Pregled: Kaj je Riot Blockchain?

Če spremljate novice o kriptovalutah, ste morda že slišali za Riot Blockchain. Na trgu kriptovalut so precej zmedeni in že so pritegnili pozornost Komisije za varnost in menjavo (ameriška vlada).

Torej, kaj je Riot Blockchain?

Riot Blockchain je podjetje, ki se popolnoma osredotoča na podjetja s sedežem na blockchainu in bitcoin. So tudi prvo podjetje, ki kotira na borzi NASDAQ, ki je bilo dejavno na področju kriptovalut in vpleteno v te globine.

Preberite tudi,

  • Najboljših 5 preiskav Blockchain SEC v letu 2018
  • Pregled: Kaj je Titanium Blockchain?
  • Pregled: Kaj je Kodak Blockchain?

Zgodovina Riot Blockchain

Podjetje Riot Blockchain ima zelo raznoliko zgodovino. Da bi resnično razumeli njihovo trenutno stališče, moramo razumeti, od kod prihajajo in kaj želijo doseči.

Podjetje je bilo najprej poimenovano Venaxis Inc. Takrat so se ukvarjali z veterinarskimi izdelki. Njihov poudarek je bil tudi razviti teste za bolezni. V tem mandatu je kupila diagnostiko BiOptix. Leta 2016 so svoje ime spremenili tudi v Bioptix Inc. Takrat številni vlagatelji niso bili zadovoljni s prevzemom in so bili tudi zaskrbljeni zaradi gorenja denarja brez dejanske rasti.

Da bi to ublažilo, je podjetje leta 2017 spremenilo ime v Riot Blockchain Inc. Ta sprememba je spremljala tudi preusmeritev osredotočenosti na to, kaj bo podjetje storilo. Popolnoma so spremenili svoj poslovni model v blockchain. Po prvotnem načrtu so želeli veliko vlagati v poslovanje s kriptovalutami in verigami blokov.

Nenadna poteza je pritegnila pozornost SEC. Dodal je predsednik SEC Jay Clayton,

“Nihče ne bi smel misliti, da je v redu, če svoje ime spremenite v nekaj, kar vključuje blockchain, če nimate pravega temeljnega poslovnega načrta blockchain, in poskusite prodati vrednostne papirje, ki temeljijo na hype okoli blockchain.”

Kljub temu da je pritegnil pozornost SEC, so se cene delnic podvojile. Takoj je skočil z 8 na 40 dolarjev. Potezo lahko najbolje opišemo kot način vlagateljev, ki izplačajo hype. Vendar pa potezo močno kritizirajo tako finance kot svet kriptovalut.

Riot Blockchain’s Investments

Da bi resnično razumeli, kaj poskuša doseči Riot Blockchain, si moramo ogledati njihove naložbe do zdaj.

Vlaganje v borzo kriptovalut

Takoj po pivotu so začeli vlagati v podjetja za kriptovalute. Prva velika naložba se je zgodila, ko so se odločili za nakup deležev v kanadski borzi kriptovalut Coinsquare. Prvotni vložek je bil le 11%. Po poročilih pa bodo imeli možnost povečati svoj delež maja 2018.

Coinsquare je nedvomno ena večjih naložb podjetja Riot Blockchain. To je navsezadnje ena največjih izmenjav kriptovalut (v obsegu) v Severni Ameriki.

Riot Mining Operations

Riot Blockchain se pri tem ni ustavil. Nadaljevali so s podvigom v svet kriptovalut. Njihova naslednja naložba je bila v obliki rudarskih operacij, saj so pridobili celotno rudarsko operacijo z imenom Kairos Global Technology Inc. Posel je uspel za 11,9 milijona dolarjev. Operacija, domnevno, je imel 500 Antminer L3 in 700 Antminer S9.

Druge naložbe

Prav tako so vlagali v Tesspay, The Block in Verady. Vsa ta podjetja so povezana s kriptovalutami. Oglejmo si bolje druge naložbe.

Tesspay: Riot Blockchain je oktobra 2017 prevzel 52-odstotni delež v podjetju Tesspay. Namen podjetja je zgraditi začasne storitve, zgrajene z blockchainom.

Blok: Maja 2018 je Riot napovedal naložbo v The Block. Block gradi programe na verigi blokov.

Verady: V Verady so vlagali novembra 2017. Verady je revizijska služba, ki uporablja sredstva, ki temeljijo na blockchainu.

Druge ključne naložbe vključujejo nakup druge rudarske dejavnosti v Ameriki. Tokrat so se prijeli za 3000 Antminer S9.

Riot Blockchain nenehno išče nove priložnosti za vlaganje in po navedbah podjetja šele začenjajo.

Trenutno stanje Riot Blockchain

Trenutno stanje Riot’s Blockchain ni tako dobro. Njihova cena delnic je padla na prvotno ključno napoved in še vedno počasi pada. Družba tudi ni izvedla letnih sestankov, ki so bili do zdaj dvakrat odpovedani. Ne samo, da so samo v zadnjem letu izgubili tudi dve revizijski družbi.

Vendar direktor podjetja Riot Blockchain John O’Rourke še vedno močno mnenje o svetli prihodnosti njegovega podjetja. Po njegovem mnenju bodo na koncu edini poraženci skeptiki. Za nas moramo počakati, če se veriga blokov Riot opomore od tu. Pa tudi, kaj mislite o njih? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Bi radi izvedeli več o tem, kaj je Blockchain? Tukaj je naš Ultimate Beginner’s Guide.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me