kot verižne kode.

Dobra možnost je tudi gradnja zaupanja vrednih poslovnih omrežij. Rešitev blockchain omogoča tudi ustvarjanje hibridnih omrežij, kar pomeni, da se lahko pridružite partnerjem zunaj Oracle Cloud, pod pogojem, da uporabljajo tudi platformo Hyperledger Fabric.   

Orodja

Rešitev blockchain vam ponuja celovite možnosti upravljanja in nadzora. Imate dostop do intuitivne skrbniške konzole, ki je enostavna nadzorna plošča. Zaradi tega lahko enostavno krmarite po omrežjih, kanalih, vozliščih in verižnih kodah. Omogoča tudi enostavno upravljanje omrežja in ogled komponent verige blokov.

Prav tako lahko konfigurirate omrežne kanale in nastavite pravilnike v realnem času. Poleg tega ponuja tudi Oracle poglobljeni viri razvijalcem, ki lahko vsem pomagajo pri ustvarjanju pametnih pogodb.

Povzetek: Oracle Blockchain Solution

V primerjavi z AWS in Azure Oracle očitno zaostaja, vendar se trudi, da bi več uporabnikov privabil k svoji rešitvi blockchain. Najprej vas omejuje na uporabo platforme Hyperledger Fabric, brez Ethereuma ali katere koli druge okvirne možnosti.

Drugič, izdelek je samo rešitev Enterprise Grade, pri partnerjih pa ni na voljo nobene druge rešitve, kot sta AWS ali Azure. Cene so podobne Azure in AWS, to je plačilo, ko greš.

Za podjetja, ki iščejo varno in avtonomno rešitev veriženja blokov, z možnostjo samodejnega varnostnega kopiranja vseh transakcij, je Oracle dobra izbira.

Številnih aplikacij je tudi veliko, ker se rešitev blockchain lahko uporablja v finančnem sektorju, skrb za zdravje, in več drugih panog.  

Ponudba rešitev AWS proti Azure vs Oracle Blockchain: Primerjalna tabela

Tu je hitra primerjalna tabela, ki temelji na naših podrobnih raziskavah in zgoraj omenjenih funkcijah. V razpredelnici preberite več o rešitvi AWS v primerjavi z rešitvijo Azure vs Oracle Blockchain.

Kategorije
AWS
Azure
Oracle
Okvir Ethereum, Hyperledger Fabric, Corda in Quorum Ethereum, Hyperledger Fabric, Quorum, Chain in Corda Tkanina Hyperledger
Cena Plačajte po uporabi Odvisno od načrta se plača glede na uporabo. 0,75 $ Plačajte po poti
Glavni partnerji Cisco, BlockApps, GuildOne, Intel, Kaleido, Manifold Technology, Corda R3 z več drugimi svetovalnimi partnerji. Corda, BlockApps, GoChain, s skupno 23 partnerskimi rešitvami.
Glavne stranke T Mobile in Guidewire Xbox, 3M in Insurwave

 

Končne besede

Zdaj je več kot očitno, da bo trg verig blokov v naslednjih nekaj letih eksponentno naraščal. To je razvidno tudi iz dirke med največjimi tehnološkimi podjetji, ki tekmujejo, ali bodo svojim strankam zagotovili najboljšo rešitev BaaS (blockchain-as-a-a-service)..

Naraščajoča množična uporaba tehnologije veriženja blokov kot storitve je hkrati tudi najnovejša revolucija v fintech industriji. Ker pa je na voljo toliko dobrih možnosti, se boste morda želeli naučiti, katera je najboljša za vas. Zato sem vam ponudil podrobno analizo AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution, ki vam lahko pomaga pri izbiri med najboljšo storitvijo za vaše edinstvene potrebe..

Reference:

https://aws.amazon.com/blogs/apn/how-aws-blockchain-partners-are-enabling-new-ways-of-doing-business/

https://www.fxstreet.com/cryptocurrencies/news/how-some-of-the-largest-tech-companies-are-investing-in-blockchain-201804162009

https://techcrunch.com/2018/04/22/amazons-new-blockchain-service-competes-with-s similar-products-from-oracle-and-ibm/

https://techcrunch.com/2017/10/02/oracle-climbs-on-blockchain-bandwagon-with-new-cloud-service/

https://aws.amazon.com/partners/blockchain/solutions/

https://www.computerworld.com/article/3278088/blockchain/amazon-joins-list-of-blockchain-as-a-service-providers.html

https://www.ethnews.com/amazon-web-services-consensys-partnership-to-offer-kaleido-blockchain-platform

https://www.crn.com/news/cloud/300103791/partners-ready-to-take-deeper-dive-into-blockchain-with-aws.htm

https://www.businessinsider.com/ibm-azure-aws-blockchain-service-2017-10

https://www.ledgerinsights.com/how-to-blockchain-as-a-service-baas/

https://developer.oracle.com/blockchain

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me