Microsoft Azure Blockchain-handledning

Azure blockchain-molnplattformen är en av de mest avancerade molnplattformarna där ute. I den här artikeln kommer vi att utforska Microsoft Azure BaaS och förstå hur det fungerar.

Blockchain-tekniken expanderar snabbt i olika sektorer. Många stora organisationer bygger sin egen blockchaininfrastruktur från grunden. Detta kommer att ge dem en extra fördel när det gäller att anpassa sig till blockchain-revolutionen. Men inte alla företag har råd med lyxen att skapa sin egen blockchain-infrastruktur. Det är där Blockchain as a Service kommer in.

Vi går mot en smart ekonomi och det är upp till verksamheten att anpassa sig till den nya blockchain-infrastrukturen. Blockchain har också nyckeln för att påskynda affärsresultat och ge företag möjlighet att förbättra deras utförande. Det kommer också att hjälpa dem att öka ansvarsskyldigheten, förbättra transparensen och fatta affärsbeslut baserat på verkliga data.

Det råder ingen tvekan om att det finns många företag där ute som kan använda Azure BaaS-tjänsterna. Deras Azure-tjänst tog sin tid innan de öppnades för allmänheten. Enligt rapporten på TechCrunch tog de sin egen söta tid innan de gjorde sina blockchain-tjänster live.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Den ultimata guiden till Azure Blockchain

Innan vi börjar, låt oss rensa lite förvirring. Blockchain som en tjänst är inte Blockchain!

Om du är ny på Blockchain kan du bli förvirrad av villkoren. Eller kanske du tror att Azure BaaS och blockchain-tekniken är desamma? Men det är inte sant.

Blockchain-funktioner inkluderar huvudsakligen transparens, integritet, decentralisering och så vidare. Det finns dock olika typer av Blockchain, inklusive hybrid, privat, etc. Men en riktig blockchain är främst tillägnad det faktum att den driver ett verkligt decentraliserat nätverk och inte några variationer av det. Den sanna blockchain-idén uppstod med bitcoin. Det är en helt decentraliserad nätverksuppbyggnad av noder som tar hand om det övergripande samförståndet.

Grymt bra! Vi gick igenom Blockchain-as-a-Service (BaaS), dess betydelse, exempel och mycket mer. Nu är vi utrustade med kunskapen att förstå Azure Blockchain. Låt oss komma igång utan dröjsmål.

Vad är Azure Blockchain?

Microsoft är en teknologiledare med sina rötter inom molnteknik. Deras Azure-molnplattform har bevisat sin dominans. Men Microsoft visste att de har en mer framträdande roll att spela på marknaden. Det är där Azure Blockchain och Azure Blockchain-applikationen kommer in. Vi kan också beteckna som “Blockchain på Azure.”

Azure erbjuder en komplett helhetslösning för utveckling, hosting och hantering av blockchain-lösningar. Som utvecklare kan du börja med deras förenklade utvecklingsplattform och experimentera med fördefinierade och modulära nätverk. Infrastrukturen är byggd för att stödja förenklad utveckling. Dessutom är verktygen byggda kring idén att snabbt komma igång. Blockchain på Azure handlar om validering och iteration.

Vi kan också definiera det som en “fulladministrerad ledstjänst” som erbjuder företag möjlighet att driva och växa blockchain-nätverk. Företag har full kontroll över blockchain-nätverksstyrningen och infrastrukturen.

Azure Blockchain är byggd för att hålla både processer och data säkra, vilket gör det möjligt för företagen att innovera med förtroende.

Azure Blockchain-as-a-Service (BaaS), å andra sidan, använder blockchain-teknik och tillhandahåller service till sina kunder. Men deras tillvägagångssätt är inte alls decentraliserat. BaaS är helt motsatsen till decentraliserad eftersom den erbjuder en centraliserad plattform för att sälja, bygga och marknadsföra blockchain. BaaS som ett ekosystem ger värde, men för att göra det måste det gå emot grundidén om decentraliserad Blockchain. Men de stöder många blockchain-plattformar för företag.

Samma sak kan sägas för Azure blockchain-as-a-service. Det är en hanterad lösning som inte ger verklig decentralisering. Det är lika kapabelt att lösa lösningar, vilket gör det idealiskt för nystartade företag, företag och företag som arbetar i ett slutet ekosystem, men som vill ha fördelarna med Blockchain.

Blockchain-nätverk som stöds av Azure Blockchain

Azure Blockchain Service stöder Ethereum, Quorum Ledger, Corda och Hyperledger Fabric. Som företag behöver du inte hantera huvudboken. Det kostar inte heller själva storboken. Du måste dock betala för apputvecklingen och dess kostnad när den körs på Blockchain. Du får virtuella maskiner och tillhörande infrastruktur genom att fördela de resurser och tid som krävs.

Stöd för öppen källkodsverktyg

Blockchain-nätverket stöder open source-verktyg. Det betyder att du kan fortsätta utveckla din applikation med hjälp av plattformen och verktyg för öppen källkod. När du är klar kan du distribuera din applikation över blockchain-nätverket.

Azure Blockchain-funktioner

Stöd för olika blockchain-nätverk

Azure Blockchain Services levereras med stöd från fyra framstående Azure blockchain-ramar, inklusive Quorum, Ethereum, Corda och Hyperledger Fabric. Dessa ramar är inte heller begränsade, eftersom Azure Blockchain säkert kommer att lägga till stöd för andra protokoll i framtiden. Kort sagt kommer det att finnas mer “Azure Blockchain Framework.”

Ingen administration krävs

Azure hanterar alla backendverktyg och infrastruktur för att hantera blockchain-nätverket.

Förenklad distribution

Det är enkelt att distribuera Azure blockchain-tjänsten via tillgängliga blockchain-verktyg som Azure CLI, Azure Portal. Även Visual Studio-koden har uppdaterats för att stödja Azure Blockchain-tillägget, vilket gör det lättare för utvecklaren att skapa blockchain-relaterade appar. Annat än det är det också tillgängligt för validerings- och transaktionsnoder. Dessutom kan du också hantera säkerheten och lagringen av Azure Virtual Networks.

Som utvecklare kan du enkelt konfigurera och skapa en blockchain-infrastruktur för konsortier.

säkerhet

Alla transaktions- och valideringsnoder skyddas med brandväggsregler. Som ägare måste du konfigurera brandväggen innan du kan komma åt dem. Datakryptering tillhandahålls också för alla transaktionsnoder. Det görs via TLS. Utöver det kan du också lägga till grundläggande autentisering, lägga till fler brandväggsregler eller till och med lägga till åtkomstnycklar.

Du kommer också att bli förvånad över att Microsoft är mycket seriös när det gäller säkerhet och redan har investerat 1 miljard USD årligen. De har också anställt 3500 säkerhetsexperter som säkerställer dataskydd. Slutligen har de också fler certifieringar jämfört med andra molnleverantörer som validerar deras säkerhetsaspekt.

Anmäl dig nu: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurs

Underhåll

Noderna underhålls också för att säkerställa att de körs med den senaste versionen av Blockchain. Azure BaaS är en hanterad tjänst, och alltså hanteras allt av Azure själva.

Konsortiehantering

Konsortiets blockchain-hantering bakas i Azure Blockchain. Med det får du full tillgång till konsortierna. Du får också fullständig nodhantering och möjligheten att lägga till eller ta bort medlemmar. Andra viktiga funktioner som stöds av konsortiehanteringen inkluderar förenklad policyhantering och kodlös tillstånd.

Azure Blockchain WorkBench

Azure Blockchain WorkBench är ett gratis verktyg som tillhandahålls av Microsoft som låter dig hantera Azure blockchain-applikationer. Den består av Azure-funktioner och tjänster, som låter dig distribuera och skapa blockchain-applikationer.

Azure WorkBench skapas genom 18 månaders hårt arbete av Azure-teamet. De har arbetat med utvecklare och skapat blockchain-mallar.

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains Mallkurs

Övervakning och loggning

Övervakningsfunktionen är fullt utvecklad. Här får du massor av rika mätvärden för att övervaka din blockchain-miljö. Det hanteras av Azure Monitor Service, där du kan få information om noderlagring, CPU, minne och andra viktiga mått, inklusive transaktionskö djup, block som bryts och så vidare!

Azure Blockchain-prissättning

De erbjuder också två nivåer för att säkerställa att företaget kan välja det som passar dem bäst. Dessa nivåer är uppdelade efter olika funktioner och prestanda. Den grundläggande nivån kommer med 1 vCores och $ 0,05 / månad per GB lagring. Den är perfekt för lätt utveckling. Dessutom kan den också användas för att göra arbetsbelastningstester. Båda nivåerna är mycket skalbara, så du kommer inte att ha något problem med att skala din blockchain-app.

 • Grundläggande: 1 vCore, $ 0,05 / månad per GB lagring, $ 0,0996 / timme valideringsnod, $ 0,0996 / timme transaktionsnoder. Grundnivån har inte stöd för hybriddistribution. Men det erbjuder konsortiumstyrning. Det erbjuder en hög tillgänglighet mätvärde, vilket gör den idealisk för en testmiljö.
 • Standard: 2 vCore, $ 0,05 / månad per GB lagring, $ 0,318 / timme valideringsnoder, $ 0,318 / timme transaktionsnoder, 99,99% tillgänglighet. Det är bra för att köra produktionsbelastningar.

Prissättningen för de två tillgängliga nivåerna är enligt nedan:

 • Grundläggande: $ 0,0996 / timme för transaktionsnodpris, $ 0,0996 / timme för valideringsnodpris och $ 0,05 / timme för blockchain-lagringspris GB.
 • Standard: $ 0,318 / timme för transaktionsnodpris, $ 0,318 / timme för valideringsnodpris och 0,05 $ / timme för blockchain-lagringspris GB.

Azure blockchain-prissättningen för nivåerna beräknas baserat på nod- och lagringskostnad. Så om du till exempel gjorde ett test bestående av två medlemmar (med Quorum blockchain). I så fall kostar basnivåkostnaden dig $ 292,832 per månad, med tanke på att en månad består av 730 timmar. På samma sätt kommer standardnivån att kosta $ 733,92 för 3 noder. Det finns andra parametrar för beräkningarna, och det är därför vi rekommenderar att du kontrollerar deras officiella prissida.

Detta avslutar vår lista över Azure blockchain-funktioner.

Företag som använder Azure Blockchain-fall

För att bättre förstå kraften i Azure blockchain, låt oss ta en titt på företagen som använder blockchain-teknik och också försöka lära oss hur de gör det.

Starbucks

Starbucks rider högt på blockchain-innovation. Men för att till fullo genomföra sin idé tar de hjälp av Microsoft. De gjorde nyligen en betydande affär med Microsoft för att säkerställa att de kan växa i rätt riktning.

I partnerskapet kommer de att använda Azure blockchain-molntjänsterna. Ursprungligen började de med sitt blockchain-initiativ 2018, där de aktivt kommer att använda Blockchain för att hjälpa Rwandan, Colombia och Costa Rica. De använder kaffespårningssystemet, som är Blockchain-baserat. Microsofts roll kommer in under serveringsprocessen, inklusive kaffebryggningsmaskiner, körning och spårning.

Insurwave

Marinförsäkring har varit ett av de största problemen som måste lösas under 2000-talet. Å andra sidan kan Blockchain lösa problemet genom dess unika funktioner som transparens, oföränderlighet och mer! Insurwave är ett av de företag som skapas av stora aktörer, inklusive EY, Guardtime, A.P.Moller-Maersk och R3, för att skapa världens första marina försäkringsblockchain-plattform. De använder Microsoft Azure för att ge företaget och global Blockchain för försäkringslösning.

Xbox

Microsofts egen underavdelning Xbox använder Azure Blockchain till deras fördel. De använder Blockchain för att ge information om royalty till Xbox-spelutgivarna. Det görs i realtid, vilket förbättrar processen från 45 dagar till bara några minuter. Sammantaget är det ett steg framåt mot att automatisera en av de kritiska aspekterna av Xbox med Blockchain på Azure. Antagandet gjordes 2018, och de kan redan förbättra sina system mycket!

Nasdaq  

Kapitalmarknaderna kan också ha enormt nytta av Blockchain. Nasdaq vet det, och det är därför de har använt Azure. Deras teknikarm är uppdragskritisk och är värd för en infrastruktur som styr mer än 100+ börser och andra avdelningar som kör över 50 länder! Deras drag är att integrera Nasdaq Financial Framework som tar hand om hela infrastrukturen med Blockchain. Azure leder dem till nästa generation av finansiell struktur som kommer att utnyttja multi-ledger blockchain affärsstrategi.

Andra företag som använder Azure Blockchain inkluderar Project Ubin, webjet.com.au, 3M, Interswitch och mycket mer!

Lösningsarkitektur

En blockchain-as-a-service (BaaS) har massor av användningsfall där den kan användas. Azure stöder också olika branscher och användningsfall. Det kan till exempel användas i olika sektorer, inklusive finansiella tjänster, spel, hälsa & Livsvetenskap, detaljhandel och tillverkning. Detta innebär att den kan implementeras i många användningsfall.

Azure har tillhandahållit två lösningsarkitektur på deras webbplats så att du får en god uppfattning om vad de har att erbjuda.

Låt oss nu titta på de två lösningsarkitekturen –

Fig 1: Arkitektur för försörjningskedjor med Azure Blockchain och IoT

Supply Chain Track and Trace

Supply Chain är ett av de vanligaste problemen som kan lösas med Blockchain. Huvudidén är att se till att en tillgång kan flytta genom ett nätverk utan att modifieras genom transitering. Vi har leveranskedjor runt om i branschen. Nästan alla sektorer använder försörjningskedjan för att förbättra sin arbetsprocess. Till exempel är hälso- och sjukvård känt för att ha allvarliga problem när det gäller hantering av försörjningskedjan. Genom att använda Blockchain för försörjningskedjan och antagande av regler för efterlevnad kan förbättras imponerande. Nedan är leveranskedjearkitekturen med Azure.

Vill du lära dig hur Blockchain kan påverka leveranskedjan? Varför börjar du inte med vår Enterprise Blockchains and Supply Chain Management Course för att lära dig mer om det?

Blockchain-arbetsflödesapplikation

Blockchain är lika användbart för att ändra ett arbetsflöde på arbetsplatsen. Det kan hjälpa Blockchain att digitalisera arbetsflödet och förbättra både internt och externt arbete i en organisation. Det påverkar också hur försörjningskedjan fungerar och förbättrar sättet tillgångarna flödar genom. Blockchain-arbetsflödesapplikationsarkitekturen täcker de flesta blockchain-appernas anatomi och hjälper alla utvecklare att implementera Blockchain.

Först måste utvecklaren använda Azure Blockchain Services för att implementera sitt eget hanterade blockchain-nätverk. När du är klar kan en konsortiumapplikation byggas ovanpå den medan du ansluter till olika användargränssnitt och appar över samma konsortium.

Informationsflödet i denna typ av arkitektur är som följer:

Ovanstående informationsflöde är standard bland de flesta blockchain-drivna appar eller nätverk som använder Azure Blockchain. Många olika Azure-produkter används i arkitekturen, inklusive Azure IoT Hub, Service Bus, Power BI och Power Apps. Det är här Azure utnyttjar andra blockchain-lösningar eftersom det ger en komplett helhetslösning för implementering av blockchain-appar på Azure.

Azure Marketplace

Marknaden blomstrar med verktyg som du kan använda för att förbättra din blockchain-utveckling. Låt oss lista nedan de verktyg som kan hjälpa dig att få ut det bästa av Azure blockchain-tjänsten.

Appacceleratorer

 • Azure Blockchain Workbench – Skapa enkelt blockchain-applikationer.
 • Vizix IOT blockchain for Retail Supply Chain – IoT-utvecklingsverktyg.
 • Stratumn Indigo Node – Framework för att bygga Proof of Process-nätverk
 • Trade Finance – Credit of Credit – Trade Finance Application

Flernodsbok

 • Ethereum on Azure – Konfigurera och distribuera Ethereum blockchain-nätverk
 • BlockApps Multi-Node Blockchain – En företagsutgåva för hantering av flera privata Ethereum blockchain.
 • EEA Single Member Blockchain – Konfigurera och distribuera Quorum blockchain
 • Mijin Azure BaaS – Det är en privat blockchain-plattform.
 • R3 Single Network – Förkonfigurerad nätverksdistribution för R3
 • Quorum – Quorum-verktyg för att konfigurera och distribuera Quorum blockchain
 • Hyperledger Fabric på Azure – Konfigurera och distribuera Hyperledger Fabric

Enkel nodbok

 • Syscoin Full Node – Syscoin-driven blockchain-plattform för företag
 • Quorum -Quorum blockchain distribuera och konfigurera
 • ERC-20 Token Service på kvorum – ERC20 Token Standard på kvorum
 • Ripple Development and Training Suit – Ripple Blockchain utvecklingsmiljö och utbildning
 • Ethereum Developer Kit – Ethereum-miljö för testning
 • KrypCore PoC Creation Edition – Skapa bevis på begrepp på Hyperledger med KrypCore.

Verktyg

 • Blockstack Core v14 – Ett nytt decentraliserat internet
 • Ethereum Studio – Blockchain Environment – Ethereum Blockchain Development komplett paket
 • Truffle – Ethereum-utvecklingsmiljö, pipeline för tillgångar och testramverk
 • Parity Ethereum Dev – Lätt och snabb Ethereum-distribution.
 • Rewards API – Belöningsram för kundlojalitetsprogram.

Du hittar hela listan över Blockchain-relaterade verktyg på Azure Marketplace här. Fortsätt kolla in det eftersom de kommer att lägga till fler verktyg i framtiden.

Resurser

Azure Blockchain Services har massor av resurser som kan hjälpa dig att behärska den. Några av dem skapas av Microsoft själva. De erbjuder massor av azure blockchain service tutorials som kommer att komma igång. Mer så kan du använda dessa azurblå blockchain-servicehandledning för att arbeta på alla plattformar som Hyperledger-tyg.

Låt oss lista några av de anmärkningsvärda nämns nedan:

 • Azure Blockchain-tjänst: Komma igång på MSDN.com – Här lär du dig hur Azure Blockchain-tjänsten fungerar. Högtalarna lär ut de delade arbetsflödesapplikationerna och ger dig en genomgång om att distribuera och begränsa blockchain-infrastruktur med Azure. De viktigaste ämnena som kommer att behandlas i självstudien inkluderar konsortiehantering, Azure Portal, service-API-interaktion och mycket mer!
 • Blockchain-utvecklingssats – Blockchain-utvecklingssatsen utökar möjligheterna för en utvecklare att arbeta med Azure och Blockchain. Det kan användas med Azure Blockchain Workbench och blockchain-utvecklarmallar.
 • Corda Tutorial – Azure Blockchain – Lär dig hur du ställer in Corda blockchain med Azure Blockchain
 • Azure-prover – Här kan du hitta Azure blockchain-demo.

Slutsats

Azure är en av de bäst hanterade blockchain-tjänsterna där ute. Den har allt du behöver för att skapa, distribuera och hantera ett konsortium. Det kommer också med massor av funktioner som håller dig välutrustad i ekosystemet. Det betyder dock inte att du kan integrera eller ansluta andra tjänster eller applikationer. Du kan till exempel använda öppen källkodsverktyg. Azure Blockchain Workbench är också ett utmärkt verktyg som låter dig hantera dina projekt. Men det är inte ett nödvändigt verktyg.

Med sina tjänster hittar du också många resurser att arbeta med. För att säkerställa att du inte känner dig fast har vi inkluderat resurserna i vår artikel. Prissättningen är också väl utförd eftersom de ger en tvåstegs prissättningsstruktur. Detta innebär att deras Azure Blockchain kan användas för testning eller mindre projekt.

Men innan du hanterar azurblå Blockchain måste du förstå hur Blockchain fungerar perfekt. För det rekommenderar vi att du börjar med vår Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me