Blockchain Consortium: Topp 20 Consortia du borde kolla in

Det finns olika typer av blockchain-teknik på marknaden nu. I den här guiden kommer vi att dyka in i kärnelementen i ett konsortium blockchain och förstå hur det fungerar.

Strax efter att Blockchain uppstod som den nya tekniska chefen började en ny marknadsplats och ett affärssystem utvecklas runt den. När tiden gick kom olika typer av Blockchain till vår syn. Bland dem skapar federated eller Blockchain-konsortium en enorm hype på marknaden.

Blockchain-konsortiet är nu en populär typ av Blockchain, och många företag är mycket intresserade av denna typ av nätverk. Men många av er kanske fortfarande inte vet vad eller hur den här typen av Blockchain fungerar.

Så, för att hjälpa dig, idag delar vi insikter om blockchain-konsortiet och listar de 20 bästa blockchain-konsortierna just nu. Så varför vänta?

Ta en kopp kaffe och börja läsa!

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Vad är Blockchain Consortium?

Blockchain-konsortiet eller federerat Blockchain är en typ av blockchain-nätverk där flera organisationer underhåller systemet. Det är dock tillåtet och inte offentligt. Du skulle tycka att det mer liknar privata.

Men huvudvridningen är till och med genom dess tillstånd, den kan faktiskt erbjuda en decentraliserad struktur. Hur? Som ni redan vet, deltar flera organisationer i konsortiet istället för bara en organisation. Som ett resultat får varje organisation liknande behandling.

Så det finns ingen enda enhet som styr över nätverket, och alla andra organisationer hjälper till med det. I verkligheten kan du tänka på det som en plattform där flera företag samlas och delar sin information om det behövs. Det är en samarbetsmiljö som är ett mycket fördelaktigt blockchain-branschkonsortium. Dessutom finns det inget utrymme för missbruk på plattformen heller. Det finns också andra typer av blockchain-teknik.

Men många verkar förväxla privat Blockchain med blockkedjor för konsortier. I verkligheten är de båda helt olika och används för specifika nischer och industrier. Så, om du jämför privata Blockchain vs konsortium blockchain kan du lära dig mer om skillnaderna.

Vad skulle Blockchain Consortium erbjuda ditt företag?

 • Sänka kostnaderna

Blockchain-industrins konsortiearkitektur skulle hjälpa dig att sänka alla kostnader ganska enkelt. Eftersom dessa huvudsakligen är lämpliga för industriella ändamål kan du enkelt koppla dessa upp till ditt befintliga nätverk mer effektivt än offentliga eller privata Blockchain.

Så att investera i denna typ av blockchain-industriellt konsortium skulle vara mycket fördelaktigt för ditt företag.

 • Mycket låga transaktionsavgifter

En annan viktig aspekt av detta blockchain-branschkonsortium är att de kan ge en lägre transaktionsavgift. Du måste veta att offentliga blockkedjor hävdar att de erbjuder liknande funktioner; verkligheten är dock ganska långt ifrån den.

I verkligheten, när många användare börjar använda nätverket, börjar det sakta ner drastiskt. Således blir transaktionshantering svårare än vanligt. När något sådant händer stiger transaktionsavgiften.

Du måste veta att det i fråga om konsortiet inte är frågan. Det är en mer kontrollerad miljö, och endast behöriga människor kan komma in. Så det betyder att det skulle vara mycket mer stabilt och kan hantera alla påtryckningar.

 • Regulatorisk miljö

Företag behöver regler för att fungera korrekt. Och viktigast av allt, så många organisationer skulle arbeta här tillsammans, måste det finnas vissa regler. Således kan ett blockchain-industrikonsortium hjälpa dig att blomstra i en reglerad miljö och också ge dem frihet att decentralisera.

 • Inget straffrättsligt inträde

Uppenbarligen skulle du vilja hålla dig långt borta från brottslingar i en samarbetsmiljö. Till skillnad från en offentlig blockchain kan endast behöriga personer komma in i denna typ av nätverk. Och så skulle varje nod vara autentiserad och lämna inget utrymme för brottslingar.

Typer av Blockchain Consortium

Det finns i princip tre typer av blockchain-konsortium på marknaden för närvarande. Dessa är –

 • Teknikfokuserad:

Dessa erbjuder återanvändbara blockchain-plattformar, lösningar baserade på tekniska standarder. Huvudsakligen har dessa multifunktionsanvändningsfall – Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance, etc..

Dessutom finns denna typ av blockchain-industrikonsortium enbart i syfte att hjälpa Blockchain att nå globalt erkännande.

 • Affärsfokuserad:

Dessa tenderar att utveckla blockchain-lösningar för en specifik affärsfråga. Huvudsakligen är alla lösningar endast för affärsändamål – till exempel Bankchain, Tradelens, etc..

I själva verket skulle denna blockchain-konsortiumarkitektur fokusera på ett specifikt användningsfall av Blockchain, som bank, försörjningskedja, sjukvård etc. Istället för att erbjuda plattformar med öppen källkod går många av dem endast för kommersiella ändamål..

 • Dubbelfokuserad:

Här fokuserar de på både teknik och affärer när de erbjuder en plattform eller lösning. Så på ett sätt skulle de erbjuda en öppen källkodsplattform som är lämplig för alla typer av lösningar men också skulle erbjuda kommersiella produkter också. Ett exempel skulle vara R3.

Vilka fördelar bör du förvänta dig av Blockchain Consortium?

Det finns vissa fördelar som du kan förvänta dig av den federerade Blockchain. Låt oss se vad det här är –

 • Kostnadsbesparingar

Du måste överväga om den federerade Blockchain skulle spara din kostnad. Grundidén med att vara medlem är att sänka kostnaderna. Så välj den som erbjuder de mest kostnadsbesparande funktionerna för din bransch.

 • Påskynda lärandet

En annan stor fördel att förvänta sig från den federerade Blockchain. För att växa i blockchain-nischen behöver du fullt stöd för inlärning. Så att förvänta sig att påskynda inlärningsmetoder skulle vara fördelaktigt. Många konsortier erbjuder utbildning och andra experter på utvecklingsstöd. Möjligheter som det kan verkligen vårda ditt team också.

 • Delningsrisk

Tja, en annan fördel med federerad Blockchain är att dela risker. Så du skulle definitivt vilja ha en plattform där varje enskilt företag skulle dela risken i händelse av en ny blockchain-lösning. Eftersom Blockchain fortfarande är nytt finns det många risker förknippade med det på marknaden. Men om medlemmar samarbetar är den totala risken mycket lägre om lösningarna misslyckas eller lyckas.

Anmäl dig nu: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurs

 • Bygg kritisk massa av adoption

Att bara bygga en enda lösning borde inte vara fallet för federerad Blockchain. Att ta det på en massadoptionsnivå skulle hjälpa ditt företag att enkelt nå en ny höjd. Utan massadoption skulle det bli tufft att nå den globala marknaden.

 • Upprätthålla relevans / livslängd

Ditt konsortium måste erbjuda en relevant lösning eller färdplan. Eftersom tekniken fortsätter att förändras är det extremt tufft att vara relevant i fältet. Så när tiden kommer att förändras bör du förvänta dig att ditt konsortium också ändrar sin plan enligt den.

 • Påverkar standarder

Slutligen bör du förvänta dig att konsortiet erbjuder påverkande standarder. Enligt marknaden skulle Blockchain snart nå interoperabilitet. Du skulle behöva påverka standarder för att markera din plats i den miljarder dollar branschen.

Förmåner som organisationer förväntar sig från Blockchain Consortium

Medan du funderar på vad du kan förvänta dig och vad du inte kan, kan du kolla vad andra företag förväntar sig av blockchain-konsortiet.

En Deloitte undersökning av 1386 globala företag kan hjälpa dig att se vad som verkligen händer i detta avseende. Men du måste veta att undersökningen inte inkluderar varje enskilt företag i världen och att det verkliga antalet kan variera.

Kolla in tabellformuläret nedan –

Fördelar Andel företag som förväntar sig det
Kostnadsbesparingar 57%
Påskynda lärandet 55%
Delningsrisk 47%
Bygg kritisk massa av adoption 45%
Upprätthålla relevans / livslängd 42%
Påverkar standarder 42%
Vet inte 1%

Vilka kriterieorganisationer använder för att välja ett Blockchain-konsortium?

Du kan också se vilka kriterier företag använder för att välja ett blockchain-konsortium. En Deloitte undersökning av 1386 globala företag kan hjälpa dig att se vad som verkligen händer i detta avseende. Men du måste veta att undersökningen inte inkluderar varje enskilt företag i världen och att det verkliga antalet kan variera.

Kolla in tabellformuläret nedan –

Kriterier Andel företag som använder det
Inriktade mål 41%
Kvaliteten på andra medlemmar 37%
Bevis på inflytande 36%
Möjlighet att påverka 36%
Prisvärd kostnad för deltagande 36%
Regulatorisk delaktighet 36%
Medlemskapspolicyer eller regler 35%
Mognad 34%
Välfinansierad 34%
Styrning 30%
Ideell eller vinstdrivande 23%
Vet inte 1%

Stora Blockchain Consortia och nätverk

Dessa är några av de största Blockchain Consortia och Networks på marknaden. Alla dessa konsortier verkar ha många företag som använder blockchain-teknik. Så, låt oss kolla hur dessa konsortier är –

Hyperledger

Låt oss börja med Hyperledger. Hyperledger blockchain är en av de mest framträdande blockchain-konsortierna på marknaden just nu. Precis startade sin resa tillbaka 2016 grundade Linux Hyperledger. I verkligheten kan detta konsortium vara en av de bästa open source-plattformarna för företag.

Varför? Det beror på att Hyperledger erbjuder massor av lösningar, och de är främst inriktade på att ge tekniskt stöd för blockchain-revolutionen. För närvarande har de ett stort antal projekt, inklusive verktyg, plattformar, bibliotek och många fler.

Med dessa kan du snabbt utveckla dina helt egna blockchain-plattformar. För närvarande har de 260+ medlemmar i sitt konsortium.

Enterprise Ethereum Alliance

Det är ett annat värt konsortium för vår blockchain-konsortielista. Vitalk Buterin är faktiskt den ursprungliga grundaren av Ethereum. Eftersom det ursprungliga Ethereum är en offentlig blockchain, bestämde de sig dock för att också lansera en företagsklass.

Dessutom skulle den här nya låta dig få integritet när det gäller transaktioner och många extra faciliteter. För närvarande har Enterprise Ethereum över 250 medlemmar som samarbetar tillsammans. Innovation är deras huvudprioritet, och de erbjuder också en bra miljö för vård.

R3

Blockchain-konsortiet r3 är faktiskt oddball i blockchain-konsortiets lista. Hur? Det här är för närvarande ett av de tvåfokuserade konsortierna. Inte bara blockchain-konsortiet r3 har en öppen källkodsversion av sin plattform Corda, men de erbjuder också en kommersiell för företag.

En annan stor sak är att båda plattformarna är kompatibla med varandra. Så att byta mellan dem skulle vara en lätt uppgift. För närvarande har blockchain-konsortiet r3 ett ekosystem med mer än 200 medlemmar och växer. Vi måste dock säga att deras teknik är mer inriktad på finansiella nischer. Men blockchain-konsortiet r3 försöker långsamt också nå andra användningsfall.

Många stora namn bedriver för närvarande blockchain-konsortiet r3.

BankChain

BankChain är faktiskt ett blockchain-konsortium för banker där de implementerar, bygger och utforskar olika blockchain-lösningar. Men bildandet av detta blockchain-konsortium startade från Primechain-teknologier.

I verkligheten är det de som är ansvariga för underhåll, styrning och drift av systemet. Dessutom började de sin resa tillbaka 2017 med 9 live-projekt och 34 medlemmar. Några av deras produkter inkluderar – Fakturadiskontering, Bankgarantier & Dokumentärkrediter, företags KYC och avgiftsregistret och många fler.

B3i

B3i är nästa på vår bankblockchain-konsortielista. År 2016 började Blockchain Insurance Industry Initiative sin resa med återförsäkringar och försäkringsbolag. Vid den tiden ville de bara utforska Distribuerad Ledger-teknik och ta reda på de potentiella fördelarna.

Senare utvidgade de dock sin produktlinje och erbjuder nu många försäkringsbaserade lösningar. En av dem är – Property Cat XOL-kontrakt. För närvarande har de cirka 18 medlemmar.

IBM Food Trust

En stor del av våra liv kretsar kring mat, och Blockchain kan bidra till att skapa säkerhet inom detta område. Uppenbarligen erbjuder IBM Food Trust det största ekosystemet av leverantörer, producenter, tillverkare, återförsäljare och många fler.

För närvarande har de över 80 medlemmar på sin lista, och det finns några stora jättenamn som Walmart, Nestle, Unilever och många fler. Och så, med hjälp från sina plattformar, kan företag spåra sin livsmedelsförsörjningskedja från leverantörerna till konsumenterna.

Kina Ledger

China Ledger är ett blockchain-konsortium som lanserades i Kina. I verkligheten lanserade de konsortiet för att utforska och förstå denna tekniks inverkan på deras ekonomi. Dessutom utforskar de också olika krypteringsalgoritmer, sidokedjor, privata kedjor och många andra nätverkstekniker.

Wanxiang Blockchain Labs leder alliansen nu. Den består också av elva andra råvarubörser, finansiella tillgångar och aktiebörser.

Mer än så vill de bygga lösningar och plattformar för sina egna finansiella sektorer i Kina senare i framtiden.

FISCO – Financial Blockchain Shenzhen Consortium

Grundat den 31 maj 2016 har Financial Blockchain Shenzhen Consortium nu över 100 medlemmar i sitt konsortium. Som du kan se med namnet fokuserar de främst på finansiella industrier. Och så består alla deras medlemmar av finansiella informationstjänster företag och institutioner.

Mer än så har FISCO redan projekt inom kapital, kredit, försäkring, molntjänst, lojalitetspoängsystem, digitala tillgångar och många fler. Men plattformen är faktiskt öppen källkod. Kina börjar komma ikapp i blockchain-nischen, och FISCO råkar vara resultatet av det. Så det här är en annan blockchain för försäkringskonsortiet.

Global Shipping Business Network

Global Shipping Business Network bildade en grupp med nio terminaloperatörer och havsföretag. Därefter lanserade de sin öppna plattform baserad på Blockchain. I själva verket är CargoSmart den första som initierar detta konsortium.

För närvarande har de –

OOCL, PSA International och Shanghai International Port, Evergreen Marine, COSCO Shipping Lines, Hutchison Ports, DP World, Yang Ming och CMA CGM.

CargoSmart är faktiskt en lösningsleverantör. Dessutom skulle lösningen erbjuda en digital plattform för att ansluta avsändare, anpassade byråer, logistik, transportörer och många fler. Så det är också en blockchain för försörjningskedjekonsortiet.

Tradelens

Tradelens är nästa på vår supply chain blockchain-konsortielista. De är här för att revolutionera världen för leveranskedjan. Det är faktiskt en neutral och öppen branschplattform baserad på Blockchain, och många stora aktörer på marknaden stöder det.

För närvarande har de över 100 företag i sitt ekosystem. Mer omfattar det främst hamnar, transportörer, speditörer, 3PL, terminaloperatörer och speditörer. Således samlas de under en enda plattform och digitaliserar allt som rör distributionskedjan.

Om du är nyfiken på hur Blockchain positivt kan påverka leverantörskedjans och förvaltningsverksamhetens värld, måste du anmäla dig till vår företagskedja och supply chain management kurs nu!

Energy Web Foundation

Energy Web Foundation tar ledningen inom energisektorn i ett blockchain-konsortium. Mer, så hävdar de att de är pionjären för denna blockchain för att säkerställa sektorns marknad, operativa och reglerande behov.

För närvarande har de över 100 + medlemmar i sitt ekosystem. Om du är inom energisektorn kan du definitivt kolla in det. Energy Web Foundation erbjuder också många flexibla möjligheter för medlemmarna.

Hashed Health Collective

När alla andra konsortier tar över marknaden, varför skulle sjukvårdssektorn vara kvar, eller hur? Således kommer Hashed Health Collective. Denna Blockchain för vårdkonsortier är en global grupp av utvecklare, konsumenter, vårdorganisationer eller någon som arbetar inom vårdnischen.

Det är en öppen plattform och ideell gemenskap där de vårdar nya innovationer och idéer baserade på Blockchain. Hur som helst kunde vi inte hitta det exakta antalet medlemmar i deras ekosystem; dock finns ODH, Change Healthcare, Accenture, PLC, Altarum Institute och många fler på listan.

Health Utility Network

Även om det är ganska nytt, tills Health Utility Network skapar mycket hype på marknaden. I verkligheten samarbetar IBM, Aetna, PNC Bank, Anthem och Health Care Service Corporation (HCSC) för att skapa detta konsortiumekosystem för vårdsektorer.

Dessutom är deras primära mål att förbättra spårbarheten och interoperabiliteten inom vårdindustrin. Eftersom IBM är i mixen kan vi säkert anta att plattformen skulle baseras på Hyperledger Fabric. Hur som helst, enligt, kommer de att lansera en serie lösningar som hjälper till att växa sektorn.

Kontur

Contour blockchain är en av pionjärerna inom blockchain-konsortier. I själva verket är deras projekt inriktat på finansiella sektorer. Mer, så kommer de att använda R3: s teknik för att säkerhetskopiera sin blockchain-plattform. Det primära målet är att digitalisera varje enskilt dokument i de finansiella sektorerna. Därefter kan de börja lansera en serie lösningar.

För närvarande har de tolv banker i sitt ekosystem. De inkluderar –

Mizuho, ​​Scotiabank, BNP Paribas, CTBC bank, Bangkok Bank, ING, Intesa Sanpaolo, Natwest, SEB, US Bank, BBVA och HSBC.

Marco Polo

Marco Polo är en annan bra i vår blockchain-konsortielista. De lanserades 2017 och fokuserade främst på blockchain-nischen för handelsfinansiering. De strävar främst efter att erbjuda kapitalfinansiering i sin lösning TradeIX-plattform. Mer än så bygger de lösningen på r3 Corda.

Flera finansiella sektorer som SMBC, Bangkok Bank, ING, Standard Chartered Bank, BNP Paribas, Forfaiting Association (ITFA), NatWest, OP Financial Group, Natixis, Commerzbank, DNB och International Trade är en viktig del av ekosystemet.

Vi handlar

We.trade, vilket gör det enkelt för konsumenterna att komma i kontakt med potentiella säljare och leverantörer och hantera alla betalningar och beställningar. Dessutom är varje företag på Blockchain KYC. Så det finns ingen fråga om bedrägeri eller korruption.

En annan stor aspekt av detta blockchain-konsortium är att det också hjälper till att välja olika bankprodukter. Bankerna inom ekosystemet erbjuder också betalningsgarantier. För närvarande har de åtta banker under plattformen.

Batavia var en av de minsta blockchain-konsortierna hittills. De har bara fem medlemmar i sitt ekosystem. För sin tekniska säkerhetskopia söker de hjälp från IBM. Dessa fem banker är –

Commerzbank, Bank of Montreal, Erste Group, UBS och CaixaBank.

Batavia fokuserar på gränsblockchain-applikationer, som att använda smarta kontraktsfunktioner för alla ekonomiska lösningar. Med hjälp kan du spåra din gränsöverskridande betalning och skicka eller ta emot betalningar på ett enkelt sätt. Men Batavia har gått samman med We.Trade och finns inte längre nu.

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains och Trade Finance Course

MOBI

Mobility Open Blockchain Initiative är ett ideellt konsortium baserat på Blockchain. Den består av framåtblickande icke-statliga organisationer, företag och regeringar för att säkerställa mobilitetstjänster som är säkra och prisvärda.

Dessutom erbjuder de också grönare, effektiva och mindre överbelastade lösningar med de typiska standarderna för Blockchain. De började med fordonsidentiteter och skulle snart också täcka andra rörelsesektorer. För närvarande har de 87 medlemmar.

Betrodda IoT Alliance (TIA)

IoT-sektorn har ett större behov av förtroende. Således kom Trusted IoT Alliance för att rädda dagen. I verkligheten syftar de till att göra IoT-industrin mer pålitlig och inducera läsbarhet. Därför använder de IoT-sensorer med smarta kontrakt för att underlätta en digital spårningsmiljö.

En annan stor fördel är att de erbjuder full frihet när det gäller innovationer. Så du får de bästa verktygen för att utveckla ditt nya projekt. För närvarande har de 42 medlemmar.

Japan Exchange Group – JPX

Olika japanska finans- och IT-institutioner bildade detta blockchain-konsortium som heter Japan Exchange Group. För närvarande har de 44 medlemmar, och alla är finansiella eller IT-företag. Men vad är det främsta målet?

Tja, de vill utveckla lösningar för kapitalmarknaderna. Dessutom pågår några av deras projekt. Dessa inkluderar –

KYC-operationer, handelsmatchningsprocesser, före avveckling av gränsöverskridande värdepappershandel och etc.

Avslutande tankar

I slutändan förändrar blockchain-konsortier verkligen det sätt som marknaden fungerade under alla dessa år. Istället för konkurrens samarbetar de för att göra världen till en bättre plats. Om du vill utveckla din helt egen företagslösning kan du börja med att gå med i ett konsortium där dina idéer skulle vårdas.

I den här guiden har vi listat de 20 största blockchain-konsortierna. Kolla in dem och välj den som passar dina behov. Om du vill lära dig mer om denna typ av Blockchain rekommenderar vi att du börjar med vår gratis blockchain-kurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me