Blockchain vs Hashgraph: Vem vinner Dual?

Teknikvärlden har surrats av blockkedjor och kryptovaluta under de senaste tio åren. Medan vissa människor ser framtiden i blockchain, visar vissa världen att det kan finnas mer. Det finns ett antal brister med blockchain-tekniken. Till exempel energiförbrukningen och ett begränsat antal transaktioner per sekund och så vidare. När folk lärde känna den nyligen uppfunna tekniken – Hashgraph, började de ifrågasätta blockchainens framtid. Så låt oss börja vår debatt om blockchain vs Hashgraph.

Blockchain vs Hashgraph: Felkedjorna i Blockchain-teknologin

Hashgraph vs Blockchain alternativ

Folk säger att Hashgraph kan göra blockchain-tekniken föråldrad. Men hur? Är blockchain inte den senaste generationens teknik som skulle utrota de onda företagens styre? Tja, ja, men även månen har ärr! Blockchain har också några negativa poäng. Tycka om,

Makt hungrig

Den första och främsta designfelet blockchain är att det kräver en enorm mängd kraft. Konsensusalgoritmerna som Proof-of-Work (PoW) eller Proof-of-Stake (PoS) kräver många beräkningskrafter för att kunna köras. Numera behöver du lager fulla av gruvprocessorer och elräkningen skyrockets. Vanliga genomsnittliga användare kan inte bryta mynt längre med sin hemdator.

Långsammare

Vi vet alla att gruvprocessen är mycket långsam. Såväl som den totala transaktionsprocessen är också långsam som en snigel. Bitcoin kan bara hantera 7 transaktioner per sekund. Det tar 6-7 timmar att överföra Bitcoin till någon. Även om det finns snabbare blockchains än farfar Bitcoin är det fortfarande inte det snabbaste sättet.

Orättvis?

Om du är en gruvarbetare kan du välja transaktionsorder som du vill. Så, gruvarbetarna kan försena en transaktion eftersom de har makten att göra det? Men är det rättvist? Gruvarbetarna kan till och med stoppa ett block för att gå med i kedjan eller storboken.

Äldre redan!

Medan andra tekniker som kommer från repor kan blockchain betraktas som lite gammalt jämfört med dessa senaste tekniker. Ja, blockchain gjorde idén till och med möjligt att tänka. Men då kommer de unga alltid att sluka det gamla!

Vad är Hashgraph?

Så, vad är Hashgraph? Jag ber om ursäkt för att jag hållit det hemligt till nu. Hashgraph är ungefär som blockchain-tekniken men bättre. Det är också en konsensusbaserad decentraliserad digital bokföring precis som en blockchain. Så, hur är det annorlunda? Tja, kärnskillnaden ligger i mekanismen. En Hashgraph använder två teknologier inom datavetenskap. Dom är –

  • Skvallra om skvaller och
  • Virtuell omröstning

Hashgraph-tekniken är uppfinningen av Leemon Baird, medgrundare och CTO för Swirlds. Han fick massivt stöd från sin VD Mance Harmon. Deras mål var att göra blockkedjorna ännu effektivare. Och pojke, de har gjort det! Hashgraph kan hantera över 250 000 transaktioner per sekund medan marknadsledaren Bitcoin kan hantera bara 7! Så debatten om blockchain vs Hashgraph är oundviklig.

Blockchain vs Hashgraph: Varför Hashgraph är framåt?

Blockchain vs Hashgraph

Bildkrediter: virvlar

Säg adjö till Forking

När en blockkedja delar sig i två eller flera delar är fenomenet känt som gaffel eller helt enkelt gafflar. Detta fenomen uppstår när alla noder i nätverket försöker uppgradera till den senaste versionen. Grundarna av Hashgraph har sagt att deras system är fritt från sådana gafflar.

Fler transaktioner

Ja, blockkedjor är fortfarande långsamma. Ripple och NEO kan hantera 10 000 transaktioner per sekund, vilket är ledande när det gäller hur många transaktioner blockchain kan utföra på en sekund. Hashgraph tillåter däremot 250 000 transaktioner per sekund. Visa kunde hantera endast 25 000. Hastighet är det som gör den här tekniken så innovativ.

Arbetsbevis: Vad är det??!

Nästan alla blockkedjor är brytbara. Åtminstone alla offentliga är det. Gruvdrift behöver mycket beräkningskraft som kräver enorm mängd el. Hashgraph har inte den traditionella konsensusalgoritmen, så du behöver inte spendera tusentals dollar på elräkningen.

Verkligen rättvist

Alla transaktioner visas på huvudboken enligt deras tidslinje. Ingen gruvarbetare eller någon som kan bestämma om en transaktion ska registreras eller inte. På grund av skvaller om skvallerteknik kan människor bli av med sådan orättvisa.

Slutgiltiga tankar

Så vem kommer att styra framtiden – Blockchain vs Hashgraph? Ingen kan vara säker på det. Men det är säkert att Hashgraph visar mycket mer potential än blockchain. Det grundläggande syftet med båda är detsamma. Men Hashgraph är yngre, snabbare och mer robust!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me