Hvem er Vitalik Buterin? Ethereum grunnlegger

Er du ny i kryptovaluta? Har du nettopp begynt å lese om kryptovalutaen og hvordan forskjellige kryptovalutaer ble til? Hvis ja, er det ett navn som er vanskelig å ignorere – Vitalik Buterin. Så hvem er Vitalik Buterin?

De fleste av oss kjenner ham som grunnlegger av Ethereum og medstifter av Bitcoin Magazine. Fra utseendet og hans prestasjoner så langt, er han en begavet årtusen som er utmerket innen matematikk, som har lært mandarin i løpet av noen uker, falt fra universitetet og ble en betydelig innflytelse i kryptobransjen på kort tid.

Ser ut som et geni, ikke sant?

Hvem er Vitalik Buterin?

Vitalik Buterin er en russisk-kanadisk programmerer som utviklet og grunnla Ethereum. Han ble født 31. januar 1994 i Kolomna, Russland. Da han bare var seks år, immigrerte foreldrene til Canada.

Her er et interessert faktum fra barndommen, da han bare gikk i tredje klasse – han ble plassert i en klasse for begavede barn i barneskolen sin. Du kan si at Vitalik Buterin var bestemt for noe stort helt fra begynnelsen.

Han var god i matematikk og kunne legge til tre sifretall i hodet raskere enn et gjennomsnittlig menneske. Han var også interessert i dataprogrammering fra en veldig tidlig alder. Faren hans, Dmitry Buterin, var en datavitenskapsmann selv.

Da han var 17, spilte han World of Warcraft, akkurat som alle andre 17 år. Imidlertid ble han interessert i noe annet også – Bitcoin.

Vitalik Historie

Bildekreditter: Techcrunch

Opprinnelig var han ikke mye investert i ideen om kryptovaluta, men faren hans gjorde det. I løpet av en kort periode vokste denne nye teknologien på ham. Husk at selv de mest erfarne finansekspertene på den tiden ikke visste hva Bitcoin var og hva det ville bli.

Han gikk på Abelard School i Toronto og fortsatte med å melde seg på University of Waterloo. Det var da han ble enda mer involvert i Bitcoin.

Han begynte å skrive foruminnlegg om kryptovaluta med en hastighet på 5 Bitcoins. Det var rundt denne tiden at den tynne og nerdete college-gutten bestemte seg for å forfølge dette feltet på heltid. Han ble så interessert i kryptovalutaen at han til og med forlot universitetet for å investere all sin tid for sin nylig funnet lidenskap.

Medstifter av Bitcoin Magazine

Det var i løpet av universitetsdagen at innleggene hans om Bitcoin fikk fart og hans synspunkter om denne nybegynnerteknologien ble ansett som innsiktsfulle. Ettersom han ble sett på som autoritet om emnet, for å få mest mulig ut av sin nylig funnet berømmelse, var han med og grunnla Bitcoin-magasinet sammen med en annen Bitcoin-entusiast, Mihai Alisie i 2012.

Bitcoin-magasinet ble grunnlagt da han fortsatt var på universitetet. Det var en hektisk tid for ham da han tok kurs ved universitetet og tjente som Head Writer for bladet på samme tid. Bitcoin Magazine kan betraktes som Buterins første suksess da bladet viste seg å være en stor influencer for Bitcoin.

Litt mer om Bitcoin Magazine

BTC Media fra Nashville, Tennessee, kjøpte Bitcoin Magazine i 2015. BTC Media publiserer også Distribuerte, yBitcoin og Let’s Talk Bitcoin. Da Bitcoin Magazine startet, ble det trykket og distribuert på Barnes & Edel. Abonnenter mottok også trykte utgaver. Nå er den imidlertid bare tilgjengelig online.

Bitcoin Magazine var sikkert et utgangspunkt for Vitalik Buterin, men det var Ethereum som etablerte ham som en styrke å regne med i kryptovalutaverdenen.

Så det noen spør deg, hvem er Vitalik Buterin, du kan begynne med, han er medstifter av et av de mest populære kryptokurrencymagasinene – Bitcoin Magazine.

Ethereum grunnlegger

Når du søker ‘Hvem er Vitalik Buterin’, er svaret Ethereum-grunnleggeren mesteparten av tiden. Det var Ethereum som gjorde Vitalik Buterin til det han er i dag. Den morsomme delen er da han skrev Ethereum-papiret, forventet han ikke at det ville gjøre så bra.

Buterin trodde nesten at den ville bli kastet av kryptoanalytikere og ville bli debunked ganske raskere. Til sin overraskelse fikk ideen hans anerkjennelse og ros i stedet for å bli stekt. Dette var poenget da alt dette startet, og Buterin ble desto mer sikker på at dette er veien å gå.

Tross alt hadde han viet livet sitt til kryptovaluta, og det var bare naturlig for ham å ta innsatsen et skritt foran.

Hva er Ethereum?

Ethereum er en åpen kildekode, blokkjedebasert og offentlig dataplattform som har skriptfunksjonalitet. Ethereum genererer blockchain for Ether, kryptovalutaen til Ethereum-plattformen.

Ethereum ble etablert for å overvinne en begrensning av Bitcoin-protokollen. Bitcoin-grunnlegger, Satoshi Nakamoto, endret måten globale transaksjoner fungerte på og fjernet tredjepart fra prosessen. Det fødte et system som registrerte transaksjoner i en distribuert offentlig reskontro som fungerer under bevis for arbeidskonsensusalgoritmen. Du kan lære mer om dette og blockchain generelt her.

Blockchain-teknologien som ble brukt av Nakamoto for Bitcoin hadde sine begrensninger. Av sikkerhetshensyn ble protokollen skrevet for Bitcoin bevisst designet for å håndtere ikke-komplekse operasjoner. Derfor kunne ikke komplekse transaksjoner mellom en betaler og betalingsmottaker utføres i henhold til denne protokollen, selv om ideen om en slik blockchain hadde vært i bruk i ganske lang tid da..

Ethereum – En oppgradert versjon av Bitcoin?

Buterin innså dette problemet og bestemte seg for å skrive Turing-komplett programmering for å lage en slik blockchain-teknologi, i stand til å lage alle slags applikasjoner og smarte kontrakter. Buterin uttrykte sine synspunkter om dette problemet i et av intervjuene:

vitalik ethereum grunnlegger

I Ethereum-papiret forklarte han videre,

Hvem er det Vitalik

Ethereum fødte en ny industri, en der alle typer kryptoprosjekter kunne opprettes med sine egne tokens.

Vitalic Buterin Political Views

Nok med sitt tidlige liv, hans interesse for bitcoin, og hva som får ham til å lage sin egen kryptovaluta, hva med hans politiske synspunkter? Hvem er Vitalic Buterin når det gjelder politikk?

Det er trygt å anta at Vitalik Buterin er en libertarian og en tilhenger av frie markeder. Beviset på dette ligger i hans interesse for arbeidet til Friedman, Mises, Sowell og Hayek. Du kan finne hint om dette også i Vitalik Buterin-bloggen. Han har ikke unngått å uttrykke sine libertarianske synspunkter i sine tweets, innlegg og intervjuer.

Buterins syn på frie markeder er litt annerledes enn folk flest. Når vi snakker om fritt marked og kapitalisme, handler den neste om fortjeneste. Han er ikke så opptatt av fortjeneste når han snakker om dette emnet. Hans syn på det frie markedet er å gi gründere bakken til å være frie og kreative.

Gang på gang har han insinuerte ideen om at et slikt system ikke skal handle om å hogge penger, men å la innovasjon og kreativitet gjøre noe verdifullt for samfunnet. Vitalic Buterin Twitter-konto har mange tweets som avslører hans synspunkter om kapitalisme.

Vitalic Buterin Twitter-håndtak: @VitalikButerin

Han virker veldig bevisst på hvordan systemer som kryptovaluta kan forvandles til en ordning med millioner av millioner. Det er derfor han advarer folk i denne virksomheten om å trå varsomt.

Hans synspunkter er ganske håpefulle, og de i kryptovalutaen bør ta hensyn til hans ord og andre som ham. Når man ser på reisen hans, kan man tydelig se at det er innovasjon som driver ham og ikke penger. Det betyr imidlertid ikke at han ikke er rik.

Enkelt sagt, hvis du er interessert i kryptovaluta, anbefales det å følge ham på twitter og andre sosiale medieplattformer.

Vitalik Buterin Net Worth

Hvis du lurer på at han må ha tjent en formue fra skapelsen sin, tar du ikke helt feil. Ethereums markedsverdi er verdsatt over $ 50 milliarder dollar, og han er leder for den nest mest vellykkede kryptovalutaen i verden.

Hans formue og eiendeler er ikke skjult, og gjennomsiktigheten er det som gjør ham enda mer legitim. I februar 2016 avslørte han hvor mye av sin egen kryptovaluta ETH han har. På den tiden holdt han 630 000 ETH. Etter noen måneder avviklet han en fjerdedel av dem. Selv etter det trekket har han nok av ETH igjen.

Det interessante er at fordi Ethereum er en så gjennomsiktig blockchain, kan alle holde oversikt over hvor mye ETH han har når som helst. For å gjøre det enkelt for deg når det gjelder vanlig valuta, sitter han på $ 175 millioner.

Det er hans åpenhet om systemet og hans egne eiendeler som gjør Ethereum så pålitelig. Vi har sett nok ordninger og skandaler som dreier seg om kryptovalutaer for å ha våre forbehold. Imidlertid har Buterin opptjent troverdighet rettferdig og firkantet. Det ville ikke være galt å si at Vitalik Buterin representerer det sanne og positive ansiktet til kryptovaluta.

Vitalik Buterin, influencer

Buterin har uten tvil en betydelig innflytelse på kryptovalutaentusiaster. Det han sier og skriver bærer mye vekt. Han var en influencer lenge før Ethereum ble til. Da han startet Bitcoin Magazine, var ordet hans ordet.

Hvordan kan en 24-åring ha så stor innflytelse? Det faktum at han kom med en så strålende blockchain-løsning med Ethereum, kan være årsaken. Kanskje var det hans unike syn og gjennomsiktighet som fikk folk til å lytte til ham, eller kanskje det var ren flaks. Han nærmer seg en million følgere på Twitter og er veldig aktiv der.

Dødsvindelen fra juni 2017 er et tydelig show på hans innflytelse, om enn en trist. Ryktet om at Buterin døde i en bilulykke spredte seg som en bål. Nyhetsnettsteder og blogger for kryptovaluta begynte å spre nyhetene. Prisen på Ethereum gikk fra $ 300 til $ 230 etter dette ryktet.

Vitalik har vunnet anerkjennelse og priser for sine bidrag.

  • Han vant Thiel Fellowship Award i 2014
  • Vitalik Buterin vant også en World Technology Award samme år
  • Han ble kåret til en av Fortune 40 Under 40 i 2016
  • I 2018 kom han også til Forbes-listen over 30 under 30 også

Buterin selv liker ikke berømmelsen like mye. På spørsmål om hans berømmelse og innflytelse i et intervju med Financial Times, svarte han:

“I fjor kom det til det punktet hvor [berømmelsen] ble mer irriterende enn god.”

Så, hvem er Vitalik Buterin? Sannsynligvis en introvert, et geni som vil forandre verden, en gjører med store mål.

Hvem er Vitalic Buterin? En storslått tilhenger av desentralisering

Det sier seg selv at Buterin støtter desentraliseringsbevegelsen. Det er bare i sine tidlige stadier, og verden beveger seg gradvis mot det. Vi begynner bare å se mulighetene, og det er mye mer som kommer. Vitalik er en av hjernen bak dette, og i så måte er han liksom en helt også.

Delt økonomi går hånd i hånd med desentralisering og store selskaper trer ombord, og du vet at det er stort hvis selskaper som Microsoft titter inn i det. Kryptovalutaer trives hovedsakelig på grunn av desentralisering. Se hvordan desentraliserte apper endrer verden vår.

Hans syn på desentralisering og blockchain er at makten går til den lille fyren, dvs. entreprenørene. Han fortalte WIRED i 2016:

Siste tanker

Så hvem er Vitalik Buterin?

Han er gründer.

Absolutt et teknologisk geni.

Han er en tallknuser.

Også et flerspråklig geni.

Han er grunnleggeren av Ethereum og en hjerne bak suksessen til den nest mest populære kryptovalutaen i verden.

Han er det verden trenger i dag når vi prøver å forbedre økonomiene, beskytte dataene våre og forberede oss på fremtiden.

Det er mange der ute som fremdeles tror at kryptovaluta er en lur, men sannheten er at folk som Buterin er veldig ekte, og det de produserer er langt fra en lur. Selv etter å ha oppnådd en slik suksess, stopper han ikke. Han besøkte nylig Russland og møtte president Putin. Resultatet? En annen kryptovaluta for det russiske markedet er i samtaler. Med sine ideer og hans etiske standpunkt ser kryptovaluta og blokkjeder ut til å være i gode hender.

Referanser:

https://github.com/ethereum/wiki/wiki/White-Paper

https://www.wired.com/2014/01/ethereum/

https://www.wired.com/2016/06/the-uncanny-mind-that-built-ethereum/

https://www.forbes.com/profile/vitalik-buterin/

https://vitalik.ca/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me