Novi Wallet: Calibra fick ny märkning

Facebooks Libra-projekt gjorde nyheter när det kom ut.

Nu när saker och ting har löst sig är Facebook upp till nya saker. 

Möt Novi – det nya namnet på Calibra-plånboken som används för att lagra Libra digitala valutor. Plånboken tjänar ett syfte i ekosystemet genom att göra det möjligt för människor att lagra och skicka Libra digitala valutor. De gjorde meddelandet genom sina blogginlägg.

Detta steg är ett steg för att säkerställa att Calibra fortfarande erbjuder ett sätt att stödja långsiktiga åtaganden gentemot folket.

Det nya namnet Novi kommer från de latinska orden “via” för “väg” och “novus” för “nytt.”

Kort sagt, de menar att säga att det är en nytt sätt att skicka pengar. Med förändringen har de också implementerat sin nya visuella identitet som kommer att möjliggöra rörelse i digitala valutor. Dessutom inkluderar den Libra-ikonens nick. Denna inkludering i varumärkeslogotypen innebär att de fortfarande är engagerade i Libra-nätverket.

Vad gör Novi?

Novi är skapat för att säkerställa ett enkelt sätt att skicka pengar, som liknar hur man skickar meddelanden i ett nätverk. Det är också en fristående app. Det betyder att du inte behöver installera beroenden för att få det att fungera. Det fungerar på samma sätt som Facebooks andra populära kommunikationsapplikationer inklusive WhatsApp och Messenger.

Läs mer om att förstå Peer To Peer Network

För att allt detta ska fungera måste Novi-kunderna verifieras först. Verifieringen kommer att baseras på regeringsutfärdad ID. Detta kommer att säkerställa att inget bedrägeri kan ske genom applikationen. Detta drag är något diskutabelt med tanke på att kryptovaluta eller digitala pengar också handlar om anonymitet. Men Facebook syftar till att lösa digitala valutaproblem och vill också se till att inga bedrägerier kan ske genom systemet.

De har också kommit med sin nya webbplats för Novi här: https://novi.com/

Förmågan att arbeta i Facebook-ekosystemet innebär också att det kommer att fungera i olika applikationer som WhatsApp eller messenger. Uppenbarligen kommer detta att hjälpa många människor eftersom båda applikationerna redan är populära och inte kräver någon ytterligare marknadsföring eller räckvidd. Ju fler människor som använder Facebook-baserade tjänster, desto bättre kommer Libra-ekosystemet att blomstra.

Ett annat faktum som gör Novi fantastiskt är att det inte finns några dolda avgifter förknippade med det. Du kommer att kunna dela pengar som du ser det. De kommer inte att sänka några avgifter så att alla över hela världen kan använda dem utan att behöva betala några avgifter alls.

Novi är fortfarande på jobbet. Den släpps när Libra-nätverket är klart att användas.

Novi-funktioner

Det finns flera funktioner för Novi. Låt oss diskutera dem nedan.

  • Tillgänglig → Novi är tillgänglig till kärnan. Du kan använda den för att lägga till pengar i din plånbok. Dessutom kan du också skicka den digitala valutan till dina bekanta över hela världen. Allt du behöver göra är att helt enkelt välja den person du vill skicka beloppet, ange beloppet och klicka sedan på skicka! Appen tar hand om växelkursen och gör överföringen åt dig.
  • Informativ → Appen ger så mycket information som möjligt för din referens. Detta innebär att du kommer att kunna spåra alla aspekter av transaktionen utan att behöva lämna appen.
  • Personliga anteckningar → Du kan också skicka personliga anteckningar till din bekanta när du skickar pengarna. Detta hjälper dig att hålla koll på varför du skickade pengarna eller helt enkelt skriva ett litet och kort meddelande till den person som tar emot dem. När allt kommer omkring kan få ord alltid lägga till den nödvändiga anslutningen tillsammans med överföringen!
  • Omedelbar → Eftersom Novi använder Libra blockchain-nätverket kommer det inte att finnas någon försening alls för att göra transaktionerna. Klicka helt enkelt på och skicka pengarna. Mottagaren ska ta emot det direkt och hålla pengarna i sin lokala valuta.
  • Säkra → Hela processen med att lagra och skicka pengarna är säker. De ser till att alla verifieras med regerings-ID. De har också skydd mot bedrägerier som gör det möjligt för användare att rapportera all skadlig aktivitet. Om bedrägerier äger rum kommer användaren att bli berättigad till full återbetalning.
  • Privat → Tillsammans med säkerhet erbjuder det också en privat miljö att lagra, skicka eller ta emot pengar. Detta innebär att ingen information läcks ut och förvaras säkert och konfidentiellt av Novi. Slutligen är du den enda personen som kan se transaktionshistoriken.

Vilken motivation bakom Novi?

Novi Financial strävar efter att ge alla ett bättre sätt att tjäna pengar som det är tänkt att vara. Med det kommer människor att ha lika tillgång till finansiella tjänster. Det är en av deras första produkter som fungerar sömlöst med Libra-ekosystemet – ett nytt betalningssystem som använder blockchain-teknik.

Kommer företag att kunna använda Novi?

Novi är en idealisk lösning för företag på grund av dess integration med Facebook-kommunikationsappen. Det kommer också att separera appen som ger användaren full flexibilitet. Plånboken är gratis att använda vilket innebär att företag eller finansiella tjänster kan använda plånboken för att erbjuda sina e-handelstjänster. Det betyder att alla företag som vill dra nytta av Novi-plånboken kan göra det genom att skapa digitala plånböcker och integrera den som ett betalningssystem i sin verksamhet.

Eftersom det inte finns några kostnader för Novi kan företag spara tid och kostnad när de behandlar medel. De kan också växa genom att använda Novi eftersom fler och fler kunder kommer att börja använda den när den släpps. Det kan ansluta vem som helst inklusive onlinehandlare, små butiker eller en global plattform.

Det kommer också att stödja lokala valutor genom att konvertera dem till Vågen och sedan göra transaktionerna. Användaren måste göra köpet och göra transaktionerna. En liknande process måste vidtas när pengarna tas ut, dvs. konvertering av vågen till lokal valuta.

Slutsats

Vågen-projektet pågår fortfarande. Men utmaningarna finns kvar. När SEC försöker reglera kryptovalutamarknaden kommer det att bli intressant hur Novi eller Libra mäter under de kommande dagarna.

Så, vad tycker du om NOVI? Tror du att byta namn på Calibra till Novi var ett smart drag? Kommentera nedan och låt oss veta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me