Blockchain-verktyg som utvecklare älskar

När man utvecklar blockchain-lösningar är blockchain-verktyg en välsignelse. För närvarande ökar populariteten för blockchain drastiskt. Så det finns en blockchain-utvecklingshastighet överallt. Det råder ingen tvekan om att nästan alla företag vill dra full nytta av denna möjlighet.

Och det är precis där du hamnar. Om du är en blockchain-utvecklare har du nu det högsta värdet på marknaden. Men eftersom tekniken är helt ny och fortsätter att ha fler funktioner, måste du vara relevant. Således kan användningen av blockchain-verktyg säkert göra ditt liv mycket enklare.

Blockchain-verktyg som utvecklare älskar

Det finns många blockchain-verktyg för utvecklare, men du måste veta vilka som är de bästa blockchain-verktygen som alla utvecklare älskar. Låt oss kolla in listan?

18 Blockchain-utvecklingsverktyg som utvecklare älskar

Geth

Låt oss börja med Geth. Geth är ett kommandoradsverktyg som också kör en hel Ethereum nod i Go-programmeringsspråket. I grund och botten kommer den med tre gränssnitt –

 • En interaktiv konsol
 • En JSON-RPC-server
 • Alternativ för kommando och underkommando

Du kan använda Geth för att göra många saker i blockchain. Dessa blockchain-utvecklingsverktyg kan –

 • Överför tokens mellan två adresser.
 • Mine Ether-token i nätverket.
 • Utforska blockens olika historik i storboken.
 • Skapa smarta kontrakt och kan senare köra dem på Ethereum Virtual Machine.

 

Vilken typ av system skulle stödja Geth?

När du arbetar med dessa blockchain-utvecklingsverktyg för företag kan du använda olika operativsystem som Windows, Linux och Mac. De stöder alla detta kommandoradsverktyg. Dessutom stöder Binary och Scripted dess installation.

Först och främst, när du startar den kan du antingen ansluta den till ett live blockchain-nätverk eller så kan du skapa en ny och sedan ansluta till den. Men du måste komma ihåg att det andra alternativet beror helt på dess inställningar.

Av någon anledning, om du inte använde några standardvärden, kommer detta verktyg automatiskt att ansluta dig till Ethereum mainnet.

Med hjälp av dessa blockchain-verktyg för utvecklare kan du dessutom få den att fungera som en konsol och ladda vissa kommandon och utföra olika mål.

Hur som helst, kom ihåg att när du kör Geth kommer den automatiskt att ladda ner den Ethereum-distribuerade huvudboken, och det kan ta lång tid att bearbeta. Så du kan behöva vänta i flera timmar till dagar. Det är därför det är bäst att använda en extern hårddisk för att lagra all information.

 

Dugga

Låt oss gå vidare till nästa i vår guide för blockchain-verktyg. Drizzle förenklar skrivningen av front-end decentraliserad applikation genom att erbjuda en samling front-end-bibliotek. Det erbjuder också ett Redux-bibliotek för att ansluta en front-end till en blockchain. Så du får färsk kedjedata för applikationsutveckling i front-end.

Funktioner i Drizzle

 • Reaktiv Ethereum Data Store

Ett Redux-bibliotek är faktiskt kärnan i Drizzle. Med hjälp av detta kan du synkronisera dina transaktionsdata, kontraktsdata och många fler.

 • Skapa butik eller använd befintliga

I själva verket kan du använda dessa blockchain-verktyg för utvecklare för att skapa en butik, eller så kan du också använda en egen butik. Allt du behöver göra är att importera sagor och förminskare, så är du redo!

 • Erbjuder underliggande funktioner

Det bästa med det här verktyget är att det förlänger web3 1.0s kontrakt. Så du får tillgång till alla metoder och egenskaper hos web3.

 • Komponentbibliotek

I själva verket erbjuder de ett bibliotek med React-komponenter som du vanligtvis använder i dApp-funktioner. Så, uppgifter som att skapa inmatningsformulär för smarta kontrakt är en enkel uppgift.

 • Modulär arkitektur

Den övergripande arkitekturen för detta verktyg är modulär. Så du kan lägga till alla typer av funktioner eller bli av med någon form av funktionalitet som du vill. Dessutom innehåller den två paket för användning av React; emellertid ligger kärnfunktionerna inom Drizzle-modulen. Mer om du vet hur du arbetar med Redux kan du snabbt utveckla ett Angular-bibliotek.

De tre huvudkomponenterna i Drizzle är –

Drizzle – Det är kärnbiblioteket för webb3, kontrakt och kontoinstitution. Det kan också leda till nödvändiga synkroniseringar tillsammans med att erbjuda extra kontraktsfunktioner.

Drizzle-react – Denna komponent erbjuder en DrizzleConnect-hjälpare och DrizzleProvider-komponent för anslutning till Drizzle med React-appen.

Drizzle-react-komponenter – Dessutom får du ett bibliotek fullt av många användbara komponenter som fungerar som en dApp-funktion. Huvudsakligen inkluderar ContractForm, ContractData och LoadingContainer.

 

Solc

När det gäller utveckling på Ethereum väljer alla utvecklare stabilitet. I verkligheten bör utvecklare alltid välja det, särskilt när det gäller smarta kontraktsintegrationer. Soliditet råkar vara kärnan i varje smart kontrakt på Ethereum.

Soliditet är i grunden ett nedklippt och objektorienterat språk och använder en syntax som mest liknar ECMAScript. Vad Solc-verktyget kan göra i detta avseende är att konvertera det till ett maskinläsbart format så att EVM kan läsa det och utföra det. Du kan tänka på det som en soliditets kompilator som kretsar kring två huvudprinciper –

 • C ++ kodad solc.
 • Solc-js som använder Emscripten för tvärkompilering av solc C ++ direkt till JavaScript.

Även om de två typerna av soliditetskompilatorer härstammar från samma källfil, kan de fortfarande generera ett annat resultat. Dessutom skiljer sig båda kommandoradsgränssnitten från varandra. Men i jämförelse är solc-js lite långsammare än solc.

Det bästa är att Ethereum-noder tenderar att komma med en implementering av solc. Solc-paketet är dock faktiskt en fristående modul, och du kan också använda det offline. Dessutom kan du också använda solc.compile () eftersom den här inte behöver någon extern nod för att fungera korrekt.

 

Remix

Det är en soliditets-IDE. Du kan använda den för att skriva koder och kontrollera fel från din webbläsare. I verkligheten är det ett av blockchain-utvecklingsverktygen skrivet i JavaScript. Mer så kan du använda det här verktyget som en kompilator, främst för små smarta kontrakt. Om du precis har börjat lära dig mer om soliditet, bör du definitivt ge det här verktyget.

När du väl har gått in på webbplatsens standardsida får du en sidoskärm som gör att du kan skriva kod direkt i webbläsaren! På den andra skärmen kan du enkelt distribuera din kod på blockchain-plattformen.

Dessutom hjälper den andra skärmen dig att interagera med alla funktioner du har skrivit. Det stöder också hanteringen sker lokalt eller webbläsaren. Hur som helst kan du också göra testning, felsökning, distribution av smarta kontrakt osv.

Kodanalysatorn skulle också hjälpa dig att perfekta dina koder och bli av med eventuella fel. Så det kan vara ett av de största blockchain-verktygen för utvecklare om han / hon är nybörjare.

 

Ganache CLI

Det är faktiskt en extremt snabb Ethereum RPC-klient för utveckling och testning. Jag måste säga att detta är ännu ett av de bra blockchain-utvecklingsverktygen där ute. Det var tidigare känt som Testrpc men blev senare GanacheCLI. I verkligheten är det ett NodeJS-paket som du också kan anpassa.

I grund och botten kan det replikera ett helt Ethereum-nätverk på din dator. Du kan också ringa en funktion från blockchain utan Ethereum-noder som körs på din dator.

Dessutom erbjuder den dessa funktioner för dig att prova –

 • Nästan omedelbar utvinning av transaktioner.
 • Inga transaktionsavgifter.
 • Anpassa gruvhastigheten eller gaspriserna som du vill och så många gånger du vill.
 • Återvinning, snabbstart eller återställning av alla konton i testnätet för en definierad mängd Ether.
 • Mycket enkelt och enkelt grafiskt användargränssnitt där du kan se alla händelser i testkedjan.

Andra funktioner

 • Du kan se status för alla konton, inklusive deras privata nycklar, adresser, saldon och transaktioner.
 • Övervaka loggutgångarna från Ganache blockchain tillsammans med svar och felsökningsinformation.
 • Bara med ett klick, ändra gruvklockorna.
 • Få en blockutforskare för att ge dig mer tydlighet om hur ditt system fungerar.

 

Tryffel

Ett annat av blockchain-verktygen för utvecklare är utvecklingsmiljön där du kan testa ramar och tillgångspipeline för Ethereum – Truffle. Tydligen är detta verktyg ganska populärt bland utvecklare eftersom det kan göra utvecklingen av Ethereum-ramen till en enkel uppgift.

Funktioner

 • Livscykelhantering av smarta kontrakt

Tydligen kan det här verktyget hantera dina kontraktartefakter och inkluderar även stöd för alla anpassade distributioner, komplexa Ethereum-applikationer och bibliotekslänkning.

 • Kontrakttestning

Du kan testa dina kontrakt automatiskt och se till att de utvecklas snabbt.

 • Skriptbara migrationer och distribution

Du kan använda detta blockchain-verktyg för att skriva förenklade och hanterbara distributionsskript för att förutse att dina kontrakt ändras med tiden. Det låter din app utvecklas och vara relevant även i framtiden.

 • Hantering av nätverk

Du behöver inte hantera några nätverksartefakter när du börjar använda Truffle. Dessutom tar det hand om dem medan du koncentrerar dig på dApp-utveckling.

 • Mycket kraftfull interaktiv konsol

Att interagera med kontrakt har aldrig varit enklare. I själva verket skulle Truffle tillåta dig med ett enkelt gränssnitt som kan ha din tid och låta dig interagera med dina kontrakt.

 • Extern skriptlöpare

Du kan använda detta blockchain-verktyg för att starta upp alla dina kontrakt och köra i nätverket utan några problem.

 

EtherScripter

Om du är nybörjare i blockchain-utvecklingsnischen kan Ether-skript vara en svår uppgift för dig. Men med denna typ av blockchain-analysverktyg kan du koda grundläggande kontrakt ganska enkelt. I verkligheten skulle detta blockchain-verktyg erbjuda dig ett mycket interaktivt och roligt gränssnitt för att skriva alla dina koder.

Dessutom kan du helt enkelt dra och släppa alla funktioner för att göra smarta smarts. Det är ganska enkelt att använda. För närvarande kan du dock bara använda Serpent-programmeringsspråk i denna typ av blockchain-analysverktyg.

 

MetaMask

En annan av de stora blockchain-hanteringsverktygen är MetaMask. Med MetaMask kan du inte bara betjäna Ether eller andra ERC-20-tokens i nätverket, men du kan också interagera med dina decentraliserade applikationer. Mer så, det låter dig också köra det från din webbläsare!

Dessutom är det extremt enkelt att lägga till MetaMask som ett Firefox- eller Google Chrome-tillägg och börja använda det direkt från webbläsaren. När du har installerat appen får du en Ethereum-plånbok till i din webbläsare. Det kommer att lagra alla ERC-20-tokens för dig.

För utvecklare behöver denna typ av blockchain-analysverktyg ingen levande Ethereum-nod för att köras. Så att interagera med Ethereums nätverksutrymme är en enkel uppgift.

 

Gå ombord

Om du vill ha ett blockchain-utvecklingsramverk för dina decentraliserade applikationer kan Embark verkligen hjälpa dig. I verkligheten kommer den här typen av blockchain-hanteringsverktyg att låta dig hantera dina dApps, tillsammans med att ge dig alla nödvändiga verktyg för att skapa och distribuera en ny..

Dessutom kan du skapa en oberoende html5-app som skulle använda decentraliserade funktioner. Dessutom kan du också skapa nya smarta kontrakt här och starta dem i JS-koden. Det bästa med denna typ av blockchain-hanteringsverktyg är att de letar efter eventuella förändringar du gör i kontrakten. Om så är fallet kommer det automatiskt att ändra kontrakt och sedan uppdatera de decentraliserade applikationer som är länkade till dem.

Smarta kontraktsmigrationer är också ett plus i detta blockchain-verktyg. I verkligheten, för att arbeta på plattformen, kan du använda vilket traditionellt språk som helst som Meteor, Angular, React och många fler.

 

Gorli Testnet

Du vet att det bästa sättet att helt testa ditt nätverk utan att gå live skulle vara att utnyttja testnät. Och det är här den här typen av blockchain-analysverktyg kommer in. Gorli Testnet är en av de populära där ute. Här kan du distribuera dina dApps och experimentera med smarta kontrakt.

Mer så kan du använda den i alla blockchain-implementeringar för klienter och få hög tillförlitlighet och tillgänglighet. Hur som helst, Gorli är faktiskt ett bevis-autoritetsklinik testnet som fungerar med Parity, Pantheon, Geth, EthereumJS och Nethermind.

Det är dock öppen källkod och är ett community-baserat projekt.

 

Paritet

Paritet är ett annat av blockchain-hanteringsverktygen som är byggda för verksamhetskritisk användning. Det är en klient för Ethereum som använder Rust-programmeringsspråk. Mer, detta blockchain-verktyg erbjuder den kärninfrastruktur som behövs för pålitliga och snabba tjänster.

Du kan skapa dina egna anpassningsbara blockkedjor för företag, privat bruk eller för forskningsändamål. Du kommer få –

 • Modulär och ren kodbas och anpassning
 • Minimal lagring och minnesavtryck
 • Använd Warp Sync för att synkronisera i timmar
 • Mycket avancerad CLI-baserad klient
 • Olika och pluggbara konsensusprotokoll
 • Hög nivå av åtkomstkontroll och sekretessfunktioner
 • Snabba transaktioner

 

Det bästa med detta blockchain-verktyg är att det är 100% granskat, och utvecklarna gör rutinmässiga kodbaskontroller för att bli av med eventuella fel eller problem.

 

Hyperledger bromsok

Det är ett riktmärkeverktyg för blockchain. Det låter dig benchmarka din blockchain-lösning med fördefinierade standarder. I verkligheten, med den här typen av blockchain-analysverktyg, kan det bli väldigt enkelt att veta om dina blockchain-plattformar uppfyller standarderna eller inte.

När du fördefinierat din uppsättning användningsfall kan den börja arbeta med sin magi. I verkligheten får du också rapporter om transaktionsfördröjning, Transaktioner per sekund, resursutnyttjande och många fler.

Du måste dock veta för Bromsok för att hjälpa dig; du måste bygga din blockchain-lösning på Hyperledger.

Men som du kan se har det inga standardinställda standarder. Men varför är det? Tja, blockchain-tekniken är ganska olika, och varje plattform är annorlunda. Det är ytterst svårt att analysera alla plattformar under samma fördefinierade uppsättning.

Så istället kan du ställa in standarder baserat på din bransch och sedan köra verktyget för att se hur det fungerar. Därför är det ett av de mest praktiska blockchain-hanteringsverktygen för utvecklarna.

 

Tierion

Det erbjuder en miljö där du kan förvandla din blockchain till en global plattform och verifiera filer, data och affärsprocesser. Dessa typer av verktyg för blockchain hjälper dig att skapa en giltig databas och hjälpa dig att distribuera dessa data till storboken.

Dessutom erbjuder detta blockchain-verktyg ChainPoint som kan producera kvitton och spela in data. Och så behöver du inga mellanprodukter för att verifiera informationen. Hur som helst, med hjälp av detta blockchain-verktyg kan du också kombinera Tierion API och ChainPoint för att tidsstämpla alla data för att slutföra verifieringsprocessen.

Den kan producera miljontals bevis varje sekund. Dessutom erbjuder denna typ av blockchain-teknikverktyg noggrannhet genom –

 • Hämta all data från Network Time Protocol-servrarna
 • Med hjälp av tillgängliga data från National Institute of Standards and Technology
 • Länka ankarnoder till Ethereum eller Bitcoin blockchain

 

EthFiddle

Om du är en utvecklare som började med Solidity kanske du vet att det inte finns många blockchain-teknikverktyg för att arbeta med detta språk. Men för att hjälpa dig och erbjuda dig liknande verktyg som JSFiddle eller Go Playground introducerade Loom Network EthFiddle.

EthFiddle är ett av verktygen för blockchain-utveckling som erbjuder snabba tester och prototyper. Det är faktiskt en Solidity IDE i din webbläsare. I verkligheten kan detta blockchain-verktyg testa, skapa, felsöka soliditetskoder för dina smarta kontrakt.

Dessutom kan du också dela permalänken för din kod med bara ett klick. Så du ser om du är ny i Solidity-miljön, kanske du vill prova EthFiddle.

 

Web3.js

Web3.js är ett av verktygen för blockchain-utveckling som hjälper dig att utveckla kunder för att interagera med Ethereum blockchain. I grund och botten är det ett bibliotek som är Ethereum-kompatibelt JavaScript API. Och det implementerar generiska JSON RPC-specifikationer för interaktion med en fjärr- eller lokal Ethereum-nod.

Så med detta kan du göra uppgifter som att skicka Ether mellan adress, skriva och läsa smarta kontraktsdata, utveckla smarta kontrakt och många fler.

Eftersom blockchain-verktyget körs på JavaScript-språk kan du använda det i alla typer av webbläsare. Men du behöver Ethereum-nod som kan komma åt Ethereum-nätverket via HTTP för att använda denna typ av blockchain-teknikverktyg. Jag kan föreslå att du använder MetaMask-tillägget med Web3.js för att ansluta till Ethereum-nätverket.

 

Status

Det är ytterligare ett av verktygen för blockchain-utveckling. I verkligheten är det ett multifunktionellt kommunikationsverktyg som levereras med en decentraliserad kryptoplånbok, peer-to-peer messenger och webbläsare. I grund och botten är det en mobil Ethereum-klient som låter dig komma åt ekosystemet var som helst.

När det gäller budbäraren kan du gå med i alla offentliga kanaler och skicka och ta emot meddelanden från en annan användare. Den höga krypteringsnivån gör det också omöjligt för någon att få tillgång till dina meddelanden.

Med hjälp av blockchain-verktyget kan du dessutom interagera med dina decentraliserade applikationer och använda den integrerade plånboken.

Från webbläsaren kan du direkt komma åt nätverk, marknadsplatser och många fler. Med tilläggsverktyget kan du också lägga till funktioner till den här mobila klienten.

 

Infura

Infura är ett standardbaserat, skalbart, globalt distribuerat kluster och API-slutpunkt för IPFS, Ethereum och andra infrastrukturer. I verkligheten är denna typ av verktyg för blockchain-utveckling endast gjorda för utvecklare. Så du kan snabbt använda det här verktyget för att ansluta din app till deras API: er för direktåtkomst.

Tydligen stöder detta blockchain-verktyg JSON-RPC via WebSocket-gränssnitt och HTTPS som erbjuder prenumerations- och förfrågningsbaserade anslutningar. Mer med bara en enda URL kan du börja använda Infura. Teamet bakom verktyget tar hand om alla uppgraderingar och nätverksändringar så att du kan fokusera på din skapelse.

 

Mythx

Det finns en hög efterfrågan på smart kontraktutveckling och decentraliserade applikationer. Det finns dock inte många blockchain-teknikverktyg som erbjuder en komplett svit. Det är här MythX kommer in. I grund och botten är det ett säkerhetsanalysverktyg för Ethereum-baserade smarta kontrakt. Mer med detta blockchain-verktyg får du dynamisk och statisk analys allt i en verktygssvit.

Det finns många produkter som du kan testa, till exempel Truffle, Amberdata, Alethio, Visual Studio Code, Remix och Embark. Så du kan enkelt koppla detta blockchain-verktyg med de andra verktygen.

Dessutom kan den upptäcka säkerhetsproblem ganska effektivt och är mycket skalbar.

 

Slutsats

Blockchain-teknikverktyg kan verkligen spara tid och göra din blockchain-utvecklingsprocess enklare. Som utvecklare som är effektiv i blockchain-antagandet är ett måste, och en djup förståelse av de populära blockchain-utvecklingsverktygen kan hjälpa till mycket.

I den här guiden har jag gett alla verktyg som utvecklare älskar dessa dagar. Så nu när du vet vilka dessa olika blockchains-verktyg är är det dags för dig att dyka in och börja utveckla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me