Topp 7 Enterprise Blockchain affärsmodeller

Fler och fler företag är angelägna om att använda blockchain i sin verksamhet. Låt oss diskutera några av de bästa blockchain-affärsmodellerna för företagsföretag.

Blockchain har fångat uppmärksamheten hos de olika industriella vertikalerna där ute. Det förändrar inte bara hur verksamheten fungerar, men det gör det också möjligt för innovation att utvecklas i snabb takt.

Det är därför du hittar många företag som använder blockchain. Samma företag prickar också med blockchain vilket gör det mer genomförbart för mer vanlig implementering.

Med innovation i framkant ser vi också ökningen av användningen av blockchain-affärsmodeller. I dagens artikel kommer vi att utforska blockchain-affärsmodellerna.

Decentralisering har verkligen förändrat hur vi uppfattar problemen kring oss och löser dem unikt. Inte bara det, men det öppnar också många möjligheter för företag där ute. Så, hur närmar de sig det? Lösningen är att hitta rätt blockchain-affärsmodeller och implementera dem korrekt.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-kurs

Varför behöver vi Blockchain affärsmodeller?

Blockchain i sig är en ny affärsmodell. Med blockchain kan organisationer förvandla sin verksamhet till en decentraliseringsplattform, som kan förändra hur deras verksamhet fungerar. Det förändrar enheterna, flödet av transaktioner, vinster och säkerställer också att tillväxten bibehålls under förändringen.

Sedan början av bitcoin 2009 har det funnits många fall där blockchain misslyckades eller åtminstone blockchain-applikationerna misslyckades. Det berodde delvis på hur implementeringen hände, men det var också på grund av företagens bristfälliga affärsmodell.

Blockchain-baserade affärsmodeller som BitConnect-affärsmodellen var inget annat än ett Ponzi-system. Det finns också andra modeller som drar nytta av godtrogna människor där ute. Vi kommer att ignorera alla dessa typer av bedrägerier och fokusera enbart på legitim blockchain affärsstrategimodeller.

Ur ett tekniskt perspektiv behöver vi en blockchain-baserad affärsmodell som förbättrar hur företag fungerar och gynnar slutanvändarna.

Den blockchain-baserade affärsmodellen bör också börja fokusera på entreprenörerna snarare än bara investerare. Detta kommer att få projekt att fokusera på nytta snarare än värde på marknaden. SuchApp är ett av de projekt som fokuserar på verktyg genom att tillhandahålla en blockchain-driven meddelandeplattform. Detta innebär att blockchain-affärsidéerna ska fungera både på makro- och mikronivå, vilket gynnar de interna företagets anställda såväl som slutanvändarna.

Läs mer: 6 viktiga blockchain-funktioner du behöver veta om

Förstå den traditionella affärsmodellen

För att bättre förstå blockchain-affärsstrategimodeller måste vi först lära oss mer om den traditionella affärsmodellen. Alla företag där ute som inte använder blockchain-användning, traditionell affärsmodell.

De tillhandahåller i huvudsak tjänster eller varor och tjänar vinst därifrån. Konsumenterna köper produkten eller tjänsten till en föreskriven takt.

Priserna fastställs i enlighet med detta och består av alla löner eller andra kostnader som företaget har eller kan ha under processen för att tillhandahålla tjänsten eller produkten. Varje företag har olika sätt att hantera verksamheten. De använder dock en grundläggande centraliserad modell.

Modellen består av fyra huvudenheter. Det inkluderar ägarna eller aktieägarna, organisationen, kunderna och de anställda.

Lär dig hur du kan implementera blockchain för att stärka ditt företag nu!

Blockchain affärsmodell

Många saker förändras med blockchain-affärsmodellen. Först och främst är det decentralisering, vilket innebär att det inte finns något behov av en central myndighet. Det är dock inte alltid fallet när det gäller blockchain-affärsmodeller.

dApps ger till exempel arbete direkt tack vare peer-to-peer-transaktioner. Det tar bort behovet av en central myndighet och alla medlare. Förmågan att skapa ett pålitligt nätverk är revolutionerande, för att säga det sista.

Så vilka enheter finns inte i dApps-implementeringen? För det första finns det inga anställda eller aktieägare. För det andra ägs den inte av någon, vilket gör affärsmodellen till en lukrativ möjlighet för användarna. Men om vi går djupt kan vi säga att användarna själva är anställda eller ägare, men deras roller och påverkan förändras drastiskt i denna blockchain-modell.

Att tjäna pengar

Men hur gör ovanstående blockkedjebaserade affärsmodell vinst? Ett sätt är att använda tokens för att få vinst. Den som hjälper blockchain når konsensus belönas med symbolen som har värde. Värdet beror dock på marknadsförhållandet. Bitcoin erbjuder till exempel gruvarbetare chansen att tjäna pengar genom att bidra till nätverket.

Allt ser bra ut, men hur är det med organisationen eller verksamheten som startade verksamheten för att tjäna pengar? De gör det genom att hålla en viss mängd tokens för sig själva.

Ursprungligen sätts värdet på token till ett förutbestämt värde och säljs till intresserade investerare via ICO. Värdet på token efter att ha släppts på marknaden beror dock på många faktorer, inklusive marknadsförhållanden, affärsvärdering och hur verksamheten gör i det aktuella marknadsscenariot.

Crowdfunding-processen ger tidiga personer möjlighet att investera i verksamheten, vilket ger dem en bättre chans att göra vinster. Under den första ICO-processen är priset på kryptotillgångarna eller token lågt. På så sätt får utvecklarna eller organisationen nödvändig finansiering för att göra deras projekt verklighet.

Du kan också ladda ner och spara den här guiden som en pdf-version av blockchain-affärsmodellen.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Olika typer av Blockchain-affärsmodeller

Nu när vi har etablerat en grundläggande förståelse för traditionella blockchain-modeller och hur verksamheten tjänar pengar på dem, ska vi diskutera de bästa blockchain-affärsmodellerna eller idéerna där ute..

P2P Blockchain affärsmodell

P2P-affärsmodellen erbjuder en peer-to-peer-driven verksamhet. Blockchain-tekniken har alltid varit peer to peer. P2P blockchain gör det möjligt för slutanvändare att interagera med varandra direkt. Detta gör det till en del av nästan alla andra blockchain-modeller som vi har diskuterat tidigare. P2P-affärsmodellen kan genereras på många sätt, inklusive tokens, BaaS eller transaktionsavgifter.

IPFS, ett interplanetärt filsystem, utnyttjar blockchain-affärsmodellen. Det finns också en gruvprogramvara som låter användare dela sitt oanvända lagringsutrymme. Du kan också ladda ner och spara den här guiden som en pdf-version av blockchain-affärsmodellen.

Blockchain as a Service Business Model (Baas)

Blockchain som en tjänst är en av de mest populära blockchain-affärsmodellerna eller idéerna där ute. Det handlar om att tillhandahålla ett ekosystem för andra företag att hantera sitt blockchain-system. I detta ekosystem kan företag experimentera, testa och göra forskning. Just nu erbjuder Microsoft (Azure), Amazon (AWS), IBM (BlueMix) etc. blockchain som en tjänst (BaaS) och är det perfekta exemplet på ett decentraliserat affärsexempel.

Slutanvändarna (i det här fallet företag, startups eller organisationer) behöver inte oroa sig för hur blockchain fungerar och behöver inte ställa in det innan de jobbar med det. BaaS eliminerar också behovet av hårdvara, vilket i sin tur gör det möjligt för startups, företag eller organisationer att fokusera på sin utvecklingscykel.

De flesta av de nuvarande blockchain-lösningarna, inklusive Bitcoin och Ethereum, kan betjänas som tjänster. Ett sådant exempel inkluderar EBaas, Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS). Tjänsten hanteras och tillhandahålls av Microsoft i samarbete med ConsenSys.

Vill du lära dig mer om Blockchain Technology? Kolla in vår blockchain definitionsguide för att lära dig mer om det.

Token Economy – Utility Token Business Model

Verktygsmodellen är vanligt i branschen. Vi har också diskuterat tidigare i inlägget där vi försöker förstå en blockchain-affärsmodell genom verktyget-token-affärsmodellens ögon. För närvarande finns det massor av startups, företag eller e-handelssajter som använder en verktygsbaserad blockchain-modell. Ripple är också ett verktygstoken eftersom det driver nätverket och underlättar nätverksaktiviteterna på ett eller annat sätt.

Företagen har några verktygstoken och släpper resten för nätverksfunktionaliteten. De tjänar vinst när värdet på verktygstoken ändras. Idén att arbeta med tokens kan sammanfattas med ordet “Tokenomics.”

Token-verktyget ska ha tre värdefulla variabler. Till exempel bör den ha en korrekt roll, funktioner och syfte.

Blockchain-baserade programvaruprodukter

Begreppet blockchain introducerades 2009. Men nu är behovet av blockchain mer än någonsin. Detta innebär att de stora gamla spelarna måste anta blockchain tidigare.

Det enklaste sättet för samarbeten att göra det är att köpa en blockchain-lösning och integrera den i deras system. Detta ger upphov till blockchainföretagen som skapar en lösning och sedan säljer dem till större företag. Att bevisa blockchain-teknik till andra organisationer kan vara extremt lönsamt eftersom de inte bara får rimlig betalning i förskott. Dessutom kommer de att behöva ge stöd efter genomförandet.

En annan potentiell anledning till att förvärva en blockchain-baserad programvarulösning är bristen på talang på marknaden. Företag vill inte gå igenom processen att förvärva talang. Det är därför det är mycket lättare för dem att köpa en blockchain-lösning som passar deras krav.

Kolla in de 50 bästa företagen som använder blockchain-teknik för att lära dig mer om det.

Utvecklingsplattformar

Den övergripande idén med blockchain är fortfarande i sitt ursprungliga skede. Mycket utveckling och forskning går in i blockchain då nystartade företag försöker lösa problem unikt. Detta leder oss till vår nästa decentraliserade affärsmodell, känd som utvecklingsplattformar.

För närvarande fokuserar företag nu på att utveckla appar som kan resultera i en blockchain-infrastruktur. Dessa appar kan serveras med blockchain och moln till slutanvändaren som ger snabb utveckling.

Hyperledger är ett av de exempel som ger verktyg, ramar och riktlinjer för blockchain-utveckling. Nyckeln här är snabb utveckling, och de försöker göra just det.

Avgift för nätverksavgift

En annan mycket blockchain affärsmodell är att ha en nätverksavgift förknippad med blockchain själv. Denna typ av blockchain-affärsmodell gäller både blockchain-lösningar som Ethereum eller dApps som tar ut en liten summa för användaren för olika aktiviteter i nätverket. Ethereum-nätverket debiterar till exempel utvecklarna Ethereum för att göra deras dApp live. Detsamma gäller för NEO, som har en avgift för publicering av dApp.

Blockchain Professional Services

Den sista blockchain-affärsmodellen som vi ska diskutera är Blockchain-professionella tjänster. Dessa tjänster tillhandahålls av ledande expertutvecklingsföretag till nystartade företag eller andra företag för att göra dem redo med blockchain.

Till exempel vill ett företag att någon ska bygga sitt anpassade blockchain-projekt. I så fall kan de anställa företag som Deloitte, IBM eller andra för att slutföra projektet för dem.

Nyckeln här är att inte investera i hårdvara, programvara eller teambuilding utan att ta direkt tjänster från företag som har fulländat konsten att utveckla blockchain. Du kan också hitta mindre aktörer på den här marknaden.

Sammantaget är det en bra blockchain-affärsmodell för begåvade blockchain-proffs som vill använda sina färdigheter för att göra affärer.

Det finns också andra former av professionella tjänster inom blockchain. Till exempel erbjuder många blockchain-drivna företag blockchain-relaterade tjänster som rådgivning, utveckling av juridiska dokument eller revision av verksamheten.

Läs mer: Blockchain-användning: Lista över 20+ Blockchain-teknikfall

Avslutande tankar 

Kort sagt, ett blockchainföretag tjänar generellt pengar med någon av följande metoder. Låt oss diskutera dem nedan en efter en.

  1. Nätverksavgift: Företaget eller organisationen tjänar pengar genom att införa en nätavgift.
  2. Token Economy: Verktygstoken används för att utföra olika aktiviteter i nätverket. Det är en kryptotillgång som användarna behöver köpa.
  3. Blockchain-baserade programvaruprodukter: Blockchain-företag kan också tjäna pengar genom att tillhandahålla sin lösning till andra företag.

Affärsmodellen kan också vara en kombination av olika idéer, och det beror helt på vad verksamheten vill göra. Det finns ingen hård och snabb regel om hur en affärsmodell ska fungera. Företagen eller organisationerna är fria att experimentera som de vill.

Om du vill veta mer om blockchain-affärsprocesserna rekommenderar vi att du registrerar dig i vår gratis blockchain-kurs. Börja din blockchain-resa just nu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me