Hur man blir en Blockchain Professional

Som en karriär är blockchain-professionell ett utmärkt val. Men att bygga en karriär kan en professionell blockchain vara krävande. Om du inte har en ordentlig förståelse för vilka färdigheter de besitter, skulle det vara svårt för dig att bli en. Det finns många professionella certifieringsprogram för blockchain som hjälper dig, men är de legitima?

Det kan vara väldigt svårt att räkna ut det. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig.

Blockchain-industrin är full av möjligheter, men det saknar innovation och kreativa människor för att driva dragkraft. Så vad betyder det för dig? Det betyder att med lite vägledning och intresse för blockchain kan du forma dig själv för att fylla i några av de viktiga positionerna på marknaden.

Så, slösa inte mer tid. I den här guiden får du en grundlig kunskap om vilken typ av färdigheter du behöver bygga upp och vad ditt ansvar skulle vara för en blockchain-professionell position.

Hur som helst, förhoppningsvis kan du använda dessa tips och kartlägga dina framtida planer därefter.

Så, låt oss börja!

Vem är en Blockchain Professional?

Först och främst, låt oss börja med grunderna. Vem är professionell i första hand, eller hur? Tja, tekniskt sett är en blockchain-professionell någon som är exceptionellt skicklig inom ett specifikt blockchain-område. I verkligheten är en blockchain-professionell någon som kan fokusera på ett visst område men som skulle fungera i en företagsmiljö.

Om du inte vet det ännu krävde professionella jobb i blockchain att du fokuserade på en enda aspekt av en lösning som design eller affärsresultat. Så för att kalla dig en blockchain-professionell måste du vara extremt kunnig i en enda nisch. Mer så måste du också ha en praktisk kunskapsbas.

Det är därför det finns många specifika färdigheter att fokusera på, men baserat på dina framtida planer kan du mer eller mindre hoppa över en eller två.

Å andra sidan skulle professionella jobb i blockchain kräva att du är exceptionellt expert på ämnet. Så du kan inte få professionella jobb i blockchain de första dagarna av din karriär. Du måste åtminstone få erfarenhet eller vara exceptionellt expert för att bli rekvirerad som en.

blockchain professional

Vilka tekniska färdigheter borde en professionell blockchain ha?

För att bli en certifierad blockchain-professionell och landa dig själv för blockchain-professionella jobb måste du arbeta mycket hårt för att få dessa tekniska färdigheter. Förutom att ha kunskap om blockchain-teknik måste du också utmärka dig i ett företags affärsperspektiv.

Utan det kommer du att möta svårigheter i den typen av miljö. Så, låt oss kolla vilken typ av tekniska färdigheter du behöver för en blockchain-professionell.

Expert på populära programmeringsspråk

Den första är uppenbarligen expert på olika populära programmeringsspråk. För din blockchain-yrkesutbildning måste du vara expert på kodning. Utan det skulle du möta svårigheter att bedriva denna karriär.

Mer, även om du går till en annan typ av yrkesområde, måste du fortfarande behärska dessa språk. Eftersom det finns många versioner av blockchain-teknik vet du inte vilken du behöver för din specifika blockchain-lösning.

Till exempel är Python, JavaScript, Java eller Solidity få av de språk som är lämpliga för blockchain-plattformar. Så om du inte har någon expertis inom dem skulle det vara svårt att bli professionell inom blockchain.

Kunna utveckla blockchain-baserade lösningar

När du väl fått din professionella certifiering för blockchain bör du ha färdigheten att designa eller utveckla någon form av blockchain-baserad lösning. Professionella inom detta område måste lära sig mer om programvaruutveckling eftersom du kommer att utveckla många produkter för ditt företag.

Företaget kan använda det för sitt interna ändamål men kan också kommersialisera det också.

Hur som helst skulle jag rekommendera att vara mycket bekant med Node.js eller serviceintegration eller JVM för programmering av bön. Ett annat bra tips för dig – försök att täcka konfigurationen av databaser också.

Men varför? Tja, våra affärsmodeller är faktiskt ganska daterade. Så när du använder ny teknik måste du integrera den i den gamla modellen och få den att stödja den nya modellen också.

Det är främst för en mycket smidigare övergång.

En mästare i blockchain infrastruktur konfiguration och utveckling

En annan stor färdighet du måste mater är innan du tar din blockchain professionella certifiering är en perfekt kunskapsbas om infrastrukturer. Jag vet att det kan bli lite svårt i vissa fall. Men det är en av de viktigaste aspekterna genom tiderna.

I verkligheten är blockchain-infrastrukturer ganska komplicerade, och inte många människor där ute kan förstå hur det fungerar. Så när du leder ett team för ett blockchain-lösningsprojekt måste du veta hur du kan utforma infrastrukturen. Men hur kan du göra det utan att veta något om populära blockchain-plattformar?

Därför lär du dig först om dessa infrastrukturer och dissekerar hur de använder den och försök sedan implementera din blockchain-lösning.

Erfaren av Blockchain-plattformar

I din blockchain-yrkesutbildning måste du också se till att lägga till blockchain-plattformar. En av de främsta anledningarna till att bli mästare inom blockchain-plattformar är att den kan informera dig om de olika aspekterna av blockchain.

I verkligheten använder all blockchain-teknik som är populär olika tekniker för att göra den distribuerad och decentraliserad. Därför är resultatet också annorlunda. Hur som helst skulle jag rekommendera att kolla in vitböcker av Hyperledger Fabric, DAML, R3 Corda, Enterprise Ethereum och så vidare för att slutföra din utbildning.

Du kan också förvänta dig en hög lön om du kan dra ut den eller ha bevis på att du har erfarenhet av dessa plattformar.

Kunna utveckla smarta kontrakt

Smarta kontrakt är exceptionellt populära bland företag. Varför? Tja, med dem kan de enkelt bearbeta ett kontrakt utan att behöva mycket pappersarbete.

Eftersom nätverket verifierar om dokumenten är legitima eller inte är det också fullt bevis. Det finns ingen chans för dig att falla för bedrägerier eller andra krångel i internationell handel.

Som professionell inom blockchain-teknik måste du veta hur man utvecklar smarta kontrakt. Även om du kanske inte deltar i kodningsfasen kan dina lagkamrater ändå komma till dig för troliga tips.

En annan sak är att du kanske måste kontrollera kvaliteten innan du lanserar en lösning med ett smart kontrakt. Om det till och med är det minsta felet kan det sluta med katastrof.

Expert i Blockchain-noder

Blockchain-noder är väsentliga för en blockchain-lösning. I verkligheten är noderna faktiskt ansvariga för att göra plattformen till en rättvis plattform. Så för din blockchain-yrkesutbildning måste du lära dig mer om avhandlingarnas noder.

Hur som helst, nästan alla plattformar använder faktiskt noder på ett annat sätt. I Hyperledger ser du till exempel olika transaktionsfamiljer. I grund och botten har noder där olika uppgifter att erbjuda dig den typen av funktion.

Så du kan behöva komma med din egen version av användningen när det gäller blockchain-noder. Således, om du inte vet hur de fungerar, skulle du ha svårt att utveckla lösningen.

Förstå Blockchain-datastrukturer

Datastrukturer för blockchain tenderar att skilja sig från varandra. Men varför? Tja, faktiskt, blockchain-tekniken är ganska komplex, och i många iterationer av den använde utvecklare olika tekniker för att dra av den. Utan att förstå datastrukturerna kan du inte ta fram en lösning perfekt.

Till exempel är Merkle Tree eller Merkle-Patricia Tree extremt populära i blockchain. Så för att göra dina lösningar framgångsrika måste du se till att du kan experimentera med det. Att veta hur det fungerar kan hjälpa dig på alla sätt.

Eftersom specifika datastrukturer är ansvariga för specifika funktioner är det uppenbart att du inte kan hoppa över den här färdigheten i alla fall.

Så se till att behärska datastrukturer till varje pris.

En mästare i kryptografi

Vet du hur blockchain arkiverar sin oföränderliga status? Det är med hjälp av kryptografi. Utan kryptografi skulle det inte finnas någon oföränderlighet i blockchain. I själva verket ser blockchain-plattformar till att ingen gång kan komma att ändra en blockchain.

Och det gör det med en annan form av kryptografi. Som en professionell blockchain-teknik skulle kryptografi hjälpa dig att skydda din plattform från skadliga attacker. Oavsett hur någon försöker hacka blocken kan de inte göra det.

I en företagsmiljö är det utomordentligt nödvändigt för dig att göra dina lösningar så säkra som möjligt. Så det är ett måste för dig.

Ha tekniskt grepp om driftskompatibilitet

Interoperabilitet är en sak i framtiden. Även om många plattformar försöker implementera det, kan bara en handfull erbjuda det. Dessa erbjudanden är också ganska begränsade. Men om vi vill att blockchain ska trivas i framtiden, måste det erbjuda det.

Ett bästa fall är att alla plattformar är sammankopplade via ett nav och att människor kan komma åt det om de har en viss trovärdighet. Så för din blockchain-yrkesutbildning måste du behärska interoperabilitet eftersom ditt företag skulle behöva det i framtiden.

Hur som helst, eftersom det kan bli lite komplext till sin natur, bör du behärska det när du får erfarenhet i en företagsmiljö.

Förstå decentraliserade och distribuerade ledgers

Du vet att det finns andra typer av distribuerade plattformar förutom blockchain också. Även om du förväntas vara professionell inom blockchain är det bara ett stort plus att få kunskap om annan distribuerad huvudteknik.

I grund och botten kan du använda dessa plattformar för att skapa dina helt egna lösningar. Mer om du tenderar att återgå från blockchain också, skulle det hjälpa dig extremt.

Hur som helst kommer företagen att förvänta dig att du har kunskap om dessa plattformar. Så se till att lära dig så mycket du kan.

Ha tvärvetenskapliga breda färdigheter

Tvärvetenskapliga breda färdigheter kanske inte går direkt med blockchain-baserade jobb, men det kan hjälpa dig att komma långt i företaget. I grund och botten vill företag alltid ha någon som är vokal och mångsidig. Så för ett projekt som detta måste du ha en del av dessa färdigheter för att lysa i en företagsmiljö.

Färdigheter som DevOps, smidighet, out of the box-tänkande, analytiskt sinne är något som alla företag letar efter just nu.

Blockchain Standards and Ecosystem Expert

Blockchain professionella tjänster kommer att inkludera dig i att utveckla ekosystem och standarder. Så utan en teknisk bakgrund i det här ämnet kan du inte se dig själv bli professionell. Hur som helst skulle jag starkt rekommendera att gå med i ett samhälle för att lära sig mer om själva ekosystemet.

Du kan också anmäla dig till en blockchain-certifieringskurs för att få veta mer om standarderna också. I grund och botten hjälper dessa kurser dig att känna igen de olika mönstren och berätta hur du kan använda dem för affärsändamål.

Så om du vill bli professionell är det bäst att anmäla dig till en kurs.

Ett proffs på Blockchain DevOps Tools

Som certifierad blockchain-professionell måste du lära dig mer om DevOps-verktyg. I verkligheten kan dessa verktyg hjälpa dig att utveckla eller designa och till och med testa dina lösningar innan du rullar ut dem. Du bör komma ihåg att kodningen är ganska komplex och kan ge upphov till många kryphål om du inte gör det korrekt.

Men eftersom dessa blockchain-verktyg bara fokuserar på att göra ditt liv lite enklare kan du helt enkelt använda dem och göra din kodning perfekt. Dessa sparar också mycket tid, tillsammans med resurser som företag inte slösar bort.

Förstå Blockchain-arkitekturer

Blockchain-arkitekturer är lite annorlunda än infrastrukturer. Så som du vet kommer det bara att bli bra att bara veta om infrastruktur längs. Som blockchain-tekniker måste du lära dig mer om hur dessa arkitekturer fungerar.

Det finns praktiskt taget tre olika typer av blockchain-arkitektur, såsom federerad, privat och offentlig. Om du inte förstår den bakomliggande skillnaden mellan dessa, blir det lite svårt att utforma din helt egen lösning, eller hur??

Så det är mycket viktigt för dig att veta om det.

Vad gör en Blockchain Professional?

Ger administrativt stöd till projektgruppen

Blockchain-professionella tjänster kräver att du blir administrativ personal i ett projekt. Främst kommer du att leda ett team och stödja dem på alla sätt du kan. Du måste också fatta vissa beslut som också kan förändra teamets projekt.

I grund och botten måste du vägleda dina teammedlemmar för att göra projektet till en stor framgång.

Förenklar Blockchain-lösningar

En certifierad blockchain-proffs förenklar främst blockchain-lösningar. Enkelt uttryckt måste du förstå när dina lösningar blir för komplicerade. I grund och botten, ju mindre funktion du använder, desto bättre.

I vissa fall kan du dock behöva använda fler funktioner, men se till att det också är välsmakande för konsumenterna.

Hanterar Blockchain-projekten

I verkligheten kan du också behöva hantera blockchain-projekten. Många av företagen verkar påpeka detta ansvar när de pratar om blockchain-professionella tjänster. Under alla omständigheter, utan rätt ledningsförmåga, kommer du att få svårigheter att göra det.

Som chef kommer du också att beskriva hur andra medlemmar kommer att arbeta och på vad.

Par blockchain med företagsprocesser

Du måste också koppla blockchain med företagets affärsprocesser. Företag litar på teknik för att öka sina intäkter. Så utan att ta hänsyn till blockchain kan du inte öka eller ens upprätthålla intäkterna.

I många fall är företag villiga att investera en stor summa pengar för att få det gjort från en professionell.

Formulerar affärsmodeller baserat på Blockchain

Företag anställer yrkesverksamma för att formulera affärsmoduler baserat på blockchain. Som du redan vet stör blockchain många affärsmoduler när vi pratar. Som ett resultat letar företagen efter professionella tjänster inom blockchain som säkerställer deras affärsintäkter.

Men för att göra det måste de ändra hela sina affärsmodeller. Så att utveckla nya modeller baserade på företagskrav är också ett av dina ansvarsområden.

Granskar arkitekturkvalitet och ger säkerhet

En annan av de coola blockchain-professionella tjänsterna är att granska arkitekturens kvalitet och försäkra ditt företag att det inte har några problem.

Blockchain-proffs vet mycket om blockchain-arkitektur. Så när utvecklarna är klara med att göra lösningen kommer du att granska den och i vissa fall åtgärda alla typer av problem i lösningen.

Hur kan du kvalificera dig för att bli en professionell blockchain?

Få erfarenhet av Blockchain-utvecklingens livscykel

En annan viktig kvalifikation som du måste uppnå är att få erfarenhet av livscykel för programvaruutveckling. Om du lyckas få erfarenhet av livscykeln för programvaruutveckling kommer det också att hjälpa till. Det bästa är dock att blockchain-utvecklingscykelupplevelsen är ett stort plus för dig.

Det beror på att bara en handfull människor faktiskt kan bevittna en blockchain-produkt för att komma från designfasen till marknadsföringsfasen. Så som certifierad blockchain-proffs är det bäst att få så mycket erfarenhet av den här som du kan.

Fortsätta en kandidatexamen eller motsvarande arbetserfarenhet

För att bli en professionell blockchain-teknik måste du få en kandidatexamen. Utan att följa en kandidatexamen vet företagen inte om du är kvalificerad för jobben eller inte. En examen kan också hjälpa dig att lära dig mer om grunderna för programmering och hjälper dig att bli utvecklare.

Frågan är att lära sig att utveckla blockchain på egen hand är en extremt svår uppgift. Det är därför att få en examen innan du ansöker om ett jobb är ett stort plus.

Men i vilket fall som helst, om du kan bevisa att du har erfarenhet av att arbeta på fältet och kan göra det, kommer de också att anställa dig. Du måste dock visa dina tidigare arbetserfarenhetscertifieringar för det.

Få en Enterprise Blockchain-certifiering

För att bli en certifierad blockchain-professionell måste du få en blockchain-certifiering för företag. Men hur kan du göra det? Det bästa sättet att få en certifiering inom detta område är att anmäla sig till en blockchain-certifieringskurs.

I själva verket kräver blockchain-professionella jobb att du visar bevis på din certifiering för att etablera dig som professionell. Men utan att anmäla sig till en blockchain-certifieringskurs är det ganska svårt att göra det.

Det är därför jag skulle rekommendera att kolla in vår blockchain-certifieringskurs. Vi tenderar att fokusera på strikt företagsanvändningsfall. Så det hjälper dig på lång sikt. Mer för närvarande har vi sex huvudkurser att slutföra.

Vi har också specifika källor för supply chain och handelsfinansiering. Så med dessa kan du enkelt fokusera på ett visst fält i blockchain.

Våra blockchain-certifieringskurser kommer också att täcka populära plattformsdissektioner som Enterprise Ethereum, R3 Corda, Hyperledger, och många fler.

Var lagligt bemyndigad att arbeta

Företag vill att du ska ha laglig behörighet att arbeta i deras företag? Men vad betyder det? Det betyder att om du söker jobb i ett annat land, behöver du särskilt visumtillstånd för att arbeta där.

Så om du inte har tillstånd från behöriga myndigheter kan du inte arbeta där. I många fall, om du kan visa kaliber, kan företagen ansöka om ett arbetstillstånd för dina räkning. Men det här är ett sällsynt scenario. Eftersom blockchain för närvarande är ett globalt fenomen måste du ha detta i åtanke innan du ansöker om ett jobb.

Det spelar ingen roll om du har en professionell certifiering från blockchain eller inte om du inte är auktoriserad.

Har en bakgrund med teknikföretag

Jag antar att du kan säga att den här är ett av de bästa sätten att få dig en professionell position inom blockchain. Om du lyckas få en bakgrund med teknikföretag med många års erfarenhet kommer de definitivt att anställa dig.

Ser du, konkurrensen i blockchain är inte så överväldigande. Men om du är nybörjare kommer du att få svårigheter att få ett jobb i stora företag som Amazon eller IBM.

Men om du tidigare arbetat i ett teknikföretag betyder det att du också är kvalificerad att arbeta i företag.

Så se till att få ett jobb i teknikföretag i början av din karriär.

Skaffa ytterligare expertis inom det relevanta området

I din strävan efter kvalificering för blockchain-professionell certifiering måste du bli expert inom ett eller två relevanta områden. Vad betyder det? Tja, tekniskt sett kommer en professionell inte att fokusera på alla aspekter av ett blockchain-projekt.

Snarare kommer han / hon bara att ge hjälp i vissa delar av projektet. Så du kan behöva designa plattformen eller utveckla den eller till och med integrera den i en ny affärsmodell.

Du kan välja vilken typ av fält du vill fokusera på i blockchain-ekosystemet. Men du måste behärska det fältet till varje pris.

För utan kvalificerade kvalifikationer kommer inte företag att anställa dig.

Avslutande anmärkning

Blockchain-tekniker är ett unikt karriärval. Men för att bli en måste du vara skicklig. De bästa kandidaterna för att bli en är de som redan finns i fältet.

Så erfarna utvecklare, ingenjörer, arkitekter, produktchefer och så vidare kan övergå till att bli blockchain-proffs. Återigen, som jag sa tidigare, utan korrekt certifiering kan du inte bli en blockchain-professionell.

Så se till att anmäla dig till en certifieringskurs och lära dig allt du kan av den. Om du vill kan du också kolla in vår kostnadsfria kurs för att testa våra program.

Fortsätt arbeta hårt och du kan också bli en blockchain-professionell.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me