Vrhunska podjetja tveganega kapitala Blockchain – 30 vlagateljev v blockchain

Ste ustanovitelj startupa, ki želi zbrati denar? Če je odgovor pritrdilen, ste prišli na pravo mesto. V današnjem članku bomo našteli top 30 vlagateljev v verige blokov.

Našteli jih bomo glede na vrednost njihove naložbe. Seveda višina njihove naložbe ni edini dejavnik, ki določa vrednost. Zato ji bomo dali drugo prednostno nalogo. Prav tako obstaja veliko neskladje v skupnem znesku naložb, ki so jih izvedli ti vrhunski vlagatelji v blockchain VC, kot poročajo različni spletni viri.

Skratka, preveč je dejavnikov, da bi se vlagatelj tveganega kapitala lahko uvrstil kronološko. Zato bomo uvrstili teh 30 najboljših družb tveganega kapitala brez posebnega vrstnega reda. Vendar je naš seznam vlagateljev v blockchain kuriran glede na skupno naložbo, ki so jo opravili v zadnjih nekaj letih.

Če poznate katerega koli vlagatelja v blockchain, ki si zasluži, da je tukaj naveden, ne pozabite nas kontaktirati in dodali jih bomo na seznam.

S tem jasno, začnimo s seznamom.

Najboljša podjetja tveganega kapitala Blockchain, ki vlagajo v Blockchain

Top 30 Blockchain vlagateljev

Seznam najboljših 30 vlagateljev v blockchain

1. Skupina digitalnih valut

Digital Currency Group (DCG) je naš vlagatelj blockchain številka ena s sedežem v New Yorku. Vložili so v številna zagonska podjetja, vključno s priljubljenim startupom Ledger. Ne samo, da je družba DCG vlagala tudi v perspektivna zagonska podjetja in blockchain podjetja. Tržijo se kot epicenter blockchain industrije in bitcoinov.

DIREKTOR: Barry Silbert

Top Blockchain naložbe: Blockchain Inc. Ledger, Basic in Circle.

Twitter:https://twitter.com/DCGco

Spletna stran:https://dcg.co/

Leto ustanovitve: 2015

2. Neomejene kripto naložbe

Naš drugi največji vlagatelj v blockchain VC vključuje Limitless Crypto Investments. Imajo sedež v Houstonu v Teksasu in imajo več kot osem naložb v blockchain. Njihova najbolj priljubljena naložba je Binance, Trezor, Power Ledger in še več. Njihova naložba je bila izvedena tudi v obliki nakupa žetonov prek ICO.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Mathew Jordan

Najboljše naložbe v blockchain: Power Ledger, Binance, 0x, Tezos, Republiški protokol, WanChain.

Twitter: Nobenega

Spletna stran:https://www.limitlesscryptos.com/

Leto ustanovitve: 2017

3. Blockchain Capital

Blockchain capital je naš tretji izbor na seznamu najboljših tridesetih vlagateljev v blockchain. Nahajajo se v San Franciscu v Kaliforniji in so v celoti osredotočeni na blockchain investicijske sklade. Samo v letu 2018 so vložili v več kot devet zagonskih podjetij, vključno s SOFX, Circle in drugimi. Njihova glavna naložba v blockchain VC vključuje Ripple, Coinbase in Blockstream.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Bart Stephens, W Bradford Stephens

Najboljše naložbe v blockchain: Valovanje,

Twitter:https://twitter.com/blockchaincap

Spletna stran:http://blockchain.capital

Leto ustanovitve: 2013

4. Povečajte VC

Boost VC je priljubljen vlagatelj tveganega kapitala s sedežem v San Mateu v Kaliforniji v ZDA. Vlagali so v veliko različnih startupov, ki poganjajo tehnologijo. To pomeni, da so vlagali v startupe, ki niso blockchain, vključno z umetno inteligenco in drugimi. Vendar pa so zelo aktivni tudi v verigi verig, kar jih uvršča med najboljše vlagatelje v verige blokov. Aktivni so tudi kot zagonski pospeševalnik. Njuno potovanje v blockchain naložbe se je začelo iz podjetja Ripio. Leta 2018 so vlagali v številne blockchain zagone, vključno z MyCrypto (njihova zadnja naložba), Ledger itd..

Izvršni direktor / ustanovitelj: Adam Draper, Brayton Williams

Top Blockchain VC naložbe: Coinbase, Tezos, BlockCyber.

Twitter:https://twitter.com/BoostVC

Spletna stran:https://www.boost.vc/

Leto ustanovitve: 2012

5. Pantera Capital

Panthera Capital je eden največjih vlagateljev na trgu verig blokov. Nahajajo se v parku Menlo v zalivu. Vlagajo v projekte, žetone, podvige, povezane z digitalno valuto in tehnologijo veriženja blokov na splošno. V letu 2018 so izvedli veliko naložb v verigo blokov, vključno z naložbami v zagonska podjetja, kot so Audius, protokol DIRT in drugi. Njihova glavna naložba vključuje pristanišče, DMarket itd.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Dan Morehead

Najboljše naložbe v blockchain: Dmarket, pristanišče, Basis,

Twitter: https://twitter.com/PanteraCapital

Spletna stran:https://www.panteracapital.com/

Leto ustanovitve: 2003

6. Andreessen Horowitz (a16z)

Andreessen Horowitz aka a16z investira je eden najboljših vlagateljev v blockchain VC. Vlagajo pa tudi v projekte, ki niso blockchain. Imajo 4 milijone dolarjev premoženja in so svojo pot začeli leta 2009. Njihovih prvih nekaj naložb, vključno s priljubljenim projektom Ripple. Od tam so vlagali v številne ideje. Zelo so dejavni pri naložbi in že avgusta 2018 so izvedli štiri naložbe, ki jim je v juliju sledilo devet naložb. Njihova priljubljena naložba v verige blokov vključuje DFINITY in Coinbase.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Ben Horowitz, Marc Andreessen

Najboljše naložbe v blockchain: Coinbase, pristanišče, osnova, DFINITY

Twitter:https://twitter.com/a16z

Spletna stran:https://www.a16z.com

Leto ustanovitve: 2009

7. FinLab AG

FinLab AG je investiral v manj blockchain podvigov in zagonov v primerjavi z drugimi blockchain VC vlagatelji. Znesek naložbe pa je velik, zaradi česar se uvrščajo visoko na naš seznam. Sedež imajo v Frankfurtu v Nemčiji, njihov glavni interes za naložbe pa so finančna podjetja, ki delajo v sektorju verig blokov. Njihova priljubljena naložba vključuje EOS.io, Iconiq lab, Vaultoro in FastBill.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Christian Angermayer

Najboljše naložbe v blockchain: Iconiq Lab, FastBill, Vaultoro.

Twitter:https://twitter.com/FinLab_DE

Spletna stran:https://finlab.de/

Leto ustanovitve: 2005

8. Katagonija

Catagonia je svetovalno in investicijsko podjetje. So vodilni vlagatelji v verige blokov v Berlinu v Nemčiji. V zadnjih letih so vlagali v številne tehnološke projekte. Vendar ne vlagajo pogosto in to je povsem razvidno iz dejstva, da so v letu 2018 investirali le v en blockchain projekt.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Ralph Eric Kunz.

Najboljše naložbe v blockchain: AppCoins, Envion, Basis, HydroMiner.

Twitter:https://twitter.com/catagoniaberlin

Spletna stran:http://www.catagonia.com/

Leto ustanovitve: 2009

9. Polychain Capital

Polychain Capital ima različna zanimanja za naložbe v družbe VC. Delajo tudi ustanavljanja hedge skladov in blockchain ter kriptovalute. Njihov glavni sedež je v San Franciscu v Kaliforniji. Za razliko od Katagonije so zelo aktivni pri naložbah v verige blokov. Samo v letu 2018 so do zdaj vložili v 14 zagonskih podjetij. Vsi so povezani z verigo verig. Med njihovimi opaznimi naložbami so DFINITY, Basis, NuCyber ​​in Nervos.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Olaf Carlson-Wee

Najboljše naložbe v blockchain: DFINITY, CoinList, NuCyber, Basis.

Twitter:https://twitter.com/polychaincap

Spletna stran:http://polychain.capital/

Leto ustanovitve: 2016

10. Ceyuan Ventures

Ceyuan Ventures je kapitalsko podjetje v zgodnji fazi s sedežem v Pekingu. Njihov glavni interes je v nastajajočih rastočih podjetjih in IT podjetjih. Sem spadajo tudi projekti in zagoni, povezani z Blockchainom. Svoje potovanje so začeli leta 2004 in so zato eno najstarejših podjetij tveganega kapitala na našem seznamu. Na naložbeni sceni so precej aktivni, z dvema naložbama aprila in junija 2018. Njihova glavna naložba vključuje Trip.io, Basis, Mars Finance in druge.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Bo Feng

Najboljše naložbe v blockchain: Basis, Trip.io, Mars Finance, Nervos.

Twitter: Nobenega

Spletna stran:http://www.ceyuan.com/en/index.html

Leto ustanovitve: 2004

11. Tally Capital

Tally Capital ponuja odlično priložnost za nove ideje v verigi blokov. Osredotočajo se le na blockchain sektor in so vlagali v obetavna blockchain zagonska podjetja in podjetja. Nahajajo se v Chicagu, IL. Vendar se je njihova pogostost naložb v zadnjem času upočasnila. Junija 2018 so vlagali v dva priljubljena blockchain projekta, to sta Civic in I-Mab Biopharma. Še ena naložba, ki jo je treba omeniti, je Block.one, podjetje, ki trenutno gradi verigo blokov EOS.IO.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Matthew Roszak

Najboljše naložbe v blockchain: Block.one, Qtum, BTC Media, BlockStream, I-Mab Bipharma

Twitter:https://twitter.com/TallyCapital

Spletna stran:http://tallycapital.com/

Leto ustanovitve: 2013

12. RRE Ventures

RRE Ventures vlaga kapital v številne različne sektorje, vključno s financami, mediji in tehnologijo. Nahajajo se v New Yorku. So eno najstarejših družb tveganega kapitala. Svojo pot so začeli leta 1994 in do zdaj so vložili v tone projektov. Z več kot 77 obstaja, lahko ocenite, kako dolgo že obstajajo na trgu in pomagajo podjetnikom, start-upom in celo podjetjem, da dosežejo svoje cilje.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Jim Robinson, Stuart Ellman

Najboljše naložbe v blockchain: Ripple, Abra, Gem.

Twitter: https://twitter.com/RRE

Spletna stran:http://www.rre.com/

Leto ustanovitve: 1994

13. IDG Capital

IDG Capital je investicijsko podjetje, ki pomaga tehnološkim zagonom in podjetjem. Nahajajo se v Pekingu na Kitajskem. Delujejo tudi dve desetletji in pri njih dela precej zaposlenih. Imajo tudi sedež v New Yorku in so kvalificirani kot blockchain VC vlagatelji. Imajo bogato naložbeno zgodovino in so trenutno zelo aktivni na trgu. Samo avgusta 2018 so investirali v 13 zagonskih podjetij, izvedli so serije A, B C, D in Venture Round. Vlagajo tako v zagonske ustanove blockchain kot neblockchain.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Jim Breyer

Najboljše naložbe v blockchain: Označuje Finance, imToken, Circle, Ripple.

Twitter:https://twitter.com/IDGCapital

Spletna stran:http://en.idgcapital.com

Leto ustanovitve: 1993

14. FBG Kapital

FBG Capital je upravitelj blockchain / crypto sredstev, ki vlaga v zagonska podjetja in blockchain podjetja. So eden najboljših blockchain vlagateljev. Njihov glavni sedež je v Pekingu na Kitajskem. V primerjavi z drugimi vlagatelji VC so novi in ​​so začeli poslovati konec leta 2017. Kot investicijsko podjetje izvajajo naložbe serije A, vlaganja v tvegane naložbe in semena..

Izvršni direktor / ustanovitelj: Vincent Zhou

Najboljše naložbe v blockchain: Lino, projekt Lambda, Ripio, izvorni protokol.

Twitter:https://twitter.com/FBGCapital

Spletna stran:https://www.fbg.capital/

Leto ustanovitve: 2015

15. Liberty City Ventures

Liberty City Ventures je podjetje, ki vlaga v inovativna zagonska podjetja iz različnih prostorov, vključno z mediji, tehnologijo in trgovino. Sedež podjetja se nahaja na območju New Yorka. Z dvema večjima naložbama v letu 2018 so zmerno aktivni. Vložili so v Libra, projekt kriptovalut v krogu financiranja serije B. Tudi v tehtnicah so v letu 2017 vlagali v tehtnice v serijo A. Razen tega so vlagali tudi v Paxos.

Izvršni direktor / ustanovitelj:

Top Blockchain naložbe: Paxos, Tehtnica

Twitter:https://twitter.com/LCVentures

Spletna stran: https://www.libertycityventures.com/

Leto ustanovitve: 2012

16. Union Square Ventures

Union Square Ventures je naš naslednji vlagatelj v blockchain VC na seznamu. Nahajajo se v NewYorku v New Yorku. Radi vlagajo v zgodnji zagon, rast kapitala in še veliko več. Njihova največja naložba je bila Polychain Capital, CryptoKitties in Coinbase. Prav tako so zelo aktivni, saj so julija 2018 izvedli tri naložbe.

Izvršni direktor / ustanovitelj:

Najboljše naložbe v blockchain: Coinbase, Polychain Capital, CryptoKitties.

Twitter:https://twitter.com/usv

Spletna stran:https://www.usv.com/

Leto ustanovitve: 2004

17. General katalizator

General Catalyst dobro investira v zagonska podjetja, ki temeljijo na blockchainu. Je tudi eno najstarejših podjetij tam zunaj, zaradi česar je še bolj unikatno, saj so v novi verigi blokov videli potencial. Nahajajo se v Cambridgeu v ZDA. Njihova opazna naložba vključuje Bluzelle in Bitwise.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Bill Fitzgerald, David Fialkow, David Orfao, Joel Cutler

Najboljše naložbe v blockchain: Bluzelle, Circle, Bitwise.

Twitter:https://twitter.com/gcvp

Spletna stran:http://generalcatalyst.com

Leto ustanovitve: 2000

18. JAFCO

JAFCO ima sedež v Tokiu na Japonskem. So podjetje za upravljanje naložb, ki je na trg vložilo tone denarja. Njihova nedavna naložba vključuje Tech Bureau in Nayuta.

Izvršni direktor / ustanovitelj:

Top Blockchain naložba: Paxos, Tehtnica

Twitter:

Spletna stran:http://www.jafco.co.jp

Leto ustanovitve: 1980

19. Tusk Ventures

Tusk Ventures so priljubljeni vlagatelji tveganega kapitala, ki radi vlagajo v zanimive in inovativne visoko rastoče tehnološke ustanove. Njihov izvršni direktor Bradley Tusk je pot začel leta 2015 in pomagajo startupom. Nahajajo se v New Yorku.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Bradley Tusk

Top Blockchain naložbe: Coinbase

Twitter:https://twitter.com/tuskventures

Spletna stran:http://tuskventures.com/

Leto ustanovitve: 2015

20. Draper Associates

Draper Associates vodi Tim Draper, legendarni vlagatelj tveganega kapitala. Draper Associates večino časa že v zgodnji fazi vlagajo v zagonska podjetja. Njihov poudarek je vlaganje v različna podjetja, ki jih vodijo proizvodnja, tehnologija in zdravstvo. Seveda radi financirajo zagonska podjetja in podjetja, ki temeljijo na blockchainu. Draperjevi sodelavci so verjetno eden najstarejših vlagateljev s štirimi desetletji.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Tim Draper

Top Blockchain naložba: Ledger, Coinbase, Ripio.

Twitter:https://twitter.com/drapervc

Spletna stran:http://www.draper.vc

Leto ustanovitve: 1969

21. Lightspeed Venture Partners

Lightspeed Venture Partners se osredotoča na naložbe na trgu, ki se ukvarja s tehnološkim, potrošniškim, čistilnim in podjetniškim trgom. Sedež imajo v Menlo Parku v Kaliforniji v ZDA. Njihova zadnja naložba v verigo blokov je protokol DIRT, kjer so v krog semen vložili 3 milijone dolarjev.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Barry Eggers, Christopher Schaepe, Peter Nieh, Ravi Mhatre

Najboljše naložbe v blockchain: BTCC, osnova Blockchain Inc., fundacija Saga, protokol Dirt.

Twitter:https://twitter.com/lightspeedvp

Spletna stran:http://lsvp.com

Leto ustanovitve: 2000

22. Mandra Capital

Mandra Capital je hongkonško investicijsko podjetje za blockchain. Vlagajo v tvegane vlagatelje v zgodnji fazi s poudarkom na digitalnih in blockchain sredstvih. Znatno so vlagali v OKCoin, ki je bil pozoren tudi pri drugih vrhunskih vlagateljih v blockchain VC. Njihovih zadnjih nekaj naložb so bili ne-blockchain zagoni. Druge vrhunske naložbe v blockchain vključujejo Overnest, PINTEC in druge.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Song Yi Zhang

Najboljše naložbe v blockchain: OKCoin, PINTEC, Overnest.

Twitter:

Spletna stran:http://www.mandracapital.com/

Leto ustanovitve: 2001

23. Galaxy Asset Management

Galaxy Asset Management je banka za trgovanje z digitalnimi sredstvi, ki ponuja upravljanje premoženja in glavno naložbo. Torej, kaj poskušajo doseči? Poskušajo vlagati v zagonska podjetja, ki so perspektivna in zato vlagajo v fazi semen. Njihova pomembna naložba vključuje NuCypher, Templum, StormX in Everpedia.

Izvršni direktor / ustanovitelj:

Top Blockchain naložba: NuCypher, Templum, StormX in Everpedia.

Twitter:

Spletna stran

Leto ustanovitve:

24. Mozaični podvigi

Mosaic Ventures se v glavnem osredotočajo na naložbe serije A v zagonska podjetja, povezana s financami. Sedež imajo v Londonu v Veliki Britaniji. Njihovi dve pomembni naložbi iz leta 2014 sta Blockchain Inc. in Blockstream.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Mike Chalfen, Simon Levene, Toby Coppel

Najboljše naložbe v blockchain: Paxos, Tehtnica

Twitter: https://twitter.com/gcvp

Spletna stran: http://generalcatalyst.com

Leto ustanovitve: 2012

25. Kapital vozlišča

Node Capital je podjetje tveganega kapitala, ki deluje od leta 2017. Njihov glavni poudarek je na blockchain industriji, zato so vse njihove naložbe povezane z blockchain podjetji in zagonskimi podjetji. Njihova zadnja naložba je PalletOne, blockchain zagon. Projekte financirajo na več načinov, vključno z začetno ponudbo kovancev, poslovnim krogom, angelskim krogom in semenskim krogom. Njihove glavne naložbe vključujejo ChinaUp.com in Fengwo. Prav tako so aktivni in so v zadnjih dveh mesecih vložili že sedem startupov.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Junij du

Najboljše naložbe v blockchain: Hotnode, Ankr Network, Hub, ChinaUp.com

Twitter: https://twitter.com/Node_Capital

Spletna stran:http://www.nodecap.com

Leto ustanovitve: 2017

26. DHVC (Danhua Capital)

Danhua Capital (DHVC) je znani sklad tveganega kapitala, ki se ukvarja s tehnološkimi podjetji v zgodnji fazi. Sedež imajo v Kaliforniji v ZDA. To pomeni, da vlagajo tako v startupe in podjetja, ki niso povezani z verigo blokov. Njihova zadnja naložba v verigo blokov je SFOX, prvi trgovec s kriptovalutami. Razen tega so vlagali v zagonska podjetja, kot so Libra Credit Network, Origin Protocol in drugi.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Andrew Gu, Shoucheng Zhang

Najboljše naložbe v blockchain: SFOX, Origin Protocol, Libra Credit Network.

Twitter:

Spletna stran:http://www.danhuacap.com/

Leto ustanovitve: 2013

27. Razpršeno

Hashed je eno vodilnih pospeševalnikov in družb tveganega kapitala, ki temelji na blockchainu. Nahaja se v Seulu. Ima tudi pisarne v San Franciscu. Svojo pot so začeli konec leta 2017 in aktivno vlagajo v nova zagonska podjetja. Njihova zadnja naložba je bila v obliki Terra. V svoj semenski krog so vložili 32 milijonov dolarjev. Poleg tega so vlagali tudi v projekte, kot so Origin Protocol, Bluzelle, StormX itd.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Alex Shin, Alex Shin, Seojoon Kim

Najboljše naložbe v blockchain: StormX, izvorni protokol, Terra, StormX

Twitter:

Spletna stran:https://www.hashed.com

Leto ustanovitve: 2017

28. InBlockchain

InBlockchain je kitajsko podjetje za tvegane naložbe, ki se ukvarja samo s podjetjem za kriptovalute. So povsem novi na prizorišču. Vendar jim to ni preprečilo, da bi vlagali v blockchain prostor. Z več kot 8+ naložbami v samem letu 2018 gredo močno. Njihova zadnja naložba je Logos Network. Druge ključne naložbe vključujejo EximChain, ONO Social in Trip.io.

Izvršni direktor / ustanovitelj:

Najboljše naložbe v blockchain: AdRealm, Tok Token, Zhidian, Logos Network, Eximchain.

Twitter:https://twitter.com/InBlockchainCom

Spletna stran:http://inblockchain.com

Leto ustanovitve:

29. Sorodni podvigi

Kindred Ventures spadajo v kategorijo angelskih naložb. Vlagajo v zagonska podjetja v zgodnji fazi, leta 2014 jih je ustanovil Steve Jang. Na investicijskem prizorišču so zmerno aktivni, zadnja naložba je bila Radar Rele. Njihov sedež je v San Franciscu v Kaliforniji.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Steve Jang

Najboljše naložbe v blockchain: Radarski rele, nastavljeni protokol, CoinTracker, Coinbase

Twitter:https://twitter.com/KindredVentures

Spletna stran:https://kindredvc.com

Leto ustanovitve: 2012

30. Earlybird Venture

Naš zadnji vlagatelj v blockchain VC je Earlybird Venture. Globalno so prisotni s pisarnami v Berlinu, Istanbulu in drugih pomembnih krajih. Vlagajo v vse vrste evropskih tehnoloških podjetij, vključno z blockchainom. Delujejo tudi zadnji dve desetletji.

Izvršni direktor / ustanovitelj: Christian Nagel, Hendrik Brandis, Roland Manger, Rolf Mathies

Najboljše naložbe v blockchain: Paxos, Tehtnica

Twitter: https://twitter.com/EarlybirdVC

Spletna stran:https://earlybird.com

Leto ustanovitve: 1997

31. zk Kapital

zk Capital je tvegani kapital, usmerjen v raziskave, s sedežem v ZDA in Švici. Sestavlja ga skupina tehničnih in industrijskih strokovnjakov. zk Capital se osredotoča na naložbe v decentralizirane protokole in aplikacije naslednje generacije, njihova portfeljska podjetja pa vključujejo Filecoin, Blockstack, Origin Protocol, Nervos, Thundercore, bloXroute, Republic, Liquidity Network, RightMesh in druge.

Upravni partner: Mohamed ElkasstawiNajboljše naložbe v blockchain: Filecoin, Blockstack, Origin Protocol, bloXroute, Nervos, Thundercore

Twitter:https://twitter.com/zkcapital

Spletna stran:zk.kapital

Leto ustanovitve: 2017

Zaključek

To nas pripelje do konca seznama Top blockchain VC vlagateljev. Osredotočili smo se samo na najboljše blockchain vlagatelje. Če menite, da smo zamudili odličnega vlagatelja v Blockahain, potem ne pozabite komentirati spodaj in nam sporočiti. Poslušamo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me