Kdo je Nick Szabo? Čarovnik pametnih pogodb

Če ste takšni kot jaz, in s tem mislim na kripto navdušence. Potem imam prav, ko trdim, da živite in dihate kripto. V tem primeru ste verjetno komunicirali z Nickom Szabom. Če niste, ne skrbite, danes je vaš srečen dan. Vedeli boste, kdo je Nick Szabo.

Morda ni gospodinjsko ime, kot sta Vitalik Buterin ali Satoshi Nakamoto. Kar pa zadeva Crypto city, je tako blizu županu mesta. Ali mi ne verjamete? No, tu je dejstvo, ki vas bo razblinilo. Poznate pametne pogodbe? Ja, znane pametne pogodbe, ki so gospodinjsko ime. Zasnoval jih je. Toliko ima vpliv v kripto mestu.

Na ta račun želite izvedeti več o tem tipu Nicku Szabu. Vse, kar poznate od zgoraj, je vrh ledene gore. Počakajte in presenečeni boste.

Kdo je Nick Szabo?

Tega človeka ni veliko. Tip zagotovo uživa v svoji zasebnosti. Razen iskanja svojih korenin na Madžarskem je ostalo prazno. Vzdržuje spletni dnevnik, katerega biografski del je zbirka kritik njegovih del.

Izobraževanje in interesi

Nick Szabo je Američan. Diplomiral je iz računalništva na Univerzi v Washingtonu. Je tudi doktor pravne znanosti na pravni univerzi George Washington. Za nadaljnje delo v akademskem svetu je Universidad Francisco Marroquín podelil častno profesuro.

Nick se zanima za zgodovino, pravo in raziskave.

Nick Szabo Raziskave.

Zaradi strasti do raziskovanja je objavil veliko literature. Njegovi članki, eseji in vaje o različnih temah so genialni, najpomembnejša njegova raziskava so članki o BitGoldu in pametni pogodbi. Dve bomo raziskali kasneje.

Vse svoje teme se loteva z avtoriteto. Toda njegovo delo na področju kriptografije, verige blokov in bitcoinov je vznemirljivo. Poglobil se je v podrobnosti o funkcionalnosti kripto sveta.

Nick Szabo obiskuje svet in predava o kriptovalutah.

Kaj mu daje toliko pomembnosti v Crypto Cityju?

Se sprašujete, kaj daje človeku toliko vpliva? Kaj pa, če vam rečem, da je postavil temelje, na katerih je bil Bitcoin zgrajen. Bitcoin je bil zasnovan leta 2007 in javnosti predstavljen leta 2009. Bitcoin je izkoristil idejo pametnih pogodb. Nick Szabo je zamisel zamislil več kot desetletje pred Bitcoinom.

Poleg tega mu Nickova pisanja v članku o Bit Goldu iz leta 2003 dajejo rob. Nekateri verjamejo, da je skrivnostni ustvarjalec Bitcoinov – Satoshi Nakamoto.

Tak je tudi Nick Szabo Satoshi Nakamoto?

Skrivnosti, kdo je Satoshi Nakamoto, je neskončno. Zdi se, da je neskončna razprava z nami še nekaj časa. Nick Szabo je bil povezan s tem, da je pravi Satoshi Nakamoto. Trditve, za katere je prišel, da jih zavrača.

Zakaj pa slutim, da je Nick Szabo Satoshi Nakamoto? Raziskava skupine raziskovalcev z univerze Aston v Birminghamu v Angliji ima besedo. Center forenzičnega jezikoslovja na univerzi je analiziral Nickovo literaturo. Ugotovili so, da je bil njegov slog pisanja takšen v Bitcoin White paper.

Torej, ali je zaradi tega Nakamoto? Ne vemo zagotovo. Vendar vemo, da je genij. Poleg tega vemo, da je morda pravi Nakamoto. Ali pa je bil vsaj del ekipe za ustvarjanje Bitcoinov. Skrivnost pa je zgodba za drug dan.

Nick Szabo o zaupanja vrednih strankah

V svojem prispevku “Zaupanja vredne tretje osebe so varnostne luknje” podaja svoje misli. Zanj zaupanja vredne stranke izdajo tisto, za kar so narejene, da jih rešijo. Zaupanja vredne stranke so namenjene izboljšanju komercialne varnosti. Komercialna varnost vključuje zaščito pred; kršitev podatkov, zasebnosti, integritete in lastnine. V Nickovem argumentu je proti zaupanja vrednim strankam. Poleg tega se mu zdijo stranke, ki jim zaupajo, predrage in tvegane.

Tu je nekaj njegovih razlogov. Omejujejo domišljijo. Oblikovanje tretjih oseb, ki se opirajo na protokole, je enostavno. Tako omejuje domišljijo, da pride do tistih, ki tega ne storijo. Zaupanja vredne stranke imajo skrite agende in interese. Poleg tega so transakcijski stroški previsoki.

“Zaupanja vredna tretja oseba je tista, ki ne obstaja” – Nick Szabo.

Tako je velik križar, ki mu ne zaupajo.

Kriptopotovanje Nicka Szaba

Pred izumom prve kriptovalute se je Nick ukvarjal s kriptografijo. Za dokazovanje ima veliko dela. Poleg tega je pametne pogodbe ustvaril leta 1996. Ko je bil Bitcoin izdan leta 2009, je bil pripravljen. Skupaj z nekaterimi pomembnimi imeni; Hal Finney in Craig Wright. Bil je med prvimi, ki je svojo težo vrgel za Bitcoin blockchain. Ideje so se lotili skoraj v trenutku.

Druge kriptovalute, kot so Ethereum, EOS in številne druge, so sledile Bitcoinu. S temi vnosi njegov vpliv samo še narašča. Njegova ideja o pametnih pogodbah ne more nehati rasti. Njegova vpletenost v kripto je toliko velika, da je enota. 1 milijonina etra je 1 Szabo. Eter je žeton Ethereum.

Tako daleč smo ugotovili, da je Nick sila v kripto. Poleg tega je očitno, da je tip genij. Vendar ima ta tip veliko. Nočete oditi, preden dobite preostanek zgodbe. Počakajte tam in izveste več o tem, kdo je Nick Szabo.

Zakaj je Nick Szabo tako zaseben?

Tema o tem, da je Nick tako zasebnik, še ni razkrita. Ni jasnih dokazov o tem, zakaj toliko drži zase. Vendar lahko le ugibamo. Ali lahko?

No, najbolj razumna razlaga je, da Nick obožuje njegova dela, da govorijo namesto njega. Kot smo že omenili, je njegov biografski del v njegovem blogu pregled njegovih del. Poleg tega je blog ves namenjen literaturi, ki jo je raziskoval, to je človek, ki se v svojem delu ponaša bolj kot sam.

Vendar pa lahko obstajajo tudi drugi razlogi. Jaz sem vam dal mojega, ali mi boste dali svojega? No, čakam.

Kdo je Nick Szabo: projekti in ideje

Nick je tihi kriptografski mojster. Čeprav vleče konce v zakulisju, ima Nick svoje prispevke v blockchainu.

Lahko bi rekli, da je najboljše, kar se mu zgodi, oblikovanje mehanizma za digitalno valuto. Mehanizem je bil navdih za verigo Bitcoin.

Glede na povezavo mehanizma Bit Gold in Bitcoina je Nick “Satoshi Nakamoto.” Ljudje so šli še dlje in ga klicali “Nickimoto”. Za prizadevanja in prve odnose s prvim blockchainom.

Nick je eden od razvijalcev in promotor blockchaina. Nick je prav tako ustvaril ideje, ki so danes del blockchain industrije.

Njegov glavni prispevek je pametna idealizacija pogodb in oblikovanje Bit Gold. Vključujejo jih misli, ki jih je delil za napredovanje verige blokov. Torej, raziščite, kaj in kako je naredil svoje ime.

Koncept pametne pogodbe

Pogodba je pravni sporazum med pogodbenicama, ki opredeljuje medsebojne odgovornosti. Nickova ideja je bila, da bi to naredil digitalno.

Če slučajno preberete o kripto in verigi blokov, boste naleteli na pametne pogodbe. Njihov potencial je nepredstavljiv. S pametnimi pogodbami se bo spremenilo, kako deluje panoga.

Ste že slišali za ICO in njihove žetone? So temelj pametnega pogodbenega izuma.

Nick Szabo je pametne pogodbe zasnoval leta 1995. Najboljši trenutni izvedbi pametne pogodbe sta Ethereum in EOS. Izpolnjevanje obljub v zvezi z drugimi obljubami je osnova pametnih pogodb. Te digitalne pogodbe se izvajajo v računalniških omrežjih.

Zagovorniki tega koncepta občudujejo njegovo lastnost odpravljanja tretjih oseb.

Nick pametno pogodbeno kovanje pomeni tradicionalne pogodbe na papirju kot mokro kodo. Kovanec gre še naprej, da prednosti pametne pogodbe razglasi kot suho kodo. Prav tako natančen in varen v verigi blokov. Različna interpretacija Wet kode jo diskreditira. Poleg tega je težko uveljaviti pogodbo na papirju.

Leta 1996 je Nick v prispevku podrobno opisal prednosti. V prispevku opisuje druge prejšnje oblike, ki smo pametne pogodbe. Vključujejo sisteme prodajnih mest in elektronsko izmenjavo podatkov. Uporabljajo ga velike korporacije in SWIFT, ki ga uporabljajo banke.

V prispevku iz leta 1996 mora zasnova pametne pogodbe vključevati pogodbene klavzule. Klavzule so vdelane v strojno in programsko opremo. Zaradi tega je kršitev pogodbe draga za odklopnika.

Temeljni cilji koncepta pametne pogodbe so preverljivost, opaznost, zasebnost in izvršljivost. S pametno pogodbo lahko torej pričakujete učinkovit sistem.

Predhodnik Bitcoina: Bit Gold

Bit Gold pomeni dve ključni lastnosti spletnih transakcij. Bit pa pomeni pošiljanje in prejemanje informacij. Zlato pomeni sistem, ki ne uporablja tretjih oseb.

Nick je razvil Bit Gold mehanizem leta 1998. Kot kriptograf je Nick predlagal sistem digitalnega denarja. V prizadevanjih za spremembo sistema trga zlata. Pretirano je želel odpraviti tretje osebe, ki so zlati sistem naredile neučinkovitega. Torej je predlagal varen kriptografski postopek.

Nickov dokument, ki je opisoval Bit Gold, ni bil izveden. Kljub temu je papir neposredna predhodnica Bitcoin blockchain. Posledično lahko z Nickovo idejo uživate v prednostih blockchaina.

Zaupanja vredne tretje osebe so varnostne luknje – Nick Szabo

Nickov citat diskreditira tretje osebe. Čeprav jih omenja kot zaupanja vredne, si Nick želi protokol, pri katerem na tretje osebe vplivajo minimalno. Njemu je treba sistem prenesti, shraniti in preizkusiti.

Zaupanja vredne tretje osebe so izpostavljene napadom. Zgolj dejstvo centralizacije ustvarja varnostne luknje pri tretjih osebah, ki so zelo drage. Še huje, dodatne stroške boste morali upoštevati kot tretja oseba. Ali veste, kdo bo imel stroške? Končni uporabniki sistema.

Bit zlati koraki

Tu so koraki za Nick’s Bit Gold:

  1. Ustvarjanje javnega niza, znanega kot niz izzivov
  2. Ustvarjanje niza dokazov o delu iz niza izzivov v enem od računalnikov v omrežju
  3. Časovno žigosanje niza dokazov o delu na porazdeljen način
  4. Dodajanje izzivnega niza in časovno niza dokazov o delu v razdeljeni register naslovov
  5. Naslednji niz izziva je ustvarjen iz predhodnih zadnjih izbirnih bitov
  6. Neizprosna veriga naslova se preveri za preverjanje lastništva
  7. Preverjanje izzivnih bitov, niz dokazov o delu in časovni žig za ugotavljanje vrednosti niza.

Koraki delujejo v porazdeljenem sistemu z različnimi strežniki, ki zagotavljajo enake storitve, kot sta časovno žigosanje in operacije registra naslovov. Zaupanje v sistem se zanese, ko je zagotovljena varnost časovnega žigosanja in registracije naslova.

Blockchains, ki jih vidite danes, so se začeli kot rezultat tega koncepta in drugih tehnologij.

Zahvaljujoč konceptu Bit Gold. Zdaj veste, kdo je Nick Szabo v začetni verigi blokov.

Nickove misli o valuti

Nick dobro razume zgodovino, denar in kriptovalute. Zaradi tega so njegovi spisi dobro obveščeni, bolj pravni. Ne morete zgrešiti neprecenljivega vira iz njegovih spisov.

Napisal je več vrst literatura glede tega, kaj ima najraje – verige blokov in kriptografije. Obsegajo od leta 1993 do danes. Nekatera literatura se morda zdi nepomembna. Vendar bodo še vedno dragoceni v miselnem procesu, kako deluje veriga blokov.

Poleg pisanja dragocene literature o kriptografiji, denarju in lastnini se Nick prepusti mnenju o kriptovalutah in verigi blokov.

Nick Sbazo Twitter

Zasluge za slike: @ NickSzabo4

V nedavnem tweet, Nick deli pomembna področja izboljšanja kriptovalut. Pravi, da je v naslednjih nekaj letih pomembno varno skladiščenje kot prej in imeti decentralizirano izmenjavo. Z večjo osredotočenostjo na potrošnika poudarja pomen uporabniku prijaznih sistemov.

Kar zadeva varnost, Nick kritiziran EOS za vprašanja centralizacije. Dejal je, da je zaradi centralizacije EOS projekt ranljiv za kršitve in napade. Še huje za imetnike računov je, da lahko EOS zaseže in začasno ustavi račune.

Še ena dobra Nickova analiza je zgodovina denarja in njegov razvoj. Vpogled iz te analize je zagotovil koristne informacije o kriptovalutah. V analizi pravi, da obstajamo v več valutah, ki izvirajo iz menjalnega sistema. Vendar boste tudi s tehnologijo še vedno videli številne valute.

Zaključek

Manj je mogoče reči o Nickovem profilu. Toda njegovo delo govori o tem, da je v blockchainu, pravu, tehnologiji, zgodovini, kriptografiji in trgovini.

Čeprav ima zmedo v vlogi Satoshija Nakamota, daje dragocene prispevke. In glede tega ugledni in vplivni v svetu kriptografije.

Če ste navdušenec nad kripto, kot sem jaz, si vzemite čas in veste, kdo je Nick Szabo.

Morre viri

https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2018/05/07/blockchain-as-an-application-platform/2/#788264649eb0

https://blogs.wsj.com/moneybeat/2014/04/16/bitcoin-creator-satoshi-nakamoto-unmasked-again/

http://uk.businessinsider.com/nick-szabo-ethereum-bitcoin-blockchain-history-satoshi-nakamoto-2015-11?IR=T

https://en.bitcoinwiki.org/wiki/Nick_Szabo

https://coincentral.com/who-is-nick-szabo/

http://unenumerated.blogspot.com/

https://archive.is/H8UGk

https://www.entrepreneur.com/article/233143

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me