Primeri uporabe tkanin Hyperledger in študije primerov

Iščete primere uporabe Hyperledger Fabric? Če se, potem ste prišli na pravo mesto.

Hyperledger je eden najvidnejših odprtokodnih projektov tehnologij veriženja blokov. Njegova prisotnost se že čuti v celotnem poslu. Trenutno je najbolje opisano kot dežnik projektov, katerih cilj je zagotoviti knjižnice, orodja in okvire za uvajanje blockchain-a za podjetja..

Z več kot 15+ projekti znotraj Hyperledger Umbrella počasi raste in zagotavlja, da ustvarja standard za blockchain tehnologijo, ko gre za izvedbo.

Eden najbolj obetavnih projektov vključuje projekt Hyperledger Fabric.

Zakaj je torej tako učinkovit v primerjavi z drugimi projekti v okviru Hyperledgerjevega dežnika? Pa ugotovimo.

Kaj je tkanina Hyperledger?

Hyperledger Fabric je dovoljen okvir za porazdeljeno knjigo, ki omogoča razvoj aplikacij in rešitev za podjetja.

Za enostavno integracijo in razvoj je zasnova vsestranska in modularna. Jasno je, da to pomeni tudi, da se lahko prilega različnim primerom uporabe in nudi edinstven način za reševanje konsenza znotraj omrežja, ne da bi bilo treba žrtvovati uspešnost ali zasebnost.

Preberite tudi,

  • Tkanina Hyperledger: Pionir Blockchaina
  • Tkanina Hyperledger Vs Ethereum: bitka med seboj

Prvo, zaradi česar je Hyperledger Fabric tako uporaben, so njegove ključne značilnosti, vključno z dovoljeno naravo, varnostjo in visoko zmogljivostjo. Koda za Hyperledger Fabric je napisana v Go, Java, JavaScript, Python, REST itd.

Ključne zmožnosti tkanine Hyperledger

Preden se poglobimo v primere uporabe tkanine Hyperledger, naštejmo nekaj njenih ključnih zmožnosti.

  • Upravljanje identitete → Hyperledger Fabric je dovoljeno omrežje, kar pomeni, da ponuja ustrezno storitev identitete članstva. Uporablja se lahko za preverjanje pristnosti in upravljanje ID-jev za tiste, ki sodelujejo v omrežju.
  • Učinkovita obdelava → Omrežje, ustvarjeno s pomočjo Fabric, je učinkovito, saj zagotavlja, da je izvajanje transakcije ločeno od prevzema transakcije in naročanja. Zagotavlja tudi vzporednost in sočasnost.
  • Funkcionalnost verižne kode → Podpira funkcionalnost verižne kode, ki je uporabna za določeno vrsto transakcij, vključno s spremembo lastništva sredstev itd
  • Zasebnost in zaupnost → Hyperledger Fabric ščiti poslovne interese tako, da zagotavlja, da so transakcije zaupne in zasebne ter ostanejo v istem pooblaščenem omrežju.
  • Modularna zasnova → Zadnje ključne zmožnosti vključujejo modularno arhitekturo, ki omogoča oblikovalcem, da jo uporabljajo z drugimi sistemi in izboljšajo ali spremenijo njeno funkcionalnost, odvisno od zahteve.

Primeri uporabe tkanin Hyperledger

Primeri uporabe tkanin Hyperledger

Zdaj, ko dobro razumemo tkanino Hyperledger, je zdaj čas, da si ogledamo primere uporabe tkanine Hyperledger. Ti primeri uporabe Hyperledger Fabric vsebujejo kanonične in razširjene primere uporabe. Ogledali si bomo tudi študije primerov Hyperledger Fabric, da bomo bolje razumeli primere uporabe, o katerih razpravljamo tukaj.

Predelovalna dobavna veriga

Eden najbolj očitnih primerov uporabe za Hyperledger Fabric je proizvodna dobavna veriga. Končni sestavljavci lahko s pomočjo Fabric-a ustvarijo mrežo dobavne verige, ki lahko bolje vzdržuje povpraševanje in ponudbo med dobaviteljem in proizvajalci. Uporaba Fabric pomeni večjo odzivnost v celotnem sistemu.

Tudi uporaba standardnega protokola med udeleženci pomeni, da vsak od njih upošteva enaka pravila in predpise, kar ustvarja standardni pristop.

hiperledger-uporaba-primerov-tkanin-izdelava

Napis: Primer uporabe tkanine Hyperledger: Proizvodna dobavna veriga

B2B pogodba

Drug uporaben primer uporabe tkanine Hyperledger Fabric, o katerem se morate naučiti, je pogodba B2B. Torej, kaj počne? V pogodbi B2B dve stranki avtomatizirata sporazume v zaupanja vrednem okolju.

Za zagotovitev zasebnosti in varnosti obeh strani Hyperledger Fabric ponuja dovoljen način upravljanja pogodbe. Tako se občutljive poslovne informacije nikoli ne delijo zgolj ti dve strani.

Koristna je tudi, ko gre za pogodbe, ki jih stranke lahko zaznajo.

Tako lahko stranke preverijo pogodbo in ustrezno oddajo ponudbe. Hyperledger Fabric zagotavlja, da je pristop standardiziran, tako da lahko ponudniki najdejo pogodbo in zanje oddajo ponudbe, ne da bi se morali neposredno povezati z drugo poslovno stranjo.

hyperledger-fabric-use-cases-b2b

Napis: Primer uporabe tkanine Hyperledger: pogodba B2B

Depozitar sredstev

Drug primer uporabe Hyperledger Fabric je depozitar sredstev. V tem primeru je mogoče sredstva nematerializirati v omrežju blockchain.

Na ta način lahko vse zainteresirane strani neposredno dostopajo do sredstva in ga nato uporabijo za trgovanje. Najboljši primeri dejanske uporabe Hyperledger Fabric, ki temeljijo na depozitarju sredstev, so finančni vrednostni papirji in podobni izdelki.

Z uporabo tega pristopa trgovcem ni treba skrbeti za vmesne izdelke in lahko neposredno komunicirajo s trgom v realnem času. Podjetja ali deležniki pa lahko shranjenim sredstvom dodajo poslovna pravila in pomagajo znižati operativne stroške.

Neposredna komunikacija

Hyperledger Fabric je uporaben tudi, ko gre za bolj specifične scenarije ali zahteve. Na primer, lahko pomaga vzpostaviti neposredno komunikacijo s podjetjem in zainteresiranimi stranmi v realnem času, ko nastopi čas.

Torej, če podjetje želi bodisi množično financiranje bodisi želi odstotek svojih zalog prodati drugim podjetjem, lahko ustvari plinovod s pomočjo Hyperledger Fabric. Tako jim ni treba skrbeti za posrednike in ob pravem času zagotoviti prave informacije pravi osebi.

Interoperabilnost sredstev

Hyperledger Fabric se lahko uporablja tudi za zagotavljanje podjetjem, zainteresiranim stranem in končnim uporabnikom možnost, da spremenijo eno vrsto sredstva v drugo.

To je koristno v primerih, ko ima ena stranka eno vrsto premoženja, druga pa je ne sprejme. Preprosto lahko spremenijo vrsto sredstva in dokončajo transakcijo. Postopek lahko deluje tudi, kadar na trgu ni dovolj likvidnosti.

Študije primerov tkanine Hyperledger

Pravi način, kako se lahko naučimo o primerih uporabe, je, da si ogledamo nekatere študije primerov. Te študije primerov vam bodo jasno predstavile primere dejanske uporabe Hyperledger Fabric. Torej, začnimo.

Cut Onboarding s strani Chinayard in IBM

V tej študiji primera bomo izvedeli, kako IBM in ChinaYard uporabljata Hyperledger Fabric v proizvodnem sektorju. S tkanino so lahko zmanjšali tveganje za nove prodajalce in izboljšali čas vkrcanja s 60 na 3 dni! To je impresivno glede na prihranjeni čas.

Z njo lahko zdaj z hitrejšim obvladovanjem tveganj vgrajujejo dobavitelje B2B veliko hitreje. Ustvarili bodo korporativne digitalne ID-je, ki bodo ustvarili nove industrijske standarde.

Če vas zanima, lahko preberete več o študiji primera tukaj.

Ustvarite tržnico spletnih delov Honeywell Aerospace

Honeywell Aerospace je s pomočjo tkanine Hyperledger ustvaril spletno tržnico delov. To se naredi za izboljšanje nakupovalnega časa tako, da se jih namesto na tedne skrajša na dneve.

Pomagal bo tudi pri oblikovanju Amazonovega trga za dele letal. Prej so trajala potovanja in sestanki kupca, preden se je lahko odločil za dele. Zdaj mora kupec kupiti dele tako kot na spletnem mestu e-trgovine.

Pomaga tudi pri spodbujanju ukrepov proti ponarejanju. Če želite prebrati več o študiji primera, si oglejte povezavo tukaj.

Izboljšajte življenjski cikel zahtevkov s spremembo zdravstvenega varstva

Trditve o zdravstvenem varstvu so bile za paciente vedno izziv. Sprememba zdravstvenega varstva jo želi spremeniti in to počnejo s pomočjo Hyperledger Fabric. Želijo izboljšati preglednost in prepustnost zahtevkov ter izboljšati tudi splošno izvedljivost.

Za to bodo opredelili zahteve, izbrali pravo platformo in jo preizkusili z milijoni transakcij.

Če vas zanima več o študiji primera, si oglejte povezavo tukaj.

Izboljšanje preglednosti verige preskrbe s hrano Walmart

Walmart trenutno spreminja verigo preskrbe s hrano, saj s Hyperledger Fabric prinaša izjemno preglednost.

Z uporabo tkanine omogočajo sledenje živil na vsakem koraku poti, s čimer vnašajo preglednost in pristnost hrani, ki jo jemo.

Preberi več tukaj.

Platforma za poverilnice naslednje generacije Sony Global Education

Zadnja študija primerov Hyperledger Fabric, ki jo bomo našteli, je platforma poverilnic naslednje generacije.

To upravlja nihče drug kot Sony Global Education, saj želijo izkoristiti tehnologijo porazdeljene knjige, kot je Hyperledger Fabric. Konzorciju organizacij in vladnih agencij bo omogočilo izboljšanje podatkov o usposabljanju in izobraževanju s centraliziranim pristopom.

Vas zanima več? Preveri tukaj.

Podjetja s tkaninami Hyperledger uporabljajo primere

V tem zadnjem poglavju bomo razpravljali o poslovnih primerih uporabe Hyperledger Fabric. Vsi ti primeri uporabe so poslovno naravnani in ponujajo širšo perspektivo in izvedbo Hyperledger Fabric.

Farmacevtski izdelki

Farmacevtska industrija lahko izjemno koristi z uporabo DLT, kot je Hyperledger Fabric. IBM že dela na blockchain podjetniškem sistemu, ki bo zgrajen na vrhu Fabric.

Sodelovali so s kitajskim konglomeratom Sichan Heija. To bo izboljšalo oceno kreditne sposobnosti in plačila, ki so trajala 2-3 mesece, bodo zdaj dostavljena skoraj takoj.

Sledenje drogam se bo izboljšalo tudi z uporabo Fabric, saj bo v dobavno verigo prineslo preglednost in varnost.

Finančne storitve

Tudi finančne storitve se bodo izboljšale z uporabo Fabric. Finančne institucije bodo zdaj lahko koristile zasebnost, zaupnost in odgovornost.

Dejstvo, da je omrežje mogoče vzdrževati zasebno, ne da bi bil potreben zunanji subjekt, lahko tem finančnim institucijam postavi temelje, saj bolj kot kar koli drugega cenijo zasebnost. Vse bo varno tudi z uporabo kriptografskih algoritmov v DLT, kot je Fabric.

Poleg tega lahko pametne pogodbe finančnim službam pomagajo avtomatizirati različne vidike postopka in odstraniti nepotrebne papirje.

Bančništvo

Bančništvo, podobno kot finančne storitve, lahko koristi Hyperledger Fabric. Bankam lahko pomaga, da so dobro opremljene z najnovejšimi tehnologijami in zaščitijo svoje transakcije pred kakršnimi koli kibernetskimi napadi. Uporabijo ga lahko tudi za nemoteno izkušnjo uporabnika, ki želi, da se njihove transakcije opravijo v nekaj minutah.

Skrb za zdravje

Že smo zajeli študijo primera, ko zdravstveno varstvo uporablja Fabric za olajšanje postopka vložitve zahtevkov. Vendar to ni edini način, da lahko zdravstvena industrija uporablja Fabric. Uporabljajo ga lahko tudi za zagotovitev ustrezne zaščite zasebnosti, odpravljanje težav s ponarejanjem in digitalno shranjevanje zdravstvenih kartotek.

Poleg vsega tega je Fabric DLT mogoče uporabiti tudi za odstranjevanje ponarejenih zdravil iz dobavne verige.

Internet stvari (IoT)

Internet stvari je mogoče še izboljšati s pomočjo Hyperledger Fabric. Ker morajo biti naprave povezane, potrebujejo hrbtenično omrežje za pravilno delovanje, ki je varno in lahko ponuja hitro omrežje za načine medsebojne povezave. Fabric lahko zagotovi robusten protokol za upravljanje vseh teh.

Izobraževanje in usposabljanje

Tkanina se lahko uporablja za izboljšanje izobraževanja in usposabljanja. IBM je v letih 2017–2018 sodeloval z več institucijami. Z uporabo Fabric lahko študentje na boljši način opravijo svoje delovne naloge ali pridobijo potrdila, do katerih je mogoče dostopati od kjer koli.

Oskrbovalna veriga

Ni dvoma, da bo upravljanje dobavne verige največ koristilo. Kot bi že morali vedeti, lahko tehnologije porazdeljene knjige pomagajo izboljšati celotno verigo z uvedbo preglednosti, nespremenljivosti in varnosti.

Dobavna veriga se bo v prihodnjih letih povečala, kjer bo rast večja od 200%.

Izboljšuje kakovost prevoza hrane in zagotavlja dovolj preglednosti s strani potrošnikov.

Vlada

Vlade se že spopadajo z upravljanjem njihovih različnih procesov. Glede na trenutne razmere pandemije vlada potrebuje zanesljive sisteme, ki jih je mogoče prilagoditi, kadar koli je to potrebno, ne da bi to vplivalo na varnost in preglednost.

Fabric lahko vladi zagotovi način, kako ustvariti pooblaščena omrežja za njihovo interno upravljanje. Ustvarijo lahko tudi module za digitalno identiteto in ljudi ustrezno povežejo s sistemom.

Zaključek

To nas vodi do konca primerov uporabe Hyperledger Fabric. Obravnavali smo različne primere uporabe Hyperledger Fabric, vključno s kanoničnimi, situacijskimi in poslovnimi.

Hyperledger Fabric ponuja trden okvir, tako da lahko katera koli entiteta ustvari rešitev okoli njega. Njegova modularna zasnova je njegova največja prednost, čemur sledita učinkovitost in varnost.

Torej, kaj menite o primerih uporabe Hyperledger Fabric? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me