Ardor vs Ethereum: kakšne so prednosti in slabosti?

Svet kriptovalut postaja vse bolj zasut z vrsto novih idej in inovacij, ko kovanci skušajo potrditi svojo konkurenčno prednost in edinstvenost. Zdi se, da je Ardor vs Ethereum (ETC) najnovejši spopad, ki se oblikuje, saj kriptovalute pištolo pritegnejo pozornost ljudi.

Torej, kako sta ta dva poštena drug proti drugemu

Ardor vs Ethereum: namen

Ardor se postavlja kot blockchain-as-a-service platforma ki ljudem omogoča uporabo tehnologije veriženja blokov z otroškimi verigami. Blockchain kot storitev ponuja glavno verigo, ki obravnava varnost blockchain, pa tudi decentralizacijo in prilagodljive podrejene verige, ki obravnavajo druge transakcije.

Ardor Blockchain

Zasluga za sliko: Ardor

Razvijalci, ki stojijo za Ardorjem, so isti, kot so delali naprej NXT, še en blockchain projekt, ki skuša demokratizirati dostop do blockchain tehnologije. Primarni cilj podjetja Ardor je reševanje kritičnih vprašanj napihnjenosti blokov, pa tudi razširljivosti in prilagoditve.

Ethereum pa je odprta programska oprema, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov. Razdeljeno omrežje blockchain ponuja platformo, s katero lahko razvijalci gradijo in uvedejo decentralizirane aplikacije.

Ethereum je zgrajen na način, ki razvijalcem omogoča, da pripravijo pametne pogodbe, ki so skripti, ki samodejno izvajajo naloge, ko so izpolnjeni določeni pogoji.

Ardor vs. Ethereum: Pros

Prednosti Ardor

Zasluga za sliko: Ardor

Ardor kot razvoj NXT, ki je bil prvi blockchain, ki je bil kdajkoli izdelan iz nič, prihaja z veliko izboljšavami, ki jih omogoča sprememba osnovnega blockchaina. Za začetek se osvobodi veliko podatkov povečati učinkovitost in hitrostjo z ustvarjanjem več verig.

Nadrejena veriga Ardor hrani samo vitalne podatke, druge informacije o transakcijah pa se premaknejo v podrejene verige. Ardor blockchain je tako manj okoren in učinkovitejši za transakcije.

Nasprotno pa Ethereum, tako kot trgovina Bitcoin, in transakcije obdeluje na enem bloku. Iz tega razloga ima trenutno kapaciteto 121 GB verige blokov, kar pomeni, da je treba za vsa nova vozlišča opraviti ponovno potrditev. To pojasnjuje težave z razširljivostjo.

Varnost z verigo blokov Ardor je prav tako na drugi ravni, zahvaljujoč verigam staršev in otrok, ki ločujejo transakcije in podatke med seboj.

Ardor je poimenovan “WordPress blockchain”, saj ponuja ulični vmesnik, ki ga lahko ljudje uporabljajo brez kodiranja. Ethereum pa je bil zgrajen tako, da prikazuje visoko raven prilagajanja, kar je idealno za razvijalce z izpopolnjenimi veščinami kodiranja.

Ardor vs Ethereum: The Cons

ETH

Zasluga za sliko: Ethereum

Ardor je še vedno v zgodnji fazi razvoja. Čeprav je za uporabnike, razvijalce in podjetja pokazal možnosti, da bo zelo koristen, ga čaka še dolga pot. Kar nekaj časa bo trajalo, preden bo postalo glavno ime v prostoru kriptovalut.

Ethereum pa ponuja bistvena tehnološka dejstva. Za začetek platforma deluje na pametnih pogodbah, ki postajajo priljubljene, zaradi česar je celotno omrežje tehnološko neoporečno in uveljavljeno.

Ardor se ne more ujemati s priljubljenostjo, ki si jo je Ethereum pridobil v kratkem obdobju, saj deluje kot platforma za donacije za začetne ponudbe kovancev. Platforma je mnogim projektom pomagala doseči največjo možno izpostavljenost z ekonomsko spodbudenimi prizadevanji.

Oglejte si še druge primerjave:

  • Bitcoin vs Ethereum? Kaj je razlika?

  • Ethereum vs Litecoin: Zakaj je LTC za transakcije in ETH za pametne pogodbe?

  • EOS vs Ethereum: Potencial Ethereum Killer!

  • NEO proti Ethereumu: kar je boljše?

  • Ethereum vs Ripple: Primerjava po globini

Spodnja črta

Zdi se, da Ardor dobiva zagon v kriptovalutnem prostoru zaradi svojih novih inovativnih načinov strukturiranja infrastrukture in varnosti blokov. Glede na to je lahko samo vprašanje časa, preden jo bodo podjetja uvedla, saj ne zahteva visoke ravni strokovnega znanja ali stalnega vzdrževanja.

Po drugi strani Ethereum ostaja prednostni projekt veriženja blokov za razvijalce glede na svoje edinstvene vire za razvoj pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij. Čeprav se zdi, da ima Ethereum prednost pred Ardorjem, bomo še videli, ali bo obdržal svojo prednost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me