Topp 10 Blockchain Adoption Challenges

Hur många utmaningar har blockchain-tekniken? Kan den övervinna allt detta och lysa som en teknisk välsignelse? Här täcker vi alla blockchain-antagningsutmaningar för att hjälpa dig att bättre förstå tekniken.

Blockchain är fortfarande det ledande motordet i teknikvärlden. Huvudpersoner tror att det kommer att revolutionera de finansiella sektorerna inklusive fastigheter, sjukvård och lag. Förmågan att arbeta i en distribuerad miljö med en manipulationssäker anläggning är kärnan bakom alla dessa hypes.

Men någon ny teknik kommer alltid att gå igenom ett hype-steg. Det tar mycket tid att bli av med alla utmaningar och använda den för att driva den moderna världen. Blockchain är inte annorlunda här. Även om det finns många möjligheter tar det fortfarande lite tid att komma över alla utmaningar.

Därför kommer den här guiden att behandla grunderna i blockchain-problem och deras möjliga lösningar för att hjälpa nybörjare att förstå tekniken bättre.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-kurs

De bästa utmaningarna för blockchain-adoption: vad är de??

Här är listan över de 10 bästa blockchain-antagningsutmaningarna som saktar ner systemet:

Ineffektiv teknisk design

Detta är en av de största utmaningarna med att implementera blockchain. Även om blockchain-tekniken har många förmåner saknar den fortfarande på många tekniska sätt. En kodande brist eller kryphål är en av de viktigaste punkterna i detta.

Bitcoin var gränsen i detta avseende, men ändå, hela systemet stinker av ineffektiv design. Visst, Ethereum försökte täcka över alla brister i Bitcoin, men det räcker fortfarande inte.

Låt oss ta till exempel decentraliserad applikationsutveckling. Ethereum tillåter utvecklare att implementera dApps baserat på deras system. Och hittills har det funnits många dApps baserat på dem.

Men de flesta av dem verkar ha en fråga om falsk kodning och kryphål. Användare kan använda dessa kryphål och snabbt hacka in i systemet. Så allt som pratar om säkerhet fungerar inte korrekt här.

Om vi ​​kan lösa denna blockchain-antagandeutmaning kommer saker och ting säkert att bli bekvämare.

Den kriminella förbindelsen

Den anonyma funktionen i blockchain-tekniken lockade inte bara experter utan också kriminella kontaktannonser. Varför? Tja, nätverkets natur är decentraliserad så att ingen kan veta din sanna identitet.

Detta gör bitcoin till det primära målet som används som valuta på den svarta marknaden och det mörka nätet.

Inte en bra sak att bygga upp rykte. Det dåliga namnet får många att tänka två gånger innan de tittar på hela systemet. Dessutom är det naturligt för människor som vill hålla sig borta från någon kriminell förening.

Kriminella använder nu dessa kryptovalutor för att köpa begränsad olaglig utrustning och betalningsmetoder. De ber också om kryptovalutor i utbyte som en lösen. Det enda sättet att hantera detta är att stoppa den kriminella anslutningen och för alla för bättre blockchain-implementering.

 Låg skalbarhet

En annan av utmaningarna med att implementera blockchain är skalbarhet. I verkligheten fungerar blockchains bra för ett litet antal användare. Men vad händer när en massintegration kommer att äga rum? Ethereum och Bitcoin har nu flest användare i nätverket, och det är självklart att de har svårt att hantera situationen.

När användarantalet ökar i nätverket tar övergångarna längre tid att bearbeta. Som ett resultat kostar transaktionerna högre än vanligt, och detta begränsar också fler användare i nätverket.

Det kan ta till och med dagar att bearbeta hela transaktionen. Så i slutändan gör denna blockchain-antagandeutmaning tekniken mindre och mindre lukrativ.

Få blockchain-teknologier visade oss en snabbare produktion, men de saktar också ner när fler användare loggar in på systemet.

Så denna utmaning måste hanteras ganska snabbt, eftersom det gör hela tekniken tråkig.

Läs mer: Topp 10-utmaningar för implementering av blockchain-företag

Hög energiförbrukning

Energiförbrukning är en annan blockchain-utmaning. Det mesta av blockchain-tekniken följer bitcoins infrastruktur och använder Proof of Work som en konsensusalgoritm.

Proof of Work är dock inte så bra som det ser ut. För att hålla systemet live behöver det beräkningskraft. Du hör antagligen om gruvdrift.

Gruvdrift kräver att du löser komplexa ekvationer med din dator. Så din dator kommer att ta mer och mer elektricitet för att övervinna denna situation när du börjar bryta.

För närvarande använder gruvarbetare 0,2% av den totala elen. Om det fortsätter att öka kommer gruvarbetare att ta mer makt än vad världen kan tillhandahålla. Således blir det nu en av de främsta utmaningarna för detta nätverk.

Många organisationer försöker undvika blockchain helt och hållet bara för den här utmaningen. Det är därför som situationen måste vara under kontroll eftersom det är en av de största utmaningarna i att anta blockchain-teknik. Men hur?

Tja, blockchain kan använda andra konsensusmetoder för att validera övergångarna. Konsensusalgoritmer som kräver mycket lite energi att bearbeta.

Detta är det enda sättet vi verkligen kan göra blockchain-teknik till en välsignelse igen.

Brist på avskildhet

Blockchain och integritet passar inte riktigt bra med varandra. Det offentliga huvudbanksystemet driver systemet, så full integritet är inte det första problemet.

Men kan någon organisation fungera utan integritet? Tja, nej. Många företag som arbetar med sekretess måste ha definierade gränser. Deras konsumenter litar på dem med känslig information. Så om de alla lagras i en offentlig bok, kommer det faktiskt inte att vara privat längre, eller hur??

Det är därför det är nödvändigt att ändra registren för att begränsa åtkomsten till data. Att göra det tillgängligt för endast kunderna är en lösning här.

Detta är ett viktigt krav när det gäller bitcoin och andra kryptovalutor. Å andra sidan väcker detta viss oro för regeringar och företag. Regeringar och företag behöver alltid skydda och begränsa tillgången till sina uppgifter av olika skäl.

Det betyder att blockchain-teknik inte kommer att kunna arbeta med känslig information förrän någon löser problemet.

Privat eller federerad blockchain kan fungera här. Du skulle få begränsad åtkomst och all din känsliga information skulle förbli privat som det borde.

Läs mer: 6 viktiga blockchain-funktioner du behöver veta om

Ingen reglering

Detta är en av de största utmaningarna med att implementera blockchain i en organisation. Många organisationer gör blockchain-teknik till ett transaktionsmedel. Du kommer att se många produkter beroende av detta. Men även nu finns det inga specifika regler om det. Så, ingen följer några specifika regler när det gäller blockchain.

Nu är det här problemet kommer in. Även om blockchain garanterar synlighet som en av dess fördelar, finns det fortfarande ingen säkerhet. Du vet inte säkert om det är säkert för dig eller inte. För att komma över dessa utmaningar kan regeringar och extremt kontrollerade sektorer behöva skapa regler för blockchain.

Säkerhetsproblem

Säkerhet är ett annat viktigt ämne här. Vi vet alla hur varje blockchain-teknik har sin säkerhet. Men som alla andra tekniker kommer blockchain också med några säkerhetsslingor.

51% -attacken på nätverket är en av säkerhetsbristerna i nätverket. I denna attack kan hackare ta över nätverket och utnyttja det på sitt sätt. De kan även ändra transaktionsprocessen och begränsa andra människor från att skapa ett block.

För att hantera detta behöver protokolllagret mer säkerhet. Vi har redan sett några av dess säkerhetshål nu. Men bara en handfull scenarier har bra protokoll som klarar detta. Så ingen vet om de är säkra att använda länge.

Brist på adekvata skicklighetsuppsättningar

Förutom programvara och hårdvara måste du också hitta kvalificerad personal för att hantera blockchain-teknik. Som ni vet är blockchain-tekniken relativt ny och utvecklas fortfarande. För närvarande har få människor färdigheterna att stödja sådan teknik.

Å andra sidan är efterfrågan på denna kvalificerade personal enorm. Så om du vill anställa skickliga personer måste du betala upp stora löner. Rätt personer kommer att kosta dig.

Som alla tekniska innovationer kommer blockkedjan att fortsätta att utvecklas. Ja, det kan finnas utmaningar, men de är inte hinder. Att anta nya regler och standarder är ett måste. Innan du vet ordet överväger du också att använda blockchain-teknik för ditt företag. Så var uppmärksam på blockchain-antagningsutmaningarna.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Blockkedjor kan vara långsamma

Blockchain är komplex. Det är därför det tar mer tid att bearbeta transaktioner. Krypteringen av systemet gör det också ännu långsammare. Även om de hävdar att de är snabbare än traditionella betalningsmetoder, kan de i vissa fall fortfarande inte leverera det.

Det kan ta upp till flera timmar att slutföra en transaktion. Så om du vill betala för en kopp kaffe kommer det att orsaka problem. Det passar bäst för att göra stora transaktioner där tid inte är ett viktigt inslag. Det är ett element av risk. Och det var inte tänkt att ta bort blockkedjornas ‘osäkra’ natur från ekvationen?

Teoretiskt sträcker sig principen till blockchain-nätverk som använder något annat än butiksvärde – till exempel loggtransaktioner eller interaktioner i IoT-miljön.

Dessa kanaler – faktiskt även datorfiler – kan bli långsamma och opraktiska. Det är inte alltid fallet. Det saktar bara ner när nätverket satsas med för många användare. Ju mer det växer, desto långsammare blir det.

Dessa blockchain-antagandeutmaningar kan snart bli ett hinder. Så vi borde hoppas på en lösning snabbt. Vissa nya tekniker erbjuder dock snabbare hastighet jämfört med traditionella.

Etableringen har ett direkt intresse av att blockchain misslyckas. För att vara ärlig – Det kan försvinna snabbare än vi förväntar oss. Så det är angeläget att hitta en lösning för dessa blockchain-antagandeutmaningar.

Banker tjänar enorma vinster genom mellanhänder. Och på grund av detta är kostnaderna mycket lägre än vanligt. Men om blockchain kan överträffa denna faktor blir det mycket billigare än detta. Vi tror att organisationer måste överväga dessa utmaningar när de antar blockchain-teknik.

Banker använder enorm lobbyverksamhet med regeringar och lagstiftare. Det är tänkbart att den traditionella finanssektorn kan minska blockchain om de bestämmer att det ligger i deras intresse. De kan också minska användbarheten avsevärt och begränsa dess tillgänglighet.

Offentlig uppfattning

En annan av de stora utmaningarna för att anta blockchain-teknik är bristen på kunskapsbas. I verkligheten är majoriteten av allmänheten fortfarande inte medveten om förekomsten och den potentiella användningen av denna teknik. Om vi ​​vill att blockchain ska vara framgångsrikt måste det tjäna acceptans. Trots att tekniken gör historia är det fortfarande inte tillräckligt för att locka fler konsumenter.

Bristen på korrekt marknadsföring för denna nisch gör det också impopulärt. Så om du inte är inblandad i detta vet du inte ens att det finns.

För närvarande har blockchain-tekniken nästan samma betydelse som Bitcoin. De flesta tror bara att bitcoin är det enda blockchain-nätverket. Andra vet inte ens om det förutom kryptovalutan.

Under tiden fortsätter värdet på Bitcoin att stiga till enastående nivåer. Och också är kryptovaluta fortfarande förknippat med de mörka transaktionerna med penningtvätt, svart handel och andra olagliga aktiviteter.

Innan det allmänna antagandet är möjligt måste allmänheten förstå skillnaden mellan bitcoins, andra kryptovalutor och blockchain. Detta hjälper till att eliminera de negativa konsekvenserna av kryptovalutor och få tekniken att lysa av sig själv. Det kommer att bli resultatet i en ökad vilja att använda tekniken.

Vill du veta mer om blockchain-plattformar för företag? Kolla in de bästa blockchain-ramarna för företag nu för att förstå hur var och en av dem fungerar.

Finns det något mer att Blockchain Adoption utmaningar?

Blockchain kommer att möta olika utmaningar för blockchain-antagande innan det integreras i samhället. Dessa inkluderar skalbarhet, den tid det tar att verifiera transaktioner, transaktionskostnader och säkerhet.

Särskild uppmärksamhet har nyligen fokuserats på hackingincidenter i Bitcoin-baserade företag och startups. Vad du inte vet här är att de flesta av dessa situationer är ett resultat av oseriösa användare.

Till exempel en programvaruplånbok, som i huvudsak motsvarar ett bankkontos Bitcoin-motsvarighet. Du måste installera den här plånboken på din dator för att få åtkomst till och lagra alla dina krediter. Smutthålet här är dock att det inte har någon kryptering.

Så, vem som helst kan komma åt din dator och sedan ta dina poäng.

Ett annat scenario kan vara attacken på 51%. Användare kan göra ändringar i nätverket som de vill om mer än 51% av användarna styr makten. Det är dock ett nästan omöjligt resultat och kommer inte att gynna angriparna enormt. Dessutom är reglerna ännu inte klara för avvecklingsprotokoll med kryptovalutaprotokoll. Blockchain-adopteringsutmaningar utgör också ett hot här.

På den positiva sidan tar tillsynsmyndigheter fler och fler steg i vissa länder för att hantera denna situation.

Det finns inga begränsningar för hur finansinstitut kan använda blockchain för att skapa och hantera sina interna nätverk. Detta påverkar den externa användningen av Blockchain-teknik, såsom betalningar och överföringar.

Centrala byråer i USA och Storbritannien anger att de vill använda en pragmatisk strategi. Den här nyheten från de stora bankerna stärker denna praktiska strategi.

Vill du lära dig mer om Blockchain Technology? Kolla in vår blockchain definitionsguide för att lära dig mer om det.

Blockchain-utmaningar och möjligheter: Finns det inget hopp?

Även om det kan verka som om det bara finns problem med blockchain finns det redan många motplattformar på plats. Till exempel erbjuder Hyperledger en mängd projekt som enbart är inriktade på företagsföretag. Inte bara det, Ethereum arbetar till och med på tillåtna plattformar som kan lösa majoriteten av problemen med blockchain för företag.

Mer så kan tillåten blockchain erbjuda fördelar för många branscher. I verkligheten finns det redan en hel del ansökningar och projekt live som fungerar perfekt. Så som du kan se kommer alla problem med blockchain med lösningar och möjligheter.

Mer mycket, många företag är angelägna om att implementera eller använda denna teknik, och de investerar en hel del pengar i den. Således är det bara en tidsfråga när vi ser en stor förändring i samhället och ekonomin.

Blockchain kan fortfarande –

  • Stör vårt nuvarande finansieringssystem
  • Omvandla interbankbetalningar
  • Se till peer-to-peer-betalningar
  • Ge möjligheter att ersätta befintliga mekanismer för utbyte.
  • Spara ekonomisk information, kundregister och avtal.

Kolla in de 50 bästa företagen som använder blockchain-teknik för att lära dig mer om det.

Slutsats

Det finns dock fortfarande många blockchain-antagandeutmaningar för att se en verklig förändring i hur finansiella tjänster använder denna teknik. Det verkar oundvikligt att företag bör följa det noggrant och vara redo att anpassa sina tjänster och få resultat.

Även om det råder liten tvivel om att blockchain-teknik kommer att spela en avgörande roll i både den offentliga och privata sektorn, är denna framtid ännu längre bort än många tror. Listan över blockchain-adopteringsutmaningar som nämns ovan understryker tydligt behovet av tekniska förbättringar.

I blockchain-teknikens nuvarande tillstånd måste huvudfokus vara att göra denna nya, innovativa teknik allmänt tillgänglig.

Om du är intresserad av att lära dig mer om den här tekniken eller vill bli en del av denna revolution, rekommenderar vi att du tittar på vår gratis blockchain-kurs. Nu är den perfekta tiden att lära sig om alla blockchain-utmaningar och möjligheter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me