Topp 9 Blockchain-myter och fakta

Oavsett om du är nybörjare eller expert på Blockchain kan du ha stött på en eller flera av Blockchain-myterna. Låt oss ta en titt på de vanligaste Blockchain-myterna och avslöja fakta bakom dem!

Effekten av tekniska framsteg i den befintliga världen på varje individs vardagsliv har en enorm roll för att driva dess adoption. Å andra sidan måste användarna förstå påverkan av ny teknik som Blockchain för att få ut mesta möjliga av dem. Oftare är dock ny teknik ofta förknippad med betydande nivåer av förvirring.

Förvirringen resulterar i allmänhet i olika uppfattningar om ny teknik, vilket orsakar utvecklingen av myter. Bland de olika tekniska framstegen på senare tid har Blockchain varit en framträdande utmanare. Så bristen på tydlighet när det gäller att förstå Blockchain har resulterat i skapandet av många Blockchain-myter genom åren.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-kurs

Det är möjligt att uppnå en klar förståelse av Blockchain-tekniken endast när du kan avvärja alla tvivel angående den. Följande diskussion hjälper dig att upptäcka några av de allmänt antagna missuppfattningarna om Blockchain-teknik. Du kan hitta en beskrivning av Blockchain-myter och fakta som helt kan räta ut din förståelse för Blockchain-teknik.

De vanligaste blockmyterna och fakta bakom dem

Är det viktigt att reflektera över Blockchain-myter för en bättre förståelse av tekniken? Vissa skulle undra var exakt källan till alla myter är! Alla Blockchain-entusiaster känner till de drastiska fluktuationerna i Blockchain-landskapet genom åren. Den plötsliga ökningen av Bitcoin, följt av dess krasch, gav den perfekta grunden för olika uppfattningar om dess funktioner.

Viktigast av allt, det stora utbudet av fördelar med Blockchain-teknik har också varit en avgörande faktor för att leda till felaktig information och förvirring. Låt oss nu titta på några av de bästa myterna och fakta om Blockchain som kan hjälpa dig att hitta skillnaden mellan vad Blockchain är och vad det inte är..

Nytt i Blockchain-världen? Här är allt du behöver veta för att lära dig grundläggande blockchain.

Myt 1: Varje Blockchain är offentlig

Faktum: Många har antagit detta faktum på grundval av introduktionen av offentliga globala blockkedjor som Bitcoin. Detta är dock en av de anmärkningsvärda Blockchain-myterna som kan förvirra alla nybörjare. I själva verket är offentliga blockchains inte den enda typen av Blockchain. Privata och hybridblockkedjor är också lämpliga för olika användningsfall.

Introduktionen av Bitcoin resulterade i ett särskilt fenomen i alla finansinstitut och privata företag. Det specifika fenomenet är känt som tillåtet Blockchain, även känt som federerat eller privat Blockchain. Många distribuerade huvudtekniker som du hittar i den nuvarande världen är exempel på olika typer av blockchain. Så det är en myt för dig.

Myt 2: Blockchain är samma som Cryptocurrency

Faktum: Den första förekomsten av vanligt erkännande för Blockchain var introduktionen av Bitcoin 2009. Så många människor förvirrar Blockchain som en kryptovaluta. Dock är kryptovalutor i grunden en annan tillämpning av Blockchain-teknik. Blockchain är i grunden ett system som lagrar register över transaktioner och posterna underhålls i olika datorer som är länkade till varandra via ett peer-to-peer-nätverk.

Blockchain fungerar som en öppen och distribuerad huvudbok som kan hjälpa till att registrera transaktioner mellan olika parter. Vanliga Blockchain-myter målar dock blockchain som en kryptovaluta. Så det är viktigt att förstå att kryptovalutor är digital valuta som kan kringgå regeringens reglerande kontroll över valutan.

Dessutom kräver kryptovalutor inte medverkan av mellanhänder. Så, blockchain-teknik fungerar som den perfekta grunden för att bygga kryptovalutor. Det betyder inte att alla kryptovalutor använder blockchain-teknik. Exemplet med IOTA-kryptovaluta visar användningen av kryptovalutor utan blockchain-teknik.

IOTA använder en Directed Acyclic Graph (DAG), en form av distribuerad storboksteknik. Å andra sidan är blockchain inte särskilt avsedd för kryptovalutor. Tillämpningarna av blockchain inom sjukvården för effektivisering av medicinsk data och bättre administration visar sig vara detsamma.

Myt 3: Blockchains är osårbara

Faktum: Den primära grunden för Blockchain-teknik är kryptering av information relaterad till specifika transaktioner mellan två parter. Majoriteten av blockkedjor som Bitcoin blockchain använder SHA-256 kryptografiska hashalgoritmen. Viktigast av allt, många experter berömmer SHA-256 för dess potential att hantera krypteringskrav inom överskådlig framtid.

Men om algoritmen äventyras kommer det att finnas mycket mer problem än hela blockchain i sig. Dessutom finns det olika perspektiv på blockchain-sårbarheten som strider mot Blockchain-teknikens absoluta säkerhetsanspråk. Vissa experter uppfattar att mindre blockkedjor lätt kan komprometteras i snabbare takt. Å andra sidan ger större och offentliga blockchains bättre utrymme för säkerhet från cyberattacker.

Blockchain är ett brett spektrum. Utöka dina kunskaper om Blockchain med detta Blockchain Cheat Sheet.

Myt 4: Blockchain-teknik kommer att medföra banbrytande förändringar i världen

Faktum: Blockchain-tekniken ger många lovande fördelar, och därför kan människor tro på denna myt om Blockchain. Nyhetsrapporter om oljebaserad kryptovaluta, Petro, i Venezuela och Bank of Englands växande intresse för kryptovalutor driver också upp sådana myter.

En närmare reflektion över fallen visar att hype kring blockchain-teknik är överdriven. Blockchains kan definitivt minska risken för bedrägeri. De kan dock inte helt säkerställa att hot om onlinebedrägerier avlägsnas. I vissa fall kan blockchain-tekniken faktiskt visa sig vara en ineffektiv digital omvandling av en konventionell storbok.

Därför målas blockchain-teknikens potential mer än den borde vara. Ett praktiskt intryck av blockchains kapacitet är det omedelbara behovet av timmen. Så det är viktigt att notera att även om blockchain har potential att förändra världen, är det fortfarande långt ifrån att uppnå detta mål.

Myt 5: Blockchain är en molnbaserad databas

Faktum: En av de vanliga Blockchain-myterna innebär att de bara är molnbaserade databaser. I verkligheten bör du ladda ner blockchain och köra den på internetaktiverade datorer för att använda den. Alla datorer i världen som kör en blockchain redovisas som en nod i nätverket. Styrkan i internetanslutningen för den dator som kör blockchain är en viktig faktor för att stärka blockchain-nätverket.

En annan skillnad mellan blockchain och molnbaserade databaser är att du inte behöver lagra digitala filer i format som Word-dokument. Tvärtom, blockkedjor lagrar poster med ett bevis på existens. Beviset om existens visar tydligt bevisen för att ett specifikt dokument existerar utan att det faktiska dokumentet visas.

Myt 6: Alla transaktioner på blockkedjor är anonyma

Faktum: Den mest kritiska aspekten av blockchain-myten jämfört med verklighetsjämförelsen är anonymitetsfaktorn. Nästan alla nykomlingar i blockchain-landskapet antar att blockchain-baserade kryptovalutor kan hjälpa till att göra anonyma betalningar. Uttalandet är inte helt falskt.

Blockchain registrerar endast plånböckernas offentliga adresser och undviker avslöjande om plånboksägarens namn. Nya rapporter har dock visat att användningen av kryptovalutor för att göra betalningar för olagliga aktiviteter kan spåras. Om någon kan länka plånbokens allmänna adress med en individs verkliga identitet, kan den förra spåra hela listan över tidigare transaktioner.

Blockchain är mycket viktigt för företag. Låt oss gå igenom dessa toppanvändningsfall för Blockchain för företag.

Myt 7: Blockchain är gratis

Faktum: Detta är uppenbarligen en av de vanligaste Blockchain-myterna du måste ha stött på. Även om kostnaden för blockchain med avseende på Bitcoin främst har förknippats med användningen av kraftfulla datorer för att lösa matematiska ekvationer, målar den verkliga kostnaden en helt annan bild.

Bitcoinbrytning kräver dyr, kraftfull hårdvara med högre elförbrukning. Gruvkryptovaluta kan konsumera cirka 140 terawattimmar el, vilket indikerar en betydande kostnad. Så det finns ingen anledning att tro att Blockchain är gratis, eller så kommer det snart att ske i framtiden.

Myt 8: Tokens är desamma som mynt

Faktum: Applikationerna av Blockchain inom den finansiella sektorn har varit ansvariga för ett stort antal blockchain-myter. Många använder termerna token och mynt omväxlande utan att veta den exakta skillnaden mellan dem. Kryptomyntet är lokalt för en specifik blockkedja som Ether eller Bitcoin. Alla dessa mynt finns utan något annat i blockchain och tjänar precis som en valuta.

Å andra sidan hänvisar tokens till tillgångar som utfärdats av ett blockchain-baserat projekt. Du kan använda polletterna som betalningsmetoder i systemet samtidigt som du levererar liknande funktioner som mynt. Den primära skillnaden mellan mynt och mynt är dock att mynt ger rätt att delta i ett nätverk medan tokens kan fungera som viktiga delar av en digital resurs eller tillhandahålla representation för en andel i företaget..

Myt 9: Smarta kontrakt är giltiga juridiska avtal

Faktum: Detta är också en av de framträdande Blockchain-myterna som jämför smarta kontrakt med giltiga juridiska kontrakt. Smarta kontrakt är i grunden kodrader som kan utföra olika aktiviteter naturligt samtidigt som specifika förhållanden tas upp. Så de är inte kvalificerade som juridiska kontrakt. Du kan presentera smarta kontrakt som bevis på om vissa villkor har uppfyllts eller inte. Smarta kontrakt kan dock fungera som otroliga tillgångar för att driva digital transformation trots den förvirrande rättsliga ställningen.

Är dessa blockchain-myter och fakta verkligen viktiga?

Ovan nämnda Blockchain-myter och fakta är mycket hinderande. Dessutom kan de leda till dåliga affärsbeslut. Utan att validera Blockchain-fakta mot dessa myter kan ett företag slösa bort värdefulla resurser, som annars kan ha använts för att öka företagens flexibilitet.

Förbereder du dig för en Blockchain-intervju? Gå igenom dessa topp Blockchain-intervjufrågor och gör dig redo att fånga intervjun.

Slutsats

Så du kan tydligt märka sanningen bakom olika Blockchain-myter i den ovannämnda diskussionen. När du avslöjar alla myter kommer du närmare sanningen om blockchain och dess funktioner. Dessutom visar sanningen dig begränsningarna med blockchain och bidrar därmed till en rättvis förståelse av tekniken.

Med bara bara 11 år sedan starten har Blockchain-tekniken vuxit till sådana framgångshöjder. Om du vill dra nytta av fördelarna med blockchain är det viktigt att klargöra alla potentiella myter om det. Ju mer du avslöjar myterna, desto mer säker får du din kunskap och förmåga med Blockchain-teknik.

Är du nybörjare? Starta din Blockchain-resa med vår gratis Blockchain-kurs och lägg grunden till en framgångsrik karriär inom Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me