Zakaj bi se morali odločiti za zaposlitve svetovalcev za blockchain?

Želite postati svetovalec za blockchain? Oglejte si ta priročnik, kjer analiziramo možnosti delovnih mest svetovalcev za verige blokov in se naučimo, kako to postati.

Blockchain se hitro spreminja, kako deluje in živi naš svet – postaja rešitev za odpravo neskladnosti vseh poslovnih modelov. Ker številna podjetja poskušajo doseči blockchain preobrazbo, potrebujejo blockchain svetovalce. Zato narašča tudi povpraševanje po delovnih mestih svetovalcev blokov.

Za delovna mesta svetovalcev za blockchain bi morali imeti višjo podcenjenost prizadevanj in praktičen občutek za blockchain inovacije. V resnici imajo delovna mesta svetovalcev za verige blokov veliko priložnosti za vas.

Številna podjetja že ponujajo storitve svetovanja na področju veriženja blokov in če lahko delate pravilno, ste lahko tudi del teh podjetij.

Da vam danes pomagam pri tej zadevi, vam bom povedal vse o delovnih mestih svetovalcev v blockchainu in zakaj bi se morali odločiti za to.

Torej, začnimo!

Vpišite se zdaj: Kako zgraditi svojo kariero na tečaju za podjetniške blokovne verige

Contents

Delovna mesta svetovalcev za blockchain: kakšne so prednosti?

Najprej začnimo s tem, zakaj bi se najprej lotili delovnih mest svetovalcev za verige blokov. Torej, preverite prednosti od spodaj –

Visoko plačana plača

Najboljši del delovnih mest svetovalcev blokov je, da ima visoko plačano plačo. Da ne omenjam prednosti sodelovanja z vrhunskimi strankami v industriji. Razpon plač pa se lahko razlikuje glede na to, kakšne storitve svetovanja v blockchainu ponujate.

V bistvu se lahko giblje med 69-179 tisoč USD! Za začetek je to precejšen denar. Za višjo plačo pa boste morali biti izkušeni na terenu. Torej, začetniki bi najverjetneje začeli z manj plačanimi delovnimi mesti svetovalcev za blockchain. V resnici boste na trgu videli veliko visoko plačanih delovnih mest v blockchainu.

Povečanje povpraševanja

Povpraševanje po delovnih mestih svetovalcev za blockchain je izjemno veliko. Zakaj pa to? Ker je tehnologija razmeroma nova, večina podjetij nima delovne sile, ki bi lahko popolnoma razumela koncept, ki stoji za njo. Posledično želijo o tem izvedeti od najboljšega najboljšega svetovalca za tehnologijo veriženja blokov. V resnici povpraševanje po blockchain veščinah narašča.

V resnici je to glavni vzrok za naraščanje statusa delovnih mest svetovalcev v blockchainu. No, poučevali boste strokovnjake pri izvršnih direktorjih na trgu, COO-ji se bodo o tehnologiji učili od vas. In zato lahko hitro dobite zeleni signal od delovnih mest svetovalcev za verige blokov.

Ekskluzivne priložnosti

Priložnosti v svetovanju za razvoj verig blokov so ogromne. Vsako posamezno mesto na tem področju bo prineslo vse dodatne ugodnosti, kot so dnevi počitnic, premium člani ekipe, bonusi itd. Torej ne boste prejemali le lepe plače, temveč tudi druge funkcije. Kariera v blockchainu vam lahko resnično odpre veliko zajemov.

Še en pomemben del pri delovnih mestih svetovalcev blockchain je, da ni veliko svetovalnih storitev za blockchain, ki bi resnično lahko ponudile dobre rezultate. Da, na trgu je preveč svetovalcev, vendar večinski del nima nobenega ozadja na ravni trga. Posledično se lahko z malo trdega dela enostavno povzpnete na vrh.

Donosne pozicije

Ena zadnjih prednosti delovnih mest svetovalcev za verige blokov je, da ima zelo donosen položaj v podjetju. Čeprav ste samo začetnik, lahko začnete z zelo vodilnim položajem v svojem podjetju. V primerjavi z drugimi poklicnimi odločitvami lahko traja tudi nekaj let, da se doseže ta položaj.

Toda na delovnih mestih svetovalcev za blockchain morda ne bo trajalo nič ali zelo malo časa. In očitno bo bolj donosen položaj v vašem podjetju, bolj se bo dvignil vaš socialni status.

Blockchain razvojno svetovanje: tipične faze, ki bi jih lahko imeli v svojem projektu

Ta odsek je namenjen predvsem tistim, ki ne vedo, katere so faze svetovanja pri razvoju verige blokov. V bistvu, če ste novinec, potem natančno preberite naslednji razdelek, da v celoti razumete koncept.

Kakor koli že, v skoraj vseh posameznih svetovalnih projektih v verigi blokov so praktično tri osnovne faze. To so predvsem –

Podaljšanje –

Prva stopnja je faza podaljšanja. Tu so številna podjetja šele pred kratkim slišala za tehnologijo veriženja blokov in še vedno iščejo strateški nasvet, ali je to dobra možnost ali ne. V tej prevladujejo na trgu številna velika svetovalna podjetja.

Povpraševanje po blockchain svetovalnih storitvah je v tej fazi ogromno. V resnici pa zato, ker ne potrebujejo dodatne podpore, temveč strateški nasvet usposobljenega osebja. Če ste razvijalec blockchainov ali poslovni svetovalec z nekaj dodatnega znanja o blockchainu, lahko tudi vi prevladujete v panogi.

Zdi se, da se bo povpraševanje po tovrstnih svetovalnih storitvah na ravni površin še naprej povečevalo do leta 2021. Vendar pa vas moram opozoriti, da potreba po tovrstnih položajih ne bo trajala prav dolgo, če se ne boste izkazali kot dobro za naslednjo stopnjo preobrazbe.

Tako se lahko za kratek čas odločite za samostojne svetovalne storitve za blockchain, ne da bi pri tem zapravljali čas za vrhunskim podjetjem.

Preverjanje –

Naslednja faza, s katero se boste verjetno srečali, je faza preverjanja veljavnosti. Ker tehnologija iz dneva v dan zori, je očitno, da bodo podjetja kmalu prešla v drugo fazo. V resnici so nekatera podjetja že prešla na drugo fazo.

V tej boste morali imeti tehnološko znanje za obravnavo več pobud blockchain. V bistvu bi pri delovnih mestih svetovalcev za blockchain morali obvladovati spremembe procesa, varnost, zasebnost, vprašanja skladnosti, integracije in še veliko več.

Tu bodo tudi podjetja vodila le velika svetovalna podjetja z močnim tržnim položajem. Torej, vaša strategija bi morala biti, da se na to stopnjo osredotočite predvsem zato, ker bo vaše podjetje ostalo v igri, ko bodo drugi padli.

Glede na okoliščine lahko pričakujete, da bodo ta podjetja ostala v igri vsaj 2026. In če lahko pokažete potencial, lahko zelo dolgo ponujate storitve svetovanja na področju veriženja blokov.

Napredek –

To temelji na poročilu Granterja, ki sem ga prebral. Po njihovem mnenju se bo tržna vrednost blockchain drastično spremenila od začetka leta 2025. Torej, tu se bo povpraševanje po delovnih mestih svetovalcev blockchain povzpelo na vrh.

In ker se bodo zdaj igri pridružile večje lige, mala podjetja s tem ne bodo mogla konkurirati. Tako bi se zagotovo morali odločiti za dobro plačo svetovalca za blockchain v podjetju za svetovanje.

Tako boste ostali relevantni, čeprav bi druge svetovalne storitve na področju veriženja blokov zamrle. Še več, verjetno boste doživeli ogromno rast in vaša pričakovanja glede plače svetovalca v blockchainu bi se povečala.

Vendar gre zgolj za špekulacije, lahko pa se pojavijo tudi drugi poslovni spektri. V konkurenčnem svetu ni druge možnosti, kot da tvegamo. In za verigo blokov morate biti pripravljeni tvegati.

Različne vrste delovnih mest svetovalcev za blockchain na trgu

Trenutno se trg za to vrsto delovnih mest še vedno razvija. Moram pa reči, da se razvijajo precej hitro in na delovnih mestih svetovalcev v blokovnih verigah že obstaja nekaj različnih kategorij.

Še več, na teh različnih delovnih mestih na trgu boste opazili tudi spremembo plače svetovalca za blockchain. Torej, da dobimo boljšo idejo, poglejmo, čemu bi morali upati.

  • Blockchain Specialist Jobs

Zaradi visokih zahtev narašča pomen tehničnega znanja o verigi blokov. Posledično številna delovna mesta za svetovanje v blockchainu zahtevajo predhodne izkušnje v tej niši, da bi dobili položaj svetovalnega podjetja.

Lahko bi tudi pričakovali, da bodo ti dolgo časa v nedavno ustanovljenem podjetju s strani drugih profesionalcev na dirki. Vendar pa je s spretnostmi povprečne ravni povsem nemogoče najeti službo svetovalca za tehnologijo blockchain.

Še več, za službo tukaj morate imeti odlične izkušnje in pronicljivost.

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

  • Poslovna svetovanja v poslovnem blokchainu

V bistvu so ta delovna mesta v podjetjih za poslovno svetovanje videla priložnost v sektorju verig blokov. Še več, ta podjetja so se že uveljavila na trgu kot svetovalna družba. Ko bo nova tehnologija na trgu, bodo dodali samo poseben oddelek, ki bo urejal to nišo.

Stvar je v tem, da se ta podjetja ali delovna mesta v osnovi osredotočajo na strateško svetovanje in ne zajemajo tehničnih vidikov. Torej se boste morali osredotočiti tudi na poslovne strategije blockchain.

V prihodnosti pa ga lahko razširijo tudi na tehnično svetovanje. Torej, najbolje je, da imate tehnično znanje, ki je popolnoma zavarovano na vašem položaju. Kakor koli že, ne pozabite, da morate imeti tudi poslovno usmerjeno bazo znanja, da boste lahko zaposlili svetovalna delovna mesta v blockchainu.

  • TSP-ji ali delovna mesta ponudnikov tehnoloških storitev

Podjetja, ki ponujajo tehnološke storitve, so prav tako zahtevala svoje mesto. Videvši priložnost za večji prihodek, so vzeli stvari v svoje roke. Če želite v tej vrsti podjetja dobiti svetovalna delovna mesta za blockchain, potem morate biti izjemno tehnični. Ne samo teoretično, tudi v praksi bi morali imeti možnost, da poiščete rešitev.

Posledično bo vaše delo zahtevalo, da razvijete POC in ponudite uporabno različico tudi za svoje stranke. Še več, razpon plač svetovalcev za blockchain je v tem primeru precej visok.

  • Zaposlitve v svetovalnih platformah Blockchain

To so v bistvu platforme, ki lahko mnogim podjetjem odprejo različne poslovne priložnosti. V resnici boste na spletu našli veliko informacij o svetovanju svetovalcev za tehnologijo veriženja blokov.

Vendar ne more vsaka platforma ponuditi enake kakovosti. V vsakem primeru jih podpirajo tehnološki strokovnjaki in iščejo ljudi, ki jih bodo najeli za učinkovitejšo pomoč podjetjem.

Kakorkoli že, razpon plačil za tovrstno platformo je na spodnjem koncu, vendar je vseeno lahko dobra priložnost, da zasijete. Najboljše pri tem je, da vam ne bo treba imeti predhodnih izkušenj ali biti sposoben razvijati POC za tovrstna delovna mesta svetovanja v blockchainu.

Torej, to je trenutno najlažja rešitev kot kariera.

Kakšne bi bile vaše delovne odgovornosti?

Odgovornosti se v bistvu razlikujejo od povpraševanja podjetij do vrste svetovalnih storitev, ki jih ponujate. Dodal pa bi, da vam ni treba upoštevati vseh spodnjih odgovornosti.

Običajno obstaja pet različnih razredov v sektorju delovnih mest svetovalcev za verige blokov. Vsak razred svojim strankam ponuja drugačne rešitve, zato se bodo odgovornosti spremenile.

Torej, poglejmo jih.

  1. Strategije kuriranja

V bistvu boste v tej fazi stranke, ki so pravkar začele raziskovati blockchain in želijo vedeti, ali bo blockchain motil njihovo podjetje ali ne. Še več, želeli bodo vedeti, kako lahko preprečijo kakršne koli motnje in kako lahko najdejo taktično rešitev.

Torej, vaše odgovornosti bodo v glavnem vključevale – analizo učinka, pripravo poslovne taktike, razvoj prihodnjega načrta, predavanja na delavnicah itd. Morali boste tudi opisati, ali res potrebujejo blockchain ali ne.

Analiza vpliva

Najprej boste morali analizirati podjetje vaše stranke in nato ugotoviti, na kakšen način tehnologija blockchain lahko moti njihovo organizacijo.

Pripravite poslovno taktiko

Nato boste kot svetovalec za tehnologijo veriženja blokov pripravili strategijo, ki bo lahko preprečila te motnje z uporabo poslovnih modelov veriženja blokov. Še več, morali jim boste trdno predstaviti, ali se lahko spopadejo s situacijo ali ne.

Razviti prihodnje načrte

Nato boste kot dolžnost svetovalca za tehnologijo veriženja blokov predstavili izvedljiv načrt, po katerem bo podjetje sledilo.

Gostiteljske delavnice

Najboljše pri tej stopnji je, da boste postali predavatelj in boste morda morali ponuditi svetovalna predavanja vrhunskim strokovnjakom podjetja.

  1. Razvijte poslovne rešitve

V mnogih primerih podjetja sama pripravijo možen načrt. Toda za izvršilni del poiščejo pomoč pri svetovalnih agencijah za razvoj verig blokov. V tem delu delovnih mest svetovalcev za blockchain boste morali posebej opisati primere uporabe za to določeno poslovno verigo blokov.

Poleg tega bi morali tudi opisati, koliko stroškov bi to zahtevalo. Še več, pri svetovalnih delovnih mestih v blockchainu se boste morali prepričati tudi, da podjetje ve, katera rešitev je zanje najbolj primerna.

Pričakujete lahko visoke razpone plač svetovalcev za blockchain pri ponudnikih storitev ali delovnih mestih za svetovanje.

Uskladitev zainteresiranih strani

V resnici je lahko usklajevanje deležnikov za vas težka naloga. Zainteresirane strani so vedno dvomljive in morda tudi kot svetovalci ne bodo odprte za vaše predloge. Torej, poskrbite, da se boste znali pogovarjati z njimi v njihovem jeziku.

Oblikovanje procesov

Po uskladitvi deležnikov morate svoje tehnične vidike predstaviti na rešitvi. Glavni cilj je torej poudariti, katera tehnologija ustreza in kaj ne.

Analiziranje zahtev

To je glavno vprašanje za vaše stranke. Torej, v primeru svetovanja na področju blockchain, bi morali znižati tudi njihove stroške.

Prepoznavanje primerov uporabe

No, blockchain ponuja ogromno primerov uporabe in ne bi bil vsak primer uporabe primeren za vsa podjetja. Zato bo vaša dolžnost analizirati potrebe vaših strank in jim ponuditi najboljše primere uporabe poslovnih blokov, ki jih lahko izkoristijo.

Razvoj poslovnih primerov

Nazadnje boste morali razviti poslovne primere, da boste svojim strankam dali popoln model, ki jim lahko dolgoročno prinese več prihodkov.

  1. Zagotovite tehnično varnostno kopijo

V bistvu bi morali pri tovrstnih opravilih svetovalcev za blockchain dostaviti API-je, okvire, arhitekture ali kakršno koli tehnično varnostno kopijo. V resnici so te odgovornosti na naslednji ravni in le najboljši svetovalci jo lahko prenesejo na raven POC.

Če ste se nedavno pridružili svetovalnemu podjetju za veriženje blokov, poskusite preizkusiti zgodovino njihove prejšnje stranke. To je pravzaprav najboljši način za spoznavanje dela profesionalnega svetovalca.

Vpišite se zdaj: Tečaj certificiranega podjetniškega arhitekta blokov (CEBA)

Tehnološka strategija

Vsekakor boste morali pripraviti trdno tehnološko strategijo, ki bi najbolj ustrezala podjetjem.

Izvajanje okvirov

Nato boste morda morali uporabiti ogrodja verig blokov za svoje stranke. Uporabite lahko tudi ogrodja za podjetja, kot so Ethereum, Hyperledger, Corda, Quorum, Ripple itd..

Priporočanje vgrajenih rešitev

Vaše podjetje je morda že oblikovalo podobne rešitve. To lahko uporabite, če menite, da je najbolj primeren za vašo stranko.

Ponudba referenčne arhitekture

Kakorkoli že, morda boste morali slediti referenčni arhitekturi vaše stranke in jo nekaj spremeniti, da bo rešitev.

Razvoj POC

V resnici boste morda morali razviti blockchain Proof of Concept za svoje stranke. Če želite izvedeti, kaj jim blockchain resnično lahko prinese, morate imeti funkcionalen POC.

Ponudba API-jev

Da bo poslovni primer zelo uspešen, boste morda morali ponuditi podporo za API. Torej, za to boste potrebovali ozadje kodiranja.

  1. Obvladovanje dejavnikov tveganja

Tovrstne odgovornosti na delovnih mestih svetovalcev v blockchainu so dokaj nove. V večini primerov vam morda ne bo treba izvesti ničesar od spodaj navedenega. A najbolje je vedeti, da o tem imate znanje. V resnici je tehnologija edinstvena in ima lahko številne dejavnike tveganja. Zato je pomembno, da se na tveganja blockchain predhodno pripravite.

Če jih lahko raziščete in si omislite boljše ideje, boste zagotovo zasijali na svojih delovnih mestih svetovalcev za verige blokov. V to kategorijo spadajo tudi druge ponudbe, kot so davčna analiza, tveganje mednarodnih organizacij ICO in revizijske storitve.

Analiziranje tveganj

Preden začnete z rešitvijo, morate analizirati dejavnike tveganja, s katerimi se morda ukvarjate. Navsezadnje je stopnja uspešnosti projekta odvisna predvsem od vašega nasveta.

Raziščite pravne pogoje

Preden svetujete o kakršni koli rešitvi blockchain, morate raziskati regulativne pogoje države. V resnici zagotovo ne želite svetovati o nečem nezakonitem.

Struktura upravljanja

Morda boste morali za rešitev, na kateri delate, uvesti obliko upravljanja.

Želite vedeti, kako se blockchain uporablja v državnih službah? Tukaj je vodnik po blockchainu za vlado, ki si ga lahko ogledate.

Zasebnost podatkov

Ne prihaja z vsemi vrstami svetovalnih delovnih mest v blockchainu; prej pa to omenja le peščica podjetij.

Ponuja obvladovanje tveganj

Vaše stranke bodo morda želele, da tudi vi obvladujete njihove dejavnike tveganja. V vsakem primeru, če jih vaše podjetje ne ponuja, za to uporabite zanesljive tuje vire.

Zagotavljanje skladnosti s predpisi

Poskusite ponuditi skladnost s predpisi, saj so te najbolj potrebne v rešitvi blockchain za podjetja.

Gojenje digitalnega zaupanja

V resnici boste morda morali vešče napovedati, kaj bi potrošniki občutili glede spremembe. Še več, prepričati se morate, da si lahko tudi potrošniki pridobite digitalno zaupanje.

  1. Vključevanje procesov

Proces integracije vključuje pravičen del težkih odgovornosti. Ti so primerni predvsem za blockchain svetovalce, ki imajo predhodne izkušnje na tem področju. Ker so v naprednejši kategoriji, boste verjetno na najvišjem mestu z vrhunsko plačo.

Prav tako morate vedeti, da imajo te odgovornosti veliko ovir, s katerimi se lahko spoprimete le, če imate veščine reševanja problemov.

Okrevanje po katastrofi

Pripravljeni morate biti na kakršno koli katastrofalno situacijo, saj ni gotovo, kaj se lahko zgodi. Še več, za hitro okrevanje po nesreči morate imeti veščine reševanja problemov.

Nadaljevanje poslovanja

Ko čas mineva, morate pripraviti spreminjajočo se poslovno perspektivo, da bo poslovanje vaše stranke neprekinjeno. Brez ustreznih časovnih sprememb lahko zastare.

Zaščita podatkov

Če imate ozadje razvijalca, boste morali rešitvi dodati varnostni sloj.

Vpišite se zdaj: Tečaj certificiranega strokovnjaka za varnost blokov (CBSE)

 Integriranje verige blokov s starejšimi sistemi

Če imate tehnično znanje, boste morda dobili delovna mesta svetovalca za verige blokov, ki zahtevajo, da rešitev vključite v stara omrežja. To je izjemno ključna naloga in biti morate previdni.

Spreminjanje poslovnih procesov

Tipični poslovni procesi ne bodo šli z verigo blokov. Zato morate pripraviti spremenjeno različico njihovih poslovnih procesov.

Upravljanje vmesnikov v oblaku

Vmesniki v oblaku imajo šibko varnost in zato ste morda v položaju, ko upravljate vse vmesnike v oblaku odjemalca blockchain.

Uporaba podatkovnih standardov

Nazadnje boste morda morali uporabiti skupne podatkovne standarde za uskladitev z drugimi blockchain omrežji. Torej, morate biti spretni v podcenjevanju njihovega delovanja.

Kje začeti: tečaj za certificiranje podjetniških blokov verig

Zdaj se marsikdo od vas sprašuje, ko veste o delovnih obveznostih in koristih, toda kako in od kod začnete. No, trenutno bi bila najboljša možnost pridobiti certifikat ali opraviti tečaj. Zakaj?

No, ti tečaji v bistvu ponujajo najboljšo analizo delovanja blockchain industrije in ponujajo vrednost, iz katere se lahko naučite. Mogoče ste razvijalec verig blokov, vendar sploh ne veste, kako veriga blokov vpliva na poslovna podjetja.

Torej, tečaj vam lahko zagotovo pomaga, če želite o njem izvedeti več. Po drugi strani bi lahko bili poslovni svetovalec, toda blockchain je za vas tuja tehnologija. Torej, lahko se tudi vpišete na ta tečaj, če želite izvedeti več o glavni tehnologiji.

Priporočam vam, da si ogledate našo zbirko tečajev blockchain, saj ponuja vse bistvene informacije, ki jih potrebujete, če želite izvedeti več o blockchainu in podjetjih. To je popolna kombinacija!

Sklepne misli

No, delovna mesta svetovalcev za verigo blokov se morda nekaterim izmed vas sprva zdijo lahka naloga. A to je enako pomembno in težko delo, podobno kot pri katerem koli razvoju verige blokov. Najslabše je, da boste v spletu našli veliko svetovalcev za veriženje blokov, ki trdijo, da so najboljši, in vas ne moti, da je preveč konkurence. Vendar v resnici to sploh ne drži.

Priporočamo, da začnete z našim tečajem, kako zgraditi svojo kariero v podjetniškem blockchains tečaju, ki vam bo pomagal razumeti, katere veščine potrebujete.

Pravzaprav je zelo malo ljudi usposobljenih za poklic ustreznega svetovalca za veriženje blokov, medtem ko drugi samo trdijo, da so svetovalci, ne da bi kar koli predhodno vedeli. Torej, ne izgubite upanja! To je izjemno dobra karierna izbira, z ustreznimi znanji pa lahko postanete svetovalec za blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me