Varför ska du gå till Blockchain-konsultjobb?

Vill du bli en blockchain-konsult? Kolla in den här guiden där vi analyserar möjligheterna med blockchain-konsultjobb och lär oss hur man blir en.

Blockchain förändrar snabbt hur vår värld fungerar och lever – det blir en lösning för att avsluta alla affärsmodellers avvikelser. Eftersom många företag försöker nå en blockchain-transformation behöver de blockchain-konsulter. Därför ökar också efterfrågan på blockchain-konsultjobb.

För blockchain-konsultjobb måste du ha en högre undervärdering av ambitioner och en praktisk känsla av blockchain-innovation. I verkligheten har blockchain-konsultjobb många möjligheter för dig.

Många företag erbjuder redan blockchain-konsulttjänster, och om du kan arbeta rätt kan du också vara en del av dessa företag.

För att hjälpa dig med denna fråga idag berättar jag allt om blockchain-konsultjobb och varför du ska gå för det.

Så, låt oss börja!

Anmäl dig nu: Hur du bygger din karriär i Enterprise Blockchains Course

Contents

Blockchain-konsultjobb: Vilka är fördelarna??

Först och främst, låt oss börja med varför du bör gå till blockchain-konsultjobb i första hand. Så kolla in fördelarna nedan –

Hög betalande lön

Det bästa med blockchain-konsultjobb är att det har en hög betalande lön. För att inte tala om fördelarna med att arbeta med avancerade kunder i branschen. Lönintervallet kan dock variera beroende på vilken typ av blockchain-konsulttjänster du erbjuder.

I grund och botten kan det variera från $ 69-179k! Det är en betydande summa pengar till att börja med. För en högre lön måste du dock ha erfarenhet från fälten. Så nybörjare skulle troligen börja med mindre betalande blockchain-konsultjobb. I verkligheten ser du många högt betalda blockchain-jobb på marknaden.

Ökad efterfrågan

Efterfrågan på blockchain-konsultjobb är exceptionellt hög. Men varför är det? Eftersom tekniken är relativt ny har de flesta företag inte arbetskraft som helt kan förstå konceptet bakom den. Som ett resultat vill de lära sig om det från den bästa av de bästa blockchain-teknologikonsulterna där ute. I verkligheten ökar efterfrågan på blockchain-färdigheter.

I verkligheten är detta den främsta orsaken till den ökande statusen för blockchain-konsultjobb. Du kommer att undervisa proffs på marknadens VD: er, COO: er kommer att lära sig mer om tekniken från dig. Och det är därför du snabbt kan få en grön signal från blockchain-konsultjobb.

Exklusiva möjligheter

Möjligheterna inom blockchain-utvecklingskonsultation är stora. Varje enskild position inom detta område kommer med alla extra fördelar, till exempel semesterdagar, premiummedlemmar, bonusar osv. Så du får inte bara en vacker lön utan också andra funktioner. En karriär inom blockchain kan verkligen öppna upp många skopor för dig.

En annan stor del om blockchain-konsultjobb är att det inte finns många blockchain-konsulttjänster som verkligen kan erbjuda en bra produktion. Ja, det finns för många rådgivare på marknaden, men en majoritetsdel har ingen bakgrund på marknaden. Som ett resultat, med lite hårt arbete, kan du enkelt stiga till toppen.

Lukrativa positioner

En av de sista fördelarna med blockchain-konsultjobben är att den har en mycket lukrativ position i ett företag. Även om du bara är en starter kan du börja med en mycket topposition i ditt företag. Jämfört med andra yrkesval kan det ta flera år att nå den positionen.

Men i blockchain-konsultjobb kan det ta ingen tid eller mycket lite tid. Och uppenbarligen, ju mer lukrativ position du har i ditt företag, desto mer kommer din sociala status att stiga.

Blockchain-utvecklingsrådgivning: Typiska faser som du kan ha i ditt projekt

Detta avsnitt är främst för dem som inte vet vad blockchain-utvecklingskonsultationsfaserna är. I grund och botten, om du är nybörjare, läs sedan nästa avsnitt noggrant för att helt förstå konceptet.

Hur som helst, det finns praktiskt taget tre grundfaser i nästan varje enskilt blockchain-konsultprojekt. Dessa är främst –

Förlängning –

Den första etappen är förlängningsfasen. Här har många företag bara nyligen hört talas om blockchain-teknik och letar fortfarande efter strategiska råd om huruvida det är ett bra alternativ eller inte. I den här dominerar många stora konsultföretag marknaden.

Efterfrågan på blockchain-konsulttjänster i denna fas är enorm. I själva verket beror det på att de inte behöver ytterligare support utan strategiråd från skicklig personal. Om du är en blockchainutvecklare eller affärsrådgivare med lite extra kunskap om blockchain kan du också dominera branschen.

Det verkar som att efterfrågan på denna typ av blockchain-konsulttjänster på ytan fortsätter att öka fram till 2021. Men jag måste varna dig, behovet av denna typ av position kommer inte att vara så länge om du inte kan bevisa att du är kunnig för nästa omvandlingsstadium.

Så du kan välja frilansande blockchain-konsulttjänster under en kort tid utan att slösa bort din tid på att gå efter ett avancerat företag.

Validering –

Nästa fas du troligen kommer att stöta på är valideringsfasen. Eftersom tekniken mognar dag för dag är det uppenbart att företag snart kommer att gå vidare till andra fasen. I själva verket har vissa företag redan gått vidare till andra fasen.

I den här måste du ha teknisk kunskap för att hantera flera blockchain-initiativ. I grund och botten skulle blockchain-konsultjobb kräva att du hanterar processändringar, säkerhet, integritet, efterlevnadsproblem, integrationer och många fler.

Här är det bara stora konsultföretag som har en stark ställning på marknadsplatserna som kommer att styra verksamheten. Så din strategi borde vara att fokusera på detta steg främst eftersom ditt företag kommer att stanna kvar i spelet när andra faller ut.

Du kan förvänta dig att dessa företag stannar i spelet i minst 2026, med tanke på omständigheterna. Och om du kan visa potential kan du erbjuda blockchain-konsulttjänster under mycket lång tid.

Progression –

Detta är baserat på en Granter-rapport jag läste. Enligt dem kommer marknadsvärdet på blockchain att förändras drastiskt från början av 2025. Så här kommer efterfrågan på blockchain-konsultjobb att stiga till toppen.

Och eftersom nu stora ligor kommer att gå med i spelet kommer småskaliga företag inte att kunna konkurrera med det. Därför bör du definitivt välja en bra blockchain-konsultlön i ett företagskonsultföretag.

På så sätt kommer du att förbli relevant även om andra blockchain-konsulttjänster skulle försvinna. Mer så kommer du sannolikt att uppleva massiv tillväxt, och dina förväntningar på blockchain-konsultlön skulle öka.

Det är dock bara en spekulation, men andra affärsspektrum kan också uppstå. I en konkurrenskraftig värld finns det inget annat val än att ta risker. Och för blockchain måste du vara villig att ta risken.

Olika typer av Blockchain-konsultjobb på marknaden

För närvarande utvecklas marknaden för denna typ av jobb fortfarande. Men jag måste säga, de utvecklas ganska snabbt, och det finns redan några olika kategorier i blockchain-konsultjobb.

Mer så kommer du också att se en förändring av blockchain-konsultlönen för dessa olika jobb på marknaden. Så, för att få en bättre uppfattning, låt oss se vad du borde hoppas på.

  • Blockchain Specialistjobb

På grund av de höga kraven ökar vikten av teknisk kunskap om blockchain. Som ett resultat kräver många blockchain-konsultjobb tidigare erfarenhet av denna nisch för att få en konsultföretagsposition.

Du kan också förvänta dig att dessa kommer att vara i ett nyligen grundat företag av andra proffs i loppet under lång tid. Men med medelmåttiga färdigheter är det ganska omöjligt att få ett jobb som blockchain-teknikkonsult.

Mer så måste du ha utmärkt erfarenhet och insikt för att få ett jobb här.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

  • Business Blockchain Consulting jobb

I grund och botten såg dessa jobb i företagskonsultföretag en möjlighet inom blockchain-sektorn. Mer så har dessa företag redan etablerat sin mark på marknaden som ett konsultföretag. Så när en ny teknik finns på marknaden kommer de bara att lägga till en specialavdelning för att hantera den nischen.

Men saken är, dessa företag eller jobb fokuserar i princip på strategisk rådgivning och täcker inte tekniska aspekter. Så du måste också fokusera på blockchain-affärsstrategier.

Men i framtiden kan de också utöka det till teknisk rådgivning. Så det är bäst att ha teknisk kunskap för att vara helt säker i din position. Hur som helst, glöm inte att du också måste ha en affärsfokuserad kunskapsbas för att landa blockchain-konsultjobb.

  • TSP-tjänster eller tjänster för tjänsteleverantörer

Företag inom teknikleverantörer har också gjort anspråk på en plats i spelet. De såg en möjlighet till mer intäkter och tog saken i egna händer. Om du vill få blockchain-konsultjobb i den här typen av företag måste du vara extremt teknisk. Inte bara teoretiskt, utan du bör också ha förmågan att ta fram en lösning i praktiken.

Som ett resultat kommer ditt jobb att kräva att du utvecklar POC och erbjuder en användbar version också för dina kunder. Mer än så är blockchain-konsultens löneområde i det här fallet ganska högt.

  • Jobb inom Blockchain-konsultplattformar

Dessa är i grunden plattformar som kan öppna upp olika affärsmöjligheter för många företag. I själva verket hittar du många plattformar som online delar information om konsultinformation för blockchain-teknik.

Men inte varje plattform kan erbjuda samma kvalitet. I vilket fall som helst stöds dessa av tekniker och de letar efter människor att anställa för att hjälpa företag effektivare.

Hur som helst, löneintervallet för den här typen av plattform är i nedre delen, men det kan fortfarande vara ett bra tillfälle för dig att lysa. Det bästa med detta är att du inte behöver ha tidigare erfarenhet eller kunna utveckla POC i dessa typer av blockchain-konsultjobb.

Så det är den enklaste lösningen som karriär just nu.

Vad skulle vara ditt jobbansvar?

I grund och botten varierar ansvarsområdena från företagens krav till vilken typ av konsulttjänster du erbjuder. Jag vill dock tillägga att du inte är skyldig att följa alla ansvarsområden nedan.

Vanligtvis finns det fem olika klasser i blockchain-konsultjobbssektorn. Varje klass erbjuder olika typer av lösningar för sina kunder, så ansvaret kommer att förändras.

Så, låt oss kolla in dem.

  1. Curating Strategies

I grund och botten, i denna fas, kommer du att vara kunder som just börjat sin blockchain-utforskning och vill veta om blockchain kommer att störa deras företag eller inte. Mer än så vill de veta hur de kan förhindra störningar och hur de kan komma med en möjlig taktisk lösning.

Så, ditt ansvar kommer huvudsakligen att omfatta – analysera effekterna, komma med affärstaktik, utveckla den framtida färdplanen, hålla föreläsningar i workshops etc. Du måste också beskriva om de verkligen behöver blockchain eller inte.

Analys av effekten

Först och främst måste du analysera din kunds företag och sedan se på vilket sätt blockchain-teknik kan störa deras organisation.

Kom med affärstaktik

Därefter kommer du som en blockchain-teknikkonsult att kuratera en strategi som kan motverka den störningen med blockchain-affärsmodeller. Mer, så måste du ge dem en solid uppfattning om de kan hantera situationen eller inte.

Utveckla framtida färdplaner

Därefter, som din blockchain-teknologikonsult, kommer du att beskriva en genomförbar färdplan för företaget att följa.

Värdverkstäder

Det bästa med detta steg är att du blir föreläsare och kan kräva att du erbjuder konsultföreläsningar till avancerade yrkesverksamma inom ett företag..

  1. Utveckla affärslösningar

I många fall kommer företagen själva med en möjlig färdplan. Men för exekveringsdelen söker de hjälp från blockchain-utvecklingskonsultbyråer. I den här delen av blockchain-konsultjobben måste du specifikt beskriva användningsfall för det specifika företagets blockchain.

Dessutom skulle du också behöva beskriva hur mycket kostnad det skulle ta. Mer i blockchain-konsultjobb måste du också se till att företaget vet vilken lösning som passar bäst för dem.

Du kan förvänta dig höga blockchain-konsultlönsområden i TSP eller jobbkonsultjobb.

Anpassa intressenterna

I verkligheten kan det vara en tuff uppgift för dig att anpassa intressenterna. Intressenter är alltid skeptiska, och de kanske inte är öppna för dina förslag som konsult heller. Så se till att du vet hur man pratar med dem på deras språk.

Designa processerna

Efter att ha anpassat intressenterna måste du lägga din tekniska syn på lösningen. Således är det primära målet att påpeka vilken teknik som passar och inte.

Analysera krav

Det är en stor fråga för dina kunder. Så när det gäller blockchain-konsultjobb måste du också sänka deras kostnader.

Identifiera användningsfall

Tja, blockchain erbjuder en stor mängd användningsfall, och inte alla användningsfall skulle vara lämpliga för alla företag. Det är därför det är din plikt att analysera dina kunders behov och erbjuda de bästa blockchain-användningsfall som de kan använda.

Utveckla affärsfall

Slutligen måste du utveckla affärsfall för att ge dina kunder en fullständig modell som kan ge dem mer intäkter på lång sikt.

  1. Ge teknisk säkerhetskopia

I grund och botten, i denna typ av blockchain-konsultjobb, måste du leverera API: er, ramverk, arkitekturer eller någon form av teknisk säkerhetskopia. I själva verket är dessa ansvarsområden på nästa nivå, och endast de bästa konsulterna kan ta det till POC-nivån.

Om du nyligen har gått med i ett blockchain-konsultföretag kan du försöka prova deras tidigare kunds historia. Det är faktiskt det bästa sättet att lära sig hur pro-konsultens arbete fungerar.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) -kurs

Teknologisk strategi

Hur som helst måste du komma med en gedigen teknisk strategi som fungerar bäst för företagen.

Genomförande av ramar

Därefter kan du behöva implementera blockchain-ramar för dina kunder. Du kan också använda företagsramar som Ethereum, Hyperledger, Corda, Quorum, Ripple, etc.

Rekommenderar förbyggda lösningar

Ditt företag kan redan ha designat liknande lösningar tidigare. Du kan använda det om du tycker att det passar bäst för din klient.

Erbjuder referensarkitektur

Hur som helst kan du behöva följa din klients referensarkitektur och göra några ändringar i den för att göra den till en lösning.

Utvecklar POC

I verkligheten kanske du måste utveckla ett blockchain Proof of Concept för dina kunder. För att lära dig vad blockchain verkligen kan ge dem måste du ha en funktionell POC.

Erbjuder API: er

För att göra business case till en stor framgång kan du behöva erbjuda API-support. Så för det behöver du en kodningsbakgrund.

  1. Hantera riskfaktorer

Denna typ av ansvar i blockchain-konsultjobb är ganska nytt. I de flesta fall behöver du kanske inte utföra något av nedanstående. Men det är bäst att veta att ha kunskap om det. I verkligheten är tekniken unik och kan komma med många riskfaktorer. Därför är det viktigt att förbereda sig för blockchain-risker i förväg.

Om du kan utforska dem och komma med bättre idéer, kommer du säkert att lysa i dina blockchain-konsultjobb. Andra erbjudanden som skatteanalys, risk för ICO och revisionstjänster faller också under denna kategori.

Analysera risker

Innan du börjar din lösning måste du analysera de riskfaktorer som du kanske har att göra med. När allt kommer omkring beror projektets framgång oftast på ditt råd.

Utforska juridiska villkor

Innan du ger råd om någon form av blockchain-lösning, måste du utforska reglerna i ett land. I verkligheten vill du definitivt inte ge råd om något olagligt.

Regeringsstruktur

Du kan behöva införa en form av styrstruktur för den lösning du arbetar med.

Vill du veta hur blockchain används i statliga tjänster? Här är en guide till blockchain för myndigheter som du kan kolla in.

Dataintegritet

Det kommer inte med alla typer av blockchain-konsultjobb; snarare bara en handfull företag nämner detta.

Erbjuder riskhantering

Dina kunder kanske vill att du också ska hantera deras riskfaktorer. I vilket fall som helst, om ditt företag inte erbjuder dem, se till att du använder tillförlitliga tredjepartsresurser för det.

Tillhandahålla regelefterlevnad

Försök att erbjuda regelefterlevnad eftersom dessa behövs mest i en blockchain-lösning för företagskvalitet.

Odlar digitalt förtroende

I verkligheten kan du behöva vara skicklig i att förutsäga vad konsumenterna skulle tycka om en förändring. Mer måste du se till att du också kan få digitalt förtroende från konsumenterna.

  1. Integrera processer

Integrationsprocessen har sin rättvisa andel av svåra ansvarsområden. Dessa passar främst för blockchain-konsulter som har tidigare erfarenheter inom området. Eftersom de är i den mer avancerade kategorin, kommer du förmodligen att vara i en topposition med avancerad lön.

Du måste också veta att dessa ansvarsområden har många hinder som du bara kan hantera om du har problemlösningskunskaper.

Återhämta sig från katastrof

Du måste vara beredd att hantera någon form av katastrofal situation, eftersom det inte finns någon säkerhet vad som kan hända. Mer så måste du ha färdigheter för att lösa problem för att snabbt kunna återhämta sig efter en katastrof.

Fortsatt verksamhet

När tiden går måste du komma med ett förändrat affärsperspektiv för att hålla din kunds verksamhet kontinuerlig. Utan ordentliga tidsförändringar kan det bli föråldrat.

Säkra data

Om du har en utvecklarbakgrund måste du lägga till ett säkerhetslager i lösningen.

Anmäl dig nu: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurs

 Integrera Blockchain med äldre system

Om du har en teknisk bakgrund kan du få blockchain-konsultjobb som kräver att du integrerar lösningen i äldre nätverk. Det är en mycket viktig uppgift, och du måste vara extra försiktig.

Modifiering av affärsprocesser

Vanliga affärsprocesser går inte med blockchain. Och så måste du komma med en modifierad version av deras affärsprocesser.

Hantera molngränssnitt

Molngränssnitt har svag säkerhet, och det är därför du kan vara i en position där du hanterar alla molngränssnitt för din blockchain-klient.

Använda datastandarder

Slutligen kan du behöva använda vanliga datastandarder för att anpassa sig till andra blockchain-nätverk. Så du ska vara skicklig i att underskatta hur de fungerar.

Var man ska börja: Enterprise Blockchain-certifieringskurs

Många av er måste undra nu när ni känner till jobbet och fördelarna, men hur och varifrån börjar man. Tja, det bästa alternativet för närvarande skulle vara att få en certifiering eller genomföra en kurs. Varför?

I grund och botten erbjuder dessa kurser den bästa analysen av hur blockchain-industrin fungerar och erbjuder värde som du kan lära dig av. Du kanske är en blockchain-utvecklare, men du har ingen aning om hur blockchain påverkar företagens företag.

Så, kursen kan definitivt hjälpa dig att lära dig mer om det. Å andra sidan kan du vara affärsrådgivare, men blockchain är en utländsk teknik för dig. Så du kan också anmäla dig till den här kursen för att lära dig mer om själva kärnteknologin.

Jag rekommenderar starkt att du kolla in vår samling blockchain-kurser eftersom den erbjuder all viktig information du behöver för att lära dig mer om blockchain och företag. Det är den perfekta kombinationen!

Avslutande tankar

Tja, blockchain-konsultjobb kan tyckas vara en lätt uppgift för vissa av er först. Men det är ett lika viktigt och svårt jobb som liknar någon blockchain-utveckling. Det värsta är att du kan hitta många blockchain-konsulter online som hävdar att de är bäst och bli avskräckta från att det finns för mycket konkurrens. I verkligheten är det dock inte fallet alls.

Vi rekommenderar att du börjar med hur du bygger din karriär inom blockchains-kurser som hjälper dig att förstå vilken typ av färdigheter du behöver.

Egentligen är det väldigt få människor som är skickliga för att kallas en ordentlig blockchain-konsult, medan andra bara hävdar att de är rådgivare utan någon förkunskap om någonting. Så, tappa inte hoppet! Det är ett extremt bra karriärval och med rätt kompetens kan du bli blockchain-konsult.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me