Blockchain vs Cryptocurrency: Ne ostanite zmedeni!

Obstaja več ljudi, ki v zadnjem času šele raziskujejo svet verig blokov. Ljudje pogosto zamenjajo verige blokov s kriptovalutami. Nekateri ponavadi verjamejo, da gre le za sopomenke. No, lahko uganite, da zagotovo ne gre za isto stvar. Katere so torej velike razlike med njima? Držite svoje konje, v tem članku o blockchain vs cryptocurrency boste vedeli vse o teh dveh.

Blockchain vs Cryptocurrency: kaj je Blockchain?

V redu, najprej pridejo verige blokov. Blockchain je tehnologija, pri kateri se hranijo transakcije ali podatki. Vsak blok v verigi vsebuje unikatne podatke ali informacije. Ti bloki združujejo celotno verigo in delujejo kot velika digitalna knjiga. Vsi podatki so shranjeni kronološko.

Na samem začetku, ko je Satoshi Nakamoto izumil tehnologijo, ki jo je poimenoval njegova blockchain kot Bitcoin. Tudi kriptovaluta v ekosistemu je tudi Bitcoin. Tu se je začela zmeda. Potem je šlo samo za enakovredno elektronsko gotovino.

Blockchain

Po gospodarskem zlomu leta 2008 je svet jokal po novem denarju, ki ga banke ne bodo izgubile zaradi nekaterih napak. Svet je samo sovražil banke, saj je veliko ljudi izgubilo vse, kar so imeli. Bitcoin je začel kazati potencial, da je nov bančni dokaz (!) Denar, na katerega se lahko ljudje zanesejo.

Kasneje se je pojavilo veliko drugih verig blokov, kot sta Ripple in Ethereum. Tehnologijo so naredili še bolj dodelano. Pokazali so nam, da ima veriga blokov številne druge vidike. Lahko shrani kakršne koli podatke. V nekem smislu je šlo za tehnološki razcvet. Kaj lahko ljudje počnejo s to tehnologijo veriženja blokov, je neomejeno.

Značilnosti Blockchains

Blockchain ima 4 ključne lastnosti. Ti so naslednji,

1. Decentralizirano. Torej, nihče ne more spremeniti ali manipulirati načina, kako naj deluje blockchain.

2. Razdeljena knjiga za okrepitev goljufij in lažje upravljanje.

3. Kovanje kovancev je pogost scenarij. Rudarstvo Bitcoinov si lahko predstavljate kot kovanje kovancev.

4. Ekosistem brez poseganja.

Blockchain vs kriptovaluta: kaj je kriptovaluta?

Kriptovaluta je povsem nova drugačna zgodba! Lahko mu rečete sredstvo, ki ga uporablja tehnologija veriženja blokov – denar omrežja. V tehničnem smislu ga ljudje pogosto imenujejo “žetoni”. Čeprav obstajajo verige blokov, ki v svojem ekosistemu ne uporabljajo žetonov. To je blockchain brez žetonov. Ripple brez njihovega kovanca XRP je lahko odličen primer take vrste. Do tega bomo prišli pozneje, to je že druga zgodba.

Blockchain vs Cryptocurrency

Pri izmenjavi materiala ali storitev moramo uporabiti skupno denarno postavko, za katero se obe strani strinjata, da ima vrednost. Kriptovaluta je skupno sredstvo, ki mu obe strani zaupata – sredstvo menjave.

Lahko se izrazite takole – blockchains so zvezna ameriška banka, kriptovalute pa ameriški dolar.

Kot smo videli brez verige blokov, obstajajo tudi kriptovalute brez blokov. IOTA je odličen primer takšnega podjetja z razdeljeno knjigo.

Vsak kovanec nima enakega imena Blockchain, kot ga uporablja. Tako kot Ethereum uporablja Eter (ETH), Ripple pa XRP.

Na isti verigi blokov je mogoče zgraditi več kriptovalut. Na primer, celo sami lahko ustvarite svojo kriptovaluto z uporabo verige Ethereum. Tehnologija je resnično dovršena in trdna.

Kako ste lahko lastniki kriptovalut?

Torej, ali želite biti lastnik kriptovalut? Običajno obstajata dva scenarija, kako bi to lahko storili –

1. Valuto izkoristite s pomočjo procesorske moči in električne energije.

2. Kupite valuto v katerem koli zaupanja vrednem centru za izmenjavo kripto.

Značilnosti kriptovalut

Obstaja nekaj skupnih lastnosti ali lastnosti kriptoslov,

1. Nepovratno, kar pomeni, ko je transakcija izvedena tam, kjer ni poti nazaj.

2. psevdonim.

3. Hitro in varno

4. Ni vam treba zahtevati dovoljenj, če želite nekomu dati ali vzeti denar.

5. Tržna ponudba je strogo nadzorovana. Na planetu je le omejeno število bitcoinov.

6. Na podlagi sistema IOU torej ni dolgov.

Končne besede

Torej, fantje, to je bilo to. Mislim, da ste razumeli bistvo blockchaina in zmede pri kriptovalutah. Nikoli se ne zmedite pri temi. Če nameravate vlagati v kriptovalute, si bolje omislite vse, kar je pomembno. Tu je nekaj odličnih člankov, ki bi prehiteli dirko znanja. Upam, da vas čaka veliko potovanje!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me