Vodič za usposabljanje za blockchain za vodstvo

Trenutni trg je izredno konkurenčen in zato bi morali kot izvršni direktor vedno slediti novi tehnologiji. Zato bomo v tem priročniku za usposabljanje raziskali verigo blokov za vodstvo.

Obstaja veliko tečajev, ki vas učijo o blockchainu. Cilj tega članka je, da vas pouči o blockchainu, tako da se boste lahko bolje odločali in samozavestno obravnavali blockchain projekte.

Vodnik po blockchainu za vodstvo je namenjen vsem, ki jih zanima učenje blockchaina. Vodstvo ali višji vodje lahko izkoristijo tudi vodnik za usposabljanje.

Blockchainje decentralizirano omrežje, ki se opira na medsebojne transakcije, kriptografijo in algoritme soglasja.

V celotno omrežje prinaša ključne značilnosti, kot so preglednost, nespremenljivost in razširljivost. Do zdaj nikoli nismo imeli rešitve, ki bi lahko delovala brez centralne oblasti. Blockchain omogoča upravljanje celotnega omrežja z decentralizacijo – tako zagonskim podjetjem, podjetjem in podjetjem omogoča, da težave rešujejo na veliko boljši način.

Komu je namenjen ta trening?

V vodiču za usposabljanje lahko sodelujejo vsi, ki jih zanima blockchain, vključno z naslednjim:

 • Vodje na ravni C
 • Vodja inovacij
 • Vodstveni delavci
 • Vodstvo

Zakaj v trenutnem gospodarstvu potrebujemo verigo blokov?

Trenutno gospodarstvo zahteva hiter razvoj inovacij in rasti. Blockchain bo gotovo spremenil naše življenje, predvsem pa bo spremenil prihodnost našega gospodarstva.

Učinek številka ena bo razviden iz uporabe digitalnih valut. Čeprav vladi ideja digitalnih valut ni všeč, jim digitalne valute, ki jih ponujajo, ustrezajo. Indija na primer načrtuje izdajo svoje digitalne valute, ki jo bo uporabljalo milijarde Indijancev, hkrati pa sovražno usmerjene do tradicionalnih kriptovalut, vključno z Bitcoinom, Ethereumom itd.!

Tudi velika podjetja zelo zanima ideja blockchain. Podjetja, kot so Amazon, Uber in Facebook, spodbujajo svoje blockchain projekte. Facebook še posebej pripravlja izdajo lastne kriptovaluteTehtnica.

Gospodarstvo je močno odvisno od dobavne verige, proizvodnje, avtomatizacije, prehrane, medicine in drugih panog. Blockchain že vpliva na te panoge. Podrobno jih bomo preučili v zadnjem delu verige blokov za vodstvo in vodstvo.

To je tisto, zaradi česar je ta veriga verig za vodstvo nujna za vas!

Zakaj bi morali vzeti vodnik za usposabljanje v blockchainu?

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi se morali udeležiti usposabljanja. Pojdimo skozi njih spodaj.

 • Upravljanje sprememb in preoblikovanje: Kot izvršni direktor se morate seznaniti z najnovejšimi tehnologijami, vključno z blockchainom. Z izobraževanjem se boste opremili s prepotrebnimi veščinami, ki vam bodo pomagale pri obvladovanju sprememb in njihovem preoblikovanju.
 • Pridobite strateško prednost: Ugotovite, kaj bo vaše podjetje ali podjetje označilo, tako da se naučite o blockchainu.
 • Naučite se poglobljeno: Poglobljeno se naučite blockchaina, da boste lahko implementirali digitalne žetone ali celo zagnali množično financiranje, tako da izpolnite blockchain za usposabljanje vodstvenih delavcev.

Začnimo z našim vodičem za usposabljanje za blockchain za upravljanje in vodstvo.

Blockchain za vodstvo

Modul 1: Osnove blockchaina

V prvem modulu blockchaina za usposabljanje vodstvenih delavnic bomo na kratko prešli skozi osnove blockchaina. Modul vam bo pomagal, kaj dela blockchain deluje in druge pomembne koncepte, potrebne za razumevanje blockchain.

Opredelitev blokov

Blockchain je najbolje opredeliti kot mrežo vrstnikov, ki so povezani brez kakršnega koli osrednjega organa. V javnem omrežju lahko vrstniki pošiljajo transakcije ali informacije brez kakršnih koli omejitev. Ko je transakcija poslana, se dodeli bloku, ki je del velike verige blokov.

Vendar je treba doseči konsenz in to je mogoče doseči z uporabo algoritma konsenza. Ker tudi ni osrednjega organa, ima vsak vrstnik kopijo knjige.

Blockchain funkcije

Blockchain ima šest glavnih vitalnih lastnosti. Ti so naslednji:-

 • Nepodkupljivo: Ko so podatki shranjeni, jih ni več mogoče pokvariti. Podatki so nespremenljivi.
 • Decentralizirana tehnologija: ne zahteva uporabe centralne oblasti
 • Izboljšana varnost: močna uporaba kriptografije zagotavlja boljšo varnost.
 • Porazdeljene knjige: Knjige se razdelijo med vrstnike, kar pomeni, da nobenih podatkov ni mogoče spreminjati ali spreminjati
 • Konsenz: soglasje je doseženo z uporabo algoritma konsenza.
 • Hitrejša poravnava: ponuja hitrejše poravnave.

Več o funkcijah verige blokov lahko izveste tukaj: https: //101blockchains.com/introduction-to-blockchain-features/

Ključne funkcije veriženja blokov

Prednosti blockchaina

Torej, kakšne so prednosti veriženja blokov? Naštejmo jih spodaj:

 • Ponuja boljšo preglednost zaradi uporabe razdeljenih knjig
 • Izboljšana je tudi sledljivost, saj lahko ustrezne informacije kadar koli shranite in pridobite.
 • Večja hitrost in učinkovitost zaradi odprave centraliziranih oblasti.
 • Stroški se zmanjšajo tudi zaradi pomanjkanja posrednikov in brezpapirnih transakcij.

Kaj je tehnologija porazdeljene knjige (DLT)?

Tehnologija porazdeljene knjige (DLT) je krovni izraz za tehnologije, ki se zanašajo na decentralizacijo. Blockchain je eden izmed priljubljenih DLT-jev.

Drugi ključni DLT-ji tam so DAG, Holochain in drugi.

Vrste blokovnih verig

Obstajajo tudi različne vrste verig blokov. Tri vrste blockchain vključujejo naslednje:

 • Javno → Javna izvedba ne pomeni nobene omejitve glede tega, kdo se lahko pridruži in uporablja omrežje.
 • Zasebno → Zasebna izvedba pomeni omejen dostop. Običajno se uporablja v zaprtem ekosistemu, kjer so edini udeleženci člani.
 • Federated / Hybrid → Federated blockchains uporabljajo podjetja, ki želijo izkoristiti tako javni kot zasebni blockchain. Zvezne verige blokov so idealne za podjetja, saj morajo zavarovati nekatere vidike svojega poslovanja, hkrati pa ostati odprte za druge pomembne subjekte, ki niso v poslovnem procesu. Vključuje lahko stranke, vlagatelje in upravljanje dobavne verige itd.

Kakšen je konsenz?

Ker je veriga blokov decentralizirana, ni osrednjega organa, ki bi dosegel soglasje. Zato blockchain uporablja različne vrste soglasnih algoritmov, da doseže konsenz. Obstaja veliko vrst soglasnih metod, vključno z dokazom o delu (PoW), dokazom o vložku (PoS) in delegiranim dokazom o vložku (DPoS). Obstajajo tudi druge priljubljene vrste soglasja.

Razlika med temi metodami soglasja je v njihovem delovanju. Nekateri so energetsko učinkoviti, drugi pa ponujajo hitrejši način doseganja soglasja znotraj omrežja.

Kaj je Blockchain-as-a-service (BaaS)

Blockchain-as-a-Service (BaaS) strankam, zlasti podjetjem, ponuja možnost, da izkoristijo blockchain rešitve, gostujoče v oblaku. Z uporabo BaaS končnim uporabnikom ni treba skrbeti za ustvarjanje verige blokov iz nič. Lahko začnejo uporabljati te storitve in začnejo graditi svoj celoten blockchain, dApps ali pametne pogodbe. Ponudnik storitev upravlja potrebne naloge, vključno z upravljanjem, vzdrževanjem in razvojem omrežja.

Primeri priljubljenih ponudnikov BaaS vključujejo IBM, Azure, Oracle in SAP.

Kaj so pametne pogodbe?

Pametne pogodbe so kode, napisane za zagotavljanje avtomatizacije in zakonitosti v okolju blockchain. Podobno je pravnim papirjem v resničnem svetu – pametni pogodbi, ko je izpolnjen določen pogoj.

To se izjemno uporablja v več scenarijih, vključno s sprožitvijo nakupa blaga, kadar je ponudba nizka, ali prenosom lastništva nepremičnine po plačilu. Pametne pogodbe so idealna orodja za avtomatizacijo sistema.

Kaj so decentralizirane aplikacije (dApps)?

dApps so aplikacije, ki se izvajajo v verigi blokov. V osnovi so zgrajene z decentralizacijo. Ethereum je eden izmed verig blokov, ki ponuja potrebna sredstva za ustvarjanje dApps. Druge rešitve blockchain razvijalcem ponujajo tudi možnost razvijanja dApps.

To nas vodi do konca našega modula 1 za verigo verig.

Modul 2: Primeri uporabe verig blokov

Z osnovami, ki so bile razčiščene okoli verige blokov, je zdaj čas, da preberemo nekaj pomembnih primerov uporabe verige blokov. Ti primeri uporabe vam bodo pomagali razumeti dejanski vpliv verige blokov v različnih sektorjih.

Začnimo z modulom blockchain za vodstvo 2.

Oskrbovalna veriga

Dobavna veriga je pomemben vidik vsakega podjetja tam zunaj. Brez učinkovite dobavne verige bi se podjetja trudila ustvariti dobiček. Trenutno oskrbovalne verige niso pregledne in učinkovite ter se soočajo s številnimi težavami. Ena od teh težav je ponarejeno blago.

Pri verigi verig se bo vse spremenilo, ko gre za dobavno verigo. Lahko prinese decentralizacijo, kar pomeni več avtomatizacije. Prav tako bo prinesel preglednost celotni mreži in rešil problem ponarejanja. Vsako dobrino je mogoče označiti v omrežju, kar omrežju blockchain omogoča shranjevanje različnih parametrov o blagu. Na primer, če živilski izdelek v verigi preskrbe s hrano prečka datum njegovega veljavnosti, bo samodejno zavržen ali pa bodo informacije posredovane zadevnemu organu..

Trgovinske finance

Trgovinsko financiranje je mogoče preoblikovati tudi z verigo verig. Obravnava kreditne zmogljivosti finančnih institucij. To je velika industrija z več kot 10 bilijoni ameriških dolarjev na trgu. Toda z verigo blokov lahko postane učinkovitejši pri ravnanju s postopkom.

Trenutne težave, ki jih mora prestati trgovinsko financiranje, vključujejo faktoring računov, ročno ustvarjanje pogodb, zamude pri plačilih, podvojene račune za nakladanje, različico z več resnicami, ročni strežnik AML itd..

Z verigo blokov je mogoče skoraj vsak problem rešiti ali izboljšati na boljši korak. Funkcije verige blokov, vključno s sposobnostjo pogleda v realnem času, preglednosti, dokazila o lastništvu in drugih, lahko financiranje trgovine bolj usmerjajo v rast.

Skrb za zdravje

Zdravstvo je eden najpomembnejših sektorjev in prav tako ga je treba reformirati, da postane bolj uspešno. Trenutno zdravstvo trpi zaradi centraliziranega pristopa, ki ga je mogoče izboljšati z uporabo verige blokov.

Trenutni zdravstveni sistem ni povezan, kar pomeni, da morajo bolniki ob vsakem obisku zdravnika imeti svoje dokumente. Poleg tega je problem ponarejanja zdravil ogromen, kar pomeni izgubo milijard dolarjev za podjetja in slabo zdravje pacientov. Ti dve težavi zajemata zdravstveno industrijo in edini blockchain lahko izboljša stanje.

Z blockchainom lahko bolniki zdaj v mrežo naložijo svoje zdravstvene podatke – ki jih lahko pacient uporablja med obiskom zdravnikov. Pomaga lahko tudi raziskavam, saj lahko raziskovalci pridobijo javne podatke, da bi našli zdravilo za različne vrste bolezni.

Preglednost Blockchaina je rešena tudi pri vprašanju ponarejanja drog. Reši jo tako, da zdravilo ni ponarejeno. Vsako zdravilo, dostavljeno v bolnišnico ali bolnika, gre skozi mrežo – ki o njem zbira ključne informacije. Če bi se podrobnosti spremenile, bi lahko bilo ponarejeno.

Trgovina na drobno (sledenje)

Trgovina na drobno zajema več sektorjev, vključno z dobavno verigo. Blockchain se v maloprodaji uporablja na več načinov. Na primer, lahko se uporablja za izboljšanje programov zvestobe, varnosti podatkov o strankah, upravljanja in skupne rabe.

Še en odličen primer uporabe verige blokov za prodajo na drobno so kripto plačila. Številne prodajalce zanima to, saj vedno več ljudi zdaj uporablja kripto kot eno od svojih plačil.

Trgovine na drobno lahko identiteto kupca shranijo tudi v verigo verig, kar jim omogoča, da med trgovinami lažje delijo podatke.

Nepremičnina

Če se odločite za nakup nepremičnine, morate iti skozi okoren postopek dokumentiranja, preverjanja in izvedbe. Pridobitev nepremičnine lahko traja od tednov do mesecev. Za povrh pa obstajajo možnosti, da vas lahko nekdo prevari in vam proda nepremičnino, ki ni v njihovi lasti.

Vse te težave lahko rešuje blockchain z odstranitvijo ali zmanjšanjem nepremičninskih posrednikov ali posrednikov. Pri pametnih pogodbah lahko traja nekaj minut, preden boste lahko kupili svojo nepremičnino.

Nepremičnine morajo prav tako porabiti veliko denarja za papirologijo. Z verigo blokov lahko vodi do brezpapirnega gospodarstva, s čimer prihranite čas in stroške, potrebne za uspešen posel. Uporaba verige blokov lahko pomeni tudi globalizacijo nepremičnin.

Preberite več na temo Real-World Blockchain Use 46 – Blockchain Applications.

To nas pripelje do konca našega modula 2 za verigo verig.

Modul 3: Blockchain za podjetja

V našem 3. modulu vodnika po blockchainu za vodstvo bomo s poslovnega vidika zajeli več vidikov blockchaina. Modul vam bo pomagal razumeti načine, na katere lahko uporabite blockchain, ali če vaše podjetje blockchain sploh potrebuje.

Ugotavljanje ključnih poslovnih priložnosti

Vaša naloga je, da uspevate in naredite svoje podjetje čim bolj donosno. To pomeni, da v svojo korist uporabljate tehnologijo, vključno z verigo blokov.

Torej, kako lahko to storiš

Najboljši način za pristop je najprej prepoznati bolečine vašega podjetja. Z določitvijo stvari, ki jih je treba izboljšati, lahko razumete, ali potrebujete blockchain za njegovo rešitev ali ne.

Obstaja pet aplikacij, ki jih lahko uporabljate v svojem podjetju. Vključujejo naslednje:

 • Skladiščenje v oblaku, ki je decentralizirano
 • Pametne pogodbe za avtomatizacijo delnih ali celotnih poslovnih procesov
 • Plačila za zaposlitev
 • Izboljšanje dobavne verige
 • Hitrejše preverjanje preteklosti in boljše zaposlovanje
 • Računovodstvo
 • Poslovna inteligenca

In veliko več!

Povezava tehnologije Blockchain z novimi tehnologijami: IoT in AI

Tehnologije bodo morale sodelovati in ne same. Če ste del sodobnega podjetja ali podjetja, morate vedeti tudi, da ne morete napredovati samo z eno tehnologijo.

Vse je povezano in mi smo del celotnega ekosistema.

Tu pridejo IoT, AI in Blockchain. Z milijoni povezanih naprav, ki si med seboj izmenjujejo podatke po omrežju – vse je v tem, kako učinkoviti morajo biti sistemi. Za omrežje lahko uporabimo verigo blokov. Deluje kot pomnilnik in zagotavlja celovitost, preglednost in varnost podatkov v okoljih interneta stvari.

Za razumevanje podatkov vam lahko pomaga AI. AI deluje kot možgani za razmišljanje celotne postavitve, kjer se lahko usposobi za razumevanje strukturiranih in nestrukturiranih podatkov.

Skratka, vsi ti trije se prepletajo skupaj. Če želite zgraditi trajnostno prihodnost, mora biti vsaka od teh tehnologij del rasti.

Ali vaše podjetje potrebuje blockchain?

Spremembo je enostavno pripeljati do tega, da bi razumeli resnično potrebo po njej. Blockchain je postal norma za številna podjetja, kjer ga sprejemajo ali ga nameravajo sprejeti v prihodnosti.

Ampak ali ga potrebujete?

Ugotovimo tako, da preberemo pet vprašanj, ki vam bodo pomagala, da se odločite, ali je blockchain primeren ali ne.

 1. Ali želite nespremenljivost podatkov? Če je odgovor pritrdilen, potem potrebujete verigo blokov, saj centralizirana baza podatkov ne more spremeniti podatkov.
 2. Ali so podatki več vir ali en vir? Če vaši podatki prihajajo iz več virov in želite tudi nespremenljivost podatkov, potem potrebujete verigo blokov. Če ste notranja organizacija brez zunanjega vira podatkov, je bolje uporabiti centraliziran pristop, saj v ekosistemu že obstaja zaupanje.
 3. Ali potrebujete posrednika? V tem primeru lahko svoje potrebe povečate s pomočjo centralizirane baze podatkov. Če tega ne storite, je blockchain tisto, kar potrebujete.
 4. Se udeleženci poznajo? Če se, potem decentralizirane rešitve ni treba, saj med njima že obstaja zaupanje.

Z odgovori na zgornja vprašanja boste lahko razumeli svoje zahteve. Tudi če ugotovite, da potrebujete blockchain, morate oceniti tudi resnični vpliv spremembe. Če donos ni velik, je bolje, da se držite trenutnega sistema.

To nas vodi do konca našega modula 3 za usposabljanje voditeljev blokov.

Modul 4: Regulativne / pravne posledice blockchaina

V tem 4. modulu blockchaina za izobraževanje vodstvenih delavcev bomo obravnavali regulativne in pravne posledice blockchaina. Blockchain je težko regulirati ali je pravno zavezujoč. Navsezadnje gre za decentralizirano rešitev, ki predstavlja močan izziv za oblasti, ki so na oblasti.

Predpisi

Da bi ga razumeli, bomo šli skozi regulativno okolje v ZDA. Trenutno zvezna vlada ne zanima urejanja tehnologije veriženja blokov. To pomeni, da mora vsaka država ustanoviti svoje regulativne agencije. Dobra novica je, da predpisi podpirajo pogodbe, ki temeljijo na verigi blokov, ali druge funkcije, ki jih ponuja veriga blokov.

Trenutno številne države nimajo predpisov, druge pa delne, nekatere pa imajo vzpostavljena popolna pravila. Torej, če ste izvršni direktor v ZDA, morate preveriti predpise države, v kateri vaše podjetje ponuja storitve ali prebivališče. To vam bo pomagalo, da se pripravite. Prihodnost se zdi svetla, saj vlada podpira tehnologijo veriženja blokov in si prizadeva za njeno vključitev v svoje sisteme..

Tudi Evropska unija ima pozitivne obete za blockchain.

Zakonitost

Vidik zakonitosti je precej daljši od predpisov, saj zajema širok obseg. Na primer, rešitev veriženja blokov je lahko globalna, kar pomeni, da mora izpolnjevati pravne zaveze različnih držav. To je lahko zelo zahtevno, zlasti za države, ki imajo povsem drugačen tip upravljanja.

To lahko privede do težav na ravni storitev in zmogljivosti rešitve blockchain. Tudi vidik odgovornosti je eno glavnih pravnih vprašanj. Ker je večina blockchain omrežij decentraliziranih, kdo je odgovoren, če gre kaj narobe?

Zasebnost podatkov je drugo pravno vprašanje. Trenutni centralizirani sistemi lahko pozabijo informacije. Toda pri blockchainu to ne bo mogoče, saj je nespremenljivost podatkov ena njegovih ključnih lastnosti. To lahko resno ogrozi zasebnost in kdorkoli sodeluje v omrežju, ne bo imel pravice “pozabiti”.

To nas vodi do konca našega modula 4 za usposabljanje voditeljev blokov.

Modul 5: Blockchain izzivi

Blockchain je precej nova tehnologija. To pomeni, da ga je težko izvesti. Obstaja veliko izzivov, ki jih je treba premagati, da lahko pravilno uporabljamo tehnologijo veriženja blokov, zlasti ko gre za njeno izvajanje.

Začnimo z našim modulom 5 blockchain za usposabljanje vodstvenih delavcev.

Izzivi izvajanja blokchainov

Da bi dobili idejo, pojdimo skozi ključne izzive implementacije verige blokov.

Stroški: Izvajanje verige blokov je lahko težka naloga. Zahteva veliko denarja. Eden glavnih razlogov je, kako deluje veriga blokov in pomanjkanje usposobljenih razvijalcev po razumni ceni.

Razširljivost: Razširljivost blockchain-a je velika skrb pri uporabi podjetja. Ko pa prihaja nova rešitev veriženja blokov, je to edini čas, ko je mogoče rešiti težavo razširljivosti. Trenutno se blockchain lahko meri s pomočjo računalništva v oblaku.

Zasebnost podatkov: Vprašanje zasebnosti podatkov je eden največjih izzivov. Ker so verige blokov porazdeljene knjige, je težko zaščititi podatke pred deljenjem vozlišč. Kriptografija se uporablja za šifriranje podatkov, vendar ne reši bistvene težave. Ko podatkov enkrat zapišemo, jih ni več mogoče izbrisati.

Nezadostna pismenost blockchain: Drug velik izziv je neustrezna pismenost blockchain. Čeprav jo pravilno izvajate, morate ljudi poučiti, kako jo lahko učinkovito uporabljajo. Glede na to, da se ljudje ne želijo spremeniti v svojem načinu dela ali razmišljanja, je to lahko velik izziv.

Tu lahko najdete 10 najboljših izzivov za izvajanje blockchaina v podjetju:

10 najboljših izzivov za implementacijo podjetniških blokov

Glavni izzivi pri sprejemanju blockchainov

V našem blockchainu za vodnik za usposabljanje vodstvenih delavcev bomo predstavili tudi razloge, zaradi katerih je sprejemanje blockchainov ovirano.

Naštejmo jih spodaj:-

 1. Pomanjkanje usposobljenih razvijalcev
 2. Energetsko neučinkoviti mehanizmi soglasja
 3. Slabi predpisi glede veriženja blokov
 4. Vprašljiva varnost
 5. Razširljivost
 6. Vprašanje standardizacije
 7. Integracija

To nas pripelje do konca verige blokov za izvršne module 6.

Zaključek

To nas pripelje do konca naše verige blokov za vodnike. V našem blockchainu za izobraževanje vodstvenih delavcev smo pokrivali pomembne teme, vključno z osnovami, predpisi, izzivi in ​​še več.

Z popolnim usposabljanjem lahko zavzamete tudi zahtevne položaje, kot so vodja inovacij blockchain ali zaposleni na ravni blockchain C. Ta trening vam odpre svet verige blokov in od vas je odvisno, kaj želite s tem znanjem početi.

Torej, kaj menite o vodniku za vodstvo? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me